Eind vorig jaar liet Apple al zien hoe de Apple Watch eruitziet, maar op meer informatie was het wachten tot vandaag.
Het slimme horloge is een accessoire, een soort afstandsbediening van de iPhone. Een binnenkomend telefoontje kun je bijvoorbeeld eerst op je horloge zien verschijnen, je hoeft er je mobiele telefoon niet voor uit je zak te halen.
Apps die een verlengstuk zijn van de iPhone, worden ook belangrijk voor de Apple Watch. Op het horloge kun je bijvoorbeeld het weerbericht, vluchtinformatie, sportuitslagen of aandelen volgen. Sportievelingen komen dankzij hun horloge te weten hoeveel calorieën ze verbranden of hoe hoog hun hartslag gaat tijdens het joggen.
Batterij moet 18 uur meegaan
Het "instapmodel" is de Apple Sport Watch, dat 349 dollar zal kosten. De mooier ogende Apple Watch begint vanaf 549 dollar. De Apple Watch Edition, de luxe-uitvoering met gouden afwerking, zal verkocht worden "vanaf 10.000 dollar". De duurste blijkt liefst 17.000 dollar te kosten.

Volgens Apple-topman Tim Cook gaat de batterij 18 uur mee voor ze toe is aan een oplaadbeurt. Vanaf 24 april moet de Apple Watch verkrijgbaar zijn in de VS en enkele andere landen. België staat (nog) niet op de lijst.
De Apple Watch is het eerste nieuwe product dat Apple op de markt brengt sinds de dood van de voormalige topman Steve Jobs. "Als dit een flop wordt, komt Apple niet in de problemen, maar een knauw in het imago van het bedrijf wordt het wel", zegt technologiespecialist Dominique Deckmyn van De Standaard.
Nog enkele nieuwigheden
Op de persconferentie in San Francisco stelde Tim Cook nog enkele andere nieuwigheden voor, zoals de nieuwe MacBook, dunner en lichter dan zijn voorgangers. Ook werd een samenwerking met de Amerikaanse betaalzender HBO aangekondigd.
Bron: deredactie.be