Wij zijn Nellie en Cezar. Wij zitten ook in het klasje van juf Ilse en juf Sarah. Elk weekend mogen wij bij een ander kindje van de klas komen logeren. Het wordt vast reuze-fijn! In ons tasje zit een boekje, daar kan mama of papa in schrijven wat we allemaal gedaan hebben! Ook een paar foto's zijn altijd leuk om te tonen aan de vriendjes van onze klas! Maandag mogen we er dan over vertellen.
Zorgen jullie goed voor ons? We komen steeds op maandag, proper mee terug naar de klas!
Wanneer we gaan turnen doen we makkelijke schoenen aan met plakkers of rits!!!
Onze jarigen zijn:
Kawtar: 3 september
Rhune: 5 september
Mya: 10 oktober
Turkan: 12 oktober
Luna: 4 november
Rik: 13 november
Kilian: 18 november
Juf Ilse: 16 december
Kristian: 27 december
Madeleine: 29 december
Narjiss: 14 januari
Kemoko: 31 januari
Zipporan: 7 februari
Juf Sarah: 24 februari
Mona: 7 maart
Moien: 21 maart
Xylliana: 26 maart
Kyra: 10 april
Imran: 26 april
Alexia: 17 mei
Bent: 9 juli
Ari: 13 juli
Emile: 16 juli
Lenn: 20 juli
Kyaro: 1 augustus
De Koalaklas
Welkom in het klasje van juf Ilse en juf Sarah!
25-11-2013
licht en donker
We kijken naar verschillende kaarsen en bespreken de kenmerken. Zo leren we de tegenstelling licht en donker:
Voorleesproject: De kinderen van het 6e leerjaar komen een prentenboek vertellen:
Ook Cezar kan flink opruimen en verdiend zo ook de medaille van de opruimkapitein!
De juf vertelde het verhaal van de spiekpietjes. Vanaf dan zit er een spiekpietje in onze klas. Iedere dag op een ander plekje. Hij kijkt of onze kapoenen flink zijn en belt dat door naar Sinterklaas:
We gingen creatief aan de slag met de kleurencirkel!
We mochten onze symbooltjes schilderen en de achtergrond in een complementair contrast schilderen. (de kleur tegenover de andere). Op die manier komt de ene kleur beter uit! Wat een knappe resultaten!
Ohja... deze week maakten we ook een tekening voor de Sint! Die heeft onze juf opgestuurd naar hem! Hopelijk krijgen we snel post van de Sint!
We zongen en maakten reuzenstappen op het lied: 'kan je lopen als een hele grote reus'
Tegenstelling 'groot en klein':
We zongen een lied met 'hoge' en 'lage' tonen en speelden daarbij op een xylofoon:
- Wanneer uw kleuter zelf zijn handschoenen niet kan aandoen, gelieve dan wanten te voorzien. - Voorzie alle mutsen, sjaals, handschoenen, jassen, fluo hesjes van naam aub! - Oefenen jullie thuis mee om elk toiletbezoek zelfstandig te laten verlopen?
In onze klas proberen we de zelfredzaamheid van uw kleuter zo veel mogelijk te bevorderen.
Voor volwassenen lijken de tegenstellingen 'lang-kort', 'hoog-laag', 'dik-dun', 'groot-klein', 'op-onder', 'voor-achter' ... vanzelfsprekend en goed gekend. Maar voor onze kleuters zijn ze vaak nog moeilijk te begrijpen.
Tip voor thuis: Oefen de tegenstellingen samen met uw kapoen op een speelse manier bvb. tijdens het spelen: de auto staat op of onder de brug, tijdens het eten: een groot en een klein bord,...
Onze kleuters vinden hun eigen fluovest vaak niet zelf terug omdat ze allemaal op elkaar lijken. Een superleuke oplossing hiervoor: PIMP YOUR FLUOVEST!!
Wij hangen de affiches op een goed zichtbare plaats om zo de aandacht te vragen voor meer verkeersveiligheid in onze buurt. Wil jij ook meedoen? Ga langs FUN voor een affiche of druk ze zelf af op zeppezikke.be en maak kans op hele mooie prijzen.
We speelden een kringspel a.d.h.v. een versje en moesten daarbij bepaalde lichaamsdelen aanwijzen:
De mama van Vincent is verpleegster. Daarom nam Vincent verschillende spulletjes mee naar school waarmee we mochten spelen. Heel erg bedankt aan de mama van Vincent!!!
Aiai! Iedereen heeft rode vlekjes... Zijn we allemaal ziek? Neenee, gelukkig niet. Juf heeft ons geschminkt om mama en papa te foppen:
We verzorgen elkaar op de verzorgingstafel:
Wannes en Ben wachten in de wachtkamer tot de dokter zegt dat het aan de volgende patiënt is. In de wachtkamer kunnen ze rustig een boekje lezen of een tekening maken:
De resultaten van onze draaimaskers: Aan de éne kant kleefden we een blij clowntje, aan de andere kant een droevig clowntje. Zo kunnen we aangeven hoe we ons voelen:
Bij de start van de fluo-actie spelen we ook met het volgende verkeers-versje:
Rood in de top Groen onderaan Rood zegt stop Groen zegt gaan Oranje, oranje Wil dat je staat Ook al ben je misschien Al veel te laat Rood in de top Groen onderaan Rood zegt stop Groen zegt gaan
We knippen en kleven gekleurde repels op circustenten:
We mogen spelen met kleurige ballonnen:
We spelen een kleurenspel van Nellie en Cezar met meester Mathew (stagaire):
We maken een draaimasker van een clowntje. Aan de éne kant kleven we een blij clowntje, aan de andere kant een droevig clowntje. Zo kunnen we nadien aangeven hoe we ons voelen:
Whauw! Zo veel fluo! Het startsein van onze fluo-actie: Fluo-ochtendgymnastiek! Onze directrice, juf Daniëlle, legt ons uit waarom het zo belangrijk is om een fluovest te dragen in de komende donkere maanden.
Kunnen we juf Daniëlle nu goed zien met haar donkere kleding? Wat kan ze daaraan doen?
Een fluovest aandoen natuurlijk:
Dan dansen we op het aya-verkeerslied en doen we ochtendgymnastiek op nog 2 andere leuke liedjes:
We spreken samen af om iedere dag ons fluo-hesje te dragen!
Juf Tinny komt een verhaal vertellen en we maken een schilderij ter verwerking:
We luisteren naar het bijbelverhaal van 'de ark van Noah' en maken nadien een tekening. Wanneer de mensen geen ruzie meer maken kan er een regenboog verschijnen:
We puzzelen:
We hebben vlammen geschilderd en in een hoepel geplakt. Onze leeuw durft door de brandende hoepel te springen:
We nemen onze tekeningzakken mee naar huis. Die mogen we thuis bewaren, telkens we nieuwe tekeningen mee naar huis krijgen mogen die in deze zak gestoken worden. Zo blijven onze werkjes van de tweede kleuterklas mooi bij elkaar.
Kleuters die willen, worden geschminkt in een clown of in een circusdier:
'mogen we u vragen dat wanneer u 's morgens uw kleuter van 2K afzet op de speelplaats, u zo snel mogelijk afscheid neemt en de speelplaats verlaat aub. Zo is het voor de leerkrachten gemakkelijker om een goed overzicht te houden.'
Op maandag en dinsdag staat juf Ilse in ons klasje, op donderdag en vrijdag juf Sarah. op woensdag wordt er afgewisseld.
We turnen iedere maandag en donderdag.
Op woensdag zit er in onze boekentas fruit! Oh nee! Die koekjes komen er dan echt niet uit!
Voorzie ook altijd een flesje/ drinkenbus met plat water om van te drinken in de namiddag.
Bij de aankoop van een nieuwe jas of schoenen, denk er dan aan dat uw kapoen ze zelfstandig aan- en uit kan doen! Voor schoenen zijn plakkers of rits gemakkelijk. Zo willen we de kleuters de kans geven meer zelfstandig te zijn.
Vergeet niet ALLES te tekenen met naam!!
Het jaarthema van onze school
'Vriendschap - Wil je mijn vriendje zijn'
Wie kijkt er mee naar onze weblog? Het is leuk om te weten welke ouders er regelmatig een kijkje nemen! Laat je een berichtje achter in ons gastenboek?
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek