jeff speelt bridge en schaakt




Welkom op mijn blog! ik hoop dat hij bevalt.

Foto

Foto

Foto

Inhoud blog
  • ondertussen in melsele
  • dit ies het eerste berichtje van het nieuwe jaar
  • amaaaiii weeral lang geleden dat ik een bericht gepost heb!!!!!
  • Eerste bericht van dit jaar!!
  • welwelwel dat is weer lang geleden !!

    Foto

    Over mijzelf
    Ik ben Jeff
    Ik ben een man en woon in Melsele (Belgie) en mijn beroep is bruggepensioneerd.
    Ik ben geboren op 29/02/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: schaken, bridge, cinema, computers, tv.
    Ik heb 4 kinderen: 3 dochters (26,20,18) en een zoon (23). Kim, en Nick zijn afgestudeerd. Kim geeft les. Nick werkt.

    Mijn middelste broer Willy  heeft samen met zijn vrouw Karine een frituur in Melsele: ' Frituur Svelta ' aan het voetbalveld in Melsele.
    Alle dagen open behalve maandag en dinsdag.  Voor zelfgemaakte spaghetti en zelfgemaakt stoofvlees en voor een mooi en lekker pakje friet slechts één adres : FRITUUR SVELTA (Van Puymbroeklaan - Melsele).!!!!!!

    Foto

    Zoeken in blog


    Buiten Bridge en Schaak speel ik ook als 'actieve' 50-plusser petanque in Beveren bij OKRA
    18-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.November Filmmaand


    Slechts 4 films deze maand door gebrek aan tijd (??!!).  ja het lot van een gepensioneerde !

    De eerste was ‘You, me and Dupre”.

    Een leuke film over het desastreuze idee om als jonggehuwd stelletje je beste vriend in huis te nemen nadat die door zijn huisbaas is buitengegooid.  Dupre is een kluns die binnen de kortste keren de wc’s blokkeert en het huis laat afbranden maar toch zijn best doet om de brokken te lijmen (want ondertussen is het tot een scheiding gekomen tussen de geliefden) en er uiteraard in slaagt.  Goede vertolkingen en toch een leuk verhaaltje.


    Photobucket - Video and Image Hosting

    De Tweede was een vlaamse blockbuster: ‘Windkracht 10’. 

    Verhaal

    Na een 'incidentje' tijdens een receptie voor de hoogste legertop wordt duiker Rick Symons naar het 40ste Search and Rescue smaldeel in Koksijde gestuurd . Rick wordt er opgenomen in een even competente als aparte Sea King crew. Zijn grootste verrassing is Alex, de vrouwelijke medic, waarmee hij eerder al een kleine schermutseling heeft gehad. De overplaatsing naar Koksijde dwingt Rick tot nog een andere confrontatie: zijn verleden. Anderhalf jaar geleden heeft zijn vriend en collega Koen aan een duikongeval een blijvende handicap overgehouden. Rick leeft met het besef dat hij die fatale nacht zijn vriend op meer dan één manier in de steek heeft gelaten...

    Uitmuntend geacteerd en prachtig gefilmd met de nodige actie en spanning.


    Photobucket - Video and Image Hosting

    De derde film was ‘Children of men’.

    Gebaseerd op het boek ‘De Verloren Generatie’ van P.D. James.

    Het is het jaar 2027. De hoop op een betere toekomst kwijnt langzaam maar zeker weg. Al negentien jaar geleden is het laatste mensenkind geboren. Hoe langer de mensheid geen nakomelingen krijgt, hoe minder de mensen kunnen hopen op betere tijden. De oorzaken voor de wereldwijde onvruchtbaarheid zijn onbekend, en de mensheid is diepgaand verdeeld. Aan de ene kant staan fatalisten en egoïsten die vervallen in geweld en wetteloosheid; aan de andere kant staan idealisten en optimisten die vechten voor eenheid en solidariteit in een afnemende wereldbevolking.

    Groot-Brittannië heeft zich met pijn en moeite (en met de inzet van het leger) overeind gehouden in deze veranderende wereld. Een van de gevolgen is een grote toestroom van vluchtelingen uit gebieden waar de samenleving is ingestort. Voor Theo hoeft het allemaal niet meer zo. Vroeger was hij een gedreven wereldburger die het beste met iedereen voor had, tegenwoordig is hij een cynische bureaucraat die vooral bezig is met zijn eigen hachje. De enige lol in zijn leven vormt zijn oudere maat Jasper met wie hij goede gesprekken heeft in Jaspers landhuis, schilderachtig gelegen buiten Londen.

    Op een kwaad moment wordt Theo ontvoerd door zijn vroegere vriendin Julian. Julian wil dat Theo zich ontfermt over Kee. Kee maakt deel uit van de actiegroep van Julian en vecht mee in de strijd voor burgerrechten (die op grote schaal geschonden worden). Theo stemt ermee in om Kee in veiligheid te brengen door haar het land uit te helpen, voor Julian en natuurlijk ook voor die beloning van vijfduizend pond. Ze worden geholpen door medewerkers van The Human Project, een experimentele club waar de beste wetenschappers en politici aan een nieuwe samenleving werken. Onderweg stuiten Theo en Kee op terroristen. Dan wordt duidelijk dat Kee niet zomaar een vluchtelinge is. Ze kan zichzelf uitstekend verdedigen, en dat is niet het enige. Anderen blijken volkomen bereid te zijn om voor haar te sterven. Al snel komt de waarheid aan het licht: Kee is in feite de enige echte hoop van de mensheid…

     Een zeer pessimistische film met toch nog een sprankeltje hoop op het einde.


    Photobucket - Video and Image Hosting


    De Vierde film was ‘Little miss Sunshine’.

    Omdat de 7-jarige Olive aan een schoonheidswedstrijd wil meedoen, hijst de hele familie Hoover zich in een aftands Volkswagenbusje voor een reis van meer dan duizend kilometer. Olive, bebrild en met een iets te prominent buikje, lijkt geen serieuze kandidaat voor de titel 'Little Miss Sunshine'. Zelf denkt ze van wel. Haar opa en haar vader hebben haar flink doordrongen van de Amerikaanse droom: alles kan, als je maar doorzet.

    Niet dat de Hoovers dat zo glansrijk illustreren. Opa, een seksbeluste heroïnegebruiker, werd wegens wangedrag uit het bejaardentehuis gegooid. Het gepatenteerde Stappenplan Naar Succes van vader Richard heeft hem financieel aan de rand van de afgrond gebracht, waar hij zich wanhopig vastklampt aan zijn optimisme. Broer Dwayne is een nukkige puber die niet meer praat, en dan is er nog oom Frank, een snobistische professor die net een zelfmoordpoging heeft overleefd.
     
    Om verschillende redenen moeten ze allemaal mee, in dat busje, samen met Olive en haar moeder. Het is een beproefd recept voor een licht pikante tragikomedie: gooi wat excentrieke karakters bij elkaar, laat ze samen een reis ondernemen, en zowel de grappen en als de levenslessen liggen voor het oprapen. Het genre kent de nodige valkuilen. Voorspelbaarheid, een geforceerd happy end, overdreven buitenissige karakters - scenarioschrijver Michael Arndt en het regisserende echtpaar Jonathan Dayton en Valerie Faris weten deze en andere missers in hun speelfilmdebuut met succes te omzeilen.
     
    Vaak ligt zoetsappigheid op de loer, maar even vaak weet het verhaal te verrassen. De problemen van de familie Hoover zijn er niet om opgelost te worden; ze trekken eerder nieuwe problemen aan. De reis mondt uit in een even grappige als gedurfde finale, die de gekwelde familie nog steeds geen verlossing biedt, maar wonderen doet voor het humeur.

         


    Photobucket - Video and Image Hosting



    16-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdagavond en vrijdagavond Schaken
    Donderdag 14.12.2006 Schaken in CC Ter Vesten te Beveren.

    Mijn tegenstander vanavond was Marc De Wreede en die was vanavond net ietsje te sterk voor mij en na 46 zetten gespartel gooide ik de handdoek.
    De eindstelling verschijnt hieronder.
    Photobucket - Video and Image Hosting

    De andere partijen
    Eddy Cambré - Gunther Van Landeghem : 0-2
    Petrus Goossens - Herman Cools : 1-0
    Lucien Verbraeken - Alain Buyens : Remise
    Norbert Van Hoeyweghen - Richard Imbrecht : 1-0 (2° ronde).

    Als inhaalmatch speelde ik ook nog tegen Brigitte en gelukkig voor mij was deze partij veel beter en na een dertigtal zetten was het over en uit voor Brigitte.

    Photobucket - Video and Image Hosting




    Vrijdagavond 15.12.2006 Schaken bij SC De Gouden Burcht.

    Mijn tegenstandster was Els Schippers en haar start was zeer sterk.  Ik heb alles uit de kast moeten halen om in het middenspel de overhand te kunnen krijgen.  Doordat ze iets te vroeg een eindaanval inzette kon ik het heft met veel moeite in handen nemen.  Als ze deze aanval iets langer had voorbereid had ik een vogel voor de kat geweest !!!!!!  Een goede prestatie voor een beginnend schaker.
    De eindstelling vind je hieronder.


    Photobucket - Video and Image Hosting


    13-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag en disnsdagavond bridgeavonden

    Maandag 11.12.2006 Bridge in zaal 'Olympia'.

    We waren weeral met 4.5 tafels (dus negen paren) en we speelden 28 giften (hetgeen een hele verbetering is tgo vroeger).
    Uitslag:
    1°  Filip De Burggraeve en Dirk Hemeryck met 60.96 %
    2° Lucienne Brie en Werner Goossens met 58.15 %
    3° Luc Mariens en Veerle Van Coppenolle met 54.017 %
    4° Ellen en Jef Samoy met 50.93 %
    5° Arno Van Goethem en Denise Van Loock met 48.96 %
    6° Carel McMurrugh en ik met 45.31 %
    7° Gerda De Bock en Lucienne Leyssens met 44.75%
    8° Bianca Florean en Ria Gielen met 44.62 %
    9° Myriam Van Wauwe en Marie-Anne Van de Velde met 40.80 %


    Dinsdag 12.12.2006 Bridge in 'de Houtmuis' te St-Niklaas.

    We waren nog eens met 8 volledige tafels !!! en dus weer een apart klassement Noord-Zuid en Oost-West.

    Noord-Zuid.
    1° Hubert De Smedt en Lutgarde De Cock : 59.29 %
    2° Romain Dutre en Jeannine Kegels : 58.93 %
    3° Marc Ruelens en Arno Van Goethem : 55.67 %
    4° Frans Kenis en Karel Lijssens : 50.59 %
    5° Willy De Boever en Georges Van Cauwenberghe : 47.81 %
    6° Annie Kant en Heli De Baere : 44.75 %
    7° Rene Tack en Rudy Van Hoyweghen : 44.64 %
    8° Carole McMurrugh en Ik : 38.56 %
    Als excuus voor onze slechte prestatie moet ik vermelden dat mijn partner Carole donderdag naar het ziekenhuis moet om een schildklieroperatie te ondergaan en ze er toch wel een beetje zenuwachtig voor is (begrijpelijk uiteraard !).

    Oost-West.
    1° Lydie Kant en Bob Krekelbergs : 54.88 %
    2° Andre Feron en Jenny Arbijn : 54.72 %
    3° Nieke Wauters en Jacqueline De Clercq : 53.10 %
    4° Willy Dequidt en Luc De Hauwere : 50.18 %
    5° Lucienne Leyssens en Denise Van Loock : 50.08 %
    6° Francine Lievens en Arthur Baetens : 48.29 %
    7° : Rene De Castro en Christiaens Antoine : 46.61 %
    8° Urbain Baert en Gerda De Bock : 42.03 %





    12-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondagmiddag Kerstmarkt te Brussel

    Zondag 10.12.2006 Kerstmarkt te Brussel.

