Op zondag 1 augustus 2010, een mooie stralende dag, dronken we in fietscafé-herberg Het Dorp te Zutendaal een Tripel Karmeliet. Tripel Karmeliet is een Belgisch bier dat in 1996 werd gelanceerd. Het is een tripel waarin behalve gerst ook tarwe en haver zijn verwerkt. In dat opzicht zou men het ook een zesgranenbier (Dubbel Tripel) kunnen noemen. Elk van deze granen wordt namelijk zowel in ruwe als in gemouten vorm gebruikt.Karmeliet is een zeer verfijnd en complex goud- tot bronskleurig bier met een geweldige, romige kraag. Dit komt onder meer door de gebruikte granen, maar ook door een beperkt gebruik van Stiermarkse hop, het overvloedig kruiden en het fruitig karakter (banaan en vanille) van de huisgist. De zoete aanzet evolueert verder in een uitgesproken sinaasappelsmaak om dan uiterst mildbitter uit te vloeien. De aanbevolen schenkingstemperatuur van Tripel Karmeliet ligt rond de 6-9 graden Celsius en dit wordt in het fietscafé-herberg Het Dorp goed opgevolgd. Tripel Karmeliet is met een World Beer Awards in augustus 2008 verkozen als beste bier ter wereld in de categorie hoge gistingsbieren. Voorafgaand aan deze degustatie waagden we ons ook aan onze tien kilometer met onze poles. Erik had zich in de onkosten gegooid en een nieuwe lus en handgreep gekocht. Voor nordic walking zijn een speciaal handlussysteem en een speciale handgreep ontwikkeld. De ergonomisch gevormde riem kan met een individueel aan te passen klittenbandsluiting zo worden bevestigd dat hij vastzit zonder de bloedsomloop te belemmeren. Zo is het mogelijk de pole bij de afzet naar achteren en bij het naar voren zwaaien los te laten zonder hem te verliezen en zonder te verkrampen. Men kan zich helemaal richten op het ritme van de beweging, met uw nordic walking-partner zeveren of gewoon van de natuur genieten.
|