Fietstocht naar Rome 2011
Inhoud blog
 • dag 32. Porta Nova - Rome
 • Dag 31 : Caprarola - Porta Nova
 • Dag 30: Capodimonte - Caprarola
 • Dag 29: Castell'azzaro- Capodimonte
 • Dag 28: Monte Amiata Scalo - Castell'Azzara
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto
  De weg is belangrijker dan het doel op zich.
  12-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 32. Porta Nova - Rome

  9 augustus 2011 (proficiat Marlies met je 19e verjaardag)
  20km


  Vandaag stond de kortste rit, maar tevens de bekroning van een volle maand fietsen op ons programma. ( 9juli tot 9 aug)

  Voor de laatste maal de tent samenvouwen en een leuk gesprek met Bruggelingen die benieuwd waren naar onze ervaringen, alvorens ze tijd namen voor een uitgebreid ontbijt op de camping.

  Dan richting centrum, perfect geholpen door de GPS die ons langs, over en onder tal van bruggen en snelwegen de juiste weg aangaf. Na een paar kilometer hectisch verkeer kwamen we uit op een 10 kilometer lang fietspad langs de oevers van de Tiber. Een perfecte invalsweg om het centrum van deze eeuwige stad te bereiken. Daarna tussen het verkeer via grote lanen richting Vaticaan.

  Bij iedere fietstrap beseffen we meer en meer dat ons einddoel, die altijd zo onwezenlijk veraf leek nu echt wel binnen 'fietsbereik' ligt. Het wordt nu veel drukker als we de muren van viticaanstad binnenrijden. We zien nu de ingangspoorten voor het Sint-Pietersplein en merken dat dit een voetgangerszone is waar fietsen verboden is. Maar na 2400km lappen we dit verbod feestelijk aan onze laars en genieten volop als we tussen de pilaren het grote plein oprijden.

  Met een grote smile op ons gezicht parkeren we onze fietsen en genieten...   We laten dit moment maar al te graag vastleggen op foto.

  Toch is het niet het bereiken van Rome zelf die ons zo blij maakt, maar de fantastische maand hiernaartoe. We hebben soms op de tanden moeten bijten toen het weer eens bergop ging. En ons fietszadel was soms harder dan ons lief was, maar de ongelooflijk leuke herrinneringen en prachtige natuur waar we mochten doorrijden zullen ons altijd bijblijven.

  Dit was voor ons een fantastisch leuke en boeiende ervaring, en we zijn heel blij die weg samen te hebben afgelegd. Hierbij willen we ook onze kinderen danken voor voor de hulp bij het update houden van de blog en we zijn blij dat we 2 zo'n zelfstandige dochters hebben die tijdens onze afwezigheid hun plan perfect kunnen trekken.

  Verder ook dank aan de Heer Reitsma voor het perfect organiseren en samenstellen van deze mooie autoluwe fietsroute langs prachtigste natuur:

  Maar mijn grootste bewondering en dank gaat uit naar mijn Jenny die het beste reisgezelschap was die ik kon dromen.


  NOG ENKELE BEMERKINGEN:

   

  • Ook al lijken de bergen machtiger dan de fietser zijn mogelijkheden, toch blijkt de weg meestal niet over de hoogste toppen te lopen, maar vaker door de laagste spleten.
  • In tegenstelling tot onze verwachtingen, blijkt de weg naar Rome, vlakker dan we ooit zullen toegeven.
  • Je behaalt het meeste voldoening wanneer je een realistische kans hebt om te falen - maar het toch niet doet...
  • Ondanks onze zware vooroordelen over kamperen, blijken de meeste campings: vriendelijk, joviaal, ongedwongen, niet bedreigend, respectvol en meestal zeer proper en goed georganiseerd te zijn.
  • Het nadeel blijkt meestal het groot aantal muggen. Niettemin willen we er meestal maar 1 nacht verblijven en blijken oordoppen een niet te missen attribuut.
  • Volgens onze dochters: "je weet pas dat je oud wordt als je weer begint te fietsen, terwijl je kinderen de auto nemen."
  • Alles zit tussen de oren; start je voor een rit van 110km - dan lijkt dat haalbaar: Start je daarentegen voor een rit van 60km, dan begin je al na 40km af te tellen.
  • Als je met de fiets, bepakt en na de nodige km's, boven op een brug boven de autostrade staat, dan pas besef je dat de trage weg zoveel meer te bieden heeft.
  • Jenny is nog nooit zo volgzaam geweest... ik had de GPS  :)

      

  12-08-2011, 00:00 Geschreven door Xavier & Jenny  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
  09-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 31 : Caprarola - Porta Nova

  8 augustus
  67 km


  We sliepen vannacht in een B&B op het plein naast het vijfhoekige Palazzo Farnese, het pronkstuk van Caprarola.

  Naast het paleis bestaat het dorp enkel uit een steile hoofdstraat (15 à 20 %) met daarrond kleine middeleeuwse huizen en straatjes die deels uit de tufsteenrotsen zijn gehouwen. Vandaag was onze laatste echte rit richting Rome, en we kregen hem niet cadeau. Ook deze keer nog veel klimwerk over heuvels die weer naar bergen neigden.

  Vanmorgen sinds lang nog eens bewolkte lucht en flink wat tegenwind. (Zou de paus ons niet zo gunstig gezind zijn?) De eerste 15 à 20km waren langs drukke, slecht onderhouden wegen. Vanaf dan was er 30km klimwerk voorzien met weinig of geen afdalingen. We reden een klein stukje om en namen een foto van Calcata, een versterkt middeleeuws dorpje, spectaculair gelegen op een geïsoleerde loodrechte tufsteenrots. Daarna was het weer heerlijk rustig fietsen over heuvels met héél veel hazelaars en weilanden met mooie eikenbomen.

  Terwijl de collega's vandaag weer aan het werk gingen, genoten wij nogmaals met volle teugen van deze heerlijke fietsvakantie. Het leven kan toch mooi zijn!

  De tent werd voor de laatste maal opgezet op een heel goed georganiseerde en rustige camping op de oevers van de Tiber, op 20km voor ons eiddoel.

  Morgen hopen we de hoofdstad  binnen te rijden!

  09-08-2011, 21:53 Geschreven door Xavier & Jenny  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  08-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 30: Capodimonte - Caprarola

  zondag 7 augustus 2011
  68 km
  960 hm
  B&B La Rocca


  We staan op om 7u (op zondagmorgen) en doen dat met veel plezier niet echt in stilte, om het nachtlawaai van gisteren te compenseren.

  Het Bolsena Meer ligt er op dat vroege uur heel vredig bij. Eigenlijk is het hier echt wel heel mooi, maar er is nog veel werk aan om er een echt leuke vakantiebestemming van te maken.
  Bij Marta verlaten we het meer richting Tuscánia, en het gaat heel vlot. De weg is recht en licht bergaf. Een koffie aan de stadspoort en een bezoekje aan het fraaie romaanse kerkje van San Pietro met zijn mooie 13e eeuwse gevel en crypte.

  Vanaf nu dalen we tot 5 maal na elkaar af naar een riviertje waarna een pittig klimmetje ons weer naar boven brengt. Daarna gaat het 20km geleidelijk aan bergop tot het kratermeer van Lago di Vico, ondanks zijn potintieel een oase van rust. Italiaanse gezinnen barbecueën langs de oevers, terwijl wij in een leuk restaurantje proeven van een risotto di pesce.

  Er komt nog een fietser toe op een trekkingfiets en we nodigen hem uit aan onze tafel. Het blijkt een Italiaanse dokter te zijn die zijn land horizontaal dwarst. We wisselen ervaringen uit en genieten van het uitzicht op het meer.

  Vijftien kilometer verder zit onze rit voor vandaag erop (na 68km en 960 Hm) en eindigen in Caprarola.

  Vandaag zagen we onderweg reeds een bordje met de vermelding 'ROMA 57km'. Blijkbaar nemen wij niet de korste weg, maar hopen toch morgenavond op een zucht van de hoofdstad te kunnen eindigen.


  08-08-2011, 00:00 Geschreven door Xavier & Jenny  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  Archief per week
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!