Kosten: 149,- Tijdsduur: Eén dag van 10.00 uur tot 16.00 uur
Zaterdags 2018 Gratis boek + online ondersteuning
De cursus
De cursus Algemeen stuurbrevet bestaat uit één dag van 10.00 tot 16.00 uur. Inclusief koffie/thee en hapje. De belangrijkste leerstof wordt behandeld. Tevens komen algemene zaken als vaarbewijsplicht, aanmelden voor het examen, de online ondersteuning en examentrainer aan bod.
Je leert uit het boek en via internet.
Indien er nog problemen zijn kun je mij altijd bereiken tot 22.00.
Slaaggarantie
Na de mondelinge dagcursus ga je door met de online cursus. Als je de onlinecursus helemaal hebt doorlopen en alle vragen een keer goed hebt beantwoord, krijg je het Certificaat van Deelname.
Vaarbewijs België, een hele rompslomp. Het hele traject gaat namelijk in verschillende fases. Je krijgt niet, zoals in Nederland, nadat je geslaagd bent. Direct je vaarbewijs pasje inclusief het complete ICC mee naar huis.
Nee, in België gaat het een tikkeltje anders. Je moet je eerst medisch laten onderzoeken. Vervolgens stuur je een aanmeldingsformulier, met de medische verklaring, naar een van de erkende Belgische opleidingsinstituten. Van het betreffende instituut ontvang je een toegangscode waarmee je digitaal een examenplaats kunt reserveren.
Zodra je het examen succesvol hebt afgelegd, ontvang je een officieel attest waarin staat dat je geslaagd bent. Dit attest stuur je samen met de verklaring dat je over de nodige praktijk ervaring beschikt weer naar het betreffende opleidingsinstituut. Zodra je aan alle voorwaarden hebt voldaan, ontvang je na een aantal weken van het Ministerie het felbegeerde Stuurbrevet.
Het internationale vaarbewijs moet je apart aanvragen
Wil je ook in aanmerking komen voor het internationale vaarbewijs het ICC dan vraag je dat wederom apart aan. Tevens geef je aan voor welke optie je gaat. Namelijk (M) motor, of (S) zeilboot, ga je voor beide kruis je (MS) aan. Indien je voor de optie S of MS gaat moet je ook verklaren dat je voldoende praktijkervaring met het zeilen hebt.
Nog niet zo lang geleden gingen de Nederlanders massaal naar België om daar het vaarbewijs te halen. Nu is het andersom, als Belg kunt u beter uw vaarbewijs in Nederland halen. Alleen één theorie-examen en u krijgt het Nederlandse vaarbewijs inclusief het Internationale vaarbewijs. Daarmee mag je overal varen, ook in België.
Vaarbewijs België versus Vaarbewijs Nederland
Haal je vaarbewijs in Nederland. Je kunt elke dag examen doen, ben je geslaagd krijg je direct je pasje mee en mag je dezelfde dag nog varen. Met het Nederlandse vaarbewijs mag u in heel Europa varen met schepen tot 25 meter lengte. Dus ook in België. De dichtstbijzijnde cursuslocaties vanuit België zijn; Dordrecht, Gilze Rijen (Tilburg), Den Bosch en Cuijk. Het examen kunt u elke werkdag in Dordrecht of Den Bosch afleggen.
Complete opleidingen bestaande uit acht heldere lessen met veel oefenvragen en feedback. Werkt op alle besturingssystemen en alle apparaten (smartphone, tablet, laptop, PC). De waterkaart ontvangt u thuis per post.
Gratis apps
Met de gratis trainingsapp krijgt u de vragen ook op uw smartphone. Erg handig om te trainen in 'verloren' momenten. Als u terug wilt naar de leerstof, kunt u gebruik maken van de gratis naslagapp.
100% Slaaggarantie
Als u de hele cursus met goed gevolg doorlopen hebt, ontvangt u via de computer het Certificaat van deelname. Daarna gaat u examen doen.
Voorleesfunctie
Deze voorleesfunctie is een prima hulpmiddel voor dyslectici. Maar ook als je niet dyslectisch bent, is het een prima hulpmiddel bij het leren. Je neemt de leerstof beter op als je het leest en hoort.
Het belgisch ICC brevet is er eindelijk, maar waarom er niet voor kiezen?
Ik heb namelijk het volgende gelezen, in nautibel:
ICC in België erkend
dinsdag, 19 juli 2011 09:12
ICC in België erkend, maar nog niet effectief ingevoerd
Begin juli heeft ontslagnemend Staatssecretaris Etienne Schouppe het eerste Belgische ICC uitgereikt aan Pascale Naessens en Paul Jambers. Zij maakten duidelijk dat ze zich zekerder hadden gevoeld op hun lange zeilreizen met een internationaal erkend certificaat op zak. Het document is in eerste instantie dan ook bedoeld voor de watersporters en pleziervaarders die in het buitenland willen gaan varen. Dit certificaat is geen vervanging van de in België erkende brevetten, verplicht of niet verplicht. Het ICC is wel een aanvulling van de behaalde brevetten van de jachtschipper waarmee hij/zij in het buitenland zijn/haar basiskannis kan aantonen.
NAUTIBEL volgt de evolutie van het ICC op de voet in de werkgroep van deskundigen die het traject voor de lancering van het ICC begeleiden. Hoewel het certificaat in de praktijk pas eind van de zomer zal verkrijgbaar zijn, is er al aanvang gemaakt met een aanvraag procedure. NAUTIBEL streeft ernaar om de pleziervaarder zo snel mogelijk zijn ICC te kunnen bezorgen.
ICC: internationaal en alles omvattend
De resolutie over dit document is recent door de VN Economische Commissie voor Europa (ECE) bekrachtigd. Het ICC is onderverdeeld in diverse niveaus die zowel de pleziervaart op de binnenwateren als in de kustwateren behelzen. Het is ook van toepassing op zowel (trage) zeiljachten als op snelle en ook trage motorjachten. Het Belgische ICC is alleen verkrijgbaar voor houders van een Belgisch Rijksregisternummer. Naast NAUTIBEL zullen nog negen andere door de overheid erkende organisaties de brevetten mogen uitreiken. Voorlopig kan men dit ICC verkrijgen zonder bijkomende examens. Het is levenslang geldig.
De diverse codes beschrijven de actieradius: I: binnenwateren (stemt overeen met algemeen of beperkt stuurbrevet) C: kustwateren (stemt overeen met algemeen stuurbrevet, of brevet yachtman of brevet yachtnavigator) IC: binnen- en kustwateren (stemt overeen met algemeen stuurbrevet) M: motorjachten S: zeiljachten (verklaring op eer van voldoende kennis en ervaring) MS: motor- en zeiljachten
Uw ICC aanvragen
Een ICC aanvragen kost 60. NAUTIBEL verzamelt een lijst van iedereen die een ICC wil gaan aanvragen. De werkelijke realisatie van dit certificaat gaat om diverse redenen nog even op zich laten wachten. De aanvraagprocedure moet nog worden gestroomlijnd en ook de aanmaak en distributie van de geplastificeerde kaarten moet worden opgestart. NAUTIBEL adviseert daarom dat iedere kandidaat zijn volledige gegevens alvast opstuurt of mailt.
Wat is er nodig?
Uw naam, uw adres en uw contactcoördinaten plus een kopie van uw huidige brevetten die u bezit: een beperkt-, of algemeen stuurbrevet, een brevet yachtman, yachtnavigator en/of een Rijnpatent. Stuur deze gegevens naar brevet@nautibel.be met vermelding: "Aanvraag ICC". Om de procedure nog te versnellen kunt u alvast een pasfoto op het erkende formaat en volgens de wettelijke pasfoto voorwaarden met de post opsturen aan NAUTIBEL, Priester Cuypersstraat 3 - 1040 Brussel
U kunt ook al uw 60 aanbetalen door storting op rekeningnummer Dexia: 068 2437726 46 of BIC GKCCBEBB / IBAN BE 33 068243772646 met vermelding van uw naam en coördinaten en ICC aanvraag in de opdrachtregel.
Beschikbaarheid
Het ziet er echter naar uit dat dit certificaat niet voor eind september (of later) verkrijgbaar zal zijn. Van zodra de ICC beschikbaar worden, doet NAUTIBEL er alles aan om deze vergunning zo snel mogelijk bij u te leveren. Vragen via brevet@nautibel.be worden onmiddellijk beantwoord.
Van zodra er aanpassingen zijn aan de snelheid waarmee het ICC verkrijgbaar is, vindt u de gegevens op deze website.
een internationaal vaarbewijs op jou eigen tempo en ritme tegen een schappelijke prijs
Wil je een internationaal geldig vaarbewijs?
Wel zoek niet meer verder.
Ben je in het bezit van een motorboot, zeilboot, jetski, een rubberboot of wil je er 1 kopen of huren?
Wel dan moet je je de vraag stellen zijn er ook regels te kennen. Want net zoals op de straat zijn er voorrang regels, wie heeft voorrang, hoe moet ik reageren, ben ik wel verantwoord bezig. Indien je voor een brevet gaat, dan ben je inderdaad verantwoord bezig.
Nu nog de volgende vraag waar of hoe ga ik deze lessen volgen? Ben ik bereid om mij te haasten naar de les, kan ik wel iedere keer les volgen, wil ik daarvoor mijn auto gebruiken, weeral stress op de baan om naar de les te gaan. En , ja schat je moet weer een paar uur zonder mij, ik weet het de kinderen zien mij niet veel.
In Belgie kan ik maar 3 x per jaar examens schriftelijk afleggen en ik ben praktijk verplicht te volgen.
Dit heeft tot resultaat dat ik */-130 cursus betaal, boek en plotter 45 en nog eens 150 praktijk. dan nog eens 75 inschrijvingsgeld en registratie en de aanvraag voor ICC brevet 60. Dit komt op een totaal van 460 zonder de slijtage van auto en benzine/diesel mee te rekenen.
WEL DIT KAN ANDERS,
Wat denk je dat ik tot bij jou kom, inderdaad les aan huis, geen stress meer meer tijd bij de familie. De lessen worden gegeven wanneer het jou uitkomt, op jou eigen tempo, een les gemist is dus geen probleem.
De lessen zijn op Nederlands niveau en worden op de volgende manier gegeven: 1ste les Hfst 1/2 2de les Hfst 3/4 3de les Hfst 5/6 4de les 4 proef-examens Vb1 5de les Navigatie 6de les Reglementen/GPS 7de les Navigatie 8ste les Getijden/Navigatie 9de les 2 proef-examens Vba
Vaarbewijs behalen in Nederland het hele jaar door, op de pc, ook in juli en Augustus en 15 minuten later ken je je resultaat. En je bent niet praktijk plichtig.
Maar wat kost mij dat: cursus 150,boek en plotter 38, inschrijving examen 75, registratie 25 na het slagen krijg je 10dagen later je vaarbewijs/ ICC brevet TOTAAL:288 uiteraard komen dan de km vergoedingen erbij van 0.25/km Maar dat spaart jij dan uit omdat ik mijn auto gebruik.
Velen hebben het al gevolgd en varen nu rond met een ICC brevet op zak
Als u geinteresseert bent voor een vaarbewijs, dan bent u hiet bijna op het juiste adres. Neen, hier benden vind u de nodige uitleg maar ik heb nu een website on line, hier de link
Seinvlaggen spelen vandaag de dag niet meer zo'n grote rol bij de marine. De seinvlaggen zijn nu grotendeels vervangen door geavanceerde communicatie apparatuur. Maar er zijn gelegenheden waar je ze wel degelijk ziet, bijvoorbeeld bij feestdagen of andere speciale dagen. Hieronder staat en compleet overzicht van alle seinvlaggen met daarbij de betekenis.
Vlag
Letter
Betekenis
Alfa
Ik heb een duiker beneden; houd goed vrij van mij en vaar langzaam.
Bravo
Ik laad, of los, of vervoer gevaarlijke stoffen.
Charlie
Ja (bevestigend).
Delta
Houd vrij van mij; ik kan moeilijk manoeuvreren.
Echo
Ik verander mijn koers naar stuurboord.
Foxtrot
Ik ben ontredderd; stel u met mij in verbinding
Golf
Ik verlang een loods.
Hotel
Ik heb een loods aan boord.
India
Ik verander mijn koers naar bakboord.
Juliett
Ik sta in brand en heb gevaarlijke lading aan boord, houd goed vrij van mij.
Kilo
Ik wens met u in verbinding te treden.
Lima
U moet uw schip onmiddellijk stoppen.
Mike
Mijn schip ligt gestopt en maakt geen vaart meer door het water.
November
Neen (ontkennend).
Oscar
Man overboord.
Papa
In de haven: allen die met het schip meegaan, moeten aan boord komen. Op zee: mijn netten zitten vast aan een obstakel.
Quebec
Quarantainevlag. Mijn schip is "gezond", ik verzoek praktica.
Romeo
Ik heb uw laatste sein ontvangen.
Sierra
Ik sla achteruit.
Tango
Houd vrij van mij; ik ben bezig met spanvisserij.
Uniform
U stuurt een gevaarlijke koers.
Victor
Ik heb hulp nodig.
Whiskey
Ik heb medische hulp nodig.
X-ray
Onderbreek het ten uitvoer brengen van uw voornemens en let op seinen van mij.
Yankee
Ik sleep met mijn anker over de grond.
Zulu
Ik heb een sleepboot nodig.
1
Cijfer één
2
Cijfer twee
3
Cijfer drie
4
Cijfer vier
5
Cijfer vijf
6
Cijfer zes
7
Cijfer zeven
8
Cijfer acht
9
Cijfer negen
0
Cijfer nul
1e vervang
2e vervang
3e vervang
Morsecode hieronder een link waar je nogmaals de vlaggen ziet en waar je een zin kunt schrijven en met behuclp van een druktoets krijg je deze in morse code.
Hoera, ze zijn wakker geworden in Belgie, alleen nog afwachten
Europese harmonisatie Belgische vaarbewijzen beperkt voordeel om vaarbewijs voor ICC even in België te halen
Maasland (Vaarwijzer Nieuwsbrief) België zal haar vaarbewijzenbeleid nu dan toch harmoniseren met de rest van Europa. Omdat Belgie nooit de internationale afspraken over de wederzijdse erkenning van de nationale vaarbewijzen in Europa heeft getekend was het onmogelijk om met het Belgische Stuurbrevet een internationaal vaarbewijs of ICC aan te vragen. Veel Belgen waren daardoor gedwongen om bijvoorbeeld eerst een Nederlands vaarbewijs te halen, waarmee zij gelijk het ICC verkregen.
Binnenkort komt hier echter een einde aan, want Staatsecretaris voor mobiliteit Etienne Schouppe kondigde tijdens een persconferentie in Nieuwpoort aan dat België resolutie nr. 40 van de VN Economische Commissie voor Europa (ECE) zal ondertekenen. Dit wil zeggen dat iedereen die een geldig brevet heeft, zal kunnen beschikken over het International Certificate of Competence (ICC). Dit certificaat bewijst in het buitenland dat je over de bevoegdheid beschikt om een pleziervaartuig te besturen. Sommige pleziervaarders kregen wel eens controle en bleek dat het tweetalige Belgische stuurbrevet niet altijd juist begrepen werd. In andere Europese landen is het ICC al geldig. Het ICC zal levenslang geldig zijn. Een en andere moet nu nog in een koninklijk besluit gegoten worden en Etienne Schouppe is er alvast van overtuigd dat nog in 2010 de eerste ICCs uitgereikt zullen worden.
De exameneisen voor het Belgisch Stuurbrevet zijn op dit moment aanzienlijk lichter dan die voor het Nederlandse Klein Vaarbewijs. Als houders van het Belgisch Stuurbrevet dus in aanmerking komen voor een ICC, dat in Nederland gelijk is aan het Klein Vaarbewijs, dan is het voor veel kandidaten uit Nederland aantrekkelijk om in Belgie examen te gaan doen. Ongetwijfeld zullen hier nog vragen over komen. Eerder is het verschil in exameneisen al reden voor discussie geweest, toen bleek dat er de laatste jaren geen navigatievraagstukken zaten in het Belgische examen. Dat zou kunnen betekenen dat de exameneisen in Belgie flink aangetrokken zullen worden. (Vaarwijzer Nieuwsbrief en lesmateriaal voor het Stuurbrevet)
Gepubliceerd door schipper op vrijdag, 23 april 2010, om 13:14. Ingedeeld onder algemeen. Bookmark de vaste link. Volg reacties via RSS feed. Trackbacks zijn niet mogelijk, maar u kunt reageren.
Als u met een Belgisch Stuurbrevet echter in het buitenland wilt gaan varen of uw schip ligt in het buitenland, dan kunt u er tegenaan lopen dat België nog niet de internationale verdragen voor het internationaal vaarbewijs heeft ondertekend. Praktisch betekent dit dat uw Belgische Stuurbrevet in andere landen niet gezien wordt als een geldig vaarbewijs.
De Belgische overheid biedt een papier in het Engels en Frans waarmee u in het buitenland wel kunt laten zien wat de betekenis van het stuurbevet is, maar dat biedt geen garantie dat de plaatselijke autoriteiten dat ook accepteren. Klik hier als u dat document wilt ophalen ... (PDF).
Vaart u veel buiten België en bent u verplicht een vaarbewijs te hebben dan is het beste eerst een Nederlands Klein Vaarbewijs te halen en daarmee een internationaal vaarbewijs (ICC) aan te vragen. Als alternatief kunt u ook overwegen om een Engels certificaat van de RYA te halen. Dat kan bijvoorbeeld in België bij Naviclass. De eisen voor het Klein Vaarbewijs en de RYA opleidingen zijn wel zwaarder als voor het Belgische Stuurbrevet en zijn niet gebasseerd op de Belgische vaarregels (CEVNI). Hoewel het CEVNI dankzij de Europese afstemming inhoudelijk goed te vergelijken is met het Nederlandse Binnenvaartpolitiereglement (BPR).
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!
Een vaarbewijs halen, waarom? Het Vaarbewijs is verplicht voor een zeil- of motorschip vanaf 15 meter dat niet bedrijfsmatig wordt gebruikt. Voor een waterscooter, jetski, rubberboot of motorboot met een lengte van minder dan 15 meter
die harder kan varen dan 20 km/ uur. Dit kan o.a. gemeten worden met een GPS.
Er wordt niet naar het aantal pk gekeken, maar wel of de combinatie boot- motor eventueel harder kan dan 20 km/ uur. Een opblaasbare boot met meer dan 6 pk kan dat al gauw.
Daarom geef ik een privecursus om op eigen tempo en op jou ritme, je voor te bereiden voor het examen.
In de meeste landen van Europa is een ICC verplicht voor bijna elk schip .
Vakantielanden die resolutie 40 reeds toepassen en waar het ICC dus verplicht is, zijn Kroatië, Italië en Spanje.
Andere landen zullen volgen. Het is daarom raadzaam ook in die landen over een ICC te beschikken. Om in het bezit te komen van het ICCbrevet, moet u het klein of groot vaarbewijs 1of 2 in het bezit hebben.
De geldigheidsduur is gelijk aan die van het vaarbewijs dus tot 65 jaar en daarna moet het document
elke drie jaar verlengdworden Het ICC is verplicht voor ieder schip dat in het buitenland vaart ongeacht de grootte of de snelheid.
Op alle Duitse binnenwateren is een Vaarbewijs/ICC verplicht voor elke boot vanaf 4 pk. In Spanje vanaf 9 pk. Frankrijk vanaf 6 pk. Zwitserland vanaf 8 pk. Kroatië vanaf 6 pk. Internationale verzekeringsverklaring vereist. Hongarije vanaf 5 pk. Italië vanaf 40 pk. Verzekeringsbewijs met Italië - verklaring. Noorwegen vanaf 10 m. lengte. Zweden vanaf 12 m. lengte.
Eerst en vooral gaan we verschillende scholen vergelijken
In Nederland betaal je gemiddeld voor de cursus 200 d.w.z. Cursusgeld boek + plotter examengeld praktijk totaal 200 45 79 0 324
Nu kan je in Belgie een vaarbewijs behalen, MAAR , België heeftresolutie 40 niet ondertekend, dus kan je in België geen ICC behalen.
Wat nu?
Wel daarom ben ik hier want,
ook wij belgen kunnen een ICC behalen, maar alleen via nederland.
Via een nieuw concept krijg je van mij de Nederlandse cursus, en jij beslist uiteindelijk waar je je examen wilt afleggen, in België voor een gewoon vaarbewijs (wetende dat je ook nog praktijk verplicht bent, dat is nog eens 150 extra) Of je legt je examen af in Nederland en na het slagen in je vaarexamen krijg je je ICC brevet samen met je vaarbewijs (geen praktijk verplicht).
Dit concept houd in dat jij beslist wanneer je de lessen volgt, de lessen worden gegeven in 8x en jij zegt wanneer je ze volgt. Geen verplichting want ik moet iedere week deze les volgen want als ik ze mis ? Geen gestress want ik moet op tijd op de les zijn!!
NEEN, bij mij heb je dit niet, we nemen gewoon de kalender erbij en kijken wanneer het voor jou gaat ,doen we er 8 weken over om zo beter, doen er 6 maanden erover, dan is dat zo, jij beslist zelf. Een vaarbewijs halen zonder zich zorgen te moeten maken en zonder tijdsdruk
Mijn ervaring in de materie (theoretisch en praktisch) bedraagt ongeveer meer dan 10 jaar, dus ik kan je bijna garanderen dat de slaagkans 95% is. uiteraard mits de nodige inzet van uzelf! momenteel reeds 40 kandidaten die tevreden geslaagd zijn en het bezit van hun ICC zijn!
marktonderzoek wijst uit dat ik prijs/kwalitatief de goedkoopste ben!
je betaalt 150 voor het lessenpakket inclusief vragenbundel met 600 vragen, cd-rom, knopenbundeltje en via mail nog eens 53 examenreeksen zo kan u met een gerust hart naar het examen vertrekken.