Vrijdag 27 maart : de kookploeg doet het weer.
Vrijdagavond, zaal het Muysbroeck, 18
dames, allen op hun paasbest komen de zaal binnen en worden verwelkomd door de
kookploeg. Armand is druk in de weer met
het uitgieten van de aperitief want de
kookploeg wil hun echtgenotes goed verwelkomen en verwennen en hadden hiervoor
een feestmenu samen gesteld en dit zag er weer smakelijk uit.
Salade met gerookte
sprotjes
Venkelsoep met
mosselen
Beenham met krokante
sinaasappelkorst
En groente garnituur
met feestpatatjes
Millefeuille van
peperkoek, appeltjes en sabayon
Aangepaste wijnen
Koffie en
versnaperingen
Chef Leo was de dagen
ervoor reeds druk in de weer om de nodige aankopen te doen.
Vrijdagvoormiddag stond de kookploeg al
achter de potten het menu voor te bereiden. Voor 38 personen koken doe je niet
iedere dag, het afwegen van de hoeveelheden, weten wanneer je een gerecht moet
starten en hoelang het de oven in moet zijn allemaal zaken die enkel slagen als
je professionele begeleiding hebt. Hiervoor zorgde onze 3-sterren chef Paul en
chef Leo. Onder hun vakkundige leiding werd de kookploeg
gedirigeerd en hun raad en daad werd op
prijs gesteld. Het schikken van de borden en de afwerking was van de hand van de
chef. Alhoewel we geen routine hebben ik het koken voor zon grote groep
verliep alles vlot en zonder haperingen. Wij hebben er van genoten, onze echtgenotes hebben lekker gegeten en
weltevreden gingen we allen naar huis
.
27-04-2015 om 00:00
geschreven door Webmaster Jan
|