Fietstocht naar Rome 2011
Inhoud blog
 • dag 32. Porta Nova - Rome
 • Dag 31 : Caprarola - Porta Nova
 • Dag 30: Capodimonte - Caprarola
 • Dag 29: Castell'azzaro- Capodimonte
 • Dag 28: Monte Amiata Scalo - Castell'Azzara
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto
  De weg is belangrijker dan het doel op zich.
  24-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 15: Nauders - Meran

  Za 23 juni
  Camping in Meran

  Vanmorgen zijn we opgestaan met zicht op het kasteel van Naudersburg, een paar km vóór de Reschenpas. Na 2 weken zitten we reeds op een zucht van Italië. Het gaat wat vals-plat naar de grensovergang. De Reschenpas heeft een hoogte van 1520m, maar die hebben we reeds achter de rug.

  Daarna fietsen we Zuid-Tirol binnen (Trento Alto-Adige) eigenlijk qua sfeer, uitzicht en taalgebruik nog vollop Tirol op zijn Oostenrijks.

  Langs een nieuw aangelegde fietspad door de alpenweiden, gaat het gestaag op en neer.  We rijden langs de Reschensee, een in 1950 aangelegd stuwmeer. Door de aanleg van het kunstmatige meer verdween een groot deel van Reschen en ook het dorpje Graun onderging het zelfde lot. Alleen het bovenste deel van de kerktoren steekt nog boven het water uit!

  Dan gaat het kronkelende fietspad steil (gelukkig voor ons in de goede richting) naar Glurns. Dit is een klein stadje die volledig ommuurd is en enkele mooie versterkte stadspoorten heeft. Voldoende reden dus om er te stoppen voor koffie en krachtvoer.

  We volgen de Adige stroomafwaarts. Naarmate de kilometers stijgen op onze teller, wordt de rivier breder en woester. De fikse tegenwind wordt gecompenseerd door de afdalende route naar Meran.
  Ondertussen moeten we eens schuilen voor een regenvlaag, maar het is toch duidelijk warmer dan aan de andere kant van de pas.

  In het dorpje Laas, berucht voor zijn spierwitte Lasa-marmer, stoppen we voor een toast.

  Vanaf nu rijden we langs imense appelboomgaarden en enkele wijnvelden, omgeven door hoge bergen, verder naar Meran. Dit chique kuuroord bezochten we reeds vroeger, en dus is het voor ons een beetje thuiskomen. De promenade langs de Passer, met oleanders en palmbomen, geeft deze stad een erg Mediterane sfeer.

  We besluiten hier ook morgen te blijven.
  Ondanks het zogezegde microklimaat zal het vannacht ook weer regenen. Leve de camping.


  24-07-2011, 11:36 Geschreven door Xavier & Jenny  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  22-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag14:Klösterle-Nauderns

   

  Vrijdag 22 Juli 2011
  105km
  2000 hoogtemeters
  Lange fietsdag
  arlbergpasß 1793 hoog
  Nortbertshöhe 1454 hoog

  We sliepen in Klösterle,juist voor de Arlberpaß.

  Het is miezerig weer om te starten, dus houden we onze regenkledij bovenaan de fietstassen. De hellingen wisselen van 7-10% af met lichtere delen. Het landschap wordt kaler en ruiger. Op het hoogste punt (1793m) ligt St. Christoph. Het uitzicht is hier niet bijzonder.
  Dan begint de afdaling naar St. Anton (10%), daarna gaat het valsplat verder omlaag. De regio is hier vooral druk bezet In de winter, St. anton is één van de chiqueste wintersportplaatsen in de Alpen. In de zomer zijn echter vele hotels gesloten, meer en meer richten ze zich op het fietsen en mbk-en.

  We vliegen ongeveer 30 km bergaf. Het is koud, gelukkig hadden we een wind-en waterdichte broek en jas aangetrokken. In Landeck stoppen we voor een hapje te eten. Ze vertellen dat het boven de 2000m gesneeuwd heeft vannacht.
  Nu begint het weer langzaam aan te klimmen. Xavier weet van geen ophouden en zal nog een tweede pas willen beklimmen. Het weer wordt ook steeds warmer en zonniger en dat doet deugd.
  Om 16u beslissen we niet in Pfunds te slapen maar nog de klim naar Nortbertshöhe (1454m) te proberen. We hebben er al 80 km opzitten, en toch... Het worden 20 zware km's maar het weer en het uitzicht zijn prima.
  We doen het op karakter, elk op ons eigen tempo. Als ik boven aankom is Xavier's pintje (großen weißen) al uit! Nog een 3-tal km en we vinden een charmant gästhaus in Nauders. We zijn beiden gelukkige met de gedane 105 km's en 2000 HM.

  Slapen zal geen probleem zijn deze nacht!

   

  22-07-2011, 00:00 Geschreven door Xavier & Jenny  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  21-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 13: Feldkirch - Klösterle

   

  Do 21 Juli 2011

  Vanmorgen verlieten we het leuke stadje Feldkirch, met zijn oude kleine straatjes maar ook met enkele frisse nieuwe architecturale accenten.

  Op weg naar Bludenz worden de bergen steeds groter, maar blijft de  weg relatief vlak. We stoppen af en toe aan enkele meertjes met diep-blauw groen water en een hoog postkaartgehalte. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vissers hier op jacht gaan naar regenboog forellen.

  Na Bludenz ruikt het heerlijk naar chocolade als we de fabriek van Milka voorbij fietsen.
  Vanaf nu rijden we langs een kleine maar snelstromende rivier het smalle Klostertal in. Vanmorgen zijn we vertrokken in de zon, maar ondertussen pakken de wolken zich weer samen. De besneeuwde bergtoppen komen steeds dichterbij en watervallen storten zich naar beneden langs de flank van de berg.

  Omdat het weder slechter wordt, en het tenslotte toch onze nationale feestdag is, besluiten we al na 50km de Arlbergpaß morgen pas te beklimmen. 
  Uitrustend, zien we hoe Andy Schleck vandaag wint op de Galibier. (Katia en Kristien komen niet voor in het klassement)

  Onze koninginnenrit is pas voor morgen!

   

  21-07-2011, 00:00 Geschreven door Xavier & Jenny  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 12: Friedrichshafen - Feldkirch

  20 juli 2011
  Stormwind - grijze lucht - herfst
  83km

  GH Löwen Fosters Egelseestr 20


  Goed geslapen ondanks de stormwind en regen van vannacht! Bij het ontwaken blijkt er veel water rond de tent te staan en was de wind nog niet gaan liggen.

  We worden steeds handiger in het organiseren van onze fietstassen. Alles heeft zijn vaste plaats gekregen en valt in grote lijnen onder te verdelen in de categorieën fietskledij, avondkledij, tentgerief en regenkledij. Ondanks dit, moeten we meestal toch 2 zakken opendoen om het juiste gerief te vinden.

  Vandaag startten we in Friedrichshafen en reden langs de oevers van het meer naar Lindau, een 25km verderop. Lindau ligt op een klein eilandje aan de rand van het meer. Nu pas zien we de gevolgen van het stormweer van vannacht. De rivieren die uitmonden in de Bodensee voeren kolkende bruine watermassa's aan en overspoelen de stranden met wrakhout.

  Ons oorspronkelijk plan om een rustdag (of middag) in te lassen en onze zwembroeken boven te halen, valt letterlijk in het water. We besluiten de etappes een beetje aan te passen aan de Alpenpas die weldra volgt.

  Via Bregenz verlaten we de (60km lange) Bodensee en volgen de Rijn die er de grens met Oostenrijk en Zwitserland vormt. Om toch eens in Zwitserland geweest te zijn rijden we speciaal een brug over en maken we een foto van Jenny bij de Zwitserse vlag. (oude liefde roest niet)

  In tegenstelling met het ietwat oudbollige imago van Oostenrijk, komen we heelwat moderne architectuur tegen.

  We fietsen op de dijken tussen de steeds groter wordende alpenmassieven, het Vorarlberg-gebied binnen. Ongelooflijk dat de Alpen die gisteren nog zo veraf waren, nu zo dichtbij zijn!

  Tenslotte houden we halt in het sympathieke Feldkirch waar we de avond besluiten met een lekkere Japanse maaltijd.

   

  21-07-2011, 00:00 Geschreven door Xavier & Jenny  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  20-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 11: Sigmaringen-Friedrichshafen

   

  19 juli
  80km
  slapen op camping CAP


  We vertrokken weer vroeg in de morgen (8u15) na een lekker ontbijt.

  De overnachting was prima, heel rustig en vriendelijke dame. We volgden eerst de romantische Donau en dan ging de rit verder langs autovrije paadjes. Het fietsen in de mooie natuur is echt fantastisch, we zagen een vos, een bambi en vele grote roofvogels. Ook vele mooie bloemen en fruitbomen kruisten ons pad. We waren verwonderd van de mooie natuur. Dat alle wegen leiden naar Rome, weten we, maar dat ze langs deze mooie autovrije wegen gaan, beginnen we langzaam aan te beseffen.

  Op een bepaald moment konden we kiezen, de gewone weg nemen of de moeilijkere weg- met meer bergop, maar met mooiere uitzichten. Xavier besliste al vlug om die mooiste weg te nemen, 't Is tenslotte trainen voor de Alpen! Maar het was echt de moeite. In Höchsten had je een prachtig zicht op de Alpen.

  En dan was het bergaf naar de Bodensee: ZALIG!

  's Avonds begon het te regenen en dit bleef zo tot midden in de nacht duren. Daarna was het stormachtig waaien, en tof dat het was in de tent...

   

  20-07-2011, 00:00 Geschreven door Xavier & Jenny  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  18-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 10: Aidlingen - Simaringen

  18 juli
  103km
  Een koudere dag met afwisseling van zon en grijze wolken en enkele spatten regen op de Alp

  Slapen in Sigmaringen
  GH Pfefferle
  Leopoldstr 22


  Vanmorgen vroeg vertrokken en de eerste etappe van de rit dwars door een ongelooflijk rustig natuurpark gereden. Het natuurpark Schönbuch was een formidabele start van de dag. De 8km bosweg langs rustige beekjes hadden we voor ons alleen, op enkele hazen na die voor onze wielen wegschoten.

  Reeds vlug waren we in Tübingen aan de Neckar waar een kleine reparatie aan de fiets noodzakelijk bleek.

  Van hieruit kwam de Schwäbische Alp in zicht, een 400m hoge helling die we vandaag moesten nemen. De eerste 20km vielen mee, maar voor de laatste 4 km tot Melchingen moesten we toch enkele tandjes kleiner schakelen. Vandaag is Jenny tweede geëindigd in het bergklassement!!!

  Vanaf dan was het heerlijk 45km vals plat (bergaf) de Lauchert te volgen van de bron tot de monding in de Donau te Sigmaringen. Ook vandaag was het weer heerlijk meer dan 85% van de tijd langs autovrije wegen te kunnen fietsen, op goed onderhouden en apart aangelegde fietspaden.

   

  18-07-2011, 00:00 Geschreven door Xavier & Jenny  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Archief per week
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!