Bij iedere terroristische aanslag die IS opeist willen de media en politici ons doen geloven dat IS niets met de islam te maken heeft. Ze misbruiken de islam heet het dan. De islam dat is immers een vreedzame religie die enkel het beste voor heeft met de mensen. De realiteit blijft echter deze pogingen tot hersenspoeling inhalen.
Twee feiten die we vandaag vernamen doen ons inderdaad het tegendeel geloven. De videoboodschap die vandaag door IS verspreid wordt zegt zwart op wit dat de Islamitische Staat een staat is gebouwd op de koran en dat hun bondgenoot toch de grootste is. Hij is Allah. Ook vermelden ze dat zij kinderen opleiden en militair trainen met de koran in de hand.
Het andere bericht dat ons doet vermoeden dat IS toch gelinkt kan worden aan de islam, is het feit dat de Antwerpse imam Youssef El G. zélf naar Syrië is vertrokken om er met de jihadisten (zoals ze genoemd worden in de media) te gaan meestrijden. Zijn vertrek zou een schokgolf veroorzaakt hebben door de Antwerpse moslimgemeenschap
Uiteraard werd meteen een gematigde imam gevonden die bereid was de zaak te minimaliseren en het te omschrijven als een lone wolf waarvan men niet het minste vermoeden had dat hij een geradicaliseerd iemand was. Vreemd, want op het stadhuis laten ze weten dat er een dossier werd bijgehouden over de bewuste imam, die in niet minder dan 3 Antwerpse moskeeën zijn geloof mocht verspreiden.
Als IS niets te maken heeft met de islam, waarom blijven ze dan aanhang vinden in de moskeeën? Waarom blijft de koran dan steeds opduiken als leidraad voor deze beweging? Het lijkt ons verstandig om de moskeeën in Vlaanderen eindelijk eens grondig door te lichten én als het even kan niet meer te subsidiëren. De schijnpolitiek rond de islam in Vlaanderen zal ons anders nog veel levens kosten
Was het neerhalen van een Russisch gevechtsvliegtuig een geopolitieke afrekening tussen Turkije en Rusland? Alles wijst in die richting, als we de buitenlandse media mogen geloven die niet blindelings de EU-NAVO-VSA-doctrine volgen.
Laten we even chronologisch samenvatten wat we uit de verschillende buitenlandse media vernemen. Reeds lang wordt gezegd dat de Islamitische Staat miljoenen per dag (!) verdient aan de verkoop van olie. Het grootste deel zou afkomstig zijn van olievelden in Irak, die gecontroleerd worden door IS.
Aanvankelijk werd vermoed dat ook Turkije en zelfs de EU via achterpoortjes zaken deed met IS om deze olie, die onder de marktprijs wordt verkocht, aan te kopen. Alvast de zaakvoerder van Turkije zou nu bekend zijn: Bilal Erdogan. Deze zoon van Recep Tayyip Erdogan, jawel de president van Turkije, is de eigenaar van een bedrijf dat onder andere olie invoert in Turkije.
Voorafgaand aan het neerhalen van het Russische gevechtsvliegtuig had Rusland in Syrië een 500-tal tankwagens platgebombardeerd die met olie onderweg waren naar Turkije. De olie in deze tankwagens zou afkomstig zijn van de bewuste olievelden in Irak, en dus veel geld opbrengen voor IS. Pittig detail: deze tankwagens waren eigendom van het bedrijf van Bilal Erdogan.
Vrachtwagens die illegaal olie transporteren vanuit door IS bezette olievelden in onder andere Irak. Bilal Erdogan, zoon van Recep Erdigan, president van Turkije, is eigenaar van een bedrijf dat onder andere IS-olie invoert naar Turkije.
We willen niet alles zomaar voor waarheid aannemen, maar de berichten die ons bereiken wijzen steeds meer in de richting van een vergeldingsactie vanwege de president van Turkije om de mislukte illegale invoer van schurken-olie door zoonlief Bilal te wreken. Het neerhalen van de twee piloten kan in die zin eerder als een misdaad omschreven worden dan als een incident dat kadert binnen de schending van het luchtruim van Turkije.
Ook het feit dat de Vlaamse media in alle talen zwijgen over de vrijgekomen informatie doet ons het één en ander vermoeden. On Verra.
26-11-2015 om 00:00
geschreven door Doos Van Pandora
Een jonge Marokkaans-Belgische imam is naar Syrië vertrokken om daar waarschijnlijk aan de gewapende strijd mee te doen.
Youssef El G. is een jongeman die vlot Nederlands spreekt en een maand geleden nog het gebed leidde in moskee El Mohsinien in Berchem. Eerder was hij ook werkzaam in Hoboken en Borgerhout. Veiligheidsdiensten hebben informatie in handen die vanuit de moslimgemeenschap zelf kwam. El G. zou samen met nog twee anderen naar Syrië zijn vertrokken om daar aan te sluiten bij een nog onbekende strijdersgroep. De kans is groot dat hij zich bij Daesh aansloot.
Geschokt
Moslims reageren geschokt. Een man die een tijdje in het bestuur zat van een van de moskeeën staat perplex: 'Het nieuws gaat hard rond. De drie moskeebesturen staan perplex. Hun moskeeën stonden bekend als 'gematigd' en werden daarom minder in het oog gehouden. Nu blijkt dat hun eigenste imam gaat vechten met radicale moslims. Hoe is het mogelijk dat in de besturen niemand iets in de gaten had? De moskeebesturen moeten veel meer op hun hoede zijn voor wie zij verantwoordelijkheid geven bij het islamonderwijs, de vrijdaggebeden en de preken', citeert HLN.
Abu Buytaert, een bekeerling die nu de leiding over de moskee heeft kende Youssef en zegt van niets te weten. 'Ik wist hier totaal niets van. Ik ken imam Youssef El G. omdat hij twee jaar geleden actief was bij de Koepel. Wij zaten zonder imam en hebben hem dan gekozen omdat hij zo'n mooie stem had en ook in het Nederlands uit de Koran voorlas', reageert Abu Buytaert, de bekeerling die nu aan het hoofd staat van moskee De Koepel in Borgerhout.'
Invloed
De bekende Antwerpse imam Nordine Taouil verbaasde zich ook over het nieuws: 'Ik heb van die imam Yousef El G. nog nooit gehoord. Het is het eerste wat ik hoor van een Antwerpse imam die naar Syrië zou zijn vertrokken', zegt Taouil onthutst. Omdat moskee El Mohsinien in Berchem tot wel 1.000 moslims over de vloer kreeg maken de autoriteiten zich zorgen. Tijdens zijn preken gebruikte hij echter geen Daesh-retoriek en ook zijn publieke optredens waren niet extreem.
'Zo hebben de moskeebesturen zich in slaap laten wiegen', valt te horen bij politie. 'De moskeebesturen bestaan vaak uit oudere moslims. Hun functie geeft hen een zekere status binnen de moslimgemeenschap. Maar in de dagelijkse werking van de moskee trekken andere mensen aan de touwtjes. Zoals imam Youssef El G., die zijn radicale ideeën verspreidt in persoonlijke contacten met gelovigen terwijl de moskee naar de buitenwereld een goede, gematigde reputatie heeft. Nu hij plots naar Syrië is vertrokken, schrikt het moskeebestuur wakker.'
Terreurniveau vier blijft behouden in Brussel, rest van België blijft op niveau drie
Terreurniveau vier blijft behouden in Brussel, rest van België blijft op niveau drie
Het dreigingsniveau blijft tot volgende week maandag op vier voor het Brussels Gewest en op drie voor de rest van het land. Scholen en de metro in Brussel gaan woensdag weer open. Dat meldt premier Charles Michel (MR). Michel riep nogmaals op extra alert te zijn. "De dreiging blijft nog altijd erg aanwezig."
"We zullen de komende uren gebruiken om een niveau van veiligheid te waarborgen op ons grondgebied en met een bijzondere aandacht voor de scholen", zei de premier. "We willen progressief naar een normaal leven gaan, ondanks niveau 4". De premier kondigde voorts aan dat de maatregelen rond de inzet van de veiligheidsdiensten en rond grote evenementen tot maandag gehandhaafd blijven.
De Nationale Veiligheidsraad zat sinds 15u30 bij elkaar om over de terreurdreiging te spreken. De raad moest daarbij vooral de nieuwe analyse van het OCAD, het orgaan voor de terreurdreiging, onder de loep nemen. Er moesten belangrijke knopen worden doorgehakt over het dreigingsniveau in Brussel en de rest van België.
Zondagavond was beslist om het dreigingsniveau op vier te houden in Brussel en op drie in de rest van het land. De Brusselse (pre-)metro bleef maandag dicht en ook de crèches, scholen en universiteiten in Brussel gingen maandag niet open.
De uitzonderlijke situatie blijft gelden zo lang het moet om de veiligheid van de burgers te garanderen en het onderzoek tot een goed einde te brengen, zei minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).
Vlaams minister-president Geert Bourgeois zei te hopen dat er zo snel mogelijk terug kan overgegaan worden naar het normale leven. Maar de mensen hebben begrip voor de uitzonderlijke situatie, zei hij.
Er wordt nog altijd gezocht naar Salah Abdeslam, een van de vermoedelijke daders van de aanslagen in Parijs op 13 november.