Over mijzelf
Ik ben monique
Ik ben een vrouw en woon in Leopoldsburg (Limburg) en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 19/02/1962 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Ben ge huwd heb twee kinderen en een schattig kleindochtertje...


      





    










               
















Gastenboek
  • Lieve weekendgroetjes
  • Groetjes
  • goedenavond
  • Vriendelijke groetjes
  • Een aangename Vrijdag vriendin

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


      



            






       















                 









    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



       

                   Mijn man Johan



      

              Mijn kleindochter Hayden

    VRIENDEN
  • MIA /snoopy
  • ELIANE
  • ANDREA
  • JESKE
  • ALDA: bospiepertje
  • DIANA: powerpoint
  • NELE
  • RIA:ofthemonkeylions
  • AMORFATI
  • BOMPA HARRY
    Mijn favorieten
  • Valerieke

  •        





        





















    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Inhoud blog
  • Begin van het nieuwe schooljaar.
  • Korte omschrijving cocktail maken
  • Drie jaar!!!
  • verjaardag Hayden, Kim, Stani
  • Vroege wandeling
    Zoeken in blog

    Archief per week
  • 05/09-11/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
    Blog als favoriet !
    Laatste commentaren
  • Lieve namiddaggroetjes (annelien)
        op Drie jaar!!!
  • Vriendelijke avondgroetjes (valerieke)
        op Korte omschrijving cocktail maken
  • Lieve herfstgroetjes (valerieke)
        op Begin van het nieuwe schooljaar.
  • Vriendelijke groetjes (valerieke)
        op verjaardag Hayden, Kim, Stani
  • Wat is dit lang geleden Monique,breng je een lieve groet (valerieke)
        op Begin van het nieuwe schooljaar.
  • Een fijn jaareinde en een gelukkig nieuwjaar (marcoen ria)
        op Begin van het nieuwe schooljaar.
  • Lieve groetjes dikke knuffel lieverd (Diana)
        op Begin van het nieuwe schooljaar.
  • Lieve groetjes dikke knuffel lieverd (Diana)
        op Begin van het nieuwe schooljaar.
  • Lieve groetjes dikke knuffel lieverd (Diana)
        op Begin van het nieuwe schooljaar.
  • Lieve groetjes dikke knuffel lieverd (Diana)
        op Begin van het nieuwe schooljaar.


  •            


           


    VAN ALLES EN NOG WAT
    MONIQUE
    Image and video hosting by TinyPic
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suikerbrood

                                                                        SUIKERBROOD

    Aantal personen
    4
    Bereidingsduur
    Minder dan 2 uur
    Budget
    Goedkoop
    Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
    Oorsprong
    Europees
    Soort
    Nagerechten
    U eet
    Vegetarisch

    Ingrediënten

    Voor 2 broden van 500g:

    500 g bloem
    220 ml water
    25 g gecondenseerde melk
    5 g suiker
    20 g gist
    3 eidooiers
    150 g boter
    10 g zout
    200 g parelsuiker P5

    Materiaal:
    bakplaat

    Bereiding

    Maak eerst een voordeegje: meng het water, de gecondenseerde melk, de eidooiers en de gist. Voeg er een beetje van de bloem aan toe. Zet even afgedekt weg.

    Stort de rest van de bloem op de werktafel en maak een bloemkring.
    Strooi de suiker op de rand, en leg het zout aan de buitenkant van de bloemkring.
    Snij de malse boter in blokjes en leg op de bloemrand.
    Giet het voordeeg in het midden van de bloemkring.
    Werk met je vingertoppen van binnen naar buiten en meng alles door elkaar.
    Voeg als laatste het zout en de boter toe en kneed intensief 10 minuten tot een soepel deeg.

    Dek het deeg af met een handdoek of plastic folie en laat een kwartiertje rijzen.

    Snij 2 stukjes deeg van 120 g af, bol op en hou apart.

    Meng de parelsuiker onder het resterende deeg en verdeel het deeg in twee stukken. Bol beide deegstukken op en maak ze wat ovaal.
    Rol de bolletjes deeg zonder suiker uit en drapeer ze als een jasje rond de gesuikerde deegbollen. Zorg ervoor dat deegnaad onderaan zit.

    Leg de broden op een bakplaat met bakpapier.
    Laat een uur rijzen. Doreer met losgeklopt eigeel en scheutje melk een eerste keer na 15 minuten.
    Na 30 minuten opnieuw doreren. Snij het deeg aan de bovenkant met scherp mesje in en leg in het gootje enkele stukjes parelsuiker en laat verder rijzen

    Verwarm de oven op 200°C en bak het suikerbrood in 35 minuten goudbruin.

    TIP:
    Parelsuiker heb je in verschillende groottes, en wordt uitgedrukt met een P, bijvoorbeeld P5. Hoe hoger het getal, hoe dikker de stukjes suiker zijn. Wie wil kan altijd een maatje kleiner nemen.

    Je kan het deeg ook maken zonder een voordeegje. Omdat ik het graag gemakkelijk maak, werk ik zonder voordeeg. Heb je ruim de tijd, dan zou ik aanraden om het recept met voordeegje te volgen.

    Voor dit recept kan je zowel gecondenseerde als geëvaporeerde melk gebruiken.

    24-05-2011 om 14:54 geschreven door cursistmonique  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)


    T -->

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs