jeff speelt bridge en schaakt
Welkom op mijn blog! ik hoop dat hij bevalt.

Foto

Foto

Foto

Inhoud blog
 • ondertussen in melsele
 • dit ies het eerste berichtje van het nieuwe jaar
 • amaaaiii weeral lang geleden dat ik een bericht gepost heb!!!!!
 • Eerste bericht van dit jaar!!
 • welwelwel dat is weer lang geleden !!

  Foto

  Over mijzelf
  Ik ben Jeff
  Ik ben een man en woon in Melsele (Belgie) en mijn beroep is bruggepensioneerd.
  Ik ben geboren op 29/02/1952 en ben nu dus 67 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: schaken, bridge, cinema, computers, tv.
  Ik heb 4 kinderen: 3 dochters (26,20,18) en een zoon (23). Kim, en Nick zijn afgestudeerd. Kim geeft les. Nick werkt.

  Mijn middelste broer Willy  heeft samen met zijn vrouw Karine een frituur in Melsele: ' Frituur Svelta ' aan het voetbalveld in Melsele.
  Alle dagen open behalve maandag en dinsdag.  Voor zelfgemaakte spaghetti en zelfgemaakt stoofvlees en voor een mooi en lekker pakje friet slechts één adres : FRITUUR SVELTA (Van Puymbroeklaan - Melsele).!!!!!!

  Foto

  Zoeken in blog


  Buiten Bridge en Schaak speel ik ook als 'actieve' 50-plusser petanque in Beveren bij OKRA
  06-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondagmorgen schaken in Melsele
  Ook deze week weer eens gaan schaken in Melsele.  Mijn tegenstander was Ghislaine Stoop en toen hij op de negende zet c6 speelde viel twee zetten later zijn Dame en gaf hij op.  Een zeer korte partij maar uiteraard onthoud ik de eindstelling nie.

  Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

  Reageer (0)

  03-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.April filmmaand

  Deze maand 6 films gezien.

  Als eerste ‘Music & Lyrics’ met Hugh Grant

  Regie: Marc Lawrence
  Met: Hugh Grant, Drew Barrymore, Jason Antoon, Sherman Alpert, Blake Baxendell

   Een aan lager wal geraakte zanger krijgt de kans om een nummer 1-hit te schrijven voor popdiva Cora Corman. Het enige probleem is dat hij nog nooit een tekst heeft geschreven en hij heeft maar een paar dagen de tijd.
  Daardoor komt hij in contact met Drew Barrimore die de plantjes op zijn appartement komt verzorgen maar een goede tekstschrijfster blijkt te zijn.  Uiteraard groeit en bloeit er iets moois tussen hen en natuurlijk volgt er een happy-end.  Heel mooi geacteerd.

   

  De tweede film was van een andere  soort nl ‘The Number 23’ met Jim Carrey in een verrassende hoofdrol.  Het was allerminst een komische film maar een zwaar psychologische thriller over iemand die bezeten wordt door het nummer 23.  geregisseerd door Joel Schumacher
  met Jim Carrey, Virginia Madsen en Danny Huston

  Wanneer Walter Sparrow (jim carrey) voor zijn verjaardag een boek krijgt, getiteld 'the Number 23', raakt hij hierdoor helemaal geobsedeerd. Wat eerst een onschuldig cadeau lijkt verandert al snel in een regelrechte nachtmerrie. Hoe meer Walter leest hoe meer gelijkenissen hij vindt met zijn eigen leven. Hij wordt als het ware achtervolgd door het cijfer 23. Vervolgens komt hij tot de verontrustende ontdekking dat de laatste pagina's eindigen met een moord.

  De volgende film was Science Fiction.  Nl  Sunshine’ , de nieuwste film van regisseur Danny Boyle (28 Days Later en Trainspotting),.

   

  De zon is stervende. Een crew van acht mensen reist af naar de zon met een levensgevaarlijke opdracht: het opnieuw leven inblazen van de grootste nog levende ster. Onderweg blijkt al snel dat het de zwaarste missie ooit zal worden. Door onderlinge conflicten en bedreigingen van buitenaf wordt de kans om naar huis terug te keren steeds kleiner. Bemanningslid Capa stuurt uit voorzorg alvast een bericht naar zijn familie.. Sunshine, de nieuwste film van regisseur Danny Boyle (28 Days Later en Trainspotting), is vanaf donderdag 19 april te zien in de Nederlandse bioscoop.

  De volgende film was een biografische film over de meest succesvolle schrijfster van kinderboeken in engeland in 1900 nl ‘Miss Potter

  geregisseerd door Chris Noonan
  met Renée Zellweger, Ewan McGregor en Emily Watson

  Biografie over het leven van schrijfster Beatrix Potter met haar leven, liefdes en strijd voor onafhankelijkheid. Potter was een jonge vrijgezelle dame met een dominante moeder en een grote genegenheid voor het Victoriaanse Engeland, die enorme faam verwierf door het schrijven van kinderboeken

  De volgende film was ‘Dagen zonder Lief ‘.  Het verhaal van vijf vrienden van vroeger. Zwarte Kelly keert terug van een lang verblijf in het buitenland. Ze moet haar moeder iets vragen. Frederic verhuist binnenkort met zijn rijk lief naar Brussel. Hij gaat er werken bij zijn schoonvader. Kurt, de beste maat van Frederic, is samen met Blonde Kelly. Ze hebben een tuin, een hond en een kindje. Kurt breekt zijn hoofd over iets. Niek heeft nog altijd zijn café en houdt zich bezig met jonge meisjes. Frederic, Kurt, Niek, Zwarte Kelly en Blonde Kelly terug bijeen, dat betekent plooien en buigen, trekken en duwen, praten en zwijgen….

  De laatste film van de maand was een fantasiefilm in de aard van The Cronicles of Narnia maar ditmaal een volledig ingebeelde wereld.  Een ode aan de fantasie die mensen jong houdt.

  Bridge to terabithia’.

   

  Als Jesse en Leslie door het bos heen rennen, ontdekken ze een magisch koninkrijk, waarover ze als koning en koningin heersen

  Reageer (0)

  02-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag 1 mei tornooi in Schoten
  Doordag we als schaakclub in Burcht op 1 en 2 september 2007 een schaaktornooi willen inrichten, voelden we ons 'verplicht' ook eens aan andere clubtornooien deel te nemen.  Dus trokken Gunther Van Landeghem, Jan Staes, Bert De Cock, Stefan Clarys en ik deze morgen naar Schoten om deel te nemen aan het 1 mei-tornooi van Schaakclub Schoten (www.schaakclubschoten.be).  Het tornooi vond plaats in het park van Schoten (Horst) en was met dit mooie weer een prachtige locatie.  Een semi openluchtschaakfestival. 
  Er waren 107 schakers om een rapid-tornooi (15' elk) in negen rondes Zwitsers te spelen.  Tussen elke 3° ronde was er eventjes tijd om te genieten van het mooie weer en het prachtige park.
  Ik speelde archi slecht (vermoeidheid ?, te zwak ?, te mooi weer ?) en doordat ik 1 keer bye was werd ik voorlaatste !!!! (bye was 1 punt).met 1.5 punten.  Dus zeven verliespartijen en 1 remise.
  Gunther had 4/9 en won dan ook de prijs van de beste speler tot 1500 ELO punten (weliswaar gedeeld met een andere speler).
  Stefan had 3/9 net als Jan en Bert haalde 2.5/9.
  We hadden een aangename dag en niettegenstaande mijn verliespartijen heb ik me kostelijk geamuseerd en ik moet zeggen het was prachtig georganiseerd hetgeen ik zeker zal onthouden om het op dezelfde manier te doen als wij (SC De Gouden Burcht) ons tornooi van de grond krijgen.

  Reageer (0)

  01-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag bridgeavond


  maandag 30 april reeks 2 ;

  gespeeld met de gedupliceerde giften van het starttornooi van 2 jaar geleden

  met dank aan filip

  1 DE BURGGRAVE FILIP HEMERYCK DIRK 62.38%
  2 BRIE LUCIENNE GOOSSENS WERNER 59.52%
  3 VAN WAUWE MYRIAM VAN DE VELDE MARIE-AN 55.24%
  4 VAN LAERE ROMAIN LANJOU ANDRE 53.81%
  5 NAESSENS IRIS VAN COPPENOLLE VEERLE 51.90%
  6 MCMURRUGH CAREL VAN ESBROECK JEF 48.10%
  7 VAN GOETHEM ARNO VAN LOOCK DENISE 47.14%
  8 VAN BROECK ANITA DE BOCK GERDA 43.33%
  9 VLEESCHAUWER ANDRE BRUGGEMAN JOHN 42.86%
  10 BAERT URBAIN VONCK ANNEMIE 35.71%

  Reageer (0)

  30-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondagmorgen schaken in Melsele
  Met dit schitterende weer gingen we in de tuin van ons lokaal voor Club 64 (Het Parochiehuis in Melsele) nog maar eens een partijtje spelen voor het clubkampioenschap.  Ik speel dus in drie verschillende clubs nl Malpertuus, Beveren; Club 64, Melsele en SC De Gouden Burcht, Burcht.
  In deze laatste zijn we nu bezig met een nacompetitie snelschaak.  Elke vrijdagavond bij Gilbert Van de Merlen, Boomgaardstraat 278, Burcht (ons clublokaal) spelen we 7 rondes zwitsers op 5,10 of 15 minuten (afhankelijk van de sterkte van de tegenstander).  Voorlopig staat Luc De Clercq op kop en gezien zijn ELO-rating (2100) zal hij daar niet afgeraken.  Enkel Gunther Van Landeghem (de president van de club) kan hem soms een beetje bedreigen.
  Maar deze zondagmorgen dus speelde ik een partijtje tegen de clubsecretaris van Club 64 Gabriel Poppe.  Ik had op een bepaald moment de winst in handen maar verknoeide mijn winstkansen en in het eindspel ging ik ten onder.  Ik-Gabriel : 0-1.
  De foto van de eindstelling ziet U hieronder zoals gewoonlijk.

  Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

  Reageer (0)

  26-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag schaken te Beveren
  Deze zomerse donderdagavond konden slechts 2 partijen uit de lopende competitie gespeeld worden.
  Mark De Wreede won van Richart Imbrechts en Herman Cools verloor tegen Petrus Goossens.
  Gunther Van Landeghem speelde dan buiten een simultaantje tegen Eddy Cambré, Peter Verbruggen en mezelf en won 2 partijen en speelde remise tegen Peter!!!
  Als hij de nog te spelen partijen wint wordt hij sowieso clubkampioen.  Lucien Verbraeken wordt vermoedelijk tweede.

  Reageer (0)

  25-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag en dinsdagavond bridge
  Maandag 23/04/2007  Bridge in Olympia.

  We hadden deze week weer vijf volledige tafels maar besloten om maar 3 giften per keer te spelen om een beetje tijd te winnen.  Vooral de beginners (maar ook enkele 'gevorderden') spelen ietsiepietsie trager.
  Na de normale zeven rondes kregen we volgende uitslag:
  1°  Naessens Iris en Veerle Coppenolle : 63.81 % !!!
  2° Ellen en Jef Samoy : 58.57 %
  3° Tony Van Den Heuvel  en Jeanine Papegaai : 56.67 %
  4° Dirk Hemeryck en Filip De Burggrave : 53.81 %
  5° Hubert Van Lierde en Luc Mariens : 51.90 %
  6° Werner Goossens en Romain Van Laere : 50.95 %
  7° Carole McMurrugh en ik  : 50.48 %
  8° Rene D'Agnolo en Bianca Florean : 44.76 %
  9° Andre Vleeschauwer en John Bruggeman : 35.71 %
  10° Urbain Baert en Annemie Vonck : 33.33 %

  Dinsdag 24/04/2007 Bridge in 'de Houtmuis'.

  B-reeks
  Noord-Zuid
  1. Liesbeth De Bleser-Georges Van Cauwenberghe 57.79%
   2. René Tack-Rudy Van Hoyweghen 54.93%
  3. Carel McMurrugh-Jeff Van Esbroeck 53.86%
  4. Denise Crockaert-
  Marc Ruelens 47.57%
  5.
  Lutgarde De Cock-Hubert De Smedt 46.30%
  6. Lucienne Leyssens-Denise Van Loock 39.43%

  Oost-West
  1. Annie Kant-Heli De Baere 58.58%
  2. Lydie Kant-
  Bob Krekelbergh 51.33%
  3. Luc De Hauwere-Willy Dequidt en Antoine Christiaens-
  Karel Lyssens 50.92%
  5. Nieke Wauters-Jacqueline De Clercq 46.25%
  6. Lievens Francine-Arthur Baetens 46.17%
  7. Gerda de Bock-Urbain Baert 45.65%


  Reageer (0)

  23-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmmaanden Februari - maart 2007.

  Filmmaanden Februari en Maart.

   

  De maanden februari en maart gaven weer een rijke oogst aan nieuwe films dus zijn we verschillende keren geweest. (het voordeel van een abonnement, zeker).

  De eerste film van de maand was ‘Rocky Balboa’ ofte Rocky 8 of 9 of 10 (ik ben ondertussen de tel kwijt !!).

  Rocky gaat nog éénmaal proberen om een come-back te maken en uiteraard wint hij.

  Het verhaal is mooi in beeld gebracht en de inspanningen voor Sylvester Stallone zeker niet te onderschatten.

  De volgende film was een politieke film nl ‘Bobby’ hetgeen de laatste dagen van Bobby Kennedy in beeld brengt.  Het verhaal van de laatste dagen werd zeer goed in beeld gebracht met echte beelden van Bobby vermengd met de acteurs. 

  Dan gingen we naar iets heel anders kijken nl ‘The Texas Chainsawmurders- the beginning’.

  Voor de liefhebbers van het genre een goede film gebaseerd op de echte feiten van een familie moordenaars die om aan eten te komen gewoon de passerende toeristen vermoordden en opaten.

  Dan was het de beurt aan ‘Casino Royale’ de ‘eerste’ James Bond film.  Toch zeker het ontstaan van

  007.  Actie van de bovenste plank.

  Dan gingen we naar een comedie kijken nl ‘A nigth at the Museum’.  Dolkomisch en mooie special effects.

  Daar we nogal fan zijn van fantastische films die vooral veel special effects hebben gingen we naar de ‘Ghost Rider’ kijken.  De duivel en zijn helper zogezegd. Uiteraard wordt de Ghost Rider goed (prachtige rol overigens van Nicolas Cage) en overwint hij de duivel (andersom is in Amerika zogoed als ondenkbaar).

  De volgende film was ‘Letters from Iowa Jima’ geregisseerd door Clint Eastwood maar het verhaal is wel over een Japanse eenheid die op het einde van WO II op een schiereiland voor de japanse kust stand moeten houden tegen het Amerikaanse leger dat met een enorme overmacht de aanval op Japan inzet.

  De japanners spreken gelukkig japans en de amerikanen engels zodat de communicatieproblemen enorm zijn.

  Ik vond het verhaal enorm goed omdat je dan een zeer goed inzicht krijgt in de japanse mentaliteit die zeer rechtlijnig was; nl  liever sterven voor de keizer dan zich overgeven.

  Enkel de hoofdfiguur van het verhaal, een kleine bakker uit een stadje in Japan dat door het leger ‘vrijwillig’ wordt opgeroepen is de enige overlevende van het bloedbad

  Het is aan de hand van de brieven die hij en alle andere soldaten naar het thuisfront schreven en die nooit verzonden werden maar begraven op het eiland dat het verhaal ontstaan is.

  Gewoon schitterende film !!!!

  De volgende film was ‘The Pursuit of Happiness’ met een schitterende Will Smith in de hoofdrol die als verkoper van te dure ziekenhuisscanners zich omschoold tot effectenmakelaar en zeer rijk wordt.

  Gebaseerd op echte feiten en een goed idee van ‘de American Dream’.  Will Smith speelt het prachtig en het verhaal is zeer sterk.

   

  Dan gingen we nog maar eens een comedie bekijken nl ‘Norbit’ met in de belangrijkste hoofdrollen Eddy Murphy.  Als Norbit, norbit’s vrouw en de japanse adoptievader.+

  Lachen geblazen.

  Reageer (0)

  20-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag schaken te Beveren
  Er werden deze avond weer 3 competitiewedstrijden gevonden enkel Mark De Wreede en Norbert Van Hoeyweghen hadden geen tegenstander meer en speelden dus enkele partijtjes tegen elkaar.
  Hier volgen de uitslagen en uiteraard staat een foto van mijn eindstelling onderaan.
  Lucien Verbraeken - Herman Cools : 1-0
  Peter Verbruggen -Eddy Cambré : 1-0
  Erik Cools - ik : 0-1.

  Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

  Reageer (0)

  19-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag Bowling met deOKRA-OL vrouw - Beveren
  Deze maand was ik nog eens thuis om te gaan bowlen met de medeleden van Okra.
  Door het feit dat er nog vanalles te doen was (Sportpaleis- 'Houden van'- en Bloso) was de opkomst ietsje minder dan de vorige keer.
  We waren toch nog met 8 (6 man en 2 wrouwen).
  Zoals gewoonlijk ging de strijd tussen Gaston, Robert en ik maar deze keer speelden zowel Gaston als ik een zeer zwakke tweede ronde zodat zelfs André zich in de strijd wierp voor de ereprijzen.
  Robert werd terecht winnaar met twee sterke rondes (147 en 131 punten) gevolgd door Andre (114 en 126 punten) en dat pas Gaston (129 en 95 punten), vierde werd ik (116 en 94 punten) en dan volgden Romain (108 en 78 punten), Lizette !!! (91 en 94 punten), Roger (69 en 90 punten) en Maria (49 en 55 punten).  Lizette kreeg als eerste  bij de vrouwen terecht een goede fles wijn.

  Reageer (0)

  18-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag en dinsdagavond bridge
  Maandag16/04/2007.

  We waren zoals de laatste tijd de gewoonte wordt in groep 2 weeral met 5 tafels.  De zesde tafel ontbrak wegens verlof.
  Na onze gebruikelijke 28 giften werden Carole en ik tot onze eigen grote verbazing eerste !!  We hadden wel goed gespeeld maar toch was het een verrassing.  Het verschil met de tweede (Bianca Florean en haar man René bedroeg 0.7 punten !!!!!!  Hadden ze tegen ons 6 Harten gespeeld dan waren wij tweede geeindigd.

  Dinsdag 17/04/2007.

  Door het feit dat de eerste reeks maar met 4 tafels waren en de tweede met 5 speelden we in 1 reeks. Deze maal werden de paren random gekozen (dus geen oost-west voor de spelers van reeks 2) hetgeen een mooie verdeling vormde.  Maar onze uitslag was ietsiepietsie slechter dan gisteren.
  We werden nl laatste !!!
  Zie de volledige uitslag hieronder.

  Noord-Zuid
  1. Roger Fruytier-Marcel Thibaut 62.30%

  2. Roger Claus-Cyriel Collier 58.01%

  3. Lieve en Roger Temmerman 56.58%

  4. Antoine Christiaens-Karel Lyssens 52.12%

  5. Lutgarde De Cock-Hubert De Smedt 48.83%

  6. Lucienne Leyssens-Denise Van Loock 44.71%

  7. Greta De Cauwer-Tine Moriaux 44.45%

  8. Denise Crockaert-Marc Ruelens 41.63%

  9. Carel McMurrugh-Jeff Van Esbroeck 40.99%


  Oost-West
  1. Armand Audenaert-Roni Van Dorsselaer 64.68%

  2. Raf De Bleser-Bob Krekelbergh 61.58%

  3. Michèle en Marc Herssens 57.09%

  4. Julia Tack-Lou Thibaut 51.37%

  5. Maria Maes-Sabine De Westelinck 50.31%

  6. Paul Moriaux-Roger Vandeputte 48.94%

  7. Francine Lievens-Arthur Baetens 43.36%

  8. Nieke Wauters-Jacqueline De Clercq 39.84%

  9. Gerda de Bock-Urbain Baert 32.47%  Reageer (0)

  13-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag schaken te Beveren
  Deze avond waren we met 11 man en we konden gelukkig 5 partijen paren wegens einde van het seizoen.  Enkel Norbert viel uit de boot omdat hij tegen alle tegenstanders reeds gespeeld heeft (behalve nog 1 tegen Gunther).
  De uitslagen:
  Gunther Van Landeghem - Eric Vangermeersch : 2-0
  Ik - Richard Imbrechts : 1-0
  Peter Verbruggen - Lucien Verbraeken : 1-0
  Herman Cools - Erik Cools : 0-1
  Petrus Goossens - Mark De Wreede : 1-0
  Mijn tegenstander Richard werd van bij het begin bij de keel gegrepen en ik heb niet meer gelost.
  Met de hieronder gefotografeerde eindstelling.


  Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

  Reageer (0)

  12-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag en dinsdagavond bridge
  Deze week startte schitterend voor Carole en mij.  We werden zowel maadagavond als dinsdagavond eerste !!!!

  maandag 09 april , reeks 2

  1 VAN ESBROECK JEF MCMURRUGH CAREL 53.57%
  2 BAERT URBAIN VONCK ANNEMIE 1 51.93%
  3 VAN DE VELDE MARIE-AN VAN WAUWE MYRIAM 51.39%
  4 CANT HARRY DE BURGGRAVE FILIP 51.19%
  5 VAN GOETHEM ARNO VAN COPPENOLLE VEERLE 50.30%
  6 BRUGGEMAN JOHN DE VLEESCHOUWER ANDRE 49.55%
  7 D ANJOU ANDRE VAN LAERE 1 48.36%
  8 LEYSSENS LUCIENNE DE BOCK GERDA 43.52%
  Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken...Clubwedstrijd dinsdag 10 april 2007

  Noord-Zuid
  1. Carel McMurrugh-Jeff Van Esbroeck 57.43%
  2. Lutgarde De Cock-Francine Lievens 56.43%
  3. Annie Kant-Heli De Baere 51.07%
  4. Jeannine Kegels-Romain Dutré 50.71%
  5.
  Denise Crockaert-Marc Ruelens 42.57%
  6. René Tack-Rudy Van Hoyweghen 41.48% 

  Oost-West

  1. Gerda de Bock-Urbain Baert 54.17%
   2. Arthur Baetens-Dirk De Cuyper 52.08%
  3. Ria Van Der Schoot-Georges Van Cauwenberghe 51.67%
  4. Lucienne Leyssens-Arno Van Goethem 50.83%
  5.
  Luc Heirbaut-Hugo Lippeveld 49.13%
  6. Lydie Kant-
  Bob Krekelbergh 48.83%
  7. Nieke Wauters-Jacqueline De Clercq 43.25%


  Reageer (0)

  08-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag schaken in Melsele
  Eindelijk nog eens tijd gehad om in Melsele te gaan schaken.  Het zonnetje scheen en het tuinterras in 't Parochiehuis stond buiten.  Dus wij buiten gaan schaken natuurlijk.
  Het was wel mooi weer maar mijn schaaknivo lag beduidend lager als gewoonlijk.
  Mijn tegenstander was Peter Verbruggen maar die was veel te sterk voor mij en hij won dus.

  Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

  Reageer (1)

  06-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag schaken te Kieldrecht
  Er was weeral een maand voorbij en we speelden dus deze eerste donderdag in 'Den Brisee'.  Het was voor onze schakers blijkbaar wel paasverlof want we waren maar met 7.  Doordat we 3 partijen konden spelen moest Richard eventjes bye zijn.
  De volgende partijen werden gespeeld:
  Eddy Cambré- Lucien Verbraeken : 0-1
  Ik - Petrus Goossens : 1-0
  Eric Vangermeersch - Peter Verbruggen : 0-1

  Mijn eindstelling staat hieronder- weliswaar de voorlaatste zet want na PxD gaf petrus op.

  Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

  Reageer (0)

  04-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdagavond bridge te Sint-Niklaas
  In de B-reeks waren we maar met 6 tafels dus 1 reeks en geen gescheiden Noord-zuid, Oost-west.
  Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken...Clubwedstrijd dinsdag 3 april 2007


  B-reeks
  1. René Tack-Rudy Van Hoyweghen 63,07%

  2. Bob Krekelbergh-Heli De Baere 62,36%
  3. Lutgarde De Cock-Hubert de Smedt 58,93%

  4. Arthur Baetens-Frans Kenis 52,57%
  5. Gerda de Bock-Urbain Baert 50,57%

  6. Luc Heirbaut-Hugo Lippeveld 49,26%
  7. Carel McMurrugh- Jeff Van Esbroeck 46,93%

  8. Antoine Christiaens-Karel Lyssens 46,67%
  9.
  Liesbeth De Bleser-Georges Van Cauwenberghe 45,00%

  10. Denise Crockaert-Marc Ruelens 43,14%
  11. Lucienne Leyssens-Arno Van Goethem 43,00%

  12.Nieke Wauters-Jacqueline De Clercq 38,36%  Reageer (0)

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag bridgeavond
  Maandagavond 02.04.2007.

  We waren weer met 10 tafels niettegenstaande het paasverlof begonnen is.
  Na 21 giften kwam er volgende uitslag uit de bus:

  1 HEMERYCK DIRK DE BURGGRAVE FILIP 61.43%
  2 MCMURRUGH CAREL VAN ESBROECK JEF 56.67%
  3 BRIE LUCIENNE GOOSSENS WERNER 53.81%
  4 MARIENS LUC VAN LIER HUBERT 52.86%
  5 LEYSSENS LUCIENNE DE BOCK GERDA 52.38%
  6 VAN DE VELDE MARIE-AN VAN WAUWE MYRIAM 51.90%
  7 NAESSENS IRIS VAN COPPENOLLE VEERLE 49.05%
  8 SAMOY ELLEN SAMOY JEF 44.76%
  9 BAERT URBAIN VONCK ANNEMIE 39.52%
  10 DE VLEESCHAUWER ANDRE JOHN 37.62%
  Reageer (0)

  02-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 1 april
  We zijn met 23 mannen en vrouwen met een bus naar Althenar vertrokken als daguitstap georganiseerd door Gunther Van Landeghem (de president van SC De Gouden Burcht).  Het was schitterend weer en we konden bij aankomst rond 11.30 u direkt een terrasje doen en een frisse pint drinken.
  Het dorpje zelf is de moeite waard maar niet te groot en na het lekkere middagmaal (in restaurant Het Gouden Kruis) en nog enkele frisse pintjes werd er 's avonds wijngeproefd in de wijnkelder van het restaurant.
  Een specialiteit van de streek rond Althenar is RODE wijn terwijl overal elders meestal witte wijn gemaakt wordt.
  De wijnen die we te proeven kregen (rode, witte, droge, halfsec ) waren veel en meestal lekker.
  's Avonds op de bus was er nog een prive-optreden van Gunther maar dat heb ik 'spijtig' genoeg gemist doordat ik in slaap gevallen ben.
  Hieronder vind je enkele sfeerfoto's.

  Reageer (0)

  01-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van 26.03 tot 31.03 - Ollomont
  Deze maandagmorgen vertrokken we weer naar Ollomont, Italië om na de broodnodige veranderingswerken Gran Baita op te ruimen omdat op 30/03 een eerste groep verwacht werd.
  Door deze werken was er in de keuken en in de refter verschrikkelijk veel stof op en in de kasten vooral.
  Dinsdagmorgen gingen de elektriekers nog overal nieuwe leidingen voor het licht en de stroom leggen hetgeen dus voor veel stof op het eerste verdiep zorgde.
  Dus onze 'job' stond al direct vast.  Kuisen, kuisen en kuisen.
  Op dionderdagnamiddag rond 18.00 uur was alles gekuist en konden we op onze lauweren gaan rusten.
  Na het eten van een lekkere pizza en gordon blue (Marleen) en het nuttigen van een 'lekker' pintje (duits bier) gingen we rusten om op vrijdagmorgen rond 5 uur te kunnen vertrekken.
  Moe maar met een tevreden gevoel over het resultaat  !!!!

  Hieronder vind je enkele fotootjes van de verbouwingswerken en van het eindresultaat.


  Reageer (0)

  26-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 25.03.2007 interclub schaken.
  Deze zondag was het de laatste wedstrijd van dit seizoen voor de nationale interclub.
  We stonden in 5° C op de allerlaatste plaats en we wilden daar eigenlijk weg.
  Dus de druk lag op de schouders van mij, Jan Staes, Peter Verbruggen en Paul Van Hove.
  Op de 15° zet deed mijn tegenstander (Benoy Jacobus - +1700 ELO) Td7 hetgeen na mijn Lc4 het enige vluchtveld van de zwarte dame afnam en dus stond ik toen al een dame voor.  Op de 23° zet gaf zwart op want er dreigde mat in 2 of verlies van de loper.
  Zie hiervoor mijn eindstelling hieronder.

  Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
  Spijtig genoeg was dat ook het enige puntje dat we behaalden zodat we wel van de laatste plaats weg waren maar met evenveel punten als de laatsten. Volgend jaar zullen we zeker beter proberen te doen.

  Reageer (0)

  Hoofdpunten blog dirkjogt
 • Animatiefilm Ariadne
 • Beer & Food - A Perfect Match
 • Dodentocht 2013 - The Day After
 • Dodentocht 2013 dag -8
 • Dodentocht 2013 dag -12

  Foto

  Foto

  Recente foto van Fé (21 jaar !!!!).

  Foto

  Hierboven enkele fotootjes van mijn kindjes (?).  Bovenaan staan mijn oudste dochter en zoon (Kim en Nick) .  Eronder staat mijn tweede dochter (Fé) en als laatste mijn jongste dochter Tess.


  Mijn favorieten
 • Bloggen.be
 • dirk jogt
 • beertje dagboek
 • starlight
 • Bichon Iris website

 • Blog als favoriet !

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Archief per maand
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 04-2010
 • 01-2010
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 01-2006

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!