Ik ben monique
Ik ben een vrouw en woon in Leopoldsburg (Limburg) en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 19/02/1962 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Ben ge huwd heb twee kinderen en een schattig kleindochtertje...
Het woord cocktail associeer je meestal met feest. Een cocktail is een mix van verschillende soorten alcohol met als basis gin, vodka, rum, whisky, tequila en andere likeuren. Meestal wordt de cocktail aangevuld met smaakversterkers zoals limoensap, siroop, vruchtensappen en frisdranken. Vaak komt daar nog een derde ingrediënt bij voor de garnituur en afwerking zoals vers fruit/groente, suiker, olijven en meer
Mijn kleinkind Hayden wordt 3 jaar 16-08-2O11 Raar maar waar mijn dochter Kim en schoondochter Stani verjaren op 22-08-2O11 de zelfde dag en leeftijd Mama & Papa wensen jullie en spetterende verjaardag
De regendruppels vallen toch voor niets .Niet getreurd na regen komt zonneschijn.
regen
het regent, alsof de wolken huilen mensen gaan zich achter daken verschuilen regen het is koud en nat je zou willen dat je ergens anders zat regen de grijze wolken in de lucht elke mens die voor de 2e keer zucht regen niemand die houdt ervan wat regen al wel niet kan!
Meng ijs en koffie in een grote kom met een garde. Schep in glazen en giet er een beetje koude koffie over. Overstrooi de glazen nog eens met het Piet Huysentruyt Vanillemolentje
Lieve Andrea en familie Het zijn vaak de kleine dingen die in je herinnering blijven: de vredige momenten samen, een glimlach, een bepaald gebaar. Hoe zwaar het nu ook is, op den duur zullen deze kleine dingen het verdriet verzachten. Johan & Monique
Amai amai dat was mij het dagje wel, we hangen al aan de muur
Onze uitstap naar hasselt was de moeite, en voor herhaling vatbaar We hebben ervan genoten
Het was heel fijn onze uitstap naar Hasselt !! En we hadden geluk met het weer, alleen op het einde van onze dag een flinke regenbui die hebben we erbij gepakt hahaha. hier een paar foto's :
een meisje huppelend door de wei vrolijk en blij haar 2 vlechtjes dansen op en neer ook haar geruit rokje gaat wild tekeer bij elke bloem blijft ze staan en ruikt er voorzichtig aan op een prachtig stuk uitgestrekt gras vertraagt ze haar pas ze gaat er liggen en kijkt naar de helderblauwe lucht ze ziet er een paar vogels, samen ondernemend hun vlucht ze glimlacht breed de wereld is toch nog niet zo wreed
de buurvrouw die is heel speciaal, dat weten we allemaal, en vandaag wordt er iets gevierd, want een jaartje ouder is wat haar siert. hopenlijk komen er nog vele jaren bij, want de liefste buurvrouw dat is zij!
Goeie morgen lieve opa U bent groot en ik ben klein Maar ik vind het echt fantastisch Dat we dikke vrienden zijn En voor al die lieve opa's Is het nu dus vaderdag Ik ben blij dat ik u daarom Dit cadeautje geven mag!
Ha Ha Ha Andrea en ik zijn samen met twee colega's naar Koerselkappeltje gefietst. Wat was dat geweldig fijn, na al die terrasjes van het één naar het andere. . Het was goed weer om te fietsen, maar we vonden het spijtig we onze beste vriendin Eliane thuis moesten laten . Want ze kan niet goed fietsen Lieve Groetjes Monique .
500 g bloem 220 ml water 25 g gecondenseerde melk 5 g suiker 20 g gist 3 eidooiers 150 g boter 10 g zout 200 g parelsuiker P5
Materiaal: bakplaat
Bereiding
Maak eerst een voordeegje: meng het water, de gecondenseerde melk, de eidooiers en de gist. Voeg er een beetje van de bloem aan toe. Zet even afgedekt weg.
Stort de rest van de bloem op de werktafel en maak een bloemkring. Strooi de suiker op de rand, en leg het zout aan de buitenkant van de bloemkring. Snij de malse boter in blokjes en leg op de bloemrand. Giet het voordeeg in het midden van de bloemkring. Werk met je vingertoppen van binnen naar buiten en meng alles door elkaar. Voeg als laatste het zout en de boter toe en kneed intensief 10 minuten tot een soepel deeg.
Dek het deeg af met een handdoek of plastic folie en laat een kwartiertje rijzen.
Snij 2 stukjes deeg van 120 g af, bol op en hou apart.
Meng de parelsuiker onder het resterende deeg en verdeel het deeg in twee stukken. Bol beide deegstukken op en maak ze wat ovaal. Rol de bolletjes deeg zonder suiker uit en drapeer ze als een jasje rond de gesuikerde deegbollen. Zorg ervoor dat deegnaad onderaan zit.
Leg de broden op een bakplaat met bakpapier. Laat een uur rijzen. Doreer met losgeklopt eigeel en scheutje melk een eerste keer na 15 minuten. Na 30 minuten opnieuw doreren. Snij het deeg aan de bovenkant met scherp mesje in en leg in het gootje enkele stukjes parelsuiker en laat verder rijzen
Verwarm de oven op 200°C en bak het suikerbrood in 35 minuten goudbruin.
TIP: Parelsuiker heb je in verschillende groottes, en wordt uitgedrukt met een P, bijvoorbeeld P5. Hoe hoger het getal, hoe dikker de stukjes suiker zijn. Wie wil kan altijd een maatje kleiner nemen.
Je kan het deeg ook maken zonder een voordeegje. Omdat ik het graag gemakkelijk maak, werk ik zonder voordeeg. Heb je ruim de tijd, dan zou ik aanraden om het recept met voordeegje te volgen.
Voor dit recept kan je zowel gecondenseerde als geëvaporeerde melk gebruiken.