Via The Insiders heb ik de vegetarische producten van Garden Gourmet, te koop enkel bij Delhaize, mogen testen.
Dit is één van de receptjes die we geprobeerd hebben:
Brochette van Garden Gourmet Balletjes met courgette
Ingrediënten voor 4 personen:
1 pakje Garden Gourmet Balletjes
250 g kerstomaten
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels fijngehakte oregano
zout
versgemalen zwarte peper
2 kleine rode uien
1 courgette
2 eetlepels olijfolie
4 lange metalen satéprikker
Bereiding:
Snij de tomaten in partjes en meng ze op smaak met het citroensap, de organo, zout en peper in een kom. Pel de ui en snij hem in 6 partjes. Snij de courgette in 12 dunne plakjes. Wikkel de courgette rond een balletje en steek het op een satéprikker. Voeg daarna een stukje ui toe.
Wikkel dan terug een tweede plak courgette rond een balletje en prik deze op de satéprikker. Doe dit tot elke satéprikker vier balletjes bevat en je 4 brochettes krijgt. Smeer de brochettes even in met olijfolie en grill ze gedurende 6 à 8 minuten. Draai ze regelmatig om tot de ui en courgette zacht zijn. Serveer de brochettes met de kerstomaten
De Garden Gourmetballetjes zijn bij ons goed in de smaak gevallen! Ik eet ze enorm graag! Mijn vriend als vleeseter vond ze ook lekker!
Per toeval ontdekte ik dat ik hier nog een blog had. Ik verschoot er zelfs een beetje van dat ik vijf jaar geleden 64kg woog. Ondertussen zijn we vijf jaar verder en ook wel vijf jaar wijzer... en vijf kilo lichter!
In die vijf jaar heb ik een paar zaken veranderd aan mijn eetpatroon:
- Toen at ik 2x daags boterhammen en 1x daags warm - Tussendoortjes kon ik moeilijk laten
Ondertussen woon ik ook niet meer thuis en kan ik meer mijn maaltijden zelf bepalen. Nu eet ik maximaal 1 maal daags boterhammen en vaak eet ik als ontbijt enkele stukken fruit en probeer geregeld een maaltijd in te lassen zonder koolhydraten. Dan eet ik vaak gestoomde vis met groenten.
Misschien wordt het tijd om mijn blog weer eens leven in te blazen Mijn volgend doel is 55 kg. Dat is nog 4 kilo te gaan. Dan weeg ik 55kg voor 1m60 en ben ik volledig tevreden.
Voor morgen staat er alvast dit op het menu: - Ochtend: een proteïneshake - Middag: een salade (sla, wortelen, komkommer, witloof) met scampi - Avond: nog te bepalen
Zijn er nog bloggers op dieet? We kunnen mekaar steunen!
Gisteren hebben we mijn vriend zijn verjaardag eens goed gevierd met een BBQ voor zo'n 35 man. Het was schitterend! Leuke ambiance, lekker gegeten enz enz.
Ook de Airfryer is goed van pas gekomen.
We hebben de volgende hapjes bij de aperitief bereid met de Airfryer:
- miniloempia's met een chillisaus (een karrevracht) - scampi'tjes (receptje staat in het receptenboekje van de airfryer) - Funmix hapjes van Mora (handig, op de verpakking van Mora staat de bereidingstijd) - bladerdeeghapjes van O'cool
Doordat de Airfryer geen typische luchtjes van een friteuse verspreid, had ik de Airfryer bij het aperitief op een tafeltje bij ons gezet, zodat we vlot konden bedienen en nieuwe hapjes insteken. De muziek heb ik wel wat harder gezet zodat we de Airfryer niet hoorden draaien ;-)
Heel geslaagd! Gaan we nog doen Met de baktijden is het altijd een beetje inschatten en geregeld eens kijken, maar het is allemaal goed gelukt.
De ideale bereidingstijd vinden voor brownie te maken, heb ik ondertussen onder de knie. Nu ga ik op de geur af. Na zo'n 16 minuten merk ik naast het bakluchtje ook een héél licht "verbrand" luchtje op. Dat is het teken dat de korst voldoende heeft gehad, en het binnenste van de brownie ook.
Bij een vorig experiment, de brownie uithalen na 15 minuten, bleek het eerder een moelleux de chocolat dan een brownie ;-)
Deze week heb ik op een avond 5 brownies gemaakt, goed voor 20 personen. Het was de verjaardag van mijn vriend en hij is nogal gek op de brownies, dus hij had mij gevraagd of ik het zag zitten voor al de collega's te maken. Een drukke avond qua bakken was het wel, maar achteraf heb ik zo'n complimentjes gekregen met de brownie uit de Airfryer, dat dit het drukke bakavondje volledig goed maakte!
Het receptje voor brownie, uit het meegeleverde gerechtenboekje, is ook wel fantastisch! Brownie met gehakte hazelnoten in.
Nu eventjes geen brownie meer... of mijn lijn zal minder gelukkig zijn
Nadat we alle voorbereidingen hadden gedaan, hebben we de Airfryer laten voorverwarmen en de brownie zo'n 20 minuutjes laten bakken in het voorziene bakblik.
We waren wel eens benieuwd om dit met de Airfryer te maken.
20 minuutjes later bleek de korst al een beetje naar de zwarte kant te gaan (ik heb nog nergens beweerd dat ik een goede kok ben, ik volg gewoon recepten ;-) ).
Het heeft ons gesmaakt. We hadden nog een onverwachte bezoeker en die vond het ook lekker!
Binnenkort maak ik nog een keertje brownie, maar ik denk dat 18 minuutjes wel voldoende is.
Voorlopig blijft het beste wat we al gemaakt hebben de frietjes en de curry aardappelen.
We kunnen eens starten met een eigen puntenlijstje:
Frietjes 4.5/5 krokant en evenaart de smaak van frietjes in olie gebakken Curry aardappelen: 4.5/5 origineel en lekker Brownie: 3/5 De volgende keer een kortere baktijd proberen Snack: chinese visballetjes: 2/5 de krokante korst paste niet bij de visballetjes
Zoals velen, gaan wij wekelijks om frietjes bij de frituur. Daarvoor rijden we graag enkele kilometers verder om dé beste frietjes te kunnen eten.
Vorige week was het eerste dat we dan ook gemaakt hebben met de Philips Airfryer: FRIETJES!
De zelfgemaakte frietjes moesten eerst 5 minuten "voorbakken" op 150°C, daarna laten afkoelen en dan een 2de maal 12-16 minuten op 180°C. Je hebt de keuze of je al dan niet olie toevoegt (voor de knapperigheid van de frietjes). Wij hebben 3 grote porties frietjes gemaakt & alvorens ze te bakken, hebben we ze vermengd met 1 eetlepel olijfolie.
Hét resultaat:
- Gelukkig heeft iemand mij er op gewezen dat ik de frietjes eens moest opgooien, zodat de lucht overal eens goed kan circuleren. Niet te vergeten dit tijdens het bakken eens te doen ;-) - De frietjes waren knapperig - De frietjes waren écht lekker. - Met 1 bakbeurt hebben we 3 grote porties frieten gemaakt, voor 3 personen. We hebben geen frieten meer moeten bijbakken.
Het zal nog enkele keren duren tegen dat we de perfecte baktijd onder de knie hebben en de frietjes misschien iets gelijkmatiger goudgeel krijgen door ze op tijd eens op te gooien, maar voor een eerste keer frietjes te maken, was het al heel geslaagd!
We hebben die avond frietjes met gebakken zalmfilet, sla en tomaten gegeten.
Tijdens de bereiding van het gerecht, had ik dus nog voldoende tijd om de tafel te zetten, even door de post te gaan, koffie te zetten, de huisdieren eten te geven,...
Ik hou helemaal niet van ingewikkelde toestellen, waarvan je soms maar de helft van de functies gebruikt. De eenvoud siert de Philips Airfryer ;-)
Nu zullen we blijven gerechtjes uitproberen... de frietjes waren alvast geslaagd!
Nog een kookexperimentje: curry aardappelen met pangasiusfilet en broccoli
Curry en aardappelen, het was voor mij tot nu toe een onbekende (en dus onbeminde) combinatie.
Zondag stond bij ons het volgende op de menu: Curry aardappelen met pangasiusfilet en broccoli.
Het recept voor de curryaardappelen vonden we in het receptenboekje, geleverd met de Philips Airfryer.
Eerst heb ik de aardappelen gewassen, daarna in een potje 1 eetlepel olijfolie gemengd met 1 eetlepel milde curry. Daar heb ik de aardappelen (die gesneden waren in blokjes van 2 cm) een halfuurtje in water hadden geweekt, mee vermengd.
De Airfryer heb ik 3 minuutjes laten voorverwarmen en dan de curry aardappelen zo'n 15 minuten laten bakken.
De vis en de broccoli heb ik zo'n 30 minuten gestoomd.
Het resultaat was heel goed! Wij zijn fan van de curry aardappelen. Mijn vriend vond dat ze een beetje smaakten naar frietjes, ik vond dat ze de smaak van gebakken aardappelen evenaarden.
De stand is 2-1: 2 gelukte receptjes al, 1 minder geslaagd! Op naar het volgende!
Dit recept kan je ook vinden op de website van Philips.
Hapjes bereiden met de Philips Airfryer: chinese visballetjes
Plots volk over de vloer krijgen is een ideaal moment om nog eens iets klaar te maken met de Philips Airfryer.
Bij de plaatselijke chinese supermarkt hadden we chinese visballetjes gekocht die we normaal gezien in een traditionele friteuse (met olie) bereiden.
Ditmaal lieten we de Airfryer zo'n 3 minuten voorverwarmen en werden alle 12 de chinese visballetjes op zo'n 180°C bereidt, zo'n 10 minuutjes. Een inschatting, want de verpakking was in het Chinees!
Het resultaat was minder geslaagd. De korst was te taai maar de balletjes zelf smaakten goed.
Het vergt toch een beetje ervaring om de juiste temperatuur en het juiste aantal minuten in te schatten.
Binnenkort spelen we op veilig en proberen we eens de hapjes van Mora. Blijkbaar staat op de verpakking hoeveel minuten de hapjes in de Airfryer moeten, handig!
De Philips Airfryer... de revolutionaire multifriteuse zonder olie!
Sinds enkele weken staat de Philips Airfryer bij ons in de keuken. De revolutionaire multifriteuse die geen gebruik maakt van olie, klinkt veelbelovend. Frietjes bereid met tot 80% minder vet? Daar keken we wel naar uit. Naast het bereiden van frietjes, maken we hier nu ook snacks, vlees, vis, groeten, quiches en desserts mee.
Na het uitpakken van de Philips Airfryer hadden we volgende zaken: - Het toestel zelf met een bakaccessoire (een vorm) - een receptenboekje (met foto's, gelukkig) - Een quick startgids (handig, want ik wil direct frietjes maken)
De eerste indruk van het toestel: - De Philips Airfryer is niet te groot en niet te zwaar, je kan het toestel nog gemakkelijk verplaatsen of ergens bij zetten zonder dat het teveel plaats inneemt. - Het is een mooi toestel, in 1 kleur, qua design is het zeker in orde.
Ik ben alvast van start gegaan met het doorbladeren van het receptenboekje. Op de website van Philips staan de recepten ook. Je kan bij de voorkeuren instellen dat je specifiek de recepten voor de Airfryer wenst te bekijken. Handig, voor als het receptenboekje mysterieus zou durven verdwijnen bij het oud papier.
Eerlijk is eerlijk, voor het lezen van het receptenboekje heb ik gebeld naar mijn zus. Zij vertelde mij de "quick start" om frietjes te eten. Ongeduldig? Neuuuu ;-)
De komende periode zal ik bloggen over de verschillende receptjes die ik maak met de Philips Airfryer en wat onze bevindingen zijn & de bevindingen van vrienden, familie,...