·
Aardbeientaart met slagroom
o Menugang: Nagerecht
o Bereidingstijd: 80 min
o Moeilijkheid: Gemiddelde moeilijkheidsgraad
·
Ingrediënten voor 8
personen
o 125 g
suiker
o zout
o 75 gbloem
o 50 g
Maïzena
o 1/2
theelepel bakpoeder
o 50 g
aardbeienjam
o 1 dlSolo Delifine
o 1 dl
slagroom
o 1 pakje
vanillepuddingpoeder
o 1/2 l
melk
o 3 pakjes
vanillesuiker
o 4eieren
o 750 gaardbeien
o 25 g
fijngehakte pistachenoten
·
Bereidingswijze
o Bereid de
pudding met melk en laat afkoelen.
o Laat de
oven voorverwarmen op 170°.
o Klop de
eidooiers en 4 eetlepels warm water met de garde tot een dik schuim.
o Voeg
geleidelijk suiker toe en klop tot er een dikke massa ontstaat.
o Klop de
eiwitten met het zout stijf en roer onder het mengsel.
o Meng
bloem, Maïzena en bakpoeder, zeef over de eieren en schep luchtig dooreen.
o Giet het
deeg in de met bakpapier belegde springvorm (30 cm), bak 40 minuten in de oven
bakken en laat in de vorm afkoelen.
o Snij de
taart in twee lagen. Meng de jam en de Solo Delifine door elkaar en strijk over
de onderste helft.
o Was de
aardbeien en verwijder de steeltjes.
o Snijd 2/3
van de vruchten in stukjes, de rest in schijfjes.
o Klop de
room met de vanillesuiker stijf en meng onder de koude pudding.
o Meng de
stukjes aardbei door 1/3 van de crème.
o Strijk
deze vulling over de taartbodem en bedek met de bovenste helft.
o Strijk de
rest van de crème over de taart en de rand uit.
o Bestrooi
de bovenkant van de taart met pistachenoten en versier waaiervormig met de
aardbeischijfjes. Koel bewaren.
o Geniet
van Aardbeientaart met slagroom
03-08-2011 om 20:46
geschreven door cursistmonique
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)