Risotto ala
Elsemiek
Ingredienten: olie 300
gram risotto rijst 1 grote ui 1 teen
knoflook 1 bakje champignons 1 liter
kippenbouillon (van 2 tabletten) 100 gram geraspte
geitenkaas
Bereidingswijze:
Verwarm de bouillon, Verhit de olie in een pan. Voeg de ui
en knoflook toe en fruit 3 min. Doe de rijst erbij en blijven roeren , bak de
rijst 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en
roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de
rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg 15 min. nadat je voor het eerst
bouillon hebt toegevoegd, de paddenstoelen toe. Zet het vuur uit en voeg 2/3 van
de kaas toe. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan of tot de kaas
gesmolten is. Roer nog een keer door. Serveer direct.
Strooi bij het serveren de rest van de kaas erover.
29-08-2013 om 16:30
geschreven door recepten
Categorie:* Rijst gerechten *
|