Dikke proficiat Lies!! ( recept van de taart onderaan de foto's )
 
  
 
  
  
Verjaardagstaart met petit-beurre koekjes op de wijze van ons mama 
 
Lekker en gemakkelijk te maken! 
Benodigdheden voor 8 personen 
-         2 pakjes petit-beurre koekjes ( + 230 g) 
-         chocomelk (+ 0,250 l) 
-         mascarpone (250g) mengen met bruine suiker 
-         voor de afwerking: chocopoeder, suikervormpjes naar keuze 
Bereiding (15 zonder bakken!) 
-         Neem een schotel met een vlakke bodem: schik een zestal koekjes naast elkaar in een zelfgekozen figuur. 
-         Dompel elk koekje helemaal onder in chocomelk en leg de koekjes terug op de schotel. 
-         Op deze eerste laag, smeer je een dun laagje mascarpone (vooraf gemengd met bruine suiker). 
-         Je maakt een tweede laag met ondergedompelde koekjes. 
-         Opnieuw afwerken met een laagje mascarpone. 
-         Dit doe je telkens opnieuw tot je een vijf- à zestal lagen koekjes hebt. 
-         De laatste laag is opnieuw mascarpone. 
-         Een nacht in de ijskast laten rusten 
-         Afwerken met chocopoeder (met zeef) en suikerfiguurtjes naar keuze 
Smakelijk! 
Lies 
   
								 |