jeff speelt bridge en schaakt
Welkom op mijn blog! ik hoop dat hij bevalt.

Foto

Foto

Foto

Inhoud blog
 • ondertussen in melsele
 • dit ies het eerste berichtje van het nieuwe jaar
 • amaaaiii weeral lang geleden dat ik een bericht gepost heb!!!!!
 • Eerste bericht van dit jaar!!
 • welwelwel dat is weer lang geleden !!

  Foto

  Over mijzelf
  Ik ben Jeff
  Ik ben een man en woon in Melsele (Belgie) en mijn beroep is bruggepensioneerd.
  Ik ben geboren op 29/02/1952 en ben nu dus 69 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: schaken, bridge, cinema, computers, tv.
  Ik heb 4 kinderen: 3 dochters (26,20,18) en een zoon (23). Kim, en Nick zijn afgestudeerd. Kim geeft les. Nick werkt.

  Mijn middelste broer Willy  heeft samen met zijn vrouw Karine een frituur in Melsele: ' Frituur Svelta ' aan het voetbalveld in Melsele.
  Alle dagen open behalve maandag en dinsdag.  Voor zelfgemaakte spaghetti en zelfgemaakt stoofvlees en voor een mooi en lekker pakje friet slechts één adres : FRITUUR SVELTA (Van Puymbroeklaan - Melsele).!!!!!!

  Foto

  Zoeken in blog


  Buiten Bridge en Schaak speel ik ook als 'actieve' 50-plusser petanque in Beveren bij OKRA
  19-02-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondagnamiddag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondagmiddag 31 °  Valentijnstornooi te Dendermonde.  Op bijgevoegde foto een deel van de deelnemers en een foto van de prijzentafel.
  Er daagden 50 paren op en wij (Carole en ik) eindigden 39° met 704 punten op 1536 maximum te behalen punten.  Het was een vermoeiende maar zeer leuke namiddag.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prijstafel zondagnamiddag Dendermonde
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hier nog een fotootje van de andere tegenstanders
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog enkele fotootjes van zaterdag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaakmorgend in Melsele
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen weer gaan schaken in Melsele tegen Paulo Van Hove en raar maar waar terug verloren!!!! hetzij dat de partij al beter verliep maar Paulo is een sterke speler die geen fouten maakt.  Bijgevoegd een foto van de eindstelling.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bridge Zaterdag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Op  zaterdag was de laatste competitiewedstrijd  viertallen (2 koppels van  Beveren (5° afdeling) tegen 2 koppels uit Puurs.  (op bijgevoegde foto de andere 3 leden van Beveren 5 (ik ben de 4°).
  Na 32 giften werd het 21-9 voor Puurs (als je graag uitleg hebt over de puntenverdeling geef ik die graag persoonlijk; om dit hier uit te leggen is deze materie een beetje moeilijk).
  17-02-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bridgeweek
  Deze week staan alle avonden (behalve vrijdag) en zaterdag- en zondagnamiddag in het teken van bridge.
  Maandag was normale bridgeavond in zaal olympia in Beveren met mijn vaste partner Carole McMurrugh.  We werden 5° (op 9 paren) met 47.92 %.
  De eersten (Jef Samoy en De Burggraeve Philippe) hadden 67.72 %.

  Dinsdag ging ik bridgen in de Houtmuis in St-Niklaas (achter de Ster) met mijn partner daar Baetens Tuur.  We werden tweede op 13 paren met 55%.  De eersten behaalden 55.70 %.

  Woensdagavond was het de bridgeavond in 't Fakkeltje (Kazernestraat - Burcht) met mijn partner Leon waar we voorlaatste werden op 5.

  Donderdagavond was het bridge in Hulst (normaal in 'den Dullaert) waar we als gastkoppel (samen met Carole) mochten meespelen in de normale competitie.  We behaalden 50.60 % op 14 paren in onze groep.  We eindigden daar 7°.

  Zaterdagmiddag gaan we competitie spelen in Puurs (vlaamse bridgeliga - paren - Beveren 5) samen met Jef Semoy en Ellen.  Resultaat daar volgt.

  Zondagmiddag nemen we deel aan het 31° Valentijnstornooi in Dendermonde (we = ik en Carole).  Resultaten en eventueel enkele fotootjes volgen later.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cinema
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat ik ook graag doe als ik niet 'sport' is naar de cinema gaan.  Sinds vorig jaar augustus heb ik een abonnement op UCG -cinema's te Antwerpen.
  Met deze unlimited kaart kan ik ongelimiteerd elke dag naar de cinema.  Deze kaart kost mij € 14.90 per maand (dat is nog geen 2 vertoningen aan normale prijs) en geeft me de mogelijkheid om alle nieuwe filmen te zien op het moment dat ze uitkomen (zelfs avant-premieres).

  Ik heb reeds een lange lijst van geziene films maar deze week ben ik naar 'Aeon Flux' en 'Fun with Dick and Jane' gaan zien.

  Beide films vond ik goed.  Aeon Flux is SF (speelt zich af in 2415) en wijst op de (mogelijke) bijwerkingen van klonen  de andere is een zuivere comedie met Jim Carrey die gebaseerd is de Enron en Worldcom affaire in de US (groot concern waar de CEO met het geld van de personeelsleden gaat lopen en een lege firma achterlaat).  Mooi gefilmd, om te lachen maar toch met een tikkeltje waarheid in alhoewel de echte gedupeerden van deze firmas niet zo veel geluk zullen gehad hebben dan in de film.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportweekend - zondag
  Zondagmorgen stond voor de verandering eens in het teken van Bridge.  Samen met mijn partner Carole en nog drie koppels van Beveren (Myriam en Marieann, Gerda en Urbain, Denise en Lucien) zijn we naar de Riviera Bridge Club getrokken in Deurne.  Deze bridgeclub is eigenaar van hun eigen zaal (3 zalen zelfs) met een tuin en een bar.  Zeer verzorgd en degelijk.  Het was de eerste keer dat ik met Carole naar daar trokken en ik moet zeggen dat we eervol 10de zijn geeindigd (weliswaar op 10 ploegen maar toch).  Het kan enkel beter !!!!!!

  Info over Riviera vind je op volgende Url:   www.rivierabridgeclub.be.

  In de namiddag was het zo hard aan 't sneeuwen dat ik gerust de skilatten had kunnen aanbinden (moest ik die hebben !) om te gaan skieën (moest ik dat kunnen!!!) maar omdat ik niet kan skien (enkel aprés-ski is aan mij besteed) ben ik maar thuis gebleven om naar Eurosong te kijken (ne mens moet toch iets doen om zich te amuseren).


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bowling KGB- Katholieke Kring Beveren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Elke maand richt de KGB-Beveren  (afdeling Katholieke Kring) een namiddag Bowling in in Dropshot te Beveren van 14.00 tot 16.00 uur.

  Enkel de eerste twee rondes tellen mee (we kunnen  gewoonlijk  3.5 ronden spelen.

  Gisteren waren we maar met 5 wegens ziekte en fietstochtjes voor de dames.   De 5 waren: Jeff, Norbert, Hugo, Roger en Andre dus speelden we op 1 baan.  De eerste ronde werd door mij gewonnen met 113 punten, gevolgd door Norbert (107), Roger (91), Andre (91) en Hugo (89).

  De tweede ronde werd gewonnen door Norbert (132) gevolgd door Jeff (113), Roger (97), Hugo (88) en Andre (77).  Hetgeen de volgend eindstand gaf : 1.Norbert - 239 punten en een fles wijn
  .                      2. Jeff  - 226 punten
                         3. Roger - 188 punten
                         4. Hugo - 177 punten
                         5. Andre - 168 punten.

  Het allervoornaamste is dat we ons weeral goed geamuseerd hebben.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportweekend - zaterdag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaterdagavond stond in het teken van voetbal (gaan zien uiteraard en niet zelf spelen wegens te vermoeiend).  Met SK-Beveren - Standard stond er een mooie match in het vooruitzicht en na de slechte prestatie van DE ploeg van 't Woasland woensdag tegen Moeskroen voor de beker had ik toch wel een beetje schrik voor een erge afgang deze avond; maar de prestatie van de ivoriaantjes en belgskes was veeeel beter dan verhoopt enkel de afwerking op doel kon beter of gelukkiger geweest zijn. hetgeen van Standard dan wel kon gezegd worden.  Hun afwerking stond er veel beter: resultaat 0-2.  12-02-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.schaakavond in Kieldrecht-2
  Klik op de afbeelding om de link te volgen hier is een fotootje van de eindstelling van de eerste partij tegen Gerda


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.schaakavond in Kieldrecht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals al eens gezegd,  elke donderdagavond schaak ik in de cafetaria of een zaaltje in Ter Vesten in Beveren.  Eénmaal per maand spelen we in Kieldrecht in café De Briséé.  Door veranderingswerken in Ter Vesten (bijbouwen nieuwe aula annex bibliotheek) gaan de volgende weken de schaakavonden door in Kieldrecht.  Gisterenavond begon voor mij zeer goed; in pakweg 20 minuten zette ik mijn tegenstandster Gerda mat.  We speelden dan maar ineens een terugwedstrijd (iedereen speelt tweemaal tegen iedereen).  Had ik beter niet gedaan want wat voor mij een 'normale' (sic) overwinning zou moeten worden werd een regelrecht fiasco !!!!  Gerda speelde veel beter en agressiever en na een foute zet van mij ging mijn dame verloren en na enkele zetten ook de partij.  Eigenlijk was ik eerst ontgoocheld maar langs de andere kant was ik verheugd dat ze gewonnen had.  Het is voor haar een stimulans verder te spelen en te verbeteren.  Elke tegenstander die goed speelt moet aangemoedigd worden.
  Door deze 1-1 zak ik in het voorlopige klassement terug naar de 5° plaats (op 20) met 14/20.
  Deze foto toont de laatste eindstelling.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sportweekend -vrijdag
  Het weekend stond in het teken van de sport (?).   Vrijdagavond gaan quizzen in Zwijndrecht.  Quizz ingericht door Los Amigos (een cafévoetbalploeg met lokaal in de Bareelstraat rechtover Play World bij 'Waler en Brigitte'.
  De inrichters hadden een zeer verzorgde quizz ingericht met hapjes en drinken.  Het eerste gratis, het tweede te betalen.
  Er waren 12 ingeschreven tafels en er werd gespeeld naar 12 rondes. wij behaalden 88 punten op 122 hetgeen goed was voor de 8° plaatst terwijl de eerste plaats 102 punten behaalden.  onze ploeg heette dan ook 'de Krabbers'

  08-02-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tiempo !! - vervolg
  Nog enkele details over bridge.  Bridgeclub Beveren (spelend maandag- en vrijdagavond in zaal Olympia aan het station van beveren) heeft een eigen website te vinden op users.skynet.be/bridgebeveren.

  In de loop van dit seizoen wordt er een bridgecursus gegeven door gerenommeerde bridgespelers om beginnnelingen op weg te zetten met bridge.
  info zeker en vast op de website en anders op mijn blog.

  Maandagavond had ik bij bridge 50 % wat niet slecht is maar ook niet goed. 
  Dinsdagavond had ik 48 % wat ook niet schitterend is.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tiempo !!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  hier weer een berichtje met een beetje vertraging.  Reden?  ik ben gepensionneerd en daardoor is mijn tijdsgebruik toegenomen en heb ik dus tijd om zoveel te doen dat ik nu meer doe dan vroeger.

  zondagmorgen eerste maal gaan schaken in melsele (parochiehuis op de grote baan) na een afwezigheid van een kleine 30 jaar.  Er zijn vele jeugdspelers en ook enkele redelijk sterke volwassenen.
  Mijn tegenstander was vorig seizoen tweede in het eindklassement en dat heb ik gemerkt.

  Ik ben nl verloren!!!! oh ja BTW Paulo (mijn tegenstander) is 16 of 17 jaar!!!
  Bijgevoegd vind je een fotootje van de eindstelling.
  Maar het kan vanaf nu enkel beter gaan.  02-02-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een fotootje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen bijgevoegd een fotootje van mezelf (als het lukt, want op dit gebied ben ik een beginner.)
  nog een beetje info.

  ik speel sinds 1982 correspondentieschaak bij 'Het Belgisch Schaakbord'.  info te vinden op www.evonet.be/~marcsmet/ebbs/index.htm.

  Uiteraard speel ik nu ook via internet ofwel via Fritz 9 (playchess.com) of via emailtornooi dan vooral bij IECG (dit in nl gratis).  Een nieuwe mogelijkheid is sinds enkele maanden om rechtstreeks op een chessserver te spelen die voor jou alle zetten en bedenktijden bijhoudt.  Deze server is meestal betalend en info is te vinden op www.iccf.com  (de officiele website van de internationale correspondentie);


  31-01-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een korte kennismaking
  Mijn naam is Jeff.  Ik wordt 54 jaar eind februari (29ste om precies te zijn).  Ik ben verleden jaar met Pasen op brugpensioen gegaan na 28,5 jaar bij Bayer gewerkt te hebben.  Sinds mijn brugpensioen ben ik gaan leren Bridgen (een zeer interessant kaartspelletje dat ik nu na ongeveer een anderhalf jaar bijna een beetje kan spelen).  Mijn voornaamste hobby sinds jaren is buiten spelen met computers vooral schaken.  Ik heb leren schaken op mijn 15de maar heb door gebrek aan tijd nooit voor een club gespeeld (steeds continushiften gewerkt).  Sinds mijn oppensioenstelling heb ik wel een club gevonden nl Malpertuus in Beveren-Waas in de cafetaria van het Cultureel Centrum Ter Vesten (elke donderdagavond vanaf 20 uur).  Er kan altijd gespeeld worden en iedereen met veel of weinig talent of schaakkennis kan zich bekwamen.
  Op zondagmorgen speel ik vanaf nu ook in het Parochiehuis van Melsele vanaf 10 uur.  Ook hier geldt dat iedereen welkom is zelfs als je niet kan schaken want lessen kunnen ook gegeven worden.

  Bridge speel ik op maandag-, dinsdagavond te Beveren (zaal Olympia) en St-Niklaas (DeHoutmuis).

  Zo voorlopig is dit mijn eerste bericht op mijn nieuwe blog.


  Hoofdpunten blog dirkjogt
 • Animatiefilm Ariadne
 • Beer & Food - A Perfect Match
 • Dodentocht 2013 - The Day After
 • Dodentocht 2013 dag -8
 • Dodentocht 2013 dag -12

  Foto

  Foto

  Recente foto van Fé (21 jaar !!!!).

  Foto

  Hierboven enkele fotootjes van mijn kindjes (?).  Bovenaan staan mijn oudste dochter en zoon (Kim en Nick) .  Eronder staat mijn tweede dochter (Fé) en als laatste mijn jongste dochter Tess.


  Mijn favorieten
 • Bloggen.be
 • dirk jogt
 • beertje dagboek
 • starlight
 • Bichon Iris website

 • Blog als favoriet !

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Archief per maand
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 04-2010
 • 01-2010
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 01-2006

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!