Archief per maand
  • 01-2008
    Inhoud blog
  • BISCUIT MET ANANAS EN SLAGROOM
  • SPAGHETTI MET MOSSELEN EN GEROOKTE ZALM IN WITTE WIJNSAUS
  • TERRINE VAN CAMBOZOLLA MET GEDROOGD FRUIT
  • MISERABLE
  • Varkensmignonette met Stroganoffsausen tagliatelle van pasta en wortel
  • Scampi in tempuradeeg met Chinese kool en rode kerriesaus
  • COURGETTESOEP MET BASILICUM
  • GEVULDE ZALMFOREL
  • Lamskoteletjes met zuiderse groenten met een sausje van feta en dadels
  • Gratin van sinaasappel met sabayon van Banuyls, bitter chocoladeijs en pistachenootjes
  • Rode poon met een tapenade en avocadomousse in rijstblad
    Zoeken in blog

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • biscuittaart
  • hallo

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Kook & culinaire ideeën en nog meer
    recepten en kook ideeën
    28-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratin van sinaasappel met sabayon van Banuyls, bitter chocoladeijs en pistachenootjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gratin van sinaasappel met sabayon van Banuyls, bitter chocoladeijs en pistachenootjes

    Benodigdheden 4 pers

    6 sinaaspappelen

    1,5 dl Banuyls

    60 gr rietsuiker

    1 dl room

    2 dooiers

    4 bollen chocoladeijs

    pistachenootjes

    muntblaadje

    Chocolade ijs

    1 dl melk

    1 dl room

    300 gr bittere chocolade

    ½ dl Banuyls

    1 ei

    1 eigeel

    Werkwijze

    Chocolade ijs

    • Breng de melk aan de kook en roer er de chocolade onder.
    • Klop de eieren en de Banuyls onder elkaar.
    • ¼ van de melk over deze massa gieten, goed mengen.
    • Het vorige terug bij de ¾ voegen, op een zacht vuurtje zetten of au bain mari, afroeren al la nappe.
    • Wanneer de compositie de juiste dikte heeft de room aan toevoegen.
    • De compositie zo vlug mogelijk laten afkoelen in de koelkast.
    • Afdraaien in de sorbetiere.

    • Schil de appelsienen “ à vif” en haal er de partjes uit.
    • Leg deze in waaier in een diep bord.
    • Klop een sabayon van de dooiers, suiker, Banuyls en werk deze af met opgeklopte room.
    • Verdeel over de borden en gratineer.
    • Werk af met een bol ijs, gehakte pistachenootjes en een muntblaadje.

    28-01-2008 om 20:36 geschreven door chef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode poon met een tapenade en avocadomousse in rijstblad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Rode poon met een tapenade en avocadomousse in rijstblad

    Benodigdheden 4 pers

    8 filets van rode poon 100gr/stuk

    4 filobladeren

    gemengde sla

    4 dl olijfolie

    8 takjes tijm

    2 knoflookteentjes

    1 bussel basilicum

    8 bl salie

    4 st platte peterselie

    Guacomole

    2 knoflookteentjes

    50 gr koriander

    peper

    2 limoenen

    2 rijpeavocado’s

    50 gr platte peterselie

    2 cl Pastis

    Tapenade

    40 gr kappertjes

    2 tl balsamico

    zout

    200 gr zwarte olijven op olie

    20 cl olijf olie

    Werkwijze

    • Snijd eerst de filet in zijn lengte in twee
    • De filets gedurende 30 min marineren in olijfolie, en de helft van fijngehakte basilicum, salie, tijm, peper, zout.en knoflook.
    • .de filets uit de marinade halen en met de rest van de kruiden bedekken, dan in aluminiumfolie rollen.
    • De vis rolletjes juist voor gebruik gedurende 10 minuten in kokend water dompelen en laten garen.

    • De olijven samen met de kappertjes, olijfolie, balsamico azijn, peper en zout in een blender fijnmalen.

    • De filodeeg instrijken met olijfolie en vormen in een cocotje en afbakken in een hete oven goudgeel.

    • De avocado schillen en in stukjes snijden, vervolgens het limoensap en de pastis+kruiden en fijn cutteren tot mousse
    • De mousse luchtig kloppen, deze mousse nu in een spuitzak met gekartelde spuitmondje filopotjes vullen.
    • De sla kruiden met olie, balsamico azijn, peper en zout.

    Afwerking

    • Het bord garneren met tapenade met daarop het visrolletje (ontdaan van de aluminium folie en gelijk snijden)
    • Het vormpje met de avocadomousse er bij zetten en de gemengde sla.
    • Afwerken met een blaadje basilicum en enkele druppels olijfolie.

    28-01-2008 om 20:30 geschreven door chef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)


    T -->

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs