Ik ben Tibe
Ik ben een man en woon in Heusden (Destelbergen) (Belgie) en mijn beroep is 6e lj.
Ik ben geboren op 28/06/1998 en ben nu dus 27 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Cakes maken samen met mijn mama.
Hier kan u uw eigen recepten of suggesties naar verzenden claudinedecloedt@yahoo.com
Rondvraag / Poll
Vind je deze blog goed en heb je nog ideen?
De koekjesfabriek
Forum over maken en proeven van lekkere cupcakes, suikerpastataartjes en koekjes Party Club De Koekjesfabriek deelt receptjes en geeft kooklesjes aan kinderen
27-07-2010
Lasagne
recept: maak een bolognaisesaus:600 gr licht gekruid gehakt, ajuin, paprika, look, ..Stoof je groente in een beetje olie.Voeg het gehakt er aan toe en stoof die volledig.Doe er een goede scheut witte wijn bij en stoof.Voeg 1 blikje tomatenpuree erbij en een beetje water.Laat 40 minuutjes sudderen.Maak ondertussen de bechamelsaus:bloem en boter en melk (0,5l) (wil je het lichter maken half om half melk en water). Laat de oven ondertussen voorverwarmen op 200c° Een soeplepel boter en evenveel bloem stoven, mengen.Voeg geleidelijk melk er aan toe, kruiden met peper en zout en nootmuskaat.Als het romig is (beetje laten koken, steeds roeren) zet je het vuur op laagste stand en voeg je er gemalen kaas aan toe (150 gr), het mag nu NIET meer koken. Neem een vuurvaste schaal en wrijf die in met boter, ook aan zijkanten. Doe onderaan een laag bechamelsaus, daarboven de Barilla lasagne (hoef je niet voor te koken) daarboven een laag bolognaisesaus, daarboven bechamelsaus, dan weer lasagne en weer bolognaise en dan bechamelsaus...je kan tot 5 lagen gaan, laatste laag bolognaisesaus en daarop nog 50 gram gemalen kaas. Laat nu 20 minuten in de oven sudderen.
Ziezo, we hebben onze cupcakes gemaakt met kokossuiker en kokosvet en onze zelfbereide vanilleglazuur!Het zijn geen bergjes maar dat komt door de 'bruine zware' suiker, toch vind ik deze het lekkerst! Smakelijk!
eh voilà, onze 2e reeks cupcakes met chocolade.Deze keer gebruikten we cocos-suiker!Véél gezonder dan kristalsuiker en maakt ook de cakejes lekker bruin en korrelig vanbinnen.Verkrijgbaar bij gespecialiseerde bio winkels.De glazuur is van chocolade uit een zakje...dit is een probeersel tot we zelf onze samenstelling gevonden hebben!Smakelijk!
voor 12 cakejes: 120gram bloem, 120 gram kristalsuiker,1 1/2 afgestreken lepeltjes bakpoeder, klein snuifje zout,40 gram gesmolten kokosvet (au bain marie) of niet gezouten boter op kamertemperatuur,1,2 dl melk,1/4 theelepel vanille-extract of theelepel honing met schepje vanillepoeder,1 ei , versiering (eetbaar strooisel, parels,vloeibare chocolade ...), 1 cakesjes bakplaat met 12 holtes en daarin papieren vormpjes. Het glazuur kan je klaargemaakt kopen of zelf maken
Vanilleglazuur:
250 gr poedersuiker gezeefd, 80 gr kokosvet of boter op kamertemperatuur, 1/4 dl volle melk, druppels vanille extract.(smaken kan je aanpassen:vb framboos, chocolade,..) met eetbare kleurstof, of smaken zoals kokosmelk ipv melk.