Op deze website krijgen jongeren heel wat informatie rond katholieke evenementen, artikels, videos, podcasts, en er is een community waarin je je mening of oproepjes kwijt kan. Voor dit laatste moet je wel ingelogd zijn.
Website van de Blauwe Zusters, die op verschillende plaatsen in Nederland een gemeenschap hebben (Heiloo, Den Haag, Valkenburg).
Deze zusters organiseren activiteiten voor kinderen, jongeren en gezinnen. Op hun website vindt u hierover meer uitleg, alsook over de gemeenschap zelf : wie zij zijn, hun spiritualiteit en apostolaat, enz.
de wekelijkse boodschappen van Maria in Medjugorje van 1984 tot 1987
de maandelijkse boodschappen van Maria in Medjugorje van 1987 tot heden
de jaarlijkse boodschappen van Maria in Medjugorje aan Ivanka, Jakov en Mirjana
Deze boodschappen zijn in vele talen te lezen, waaronder het Nederlands.
Er zijn ook andere zaken te lezen op de website, zoals de geschiedenis van de verschijningen en artikels over actuele gebeurtenissen in en om Medjugorje. Deze artikels zijn wel in het Engels geschreven.
Tertio is een weekblad dat de actualiteit volgt en analyseert en daar een derde dimensie aan toevoegt: duiding, opiniëring en inspiratie vanuit een christelijk en meer bepaald katholiek perspectief. Het blad zag in het jaar 2000 het licht en dankt zijn naam aan de brief van paus Johannes Paulus II, Tertio Millennio Adveniente, over de actualiteit van het christendom voor het nieuwe millennium.
U kan online een aantal artikels lezen, maar wanneer u ingelogd bent, kan u nog meer te weten komen. Verder kan u zich abonneren via de website, boeken kopen en in het archief oudere artikels opzoeken.
Omega is een christelijk, katholiek jongerentijdschrift. Omega wil jongeren concrete handreikingen doen bij het bepalen hoe zij in Kerk en Samenleving willen staan. In Omega is er aandacht voor geloofsthemas, levensvragen, politiek, maatschappij, actualiteit sport en kunst.
Omega is bedoeld voor jongeren van twaalf tot vijfendertig en probeert een inhoudelijke mix te waarborgen van laagdrempelige tot aan dieper theologische artikelen. Zo is er een bidhoek voor VIPS te vinden in Omega, waarin gebeden wordt voor beroemdheden, maar ook opiniestukken over themas als Darwinisme of moraaltheologie. Een vaste rubriek is ook Wereldkerk, om zo een indruk te krijgen van het reilen en zeilen van de Kerk in andere landen.
Kinderen bidden voor kinderen is een nieuw initiatief dat kinderen uitnodigt voor een kind in hun omgeving te bidden, dat ziek is of om andere reden wel wat extra gebed kan gebruiken. In deze tijd is het niet vanzelfsprekend meer dat er met kinderen gebeden wordt. Om kinderen weer hiermee vertrouwd te maken, wordt er regelmatig een bijeenkomst georganiseerd waarbij we samen met kinderen en hun ouders op kindvriendelijke manier gaan bidden op voorspraak van Maria.
Bij Klap kom je meteen in een klaslokaal terecht. Dat dient als menu om naar verschillende onderwerpen te gaan. Zowel de vakken godsdienst als aardrijkskunde komen aan bod.
Op de boekenplank vind je documentatie over uiteenlopende onderwerpen. Dat is handig als extra informatie voor een spreekbeurt maar ook om er eens met anderen over te praten.
Klik je op de wereldbol, dan kom je meer te weten over verschillende landen in de wereld.
Wanneer je op de mappen op het bureau klikt, krijg je lesmateriaal te zien.
Op het krijtbord staat informatie over een actueel onderwerp, passend bij de tijd van het jaar en op het prikbord kan je je mening geven en op de televisie kan je documentaires bekijken.
Klik op het boek bij de lezende meisjes om verhalen te lezen.
Bij de jongen aan de computer kan je spelletjes spelen en bij de jongen met de figuurzaag vind je onderwerpen om te knutselen.
Klik op het kruis aan de muur voor vieringen.
Bij de jaarkalender vind je informatie over feesten bij de christenen, joden en moslims.
In de ideeënbus kan je zelf suggesties doen om op de site te zetten.
Die openingszin verwacht je niet meteen van deze zwaar gehandicapte man.
In deze dagen, waarin de discussies over euthanasie en abortus weer hoog oplaaien, kan dit getuigenis misschien een les zijn. Geconfronteerd worden met tegenslag, lijden en onvolmaaktheid hoeft geen grond te zijn voor een zinloos bestaan en zeker geen reden om een aanslag te plegen op het menselijk leven.
Dit is de website van de Nederlandse priester Roderick Vonhögen. Je vindt er (bijna dagelijks) een podcast over de meest uiteenlopende onderwerpen, maar steeds met een degelijke katholieke visie op de zaak. Naast de podcast antwoordt priester Roderick ook op concrete en meer theoretische geloofsvragen.
Jongerlo is de jongerensite van de abdij van Tongerlo.
Op deze site kom je alles te weten over het wel en wee van onze jonge medebroeders in de abdij. Daarnaast vind je er veel informatie die elke jonge katholiek van nut kan zijn.
Bovenaan de site kan je verder doorklikken naar :
Geboeid door Jezus hulp bij je zoektocht i.v.m. roepingen
Jeugd en Abdij over hoe jongeren een tijd in de abdij kunnen doorbrengen
Praten met een pater enkele broeders maken tijd vrij voor een gesprek
Ons leven kennismaking met de Norbertijnse levenswijze
Geloofsvorming uitgebreide vorming rond geloof
Kerjeuzeneus vragen voor nieuwsgierigen over het leven in een abdij
Junioraatsberichten nieuws over de activiteiten of gebeurtenissen in het noviciaat en junioraat
FC jongerlo voor de fans van de abdij
Kath-online internetpaginas van katholieke inspiratie
Blikvanger activiteiten die de moeite waard zijn voor katholieke jongeren
Kwisspel een kwisvraag bij het begin van elke maand
Je vindt hier informatie over mooie christelijke kinderboeken voor jonge kinderen, kinderen in de basisschoolleeftijd en jongeren, informatie over kinderbijbels en daaraan gerelateerde boeken, en over informatieve boeken. Ook is er informatie over auteurs en illustratoren. Verder vind je alle informatie over de KinderboekenMaand.
Je kan ook zelf iets doen: Via Aan de slag kun je bijvoorbeeld quizzen doen met vragen over actuele boeken van dit jaar, daarnaast zijn er kleurplaten te vinden. Je kunt - vanaf 1 februari tot 30 april - meestemmen voor de EigenWijsPrijs. De auteur met de meeste stemmen wint deze prijs.
Deze website geeft onder de rubriek lespraktijk heel wat interessante informatie en activiteiten voor leerkrachten in het kleuter- en lager onderwijs. Het gaat om informatie voor alle vakken, maar ook voor het vak godsdienst kan je er veel vinden. Zo gaat er een gedeelte over het christendom, over Kerstmis en Pasen, maar ook de andere godsdiensten, jodendom en islam, komen aan bod.
Per onderwerp krijg je achtergrondinformatie, en aangepaste activiteiten voor kleuters en kinderen van de lagere school.
Deze website is ontstaan op persoonlijk initiatief. De auteur van de website is HBO-theoloog, heeft een onderwijsbevoegdheid en heeft 20 jaar ervaring met kinderwerk en 10 jaar ervaring met tiener- en volwassenwerk.
Iedereen kan gebruik maken van de documenten op deze site, ongeacht eigen achtergrond.
De documenten voor de kinderen zijn vooral bedoeld om kinderen bekend te maken met de inhoud van de bijbel.
De documenten voor de tieners zijn bedoeld om tieners bekend te maken met de mogelijk wat onbekendere gedeelten uit de bijbel maar vooral om de verschillende bijbelgedeelten toepasselijk te maken in hun tienerleven. De inhoud van de bijbel wordt gecombineerd met wat er zoal in de media over vermeld wordt/werd aangevuld met persoonlijke vragen. Het materiaal kan gebruikt worden voor catechese- of clubavonden.
Volwassenen wordt hier en daar andere gespreksstof aangeboden dan de tieners en dat materiaal kan gebruikt worden voor bijbelkringavonden en dergelijke. Materiaal voor senioren is op dit moment van schrijven nog in ontwikkeling.
Op deze website worden in principe iedere maand nieuwe documenten toegevoegd.
Deze site is speciaal gemaakt voor kinderen, jong en oud. Je vindt er allerlei dingen die te maken hebben met het christelijk geloof, zoals bijbelverhalen, kleurplaten, liedjes en een speelhoek. Je kan ook zelf een berichtje sturen.