Asperges met gegrilde roomkaas
Ingredienten: 500 gram asperges
100 gram
parnaham 1 eetlepel
appelstroop 1½ eetlepels azijn
135 gram verse
geiten roomkaas naturel 500 gram kriel
aardappeltjes 30 gram
boter
Bereidingswijze: Kook de aardappeltjes
gaar. Schil de asperges en verwijder het houterige gedeelte onderaan de asperge.
Breng in een grote pan ruim water aan de kook met zout en een klontje boter.
Voeg de asperges toe, breng deze aan de kook en laat ze 5 minuten koken. Draai
de warmtebron uit en laat de asperges in 10 tot 12 minuten, in de pan, beetgaar
worden. Prik in de asperge om de gaarheid te testen, ze moeten iets stevig
blijven. Giet ze af en laat de asperges op keukenpapier uitlekken. Verhit de
ovengrill voor. Maak intussen de dressing; verhit de appelstroop met de azijn en
laat het een beetje inkoken. Smelt de boter in een pannetje. Leg de asperges in
een ovenschaal en meng de dressing er door heen. Snijd de geiten roomkaas in
plakjes en verdeel over de asperges. Gratineer 5 minuten onder de hete
grill. Serveer het gerecht
met de plakjes ham, de aardappeltjes en de geklaarde boter.
29-08-2013 om 16:32
geschreven door recepten
Categorie:* Groenten *
|