Het is al weer eventjes geleden dat we nog eens iets hebben laten horen van de kookploeg. Niet dat wij stilgezeten hebben ondertussen. Onze maandelijkse kookavonden zijn gewoon verder gegaan dan voorheen. Op vrijdag 21 april hebben we met zen twaalven onze mooiste kookschort nog maar eens voorgebonden. Deze avond kwamen we eigenlijk maar stilletjes op gang, maar eens goed gestart klonk het pottengerammel en messengekletter opgevuld met hier en daar een flinke mop of kwinkslag weer opperbest. Het menu dat werd klaargemaakt bracht wel wat werk mee, maar vele handen maken het werk licht. Deze maal hadden we een voorgerecht van Avocadomousse met gedroogde ham en asperges, een mooi ogend maar vooral lekker gerechtje. Terwijl we dit klaarstoomden werd er een glaasje porto of sherry geschonken als aperitief. Het hoofdgerecht was misschien wel een beetje vijgen na Pasen, maar Pasen was dan nog maar een kleine week voorbij. Vogelnestjes met een flinke tomatensaus met groenten en aardappelen Duchesse. En echte klassieker uit het kookboek van de boerinnenbond. Het zal wel lekker geweest zijn want ik heb geen overschot gezien. Als dessert Aardbeien met peper, anijs en ijskreem een rare combinatie maar overheerlijk. Het blijft toch een van onze topdesserts. De volgende kookavonden liggen nog niet vast maar ik heb toch al toezegging gekregen dat we nog een tijdje verder kunnen gaan op onze vertrouwde stek. Zo snel als maar kan geef ik de volgende datums door. Leo
|