Inhoud blog
  • De voedselzandloper - wok met tofu
  • de wekelijkse frietjes
  • aardappelbolletjes met broccoli en vis
  • paprika aardappelen met boontjes en veggieburger
  • curryaardappeltjes uit de Airfryer
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    ontdekt de wereld!

    06-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philips Airfryer

    Het frietjes bakken met de Philips Airfryer is een beetje een leerproces voor mij. De frietjes zijn ideaal gezien even dik gesneden en het is een beetje zoeken naar de juiste baktijd.

    Gisteren had ik zin in frietjes en wegens gebrek aan tijd werden het diepvriesfrietjes met een veggieburger.

    Het ideale aan deze frietjes is dat ze gelijk gesneden zijn en dus even snel allemaal gaar. Voortaan ga ik toch meer diepvriesfrieten gebruiken ;-)

    Toch een handig apparaat als het snel moet gaan... snel een paar minuten laten opwarmen, de frietjes in het mandje, ondertussen mijn veggieburgertje bakken en KLAAR!!!

    Ik zou de Airfryer dus al niet meer kunnen missen... laatst nog eens frietjes van de frituur gegeten and guess what... te vet bevonden voor mij

    06-06-2012 om 09:17 geschreven door Miss Squash  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garden Gourmet
    Ook het volgende receptje hebben we laatst eens uitgetest met de Garden Gourmet vleesvervangers:

    Garden Gourmet Burger met Mexicaanse salsa

    Ingrediënten voor 4
    • 1 pakje Garden Gourmet Burgers
    • 1 rode ui
    • 100g maïs
    • 4 tomaten
    • 200ml tomatenpuree
    • een handvol versgesneden peterselie
    • zout
    • peper
    • 4 zachte hamburgerbroodjes
    • sla

    Bereiding

    Hak de peterselie en snij de ui en de tomaten fijn. Meng ze met de maïs, tomatenpuree en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.

    Bak ondertussen de Garden Gourmet Burgers aan.

    Garneer de hamburgerbroodjes met frisse sla, leg er een burger tussen en werk af met een goede schep salsa. Voeg eventueel mayonaise toe naar eigen smaak.

    Wij zijn fan! Een ideaal gerechtje voor als het 's avonds eens snel moet gaan.

    06-06-2012 om 09:11 geschreven door Miss Squash  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garden Gourmet
    Ook het volgende gerechtje hebben we eens geprobeerd met de vegetarische producten van Garden Gourmet:

    kokosrijst met gestoomde groenten

    Ingrediënten
    • 2 pakjes Garden Gourmet Gegrilde stukjes
    • 300g wilde en witte rijst
    • 2 zakjes stoomgroenten (rode ui/champignons/wortel)
    • 200ml kokosmelk
    • 3 eetlepels ketjap
    • 1 teentje knoflook

    Bereiding

    • Kook de rijst volgens de instructies en voeg een bouillonblokje toe.
    • Stoom de groenten ondertussen gedurende een negental minuten in microgolfoven op 700 watt.
    • Giet de kokosmelk en 3 eetlepels ketjap in een wok en warm het op. Pers daarna de knoflook boven kokosmelk uit,
    • Voeg de Gegrilde stukjes toe en laat alles 5 minuten sudderen. Voeg eventueel nog peper, zout of extra ketjap toe om op smaak te brengen.
    • Roer ten slotte de rijst en stoomgroenten onder de kokosmelk en verdeel alles over vier borden.

      Het was de eerste keer dat ik de gegrilde stukjes van Garden Gourmet at! Heel lekker!!! Ze passen perfect in een wokgerechtje.

    06-06-2012 om 09:07 geschreven door Miss Squash  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garden Gourmet
    Via The Insiders heb ik de vegetarische producten van Garden Gourmet, te koop enkel bij Delhaize, mogen testen.

    Dit is één van de receptjes die we geprobeerd hebben:

    Brochette van Garden Gourmet Balletjes met courgette smiley

    Ingrediënten voor 4 personen:

    • 1 pakje Garden Gourmet Balletjes
    • 250 g kerstomaten
    • 1 eetlepel citroensap
    • 2 eetlepels fijngehakte oregano
    • zout
    • versgemalen zwarte peper
    • 2 kleine rode uien
    • 1 courgette
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 4 lange metalen satéprikker

    Bereiding:

    Snij de tomaten in partjes en meng ze op smaak met het citroensap, de organo, zout en peper in een kom. Pel de ui en snij hem in 6 partjes. Snij de courgette in 12 dunne plakjes. Wikkel de courgette rond een balletje en steek het op een satéprikker. Voeg daarna een stukje ui toe.

    Wikkel dan terug een tweede plak courgette rond een balletje en prik deze op de satéprikker. Doe dit tot elke satéprikker vier balletjes bevat en je 4 brochettes krijgt. Smeer de brochettes even in met olijfolie en grill ze gedurende 6 à 8 minuten. Draai ze regelmatig om tot de ui en courgette zacht zijn. Serveer de brochettes met de kerstomaten

    De Garden Gourmetballetjes zijn bij ons goed in de smaak gevallen! Ik eet ze enorm graag! Mijn vriend als vleeseter vond ze ook lekker!

    06-06-2012 om 09:03 geschreven door Miss Squash  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 jaar verder

    Per toeval ontdekte ik dat ik hier nog een blog had. Ik verschoot er zelfs een beetje van dat ik vijf jaar geleden 64kg woog. Ondertussen zijn we vijf jaar verder en ook wel vijf jaar wijzer... en vijf kilo lichter!

    In die vijf jaar heb ik een paar zaken veranderd aan mijn eetpatroon:

    - Toen at ik 2x daags boterhammen en 1x daags warm
    - Tussendoortjes kon ik moeilijk laten

    Ondertussen woon ik ook niet meer thuis en kan ik meer mijn maaltijden zelf bepalen. Nu eet ik maximaal 1 maal daags boterhammen en vaak eet ik als ontbijt enkele stukken fruit en probeer geregeld een maaltijd in te lassen zonder koolhydraten. Dan eet ik vaak gestoomde vis met groenten.

    Misschien wordt het tijd om mijn blog weer eens leven in te blazen Mijn volgend doel is 55 kg. Dat is nog 4 kilo te gaan. Dan weeg ik 55kg voor 1m60 en ben ik volledig tevreden.

    Voor morgen staat er alvast dit op het menu:
    - Ochtend: een proteïneshake
    - Middag: een salade (sla, wortelen, komkommer, witloof) met scampi
    - Avond: nog te bepalen

    Zijn er nog bloggers op dieet? We kunnen mekaar steunen!

    05-06-2012 om 03:14 geschreven door Miss Squash  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apero bij de BBQ

    Gisteren hebben we mijn vriend zijn verjaardag eens goed gevierd met een BBQ voor zo'n 35 man. Het was schitterend! Leuke ambiance, lekker gegeten enz enz.

    Ook de Airfryer is goed van pas gekomen.

    We hebben de volgende hapjes bij de aperitief bereid met de Airfryer:

    - miniloempia's met een chillisaus (een karrevracht)
    - scampi'tjes (receptje staat in het receptenboekje van de airfryer)
    - Funmix hapjes van Mora (handig, op de verpakking van Mora staat de bereidingstijd)
    - bladerdeeghapjes van O'cool

    Doordat de Airfryer geen typische luchtjes van een friteuse verspreid, had ik de Airfryer bij het aperitief op een tafeltje bij ons gezet, zodat we vlot konden bedienen en nieuwe hapjes insteken. De muziek heb ik wel wat harder gezet zodat we de Airfryer niet hoorden draaien ;-)

    Heel geslaagd! Gaan we nog doen Met de baktijden is het altijd een beetje inschatten en geregeld eens kijken, maar het is allemaal goed gelukt.

    05-06-2012 om 02:57 geschreven door Miss Squash  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook "moelleux" is mogelijk ;-)
    De ideale bereidingstijd vinden voor brownie te maken, heb ik ondertussen onder de knie. Nu ga ik op de geur af. Na zo'n 16 minuten merk ik naast het bakluchtje ook een héél licht "verbrand" luchtje op. Dat is het teken dat de korst voldoende heeft gehad, en het binnenste van de brownie ook.

    Bij een vorig experiment, de brownie uithalen na 15 minuten, bleek het eerder een moelleux de chocolat dan een brownie ;-)

    Deze week heb ik op een avond  5 brownies gemaakt, goed voor 20 personen. Het was de verjaardag van mijn vriend en hij is nogal gek op de brownies, dus hij had mij gevraagd of ik het zag zitten voor al de collega's te maken. Een drukke avond qua bakken was het wel, maar achteraf heb ik zo'n complimentjes gekregen met de brownie uit de Airfryer, dat dit het drukke bakavondje volledig goed maakte!

    Het receptje voor brownie, uit het meegeleverde gerechtenboekje, is ook wel fantastisch! Brownie met gehakte hazelnoten in.

    Nu eventjes geen brownie meer... of mijn lijn zal minder gelukkig zijn

    05-06-2012 om 02:25 geschreven door Miss Squash  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 13/08-19/08 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 14/05-20/05 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs