Koken Met RedHot
Inhoud blog
  • Sukiyaki wok
  • Varkenshaasje met rode saus (khao moo daeng)
  • Knoflook
  • Garnalen met currypoeder (Goong pad pong garee)
  • Lamskotelet uit Irpinia

    Zoeken in blog


    Categorieën
  • Kweek (4)
  • Recepten (6)

  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Links
  • bloggen.be
  • Chillipepers.nl

  • 15-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thaise varkenssalade (Laap Mu)
    Ingrediƫnten (voor 4 personen):

    600 gram mager varkensvlees
    2 grote sjalotten
    2 eetlepels fijngesneden koriander
    2 eetlepels fijngesneden bosui
    4 eetlepels rijst
    2 citroenen
    5 droge chili (kleintjes)
    vissaus

    Bereiding:

    Bak de rijst in een pan tot deze goudgeel is zonder vetstof !
    Bak de droge chili tot deze verkleurd is, ook zonder vetstof.
    Beide even laten afkoelen en dan afzonderlijk mixen.
    Mix ook het varkensvlees.
    Doe vervolgens een bodempje water in een pan en bak daar het varkensvlees in.
    Als het vlees gaar is, zet het vuur uit, voeg de sjalotjes, koriander, bosui, gemalen rijst en chili toe en breng op smaak met citroen en vissaus.

    Smakelijk !





















    15-11-2010, 00:00 geschreven door RedHot  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:Recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste kweek
    Het idee om zelf chili te kweken is gekomen omdat het vrouwtje hier "grootverbruiker" is. Even rondsnuffelen op internet deed me bij www.chillipepers.nl belanden, een forum waar heel veel enthousiaste chilikwekers hun ervaringen delen, zaden ruilen,...
    Ik ben begonnen met zaadjes van een droge chili die hier in huis was, ik weet nog niet precies welke soort het is. Een propagator (zaaibakje) gevuld met zaaigrond en daar 45 zaadjes in. Na enkele spannende dagen afwachten kwamen de eerste plantjes boven. Om te kunnen kiemen hebben zaadjes het liefst een broeierige omgeving. Die heb ik gegeven door bijna dagelijks het deksel van de propagator boven de rijstkoker te houden als die aanstond. Daardoor kon ik warme damp opvangen, die later dan weer ging condenseren. Lekker warm en vochtig dus. Ondertussen staan er 43 plantjes te groeien.












    15-11-2010, 00:00 geschreven door RedHot  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Kweek
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom bij Koken met RedHot


    Waarover gaat dit blog ? Chili, chili en nog eens chili. Van zelfkweek tot ze in de pot belanden.
    Je zal hier de evolutie kunnen volgen van onze eigen kweek en er zullen regelmatig recepten verschijnen, voornamelijk maar niet uitsluitend uit de Thaise keuken. De Thaise gerechten zijn qua pittigheid aangepast zodat de gemiddelde Europeaan ze wel kan eten . Wie pittiger wil doet er gewoon een paar rode vriendjes extra in.
    Veel leesplezier !

    15-11-2010, 00:00 geschreven door RedHot  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs