Dikke proficiat Lies!! ( recept van de taart onderaan de foto's )


Verjaardagstaart met petit-beurre koekjes op de wijze van ons mama
Lekker en gemakkelijk te maken!
Benodigdheden voor 8 personen
- 2 pakjes petit-beurre koekjes ( + 230 g)
- chocomelk (+ 0,250 l)
- mascarpone (250g) mengen met bruine suiker
- voor de afwerking: chocopoeder, suikervormpjes naar keuze
Bereiding (15 zonder bakken!)
- Neem een schotel met een vlakke bodem: schik een zestal koekjes naast elkaar in een zelfgekozen figuur.
- Dompel elk koekje helemaal onder in chocomelk en leg de koekjes terug op de schotel.
- Op deze eerste laag, smeer je een dun laagje mascarpone (vooraf gemengd met bruine suiker).
- Je maakt een tweede laag met ondergedompelde koekjes.
- Opnieuw afwerken met een laagje mascarpone.
- Dit doe je telkens opnieuw tot je een vijf- à zestal lagen koekjes hebt.
- De laatste laag is opnieuw mascarpone.
- Een nacht in de ijskast laten rusten
- Afwerken met chocopoeder (met zeef) en suikerfiguurtjes naar keuze
Smakelijk!
Lies
|