Archief per maand
  • 01-2008
    Inhoud blog
  • BISCUIT MET ANANAS EN SLAGROOM
  • SPAGHETTI MET MOSSELEN EN GEROOKTE ZALM IN WITTE WIJNSAUS
  • TERRINE VAN CAMBOZOLLA MET GEDROOGD FRUIT
  • MISERABLE
  • Varkensmignonette met Stroganoffsausen tagliatelle van pasta en wortel
  • Scampi in tempuradeeg met Chinese kool en rode kerriesaus
  • COURGETTESOEP MET BASILICUM
  • GEVULDE ZALMFOREL
  • Lamskoteletjes met zuiderse groenten met een sausje van feta en dadels
  • Gratin van sinaasappel met sabayon van Banuyls, bitter chocoladeijs en pistachenootjes
  • Rode poon met een tapenade en avocadomousse in rijstblad
    Zoeken in blog

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • biscuittaart
  • hallo

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Kook & culinaire ideeën en nog meer
    recepten en kook ideeën
    28-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi in tempuradeeg met Chinese kool en rode kerriesaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Scampi in tempuradeeg met Chinese kool en rode kerriesaus.

    Benodigdheden voor 4 pers

    24 scampi’s

    80 gr tempurabloem

    water

    50 gr Chinese broodkruim

    1/3 Chinese kool

    1 bot bieslook

    3 dl visfumet

    3 dl room

    1 koffielepel rode kerriepasta

    50 gr boter

    3 fijngesneden sjalotjes

    Japanse gember pasta

    dille

    Werkwijze:

    • De scampi’s pellen en darmkanaal verwijderen, in twee snijden.
    • Tempurabloem mengen met koud water tot een glad deegje, kruiden met pezo, de scampi’s er door halen zodat ze volledig bedekt zijn met het deeg en vervolgens in het broodkruim wentelen.
    • In een friteuse fruiten op 180°C tot goudgeel.
    • Op een keuken rol leggen en even laten uitlekken, warm houden in de oven.
    • De visfumet met de fijngesneden sjalotjes en de room inkoken tot de helft, de rode kerrie pasta toevoegen en opwerken met de boter en gember pasta.
    • De Chinese kool fijn snijden en in boter of olijfolie in de wok kort bakken, kruiden met pezo en fijngesneden bieslook.

    Afwerking:

    • In het midden de Chinese kool met daarop de scampi’s in tempuradeeg.
    • Saus er rond napperen en afwerken met een takje groen.

    28-01-2008 om 21:39 geschreven door chef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.COURGETTESOEP MET BASILICUM
    Klik op de afbeelding om de link te volgen COURGETTESOEP MET BASILICUM

    BENODIGDHEDEN

    1 ui

    1teentje look

    1.courgette

    kippenpasta en 800gr water

    tijm

    50gr rijst

    basilicum

    pezo

    • Reinig en snipper ui en look.
    • Verwarm wat boter en stoof de ui,look en de courgettestukjes.
    • Overgiet met de kippenbouillon en voeg er wat tijm aan toe.
    • Breng aan de kook.
    • Strooi er al roerend de rijst bij en laat een 20 minuten koken.
    • Voeg er de basilicumblaadjes bij en mix de soep.
    • Breng op smaak.
    • Giet een straaltje room in een bord en schep er de hete soep op.
    • Garneer met enkele blaadjes basilicum.

    28-01-2008 om 21:37 geschreven door chef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. GEVULDE ZALMFOREL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    GEVULDE ZALMFOREL

    BENODIGDHEDEN voor 2 pers

    60gr rijst

    250 gr zalmforel

    ½ citroen

    1el gehakte peterselie

    2 bladen savooikool

    30gr garnalen + 20 gr garnituur

    1/2dl witte wijn

    1dl room

    1el gehakte verse dille

    2dl visfumet

    5 aardappelen

    Dille

    Koude boter

    BEREIDING

    • Kook het rijstbuiltje gaar.

    • Verwijder de nerven van de savooibladeren, blancheer ze enkele minuten in zout water.
    • Verfris deze bladeren in koud water en dep ze droog.

    • Meng de gekookte rijst en de peterselie.

    • Leg de groene kool op ingeboterde vellen aluminium folie

    • Dep de zalm af , leg op de groene kool en besprenkel met citroen.
    • Schep op elke filet een hoopje rijst en garnalen.
    • Besprenkeld met witte wijn en kruid met pezo.
    • Stoom gaar gedurende een 15 minuten.
    • Verwijder de vispakjes uit de pot en houd ze warm.

    • Breng de visfumet samen met de room en de dille aan de kook.
    • Breng op smaak, werk af met koude boter
    • Giet een spiegel van dillesaus op een voorverwarmd bord .

    • Versnijd de vis met een scherp mes en schik op het bord.
    • Serveer met enkele gekookte aardappelen maantjes.
    • Werk af met een takje dille en wat garnalen.

    28-01-2008 om 21:33 geschreven door chef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamskoteletjes met zuiderse groenten met een sausje van feta en dadels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lamskoteletjes met zuiderse groenten met een sausje van feta en dadels

    Benodigdheden voor 4 pers

    2 lams carré

    1 courgetten

    1 aubergines

    2 tomaten

    150 gr erwten

    1,5 gele paprika’s

    tijm

    laurier

    50 gr gedroogde dadel

    100 gr feta kaas

    4 dl demi glace

    50 gr honing

    50 gr boter.

    8 bl basilicum

    200 g aardappelen

    olijfolie

    Werkwijze:

    • De groenten reinigen schillen, wassen en in brunoise snijden van 0,5 mm.
    • De groentjes allen apart blancheren en verfrissen onder koud water.
    • De tomaat émonderen en in blokjes snijden, vervolgens aanstoven in olijf olie, kruiden met pezo, tijm en laurier.

    • De saus: de demi – glace met de honing inkoken tot 2/3 en kruiden.
    • De dadels in blokjes snijden en aan de saus toevoegen.
    • De feta kaas in blokjes snijden.

    • Het lams opkuisen en kleuren langs beide kanten, verder garen in een oven op 180°C tot roze kleur.
    • Het lams 4 min laten rusten voor te snijden

    • De aardappelen in kleine blokjes snijden, wassen en in olijfolie gaar bakken

    Afwerking:

    • De groentjes in een hoopje in het midden van het bord, 3 lams koteletjes er tegen, de saus er omheen en wat blokjes feta kaas en de aardappelblokjes.
    • Afwerken met een takje basilicum.

    28-01-2008 om 20:41 geschreven door chef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratin van sinaasappel met sabayon van Banuyls, bitter chocoladeijs en pistachenootjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gratin van sinaasappel met sabayon van Banuyls, bitter chocoladeijs en pistachenootjes

    Benodigdheden 4 pers

    6 sinaaspappelen

    1,5 dl Banuyls

    60 gr rietsuiker

    1 dl room

    2 dooiers

    4 bollen chocoladeijs

    pistachenootjes

    muntblaadje

    Chocolade ijs

    1 dl melk

    1 dl room

    300 gr bittere chocolade

    ½ dl Banuyls

    1 ei

    1 eigeel

    Werkwijze

    Chocolade ijs

    • Breng de melk aan de kook en roer er de chocolade onder.
    • Klop de eieren en de Banuyls onder elkaar.
    • ¼ van de melk over deze massa gieten, goed mengen.
    • Het vorige terug bij de ¾ voegen, op een zacht vuurtje zetten of au bain mari, afroeren al la nappe.
    • Wanneer de compositie de juiste dikte heeft de room aan toevoegen.
    • De compositie zo vlug mogelijk laten afkoelen in de koelkast.
    • Afdraaien in de sorbetiere.

    • Schil de appelsienen “ à vif” en haal er de partjes uit.
    • Leg deze in waaier in een diep bord.
    • Klop een sabayon van de dooiers, suiker, Banuyls en werk deze af met opgeklopte room.
    • Verdeel over de borden en gratineer.
    • Werk af met een bol ijs, gehakte pistachenootjes en een muntblaadje.

    28-01-2008 om 20:36 geschreven door chef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode poon met een tapenade en avocadomousse in rijstblad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Rode poon met een tapenade en avocadomousse in rijstblad

    Benodigdheden 4 pers

    8 filets van rode poon 100gr/stuk

    4 filobladeren

    gemengde sla

    4 dl olijfolie

    8 takjes tijm

    2 knoflookteentjes

    1 bussel basilicum

    8 bl salie

    4 st platte peterselie

    Guacomole

    2 knoflookteentjes

    50 gr koriander

    peper

    2 limoenen

    2 rijpeavocado’s

    50 gr platte peterselie

    2 cl Pastis

    Tapenade

    40 gr kappertjes

    2 tl balsamico

    zout

    200 gr zwarte olijven op olie

    20 cl olijf olie

    Werkwijze

    • Snijd eerst de filet in zijn lengte in twee
    • De filets gedurende 30 min marineren in olijfolie, en de helft van fijngehakte basilicum, salie, tijm, peper, zout.en knoflook.
    • .de filets uit de marinade halen en met de rest van de kruiden bedekken, dan in aluminiumfolie rollen.
    • De vis rolletjes juist voor gebruik gedurende 10 minuten in kokend water dompelen en laten garen.

    • De olijven samen met de kappertjes, olijfolie, balsamico azijn, peper en zout in een blender fijnmalen.

    • De filodeeg instrijken met olijfolie en vormen in een cocotje en afbakken in een hete oven goudgeel.

    • De avocado schillen en in stukjes snijden, vervolgens het limoensap en de pastis+kruiden en fijn cutteren tot mousse
    • De mousse luchtig kloppen, deze mousse nu in een spuitzak met gekartelde spuitmondje filopotjes vullen.
    • De sla kruiden met olie, balsamico azijn, peper en zout.

    Afwerking

    • Het bord garneren met tapenade met daarop het visrolletje (ontdaan van de aluminium folie en gelijk snijden)
    • Het vormpje met de avocadomousse er bij zetten en de gemengde sla.
    • Afwerken met een blaadje basilicum en enkele druppels olijfolie.

    28-01-2008 om 20:30 geschreven door chef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)


    T -->

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs