 |
|
|
Kook & culinaire ideeën en nog meer |
|
recepten en kook ideeën
|
 |
28-01-2008 |
GEVULDE ZALMFOREL |
GEVULDE ZALMFOREL
BENODIGDHEDEN voor 2 pers
60gr rijst
250 gr zalmforel
½ citroen
1el gehakte peterselie
2 bladen savooikool
30gr garnalen + 20 gr garnituur
1/2dl witte wijn
1dl room
1el gehakte verse dille
2dl visfumet
5 aardappelen
Dille
Koude boter
BEREIDING
- Kook het rijstbuiltje gaar.
- Verwijder de nerven van de savooibladeren, blancheer ze enkele minuten in zout water.
- Verfris deze bladeren in koud water en dep ze droog.
- Meng de gekookte rijst en de peterselie.
- Leg de groene kool op ingeboterde vellen aluminium folie
- Dep de zalm af , leg op de groene kool en besprenkel met citroen.
- Schep op elke filet een hoopje rijst en garnalen.
- Besprenkeld met witte wijn en kruid met pezo.
- Stoom gaar gedurende een 15 minuten.
- Verwijder de vispakjes uit de pot en houd ze warm.
- Breng de visfumet samen met de room en de dille aan de kook.
- Breng op smaak, werk af met koude boter
- Giet een spiegel van dillesaus op een voorverwarmd bord .
- Versnijd de vis met een scherp mes en schik op het bord.
- Serveer met enkele gekookte aardappelen maantjes.
- Werk af met een takje dille en wat garnalen.
28-01-2008 om 21:33
geschreven door chef 
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
|
|
 |
|
Lamskoteletjes met zuiderse groenten met een sausje van feta en dadels |
Lamskoteletjes met zuiderse groenten met een sausje van feta en dadels
Benodigdheden voor 4 pers |
2 lams carré
1 courgetten
1 aubergines
2 tomaten
150 gr erwten
1,5 gele paprikas
tijm
laurier |
50 gr gedroogde dadel
100 gr feta kaas
4 dl demi glace
50 gr honing
50 gr boter.
8 bl basilicum
200 g aardappelen
olijfolie |
Werkwijze:
- De groenten reinigen schillen, wassen en in brunoise snijden van 0,5 mm.
- De groentjes allen apart blancheren en verfrissen onder koud water.
- De tomaat émonderen en in blokjes snijden, vervolgens aanstoven in olijf olie, kruiden met pezo, tijm en laurier.
- De saus: de demi glace met de honing inkoken tot 2/3 en kruiden.
- De dadels in blokjes snijden en aan de saus toevoegen.
- De feta kaas in blokjes snijden.
- Het lams opkuisen en kleuren langs beide kanten, verder garen in een oven op 180°C tot roze kleur.
- Het lams 4 min laten rusten voor te snijden
- De aardappelen in kleine blokjes snijden, wassen en in olijfolie gaar bakken
Afwerking:
- De groentjes in een hoopje in het midden van het bord, 3 lams koteletjes er tegen, de saus er omheen en wat blokjes feta kaas en de aardappelblokjes.
- Afwerken met een takje basilicum.
28-01-2008 om 20:41
geschreven door chef 
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
|
|
 |
|
Gratin van sinaasappel met sabayon van Banuyls, bitter chocoladeijs en pistachenootjes |
Gratin van sinaasappel met sabayon van Banuyls, bitter chocoladeijs en pistachenootjes
Benodigdheden 4 pers |
6 sinaaspappelen
1,5 dl Banuyls
60 gr rietsuiker
1 dl room
2 dooiers
4 bollen chocoladeijs
pistachenootjes
muntblaadje |
Chocolade ijs
1 dl melk
1 dl room
300 gr bittere chocolade
½ dl Banuyls
1 ei
1 eigeel
|
Werkwijze
Chocolade ijs
- Breng de melk aan de kook en roer er de chocolade onder.
- Klop de eieren en de Banuyls onder elkaar.
- ¼ van de melk over deze massa gieten, goed mengen.
- Het vorige terug bij de ¾ voegen, op een zacht vuurtje zetten of au bain mari, afroeren al la nappe.
- Wanneer de compositie de juiste dikte heeft de room aan toevoegen.
- De compositie zo vlug mogelijk laten afkoelen in de koelkast.
- Afdraaien in de sorbetiere.
- Schil de appelsienen à vif en haal er de partjes uit.
- Leg deze in waaier in een diep bord.
- Klop een sabayon van de dooiers, suiker, Banuyls en werk deze af met opgeklopte room.
- Verdeel over de borden en gratineer.
- Werk af met een bol ijs, gehakte pistachenootjes en een muntblaadje.
28-01-2008 om 20:36
geschreven door chef 
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
|
|
 |
|
Rode poon met een tapenade en avocadomousse in rijstblad |
Rode poon met een tapenade en avocadomousse in rijstblad
Benodigdheden 4 pers |
8 filets van rode poon 100gr/stuk
4 filobladeren
gemengde sla
4 dl olijfolie
8 takjes tijm
2 knoflookteentjes
1 bussel basilicum
8 bl salie
4 st platte peterselie |
Guacomole
2 knoflookteentjes
50 gr koriander
peper
2 limoenen
2 rijpeavocados
50 gr platte peterselie
2 cl Pastis |
Tapenade
40 gr kappertjes
2 tl balsamico
zout
200 gr zwarte olijven op olie
20 cl olijf olie
|
Werkwijze
- Snijd eerst de filet in zijn lengte in twee
- De filets gedurende 30 min marineren in olijfolie, en de helft van fijngehakte basilicum, salie, tijm, peper, zout.en knoflook.
- .de filets uit de marinade halen en met de rest van de kruiden bedekken, dan in aluminiumfolie rollen.
- De vis rolletjes juist voor gebruik gedurende 10 minuten in kokend water dompelen en laten garen.
- De olijven samen met de kappertjes, olijfolie, balsamico azijn, peper en zout in een blender fijnmalen.
- De filodeeg instrijken met olijfolie en vormen in een cocotje en afbakken in een hete oven goudgeel.
- De avocado schillen en in stukjes snijden, vervolgens het limoensap en de pastis+kruiden en fijn cutteren tot mousse
- De mousse luchtig kloppen, deze mousse nu in een spuitzak met gekartelde spuitmondje filopotjes vullen.
- De sla kruiden met olie, balsamico azijn, peper en zout.
Afwerking
- Het bord garneren met tapenade met daarop het visrolletje (ontdaan van de aluminium folie en gelijk snijden)
- Het vormpje met de avocadomousse er bij zetten en de gemengde sla.
- Afwerken met een blaadje basilicum en enkele druppels olijfolie.
28-01-2008 om 20:30
geschreven door chef 
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
|
|
 |
 |
|
|
|
 |

|
|
T -->
|
 |