Is waarschijnlijk één van de beste waar ik gegeten heb. De ambiance is dan ook echt Koreaans, dus Karaoke is ook één van de mogelijkheden. Je moet wel rekening houden dat de prijs van een etenje hier vlug boven de 50 kan bereiken.
De sfeer is typisch Koreaans, is minder gekend dan bovenstaande maar is zeker de moeite waard om iets te gaan eten net voor je naar de cinema ga of je een dagje Antwerpen afsluit. Het onthaal is hartelijk en niet verschieten als je door een Nederlander wordt verwelkomt. De eigenaar is Nederlander en is getrouwd met een Koreaanse. De zoon is Belgisch en spreekt vloeiend Nederlands en Koreaans. Qua budget moet je tellen tussen de 20 - 35. Het is iets duurder dan een pitta, pizza of andere zaken maar het is echt de moeite waard om te gaan!
Tot nu toe heb ik een beeteke van alle keukens gebracht, maar ben ik mijn eigen roots vergeten : Korea...
Vandaag de dag zijn er nog altijd discussies over het al dan niet eten van honden en katten in mijn geboorteland. In steden zoals Seoul, Inchon, Pusan en nog andere steden zul je waarschijnlijk in Mainstreet restaurants meer "westerse" gerechten krijgen. Eens je in de kleine zijstraatjes of op het platteland komt dan zou het best kunnen dat je hond en kat op je bord krijgt...nu zie ik jullie gezichten al : maar hier weet ik dat in Koreaanse restaurants, je zeker geen hond of kat zult krijgen.
Eén van de nationale recepten, zoals hier stoofvlees met friet bijvoorbeeld, is in Korea : Kimchi. De 1ste maal dat over dit gerecht wordt gesproken blijkt te dateren tussen 2600 - 3000 jaren geleden! Maar laten we het houden bij het klaarmaken. De meest voorkomende is die met witte kool, ramenas, aardappels en nog andere groenten.
Wat heb je nodig om Kimchi klaar te maken :
Een witte kool ( Chinese kool ) of ramenas rode pepper pasta pijpajuinen soja-saus zout pepper
Bereiding :
Haal de witte kool uit mekaar en spoel die héél goed of laat die weken in water met zout voor ongeveer 10 minuten. Het midden van de bladeren wegsnijden en niet gebruiken. De bodem van een pot bedekken met kool. Die besprinkelen met zout, pepper, de fijngesneden pijpajuintjes en de mix van de soja-saus en de rode pepper pasta. Daar terug een laagje kool opleggen en de handeling herhalen tot je aan de rand van de pot komt. De pot hermetisch afsluiten en in een donker, niet te vochtig maar ook niet te droge plaats plaatsen en dit bijvoorbeeld voor een week, een maand enfin naargelang je het wilt...Het opschrijven van dit recept doet mij al watertanden!