Inhoud blog
  • Mispels
  • Appelgelei en pruimengelei
  • Lasagne
  • Kattentongen
  • pralines
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Tibe
    Ik ben een man en woon in Heusden (Destelbergen) (Belgie) en mijn beroep is 6e lj.
    Ik ben geboren op 28/06/1998 en ben nu dus 26 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Cakes maken samen met mijn mama.
    Hier kan u uw eigen recepten of suggesties naar verzenden claudinedecloedt@yahoo.com
    Rondvraag / Poll
    Vind je deze blog goed en heb je nog ideen?
    Ja goede blog niks op aan te merken
    Best goed maar kan nog beter
    Kan nog veel aangewerkt worden
    Nog een hoop werk !HOOR!
    Bekijk resultaat

    De koekjesfabriek
    Forum over maken en proeven van lekkere cupcakes, suikerpastataartjes en koekjes
    Party Club De Koekjesfabriek deelt receptjes en geeft kooklesjes aan kinderen
    27-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne
    recept: maak een bolognaisesaus:600 gr licht gekruid gehakt, ajuin, paprika, look, ..Stoof je groente in een beetje olie.Voeg het gehakt er aan toe en stoof die volledig.Doe er een goede scheut witte wijn bij en stoof.Voeg 1 blikje tomatenpuree erbij en een beetje water.Laat 40 minuutjes sudderen.Maak ondertussen de bechamelsaus:bloem en boter en melk (0,5l) (wil je het lichter maken half om half melk en water).
    Laat de oven ondertussen voorverwarmen op 200c°
    Een soeplepel boter en evenveel bloem stoven, mengen.Voeg geleidelijk melk er aan toe, kruiden met peper en zout en nootmuskaat.Als het romig is (beetje laten koken, steeds roeren) zet je het vuur op laagste stand en voeg je er gemalen kaas aan toe (150 gr), het mag nu NIET meer koken.
    Neem een vuurvaste schaal en wrijf die in met boter, ook aan zijkanten.
    Doe onderaan een laag bechamelsaus, daarboven de Barilla lasagne (hoef je niet voor te koken) daarboven een laag bolognaisesaus, daarboven bechamelsaus, dan weer lasagne en weer bolognaise en dan bechamelsaus...je kan tot 5 lagen gaan, laatste laag bolognaisesaus en daarop nog 50 gram gemalen kaas.
    Laat nu 20 minuten in de oven sudderen.

    Klaar, smakelijk!!








    27-07-2010 om 20:49 geschreven door Tibe  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:recept lasagne bolognaise


    Archief per week
  • 31/01-06/02 2011
  • 06/12-12/12 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Categorieën


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs