Jeff's kitchen
Inhoud blog
  • pangasiusfilet in papillot
  • mosselen in witte wijn
  • portobello champignons
  • ciabatta met tomaat/mozarella
  • ciabatta in de oven

    Zoeken in blog



    Foto

    Lekkere alledaagse receptjes! Prettige feestdagen.....

    Over mijzelf
    Ik ben JEFF
    Ik ben een man en woon in AALST () en mijn beroep is manager.
    Ik ben geboren op 06/05/1966 en ben nu dus 59 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken, cocooning, zee en strand, la douce france.

    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • camping-du-lac-pyrenees.com
  • chalets

  • Lekker, snel en eenvoudig koken!
    23-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mosselen in witte wijn
    Gerecht voor 4 personen!



    Was 4 kg mosselen.
    Snij 3 ajuinen in rondellen en doe ze, gemengd, met de mosselen in een kookpot.

    Voeg er de wijn aan toe, 125ml

    Doe het deksel op de kookpot en brang aan de kook; tot alle mosselen zijn geopend!
    schud af en toe eens op.

    Giet de mosselen af boven een vergiet en vang het kookvocht op.

    Klop 2 eierdooiers los met 125ml room en kerriepoeder naar smaak; voeg tenslotte het kookvocht erbij en laat op een laag vuurtje opwarmen zonder het te laten koken.
    Voeg naar wens peper en zout toe en het sap van 1 citroen.

    Giet de saus over de mosselen en serveer direct.


    Geef hierbij een krokant stokbroodje of verse frietjes.

    Lekker met een droge witte wijn.

    23-12-2012, 07:20 geschreven door jeff  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    22-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.portobello champignons
    Portobello met geitenkaas



    Neem een portobello en wrijf die schoon en ontdoe van het steeltje!
    wrijf de bolle kant in met wat olijfolie.

    Doe ze met de bolle kant naar boven in een ovenschaal en zet ze in de oven onder de grill, op hoge stand.
    ongeveer 4 minuten.

    Haal uit de oven, en draai ze om
    leg er de geitenkaas op, wat gebroken okkernoten, of gegrilde pijnboompitten.
    ook enkele rozijnen kan een goeie variatie zijn.
    lepel er een goeie lepel honing over!

    zet in de oven onder de grill ongeveer 10 minuten of tot het wat bruin kleurt.


    serveer in een bord op een bedje van sla.
    geef er een beetje stokbrood bij. 'boerenstokbrood), of een toast.

    22-12-2012, 21:58 geschreven door jeff  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 04/02-10/02 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs