Inhoud blog
  • Champignon pasta
  • Griekse gehaktballetjes in yoghurtsaus
  • Lekker koken met Elsemiek
  • Griekse rijst
  • Asperges met gegrilde roomkaas
    Categorieën
  • * Aardappel gerechten * (0)
  • * Allert * (1)
  • * Griekse recepten * (2)
  • * Groenten * (1)
  • * Pasta gerechten * (1)
  • * Rijst gerechten * (1)
  • * Soep gerechten * (0)
  • * Vlees gerechten * (0)
  • Zoeken in blog

    Lekker koken

    Lekker koken met Elsemiek
    29-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met gegrilde roomkaas
    Asperges met gegrilde roomkaas  

    Ingredienten:
    500 gram asperges
    100 gram parnaham
    1 eetlepel appelstroop
    1½ eetlepels azijn
    135 gram verse geiten roomkaas naturel
    500 gram kriel aardappeltjes
    30 gram boter 

    Bereidingswijze:
    Kook de aardappeltjes gaar. Schil de asperges en verwijder het houterige gedeelte onderaan de asperge. Breng in een grote pan ruim water aan de kook met zout en een klontje boter. Voeg de asperges toe, breng deze aan de kook en laat ze 5 minuten koken. Draai de warmtebron uit en laat de asperges in 10 tot 12 minuten, in de pan, beetgaar worden. Prik in de asperge om de gaarheid te testen, ze moeten iets stevig blijven. Giet ze af en laat de asperges op keukenpapier uitlekken. Verhit de ovengrill voor. Maak intussen de dressing; verhit de appelstroop met de azijn en laat het een beetje inkoken. Smelt de boter in een pannetje. Leg de asperges in een ovenschaal en meng de dressing er door heen. Snijd de geiten roomkaas in plakjes en verdeel over de asperges. Gratineer 5 minuten onder de hete grill.
     
    Serveer het gerecht met de plakjes ham, de aardappeltjes en de geklaarde boter.

    29-08-2013 om 16:32 geschreven door recepten


    Categorie:* Groenten *
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risotto

    Risotto ala Elsemiek

    Ingredienten:
    olie
    300 gram risotto rijst
    1 grote ui
    1 teen knoflook
    1 bakje champignons
    1 liter kippenbouillon (van 2 tabletten)
    100 gram geraspte geitenkaas

    Bereidingswijze:
    Verwarm de bouillon, Verhit de olie in een pan. Voeg de ui en  knoflook toe en fruit 3 min. Doe de rijst erbij en blijven roeren , bak de rijst 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg 15 min. nadat je voor het eerst bouillon hebt toegevoegd, de paddenstoelen toe. Zet het vuur uit en voeg 2/3 van de kaas toe. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan of tot de kaas gesmolten is. Roer nog een keer door.  Serveer direct.  Strooi bij het serveren de rest van de kaas erover.

    29-08-2013 om 16:30 geschreven door recepten


    Categorie:* Rijst gerechten *
    28-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speicaal voor Elsemiek

    Aandachtspunten !!!

    Alles moet biologisch zijn

    * Staat er dit sterretje voor het recept
    Let dan op wat er onderaan het recept staat

    Op deze site staan alleen recepten die Elsemiek,
    ook mag eten met de aanpassingen die er staan

    kijk bij  producten die mogen

     

    Bij twijfel :

    Niet denken o ze mag dit wel !!!

    Maar neem contact met ons op!!!


    ____________________________________________

     * Producten die mogen * 

    Bakboter van Natufood
    Geitenyoghurt van de 3 geitjes
    Ketjap Asin van Yakso
    Lactose vrije margarine  - Alpro of  Natufood 
    Maiskiem olie
    Sojamelk  Alpro - naturel
    Witte azijn
     _________________________________________________________________________________

     

    Waar koop je de producten ?

    Biologische winkels

    Biologische slagers

    Natuur - reform winkels

    Biologische markten 

    Soms in de supermarkt - bij de natuurproducten ( wel op het merk letten)

    28-08-2013 om 00:00 geschreven door recepten


    Categorie:* Allert *


    Archief per week
  • 26/08-01/09 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Receptenforum
  • Vragen en opmerkingen
  • Welkom

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Laatste commentaren


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs