Gastenboek
  • gemarineerd dik spek
  • hai hai
  • de westflut
  • about my bro
  • moeder

    Is altijd leuk om feedback te krijgen. Negatief en positief...altijd welkom!

    Archief per week
  • 09/04-15/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 26/09-02/10 2005
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Fred's kitchen

    31-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoi hoi...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Terug van geweest...Heb veel gedaan en het aanvullen van mijn blog was effekes op non actif.

    Bon de vorig keer was het over een nachtelijke snack...vandaag zullen we het es hebben over Mexicaans eten...ay caramba

    Chili con Carne
    Tortillas met kip

    Benodigdheden voor de chili con carne :

    1 kg gehakt
    Cayenne pepper of verse peppers
    4 à 5 blikken red kidney beans
    3 blikken gepelde tomaten
    2 blikjes tomatenpuree
    Cheddar Cheese
    Gezouten crackers
    2 Ajuinen

    Bereiding :

    Het gehakt op een zacht vuurtje laten bakken, met een klein beetje olie. Intussentijd de ajuinen grof snijden en in een kookpot laten bruinen met een mengeling van boter en olie, vermijd het spetteren. De blikken bonen en gepelde tomaten erbij doen en het geheel goed kruiden met cayenne pepper of de fijn gesneden peppers waar de pitten vanuit gehaald zijn...anders is het te aya caramba. Het gehakt is inmiddels gebakken. Die eventjes afgieten om de overtollige vetten niet mee in de chili te doen. Het vlees bij de rest voegen en goed mengen. Het geheel een 1/2 uur laten sudderen op een zacht vuurtje. Af en toe toch wel er in roeren en proeven...voor het pikante natuurlijk. Indien je de indruk hebt dat de saus te vluchtig is, de blikjes tomatenpuree erbij voegen en mengen. En klaar is kees.

    Je kunt de Chili opdienen op borden of kommen...Serveer je gasten een bord/kom Chili met daarop de cheddar en gezouten crackers...Je zou dit kunnen serveren met een rode wijn. Een Australische of een Spaanse, maar de echte amateur zal er een Corona met limoen erbij nemen.

    31-03-2007 om 21:30 geschreven door Fred  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de bananen...iets lichter

    Je bent de hele nacht weggeweest, gedronken, goed geamuseerd maar je hebt nog honger en geen geld meer om een pitta of zo te kopen...Geen paniek ga naar huis en zie es naar de koelkast, de frigo voor sommigen.

    Wat zie je er staan, bij sommigen zullen er zaken vanzelf beginnen bewegen, geen paniek je bent gewoon dronken...heb het al zelf meegemaakt. Heb je overschotjes, charcuterie of nog kaas en rauwkost...perfect! Neem 3 sneetjes brood, bruin brood is gezonder dan wit.
     
    Snij de sla en eventueel ander rauwkost in grove stukken en leg er een deel op de 1ste snee. Naargelang je goesting leg je er salami, hesp of iets anders van vlees. Spreid er mosterd of ketchup op en leg dan een sneetje brood erop. Op deze leg je dan kaas en terug rauwkost en een sausje naar smaak. Bedek dan het geheel met je laatste snee brood en snij het geheel in diagonaal richting...

    Voilà een lekker hapje om je avond te eindigen of om es mee te nemen naar 't school of naar het werk! En is zeker niet duur



       

    11-02-2007 om 16:50 geschreven door Fred  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    06-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dessert voor 14/02/2007
    Wat roept deze datum bij jullie op?

    Bij mij dat ik op die dag een medisch onderzoek heb...beuuh! Maar voor de meesten onder jullie is het inderdaad de dag van de geliefden! Aan de mensen die nog geen lief hebben, vrijdagavond is het Boysnight, dus ge kunt nu nie afkomen met de excuses dat je geen lief hebt hé!

    Iets héél gemakkelijk om deze kookrubriek te starten, ook niet gevaarlijk...gecarameliseerde bananen met chocolade...mmm

    Wat heb je daarvoor nodig? 

    Voor 2 personen :

    2 rijpe maar ook niet te rijpe bananen. Suiker, melk en 100 à 150gr chocolade, liefst puur maar dit is naargelang jouw smaak of die van je vriend(in).

    Bereiding : 

    Klop of breek de chocolade in kleine stukjes. Op een zacht vuurtje de chocolade in een pan laten smelten en net wanneer je ziet dat alles bijna weg is, de melk erbij voegen. Let wel op dat je de ganse tijd moet roeren anders riskeer je de chocolade te laten aanbranden is het al gedaan met je kook(versier)kunsten...Als de melk en de chocolade vermengd zijn, het vuur uitdoen en opzij zetten.

    De bananen in 2 helften doormidden snijden in richting van de lengte. De 4 helften ,die je dan bekomt, met een klein beetje citroen inwrijven om het zwart worden te vermijden. Intussentijd laat je in een pan, liefst anti-plak bodem of zo, een klein beetje boter of olijfolie warm worden. De bananen in de pan leggen en laten bakken gedurende 3 à 4 minuten aan elke kant. Nu de bananen bepoederen met suiker en het geheel laten opwarmen totdat de suiker bruinachtig en melig wordt.  

    De chocolade-saus mag dan héél eventjes terug op het vuur gezet worden en dan kan je het geheel serveren. De bananen gelijkmatig op de borden verdelen en rijkelijk overgieten met de warme chocolade saus...en  nu kan ik jullie enkel en alleen nog een fijne Valentijnsdag toewensen! 

    Een extra serveertip : een bolleke vanille-ijs maakt het nog beter!

    Tot de volgende


     



      

    06-02-2007 om 23:13 geschreven door Fred  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na den Piet ziehier den Fred z'n keukenhoekje...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Héhé eindelijk een hoekje waar de mensen die graag over eten spreken, soms ideeën zoeken of nog beter zelf graag koken! De bedoeling van deze blog is niet om van elk van de bezoekers ( hopelijk héél véél ) superchefs te maken maar wel om de producten die in de ijskast, de frigo of de freezer staan te kunnen verwerken in lekkere en goedkope maaltijden...of om je vriend(in) te impressioneren...als dat nog nodig blijkt.

    Maar let's cut the crap en let's get to the point : Wie ben ik?

    De naam is Frederic, sommigen kennen mij onder de naam Fred of nog den broer van Annick of de gokchinees...alhoewel de laatste tijden het gokken niet zoveel meer opbrengt zoals het vroeger deed...

    Momenteel ben ik aan het uitrusten maar als ik dat niet doe dan werk ik voor een bedrijf in Vilvoorde. In mijn vrije tijd zit ik meestal op het internet of mijn I-pod. Boeken lezen, de wereld verbeteren behoren ook tot mijn hobbies en voor de mensen die vragen zouden hebben : ik ben nog altijd vrijgezel en ja ik hou van vrouwen maar heb de ware nog niet gevonden...dus nog een roddelke meer of misschien net niet.

    Piet had zijn Erna wel Fred had zijn 'girls'...

    06-02-2007 om 21:23 geschreven door Fred  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    27-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikke spek met pikante saus

    Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt.  Het is gewoon zoals je het zélf wenst.  Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed.  Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.

    Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat.  Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard. 

    27-09-2005 om 16:32 geschreven door Fred  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moijto ( mexicaanse cocktail )

    Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig.  Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.

    Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.

    Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".

    Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen.  In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.

    Nu is uw blog aangemaakt.  Maar wat nu???!

    Lees dit in het volgende bericht hieronder!

    27-09-2005 om 16:32 geschreven door Fred  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs