Inhoud blog
  • Champignon pasta
  • Griekse gehaktballetjes in yoghurtsaus
  • Lekker koken met Elsemiek
  • Griekse rijst
  • Asperges met gegrilde roomkaas
    Categorieën
  • * Aardappel gerechten * (0)
  • * Allert * (1)
  • * Griekse recepten * (2)
  • * Groenten * (1)
  • * Pasta gerechten * (1)
  • * Rijst gerechten * (1)
  • * Soep gerechten * (0)
  • * Vlees gerechten * (0)
  • Zoeken in blog

    Lekker koken

    Lekker koken met Elsemiek
    29-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse gehaktballetjes in yoghurtsaus

    Gehaktballetjes in yoghurt - muntsaus

    Ingrediƫnten:
    2 eetlepel boter
    1 kleingesneden ui
    500 gram mager rundergehakt
    125 gram verkruimeld oud brood
    1 ei
    0,5 dl. water
    1 eetlepel azijn
    1 theelepel oregano of munt
    zout en peper
    50 gram bloem
    1 dl. maiskiem olie 

    voor de saus: 
    25 gram boter
    1 uitgeperst teentje knoflook
    25 gram bloem
    2 dl. water
    2 dl. geitenyoghurt
    1 eetlepel fijngehakte munt
    zout en peper

    Bereidingswijze:
    Verhit de boter in en fruit hierin de kleingesneden ui lichtbruin. Vermeng het gehakt met de gefruite ui, verkruimelde brood, ei, water, azijn, munt, zout en peper. Kneed alles enkele minuten goed dooreen. Vorm van het gehaktmengsel ca. 16 kleine balletjes. Wentel de gehaktballetjes goed door de bloem. Verhit de olie in een pan en bak hierin de gehaktballetjes mooi bruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

    De saus:
    Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uitgeperste knoflook ca. 2 minuten zonder hem bruin te laten worden. Roer de bloem door het boter- knoflookmengsel. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje het water en de yoghurt toe tot een gebonden saus is ontstaan. Roer de fijngehakte munt door de saus. Draai het vuur laag en laat de saus ca. 5 minuten zachtjes koken. Maak de saus op smaak met wat saus en peper. Voeg de gehaktballetjes aan de saus toe en laat alles nog ca. 10 minuten zachtjes doorkoken tot de gehaktballetjes door en door warm zijn.

    29-08-2013 om 16:41 geschreven door recepten


    Categorie:* Griekse recepten *
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse rijst

    Griekse rijst

    Ingredienten:
    250 gram basmati rijst
    3 el maiskiem olie
    1 ui
    1 teen knoflook, fijn geperst
    water
    kippenbouillon tablet
    zout
    saffraan of kurkuma poeder
    verse fijn geknipte peterselie

    Bereidingswijze:
    Ui snipperen, en aan fruiten in de olijfolie in een grote pan met zware bodem en voeg de knoflook er bij en laat mee fruiten,  Voeg de rijst toe en laat het zachtjes even mee fruiten. Voeg water, zout, bouillonblokje en kurkumapoeder toe en laat het circa 20 minuten koken ( is afhankelijk van welke rijst je gebruikt)
    Na eventueel afgieten, de verse peterselie toevoegen en door heen roeren en 3 minuten laten staan 

    29-08-2013 om 16:38 geschreven door recepten


    Categorie:* Griekse recepten *


    Archief per week
  • 26/08-01/09 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Receptenforum
  • Vragen en opmerkingen
  • Welkom

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Laatste commentaren


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs