Je bent de hele nacht weggeweest, gedronken, goed geamuseerd maar je hebt nog honger en geen geld meer om een pitta of zo te kopen...Geen paniek ga naar huis en zie es naar de koelkast, de frigo voor sommigen.
Wat zie je er staan, bij sommigen zullen er zaken vanzelf beginnen bewegen, geen paniek je bent gewoon dronken...heb het al zelf meegemaakt. Heb je overschotjes, charcuterie of nog kaas en rauwkost...perfect! Neem 3 sneetjes brood, bruin brood is gezonder dan wit.
Snij de sla en eventueel ander rauwkost in grove stukken en leg er een deel op de 1ste snee. Naargelang je goesting leg je er salami, hesp of iets anders van vlees. Spreid er mosterd of ketchup op en leg dan een sneetje brood erop. Op deze leg je dan kaas en terug rauwkost en een sausje naar smaak. Bedek dan het geheel met je laatste snee brood en snij het geheel in diagonaal richting...
Voilà een lekker hapje om je avond te eindigen of om es mee te nemen naar 't school of naar het werk! En is zeker niet duur
Bij mij dat ik op die dag een medisch onderzoek heb...beuuh! Maar voor de meesten onder jullie is het inderdaad de dag van de geliefden! Aan de mensen die nog geen lief hebben, vrijdagavond is het Boysnight, dus ge kunt nu nie afkomen met de excuses dat je geen lief hebt hé!
Iets héél gemakkelijk om deze kookrubriek te starten, ook niet gevaarlijk...gecarameliseerde bananen met chocolade...mmm
Wat heb je daarvoor nodig?
Voor 2 personen :
2 rijpe maar ook niet te rijpe bananen. Suiker, melk en 100 à 150gr chocolade, liefst puur maar dit is naargelang jouw smaak of die van je vriend(in).
Bereiding :
Klop of breek de chocolade in kleine stukjes. Op een zacht vuurtje de chocolade in een pan laten smelten en net wanneer je ziet dat alles bijna weg is, de melk erbij voegen. Let wel op dat je de ganse tijd moet roeren anders riskeer je de chocolade te laten aanbranden is het al gedaan met je kook(versier)kunsten...Als de melk en de chocolade vermengd zijn, het vuur uitdoen en opzij zetten.
De bananen in 2 helften doormidden snijden in richting van de lengte. De 4 helften ,die je dan bekomt, met een klein beetje citroen inwrijven om het zwart worden te vermijden. Intussentijd laat je in een pan, liefst anti-plak bodem of zo, een klein beetje boter of olijfolie warm worden. De bananen in de pan leggen en laten bakken gedurende 3 à 4 minuten aan elke kant. Nu de bananen bepoederen met suiker en het geheel laten opwarmen totdat de suiker bruinachtig en melig wordt.
De chocolade-saus mag dan héél eventjes terug op het vuur gezet worden en dan kan je het geheel serveren. De bananen gelijkmatig op de borden verdelen en rijkelijk overgieten met de warme chocolade saus...en nu kan ik jullie enkel en alleen nog een fijne Valentijnsdag toewensen!
Een extra serveertip : een bolleke vanille-ijs maakt het nog beter!
Héhé eindelijk een hoekje waar de mensen die graag over eten spreken, soms ideeën zoeken of nog beter zelf graag koken! De bedoeling van deze blog is niet om van elk van de bezoekers ( hopelijk héél véél ) superchefs te maken maar wel om de producten die in de ijskast, de frigo of de freezer staan te kunnen verwerken in lekkere en goedkope maaltijden...of om je vriend(in) te impressioneren...als dat nog nodig blijkt.
Maar let's cut the crap en let's get to the point : Wie ben ik?
De naam is Frederic, sommigen kennen mij onder de naam Fred of nog den broer van Annick of de gokchinees...alhoewel de laatste tijden het gokken niet zoveel meer opbrengt zoals het vroeger deed...
Momenteel ben ik aan het uitrusten maar als ik dat niet doe dan werk ik voor een bedrijf in Vilvoorde. In mijn vrije tijd zit ik meestal op het internet of mijn I-pod. Boeken lezen, de wereld verbeteren behoren ook tot mijn hobbies en voor de mensen die vragen zouden hebben : ik ben nog altijd vrijgezel en ja ik hou van vrouwen maar heb de ware nog niet gevonden...dus nog een roddelke meer of misschien net niet.