     

    Op zondagmiddag vertrokken we (ik, Marleen, Gunther, Ann, Jeanine, Mark en Stefan) met de trein naar Brussel. We bezochten daar de zeer mooi kerstmarkt en hebben genoten van het mooie weer en de vele drank- en eetstandjes die her en der op het zeer lange parcours waren opgesteld.  Er was veel volk op de been maar toch zijn we aan elk drank- en eetkraampje gestopt om iets te eten en te drinken.

    ’s Avonds waren we rond 23 uur terug thuis.  Vermoeiend maar zeker en vast de moeite waard.


    Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us


    11-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag middag Sinterklaasfeest en spek en eieren
    Zaterdagnamiddag 10.12.2006.
    In Burcht in de feestzaal van Marleen's vader was het 's middags een sinterklaasfeest voor de kinderen van zwijndrecht en burcht.
    Het was reeds redelijk laat op het jaar maar doordat de lieve Piet het verkeerde vertrekuur van de boot van de Sint had doorgegeven, had die nog een beetje tijd om nog enkele kindjes een mooie namiddag te bezorgen.  Nadien kwam ook de Kerstman nog eens langs (gelukkig waren ze niet beiden op hetzelfde uur aanwezig!! dat had pas problemen gegeven.
    's Avonds was er spek met eieren (veel spek en veel eieren).  En zo vloog deze namiddag en avond weeral voorbij.
    Hieronder enkele fotootjes van de Sint en de Kerstman.

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us


    10-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag viertallencompetitie

    Viertallencompetitie zaterdag 09.12.2006.

     

    Deze week waren we (Jef en Ellen Samoy, Brie Lucienne en Goossens Werner) te gast in Puurs (Kollebloem). De uitslag werd daar 17-13 voor Puurs hetgeen toch een zeer goed resultaat was voor Beveren 5.


    08-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdagavond Schaken te Burcht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdagavond 08.12.2006.

     

    De wekelijkse schaakavond voor SC De Gouden Burcht was voor mij succesvol.

    Mijn tegenstander was Jan Staes en hij liet de kans om te winnen voorbijgaan en ging voor de bijl.

    Dat maakt dat ik blijf meedraaien aan de top van het klassement.

    De eindstelling staat hiernaast.


    07-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdagavond Schaken in den Brisée te Kieldrecht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Donderdagavond 07.12/2006.

     

    Schaakavond in de Brisée.

    Er werden deze avond 4 partijen gespeeld, spijtig genoeg had Norbert geen tegenstander.

    Peter Verbruggen  - Alain Buyens : 1-0

    Eddy Cambré – Petrus Goossens : 0-1

    Richard Imbrecht – Lucien Verbraeken : 0-1

    Eric Vangermeersch – Jeff Van Esbroeck : 0-1.



    06-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag en dinsdagavond bridge
    Maandag 04.12.2006 Bridge te Beveren.

    Deze maal waren we met 5 complete tafels en we besloten om 4 giften per ronde te spelen.  Dit om de competitie een beetje spannender te maken en vooral om een betere scheiding te krijgen.  We liepen maar een kleine 20 minuten uit ten opzichte van de normale 28' per 4 giften (met tafelwissel).
    De uitslag:
    De winnaars werden Van Loock Denise en Van Goethem Arno met 59.26 %
    Tweede werden Brie Lucienne en Goossens Werner met 56.67 %
    Derde werden Hemeryck Dirk en  De Burggrave Filip met 54.44 %
    Vierde waren Van de Velde Marie-Anne en Van Wauwe Myriam met 51.25 %
    Vijfde werden Gielen Ria en Florean Bianca met 50.74 %
    Zesde waren Carole McMurrugh en ik met 49.63 %.
    Zevende waren Samoy Jef en Ellen met 49.11 %
    Achtste werden Mariens Luc en De Bock Gerda met 48.75 %
    Negende waren Naessens Iris en Van Coppenolle Veerle met 46.30 %
    Tiende werden Baert Urbain en Vonck Annemie met 34.46 %

    Dinsdag 05.12.2006 Bridge in 'de Houtmuis'.

    We waren met 6.5 tafels (dus 1x standby).
    Vandaag weer twee reeksen en twee uitslagen.

    Noord-Zuid.
    1° Rene Tack en Rudi Van Hoyweghen : 63.64 %
    2° Hugo Lippeveld en Luc Heirbaut : 54.23 %
    3° Annie Kant en Francine Lievens : 49.86 %
    4° Denise Crockaert en Marc Ruelens : 46.86 %
    5° Urbain Baert en Gerda De Bock : 43.93 %
    6° Hubert De Smedt en Lutgard De Cock : 42.79 %

    Oost-West.
    1° Karel Lijssens en Frans Kenis : 61 %
    2° Jenny Arbijn en Andre Feron : 52.43 %
    3° Lydie Kant en Bob Krekelberg : 52.25 %
    4° Carole McMurrugh en Ik : 51.17 %
    5° Rene De Castro en Antoine Christiaens : 47.83 %
    6° Lucienne Leyssens en Van Loock Denise : 46.43 %
    7° Willy Dequidt en Luc De Hauwere : 38.83 %







    04-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondagnamiddag Schaakcompetitie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze week moesten we met Burcht 2 naar Gent (Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy Lopez of KGSRL) .  Ze zitten daar met 17 !!!! ploegen in competitie en de meesten spelen allen thuis (en dit is letterlijk een oud herenhuis in de Abrahamstraat te Gent waar alle kamers zijn ingenomen om borden te zetten en ploegen te laten spelen).
    Onze tegenstander was KGSRL 11.  We (Peter Verbruggen, Jan Staes, Lars Penneman en ik) hadden onze supporters meegebracht (Gunther Van Landeghem, Ann, Marleen en Stefan). Op bord 1 speelde ik tegen De Saegher Johan (zijn zoon Viktor speelde op bord 3 tegen Lars). Op bord 2 en op bord 4 speelden nog een vader en dochter respektievelijk tegen Jan en Peter.
    Mijn tegenstander had 1930 ELO en op bord 2 had Jan een 1850 tegen.  Beide tegenstanders waren voor ons te sterk en Jan ging vrij vlug de mist in : 1-0 voor Gent.  Mijn tegenstander had het veel moeilijker tegen mij maar ook ik moest de duimen leggen doordat ik op de 27 ° zet een zwakke zet deed (c5 ?? ) waardoor Johan met zijn paarden mijn stelling kon openbreken (we waren toen al ruim 3 uur aan 't spelen). 2-0.  Gelukkig voor ons waren de zoon en dochter (die trouwens zeer secuur speelde ) iets zwakker dan hun ouders en Lars en Peter konden winnen.  Einduitslag : 2-2.
    Onze supporters waren ondertussen de stad ingetrokken en bezochten daar het 'Druppelkot' waar ze enkele jenevers achteroversloegen (vooral Marleen die vooral verzot was op rozijnen (op jenever natuurlijk) en daar zeker genoeg van had gegeten (gedronken????).
    Na de wedstrijd hebben we in de ruime cafetaria nog wat nagekaart en daar ook kennis gemaakt met een BV onder de gentse spelers nl Daan Hugaert (bekend van Eddy in Thuis en vooral Van Deun uit Witse).
    Mijn eindstelling verschijnt hiernaast zoals gewoonlijk.


    03-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag viertallencompetitie
    Op zaterdag 02.12.2006 speelden we (Iris Naessens, Luc Mariens, Carole McMurrugh en ik) de eerste wedstrijd van de terugronde tegen Waasmunster.

    Deze mensen (Bob, Tony, René en Hugo) hadden samen reeds heel wat bridgejaren achter de rug en dus eigenlijk een beetje te sterk voor ons (Iris speelt nog maar een half jaar en Carole en ik 2 jaar).
    We verloren dan ook met 5-25 maar we hadden een zeer aangename namiddag met gezellige, rustige tegenstanders hetgeen ook niet onbelangrijk is.
    Er komen nog enkele fotootjes.

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us


    02-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdagavond voetbal
    Deze vrijdag eens niet gaan schaken want KSK Beveren (DE ploeg van 't Waasland) speelde tegen Anderlecht (het kleine Beveren zeg maar!).
    Na 5 minuten stond het spijtig genoeg reeds 0-1 maar we hebben de situatie terug rechtgezet met de verdiende gelijkmaker (weliswaar in de 90ste minuut).
    Eindstand 1-1 maar zeker niet voor mensen met een zwak hart.


    01-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdagavond Schaken in Beveren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze maal waren er 12 schakers en na enig zoekwerk vond ik toch 6 partijen.
    Mijn tegenstander was Herman Cools en dit maal speelde ik eindelijk nog eens agressief en greep mijn tegenstrever bij de keel en verdiende dan ook de overwinning.
    Verdere partijen:
    Erik Cools - Lucien Verbraeken : 0-1
    Norbert Van Hoeyweghen - Gerda De Bock : 1-0
    Eddy Cambré - Mark De Wreede : 0-1
    Peter Verbruggen - Eric Vangermeersch : 1-0
    Ik - Herman Cools : 1-0
    Petrus Goossens - Richard Imbrechts : 1-0

    De Stand volgens de percentages:
    1° Peter : 90.9 %
    2° Lucien : 86.4 %
    3° Norbert : 75 %
    4° Mark : 68.2 %
    5° Eric Cools : 66.7 %
    6° Jeff : 66.7 %
    7° Herman  : 60 %
    8° Sylvain : 50 %
    9° Raoul : 42.90 %
    10° Eric Vangermeersch : 38.9 %
    11° Petrus : 37.5 %
    12° Alain : 30 %
    13° Gerda : 25 %
    14° Eddy : 18.2 %
    15° Richard : 12.5 %



    29-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag en disnsdagavond bridgeavonden
    Maandag 27.11.2006 Bridge in Beveren in zaal 'Olympia'.

    We waren deze avond met 9 paren. 
    De uitslag:
    1° Lydie en Annie Kant : 61.11 %
    2° Bianca Florean en Ria Gielen : 55.55%
    3° Arno Van Goethem en Veerle Van Coppenolle : 54.86 %
    4° Urbain Baert en Annemie Vonck ; Carole McMurrugh en ik : 49.31 %
    6° Myriam Van Wauwe en Marie-Anne Van de Velde : 47.22 %
    7° Lucienne Brie en Werner Goossens : 45.14 %
    8° Dirk Hemeryck en Luc Mariens; Gerda De Bock en Lucienne Leyssens : 44.64%

    Wat opviel is dat het verschil tussen de eerste en de laatste slechts 15 punten bedroeg !!!!!

    Dinsdag 28.11.2006 bridge in 'De Houtmuis' te St-Niklaas.

    Hier waren we deze avond slechts met 6 tafels (12 paren) zodat er maar 1 globale uitslag gegeven werd voor de tweede reeks.
    Uitslag:
    1°  René De Castro en Antoine Christiaens : 60.36 %
    2° Denise Crockaert en Marc Ruelens : 56.43 %
    3° Annie Kant en Francine Lievens : 55.71 %
    4° Robert Krekelbergs en Lydie Kant : 52.14 %
    5° Lutgarde De Cock en De Smedt Hubert : 51.79 %
    6° Luc De Hauwer en Willy Dequidt : 51.43 %
    7°Arno Van Goethem en Frans Kenis : 49.26 %
    8° Carole McMurrugh en Ik : 48.21 %
    9° René Tack en Rudy Van Hoyweghen : 47.14 %
    9° Urbain Baert en Gerda De Bock : 47.14 %
    11° Hugo Lippeveld en Luc Heirbaut : 45.36 %
    12°  Liesbeth De Bleser en Georges Van Cauwenberghe : 35 %



    27-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondagmorgen schaken in Melsele
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondag 26.11.2006  's morgens schaken bij Club 64 in Melsele.
    Deze morgen had ik nog 1 wedstrijd te spelen in het lopend seizoen (eindigend op 17.12).  Mijn laatste tegenstander was Stefan Clarys en hij heeft mij simpelweg van het bord gespeeld.  De eindstelling staat hiernaast.
    Ik eindig dit kampioenschap met 21 punten (1 punt per verloren partij, 2 voor remise en 3 voor winst).
    Vrijdagavond had ik mijn voorlaatste partij voor Melsele reeds gespeeld in Burcht tegen Jean-Pierre Pannier maar door een fout in de notatie kan ik daar geen foto van tonen.  Maar ook die partij ging voor mij na 63 zetten verloren met een winnend eindspel voor wit (Jean-Pierre).


    26-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag en zondag
    Zaterdagmiddag Viertallencompetitie met Beveren 5.

    Deze namiddag speelden we onze competitie tegen SAC 2 (een ploeg van Linkeroever).
    Wij dat waren deze maal (Carole, ik, Van Wauwe Myriam en Van de Velde Marie-Anne.
    Na de eerste 16 giften was de stand 31-63  hetgeen niet zo slecht was gezien het feit dat onze tegenstanders  ervaren spelers waren.
    Na de tweede ronde (23-42) was het verschil iets kleiner maar in de totaalstand (51-105) kwam dat na omrekening op een 7-23 eindstand.
    We hadden een paar kleine foutjes maar we hadden ons vooral goed geamuseerd hetgeen voor ons in dit eerste jaar het belangrijkst  is.

    Zaterdagavond voetbal: Beveren - Brussels.

    Als 'ontspanning' ben ik 's avond naar het voetbal geweest.
    Beveren verdiende de overwinning op basis van hun bijwijlen goede spel maar we moesten ons tevreden stellen met 1 punt (2-2).




     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag en vrijdag: Schaakcompetitie
    Donderdagavond 23/11/06.

    Er zijn deze donderdag 5 partijen gespeeld (Raoul en Brigitte hadden nog altijd last van hun griep en moesten afzeggen en ook Leo Windey sukkelt met een geblokkeerde rug, Peter Verbruggen stond met de late shift).
    Alain Buyens speelde tegen Eddy Cambre en won (1-0-).
    Richard Imbrechts speelde tegen mij (de ere- en huidige voorzitter dus) en ik won maar had daarvoor wel 60 zetten nodig !
    Eric Vangermeersch speelde tegen Marc De Wreede; uitslag 0-1.
    Gerda De Bock speelde tegen Lucien Verbraeken en verloor : 0-1
    Herman Cools speelde tegen Norbert Van Hoeyweghen en verloor eveneens: 0-1.
    Eigenaardig dat alle zwartspelers (behalve Eddy dan) hun partij wonnen.
    Peter Verbruggen staat momenteel nog altijd op kop met 90 % !!!!!
    Mijn eindstellingen staan hieronder.

    Vrijdagavond 24/11/06 in SC De Gouden Burcht (clubcompetitie).

    Vrijdagavond was mijn tegenstander Bert Reyns, een nieuw lid en een beginnend schaker.
    Ik had mijn punten dringend nodig en dus had ik geen medelijden met Bert en na 23 zetten eindigde de partij met mat voor zwart.
    Eindstelling staat hier ook onder.



    Free Image Hosting at www.ImageShack.us


    23-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdagmiddag en avond
    Omdat vader vanaf 4 december enkele weken buiten dienst gaat zijn wegens een hartoperatie (enkele lekkende klepjes) heb ik daarom de woensdagnamiddagpetanque met OKRA-Melsele 'overgenomen'.  Er waren 20 petanquers aanwezig en we hebben 4 x gespeeld op 4 banen.
    Hieronder vind je enkele sfeerbeelden uit de petanquehal.

    Woensdagavond was er bridge in 't Fakkeltje.  We waren met 5 personen (hetgeen eigenlijk voor rendabel te zijn te weinig is).
    Aanwezig waren Luc Mariens, Leon Machiels, Ik, Staf Blanquaert en Peeters Paul.
    We speelden individueel (min of meer) dus steeds met wisselende paren. 

    Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us


    22-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdagavond bridge te Sint-Niklaas
    Deze avond was de tweede reeks zelfs met meer tafels dan de eerste !!!!! (7 tegen 6).
    Bij ons werd er weer een gescheiden uitslag gegeven.
    De Eindstand in Noord-Zuid:

    1° De Smedt Hubert en De Cock Lutgarde : 57.14 %
    2° Tack Rene en Van Hoyweghen Rudy : 56.55 %
    3° Dutre Romain en Kegels Jeannine : 53.87 %
    4° De Clercq Jacqueline en Wauters Nieke : 50.30 %
    5° De Castro Rene en Christiaens Antoine : 43.40 %
    6° Kant Annie en De Baere Heli : 48.21 %
    7° Crockaert Denise en Ruelens Marc : 34.52 %

    De Eindstand in Oost-West.

    1° Lippeveld Hugo en Heirbaut Luc : 58.04 %
    2° Van Coppenolle Veerle en Verbeeck Ria : 55.06 %
    3° Van Loock Denise en Leyssens Lucienne : 52.68 %
    4° Baert Urbain en De Bock Gerda : 50.89 %
    5° Clays Marijke en Kenis Frans : 48.51 %
    6° McMurrugh Carole en ik : 46.13 %
    7° De Hauwere Luc en Dequidt Willy : 38.69 %



    21-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brdge
    Eerst nog een achtergebleven uitslag van 23.10.2006 te Beveren.

    1° Leyssens Lucienne - De Bock Gerda : 58.59 %
    2° Naessens Iris - Van Coppenolle Veerle : 54.69 %
    3° De Burggraeve Filip - Hemeryck Dirk : 52.34 %
    3° Van Wauwe Myriam - Van De Velde Marie-Anne : 52.3%
    5° Lippens Valeer - Verhaeghen Brigitte : 51.56 %
    6° McMurrugh Carole - ik : 50.78 %
    7° Baert Urbain - Goossens Werner : 49.22 %
    8° Van Loock Denise - Van Goethem Arno : 43.75 %
    9° Mariens Luc - Gielen Ria : 36.72 %

    Viertallencompetitie van 18.11.2006 in Bornem.

    Deze maal gingen Samoy Jef en Ellen en Brie Lucienne en Goossens Werner onze eer verdedigen in Bornem tegen Klein Brabant .
    Het viertal uit Bornem waren mensen met een jarenlange bridge-ervaring en dat hebben we geweten.  De Eindstand werd 21-9 in het voordeel van Klein Brabant maar al met al was dat maar een verschil van 35-40 punten over de 32 giften; hetgeen toch duidt op een sterk tegenspel van onze paren !!!!! 

    Dan de uitslag van 20.11.2006.

    We waren weeral met 5 complete tafels en dat gaf na 7 rondes volgende eindstand:

    1° Van Coppenolle Veerle en Naessens Iris : 60.48 %
    2° De Bock Gerda en Leyssens Lucienne : 60 % (dit is 1 puntje minder !!!!!!).
    3° Brie Lucienne en Goossens Werner : 53.33 %
    4° Gielen Ria en Florean Bianca : 50.95 %
    5° McMurrugh Carole - ik : 50 %
    6° De Burggraeve Filip en Hemeryck Dirk : 49.05 %
    6° Van Loock Denise en Van Goethem Arno : 49.05 %
    8°  Van Wauwe Myriam en  Van  De Velde Marie-Anne : 45.24 %
    9°   Samoy  Jef en Ellen : 41.43 %
    10° Vonck Annemie en Baert Urbain : 40.48 %

    De onderlinge verschillen waren niet te groot maar we hebben ons reuze geamuseerd hetgeen nog altijd het voornaamste is.




    Hoofdpunten blog dirkjogt
  • Animatiefilm Ariadne
  • Beer & Food - A Perfect Match
  • Dodentocht 2013 - The Day After
  • Dodentocht 2013 dag -8
  • Dodentocht 2013 dag -12

    Foto

    Foto

    Recente foto van Fé (21 jaar !!!!).

    Foto

    Hierboven enkele fotootjes van mijn kindjes (?).  Bovenaan staan mijn oudste dochter en zoon (Kim en Nick) .  Eronder staat mijn tweede dochter (Fé) en als laatste mijn jongste dochter Tess.


    Mijn favorieten
  • Bloggen.be
  • dirk jogt
  • beertje dagboek
  • starlight
  • Bichon Iris website

  • Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 04-2010
  • 01-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 09-2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs