Ik ben dus geen loper, maar toch heb ik me voorgenomen om te starten met het programma van "start to run", zie website bij mijn linken. Binnen 2 weken gaan we voor een weekje naar Calpe, Spanje en dan ga ik daar starten met mijn eerste week. Normaal is het daar een 10 graden warmer dan hier en hopelijk ook droog. Ideale omstandigheden om te starten. Mijn ervaringen en vorderingen zal je hier vanaf 31 maart zeker kunnen lezen.
Ik heb me vrijdag voor de eerste keer sinds meer dan 8 weken nog eens een cola light gedronken. En het heeft me NIET gesmaakt ! Ik, die daarvoor zo verslaafd was een cola light, moet er nu niets meer van weten. Ik hou het wel bij plat water of eventueel bruiswater. Ik proefde echt de slechte stoffen. Gewoon vergif voor je lichaam ! Probeer het ook maar eens. De kirr die ik gisteren gedronken heb, smaakte me meer.
OK, ik heb mezelf dus een beloning gegeven bij het etentje ter gelegenheid van de 40ste huwelijksjubileum. Dit was in een wok-restaurant en ik heb uiteindelijk een kirr gedronken, enkele gefrituurde hapjes gegeten, meer gegeten dan ik normaal doe en een beetje dessert gegeten. Vandaag me uiteraar niet gewogen, maar wel gaan fitnessen of alle eraf te krijgen. Benieuwd of ik dinsdag nog steeds onder de 100 kilo zal zitten.
Eindelijk onder de 100kg ! Mijn doelstelling was om vandaag onder de 100 kilo te zitten en wat zegt de weegschaal ? 99,9kg! Hiervoor ging ik me vandaag belonen met een extraatje tijdens het etentje vanavond met de familie.
voor 20 stuks Ingrediënten 1 blik kikkererwten à 400gr, uitgelekt en afgespoeld 1 blik rode nierbonen à 400gr, uitgelekt en afgespoeld 1 wortel, geschild en fijngeraspt 1 kleine ui, gepeld en fijngeraspt 50gr zonnebloempitten 2 eetl.tahin, overtollige olie voor het afmeten afgeschonken 1 teentje knoflook, gepeld en kleingesneden handje gehalte verse koriander 1 eetl. tarwevrije groentebouillonpoeder
Bereiding 1. Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met vetvrij bakpapier. 2. Pureer alle ingrediënten in een foodprocessor of met een staafmixer in 15-20 sec tot een grove puree. 3. Maak je handen onder de koude nat en vorm van het kikkererwtenmengsel 20 keine balletjes. 4. Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze met de achterkant van een lepel enigzins plat. 5. Schuif ze 15-18 minuten in de oven of tot ze lichtbruin zijn. Neem ze uit de oven en laat ze even staan.
Bron: Wat je eet ben je zelf kookboek - Dr. Gillian McKeith
Ik ben Sophie
Ik ben een vrouw en woon in Ekeren/Antwerpen (België) en mijn beroep is IT verantwoordelijke.
Ik ben geboren op 09/05/1970 en ben nu dus 54 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: fitness, bloggen.
Dit blog is bedoeld om iedereen te helpen die een slank, fit en gezond leven wil leiden.