Zoeken in blog

Categorieën
  • DC overige (26)
  • DCU (15)
  • Marvel overige (36)
  • MCU (30)
  • Overige (20)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Inhoud blog
  • MCU #32: Guardians of the Galaxy, vol. 3. (2023)
  • Prince Valiant. (1997)
  • DCU #14: Blue Beetle. (2023)
  • DCU #13: The Flash. (2023)
  • DCU #12: Shazam: Fury of the Gods. (2023)
    Comic Book Verfilming
    Strips als film.
    03-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. The Phantom.

    2de 'The Phantom' film. Speelt vele jaren later af dan de eerste.

    The Phantom

    De jonge waaghals Chris Kit Walker wordt benaderd door een geheime organisatie die hem verteld dat hij de erfgenaam is van iets dat hij nooit voor mogelijk had gehouden. Als de 21ste `geest die loopt moet hij het erfgoed van zijn voorouders in ere houden en overal ter wereld misdaad en onrecht bestrijden. Maar de wereld is anders dan vroeger, en hij moet het opnemen tegen in hightech gespecialiseerde criminelen. Daarom moet hij beter en zwaarder worden getraind dan elke andere Phantom voor hem.

    2010

    03-05-2010 om 00:00 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Categorie:Overige
    >> Reageer (0)
    28-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ghost Rider.

    1 Ghostrider

    Om zijn vader te redden, sluit motorracer Johnny Blaze een pakt met de duivel Mephistopheles. Johnny verkoopt zijn ziel, maar Mephistopheles misleidt hem: Johnny's vader sterft toch. Johnny is gebroken en verlaat alles wat hij heeft, zelfs zijn ware liefde Roxanne. Jaren later geeft Mephistopheles Johnny een kans om zijn ziel vrij te kopen. Als Johnny de gevreesde Ghost Rider wordt, kan hij Mephistophele's boosaardige zoon verslaan, die van plan is om zijn vader van de troon te stoten en de aarde tot een ware hel te maken.

    2006

    28-03-2010 om 00:00 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Categorie:Marvel overige
    >> Reageer (0)
    17-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Hulk.

    1 hulk

    David Banner (Nick Nolte) is een wetenschapper in dienst van het Amerikaanse leger, hij doet er aan genetische manipulatie om zo de perfecte, onkwetsbare soldaat te kunnen creëren. De experimenten draaien echter allemaal op niets uit en na een tijdje wordt hem verboden om nog langer tests te doen op levende wezens. Daarop besluit Banner dan maar om zichzelf te injecteren met het serum waarvan hij denkt dat het de verwezenlijking is van zijn jaren van werk. Het serum doet het echter helemaal niet zoals het moet, tot overmaat van ramp wordt hij een tijdje later vader en blijkt zijn zoontje Bruce de gemanipuleerde genen overgeërfd te hebben. David gaat wanhopig op zoek naar een remedie, tot op een dag zijn labo helemaal afgesloten wordt, in een vlaag van woede veranderd hij zelf in een monster … zijn vrouw bekoopt het met haar leven. Bruce (Eric Banna) wordt bij een pleeggezin geplaatst en jaren later werkt hij samen met zijn ex-vriendin Betty Ross (Jennifer Connelly) aan ongeveer hetzelfde waaraan zijn vader destijds werkte. Al snel wekt hij zo de interesse op van én het leger én zijn vader. Beiden proberen bijgevolg hem voor zich te winnen, tot grote verwarring van Bruce. Op een dag echter gebeurt er een ongeval in het labo waar Betty en Bruce aan het werk zijn, waardoor Bruce wordt bestraald met een dodelijke dosis gamma straling. Wonder bij wonder is hij zo gezond als een visje, tot er zich even later nevenverschijnselen beginnen voor te doen. Bruce wordt zo woedend dat hij in een gigantisch groot groen monster, dat wij de naam Hulk geven, verandert. Binnen de kortste keren wordt hij op de hielen gezeten door het leger, in het bijzonder Betty’s vader generaal Ross ( Sam Eliott). Maar The Hulk blijkt te sterk te zijn en niet te stoppen, of zo lijkt het alleszins, want blijkbaar heeft Bruce nog steeds gevoelens voor Betty, aangezien The Hulk enkel kalmeert en dus weer in Bruce verandert telkens hij haar ziet. Ondertussen houdt Bruce’s vader David er zo zijn eigen kwaadaardige plannen op na... en die stroken in geen geval met wat generaal Ross of Bruce zelf willen...

    2003

    17-01-2010 om 00:00 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Categorie:Marvel overige
    >> Reageer (0)
    02-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. The Punisher.

    1 punisher

    Frank Castle (Thomas Jane) heeft er al een flinke lading F.B.I.-missies opzitten. Tijdens zijn laatste missie legt hij een wapenhandelaar het zwijgen op, maar helaas komt de zoon van de beruchte Howard Saint (John Travolta) daarbij om het leven. Nietsvermoedend houdt Frank zijn leven als undercoveragent voor bekeken om meer tijd met zijn gezin door te kunnen brengen. Alvorens met vrouw en kind naar Londen te trekken om daar een nieuw leven op te bouwen, maakt het drietal een tussenstop in Puerto Rico voor een familiereünie. Saint ziet het als de ideale gelegenheid om de puntjes op de i te zetten en roeit zowat de hele familie Castle uit. Wraak lijkt het enige wat Frank nog rest om de zeden te verzachten en daar begint hij dan ook werk van te maken. Hij spoort Howard Saint op, neemt zijn intrek in een bouwvallig appartement in de omgeving en rust dat uit met allerhande boobytraps om ongewenste bezoekers onschadelijk te maken. De andere bewoners van het appartement, waaronder de bekoorlijke Joan (Rebecca Romijn), hebben  geen benul van wat er in hem omgaat, maar proberen hem toch op te nemen in hun groepje. Dat blijkt niet zo’n goede keuze, want al gauw duiken de handlangers van Saint op om hen en in het bijzonder Frank het leven zuur te maken. Gelukkig slaagt onze held er op vrij knullige wijze in om het gespuis uit te schakelen. Het volgende doelwit is natuurlijk Howard Saint himself...

    2004

    02-01-2010 om 00:00 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Categorie:Marvel overige
    >> Reageer (0)
    01-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Punisher Warzone.

    2 punisher

    De compromisloze wreker Frank Castle gaat door met zijn éénmansoorlog tegen de georganiseerde misdaad. Ditmaal neemt hij het op tegen de ambitieuze maffiabaas Billy Russoti. Nadat Russoti echter door Castle keihard aangepakt wordt en hierdoor zwaar verminkt, zweert hij wraak en neemt een nieuwe identiteit aan, die van Jigsaw. De FBI kan Jigsaw niet aan en Castle zal het op moeten nemen tegen Jigsaws snel gerecruteerde privé-leger...

    2008

    01-01-2010 om 00:00 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Categorie:Marvel overige
    >> Reageer (0)
    25-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. The Dark Knight.

    2 batman

    Gotham City. De Joker (Heath Ledger) berooft een maffia-bank en doodt vervolgens al zijn handlangers, zodat hij al het geld kan houden. Die nacht verstoren enkele Batman-imitators een ontmoeting tussen een criminele bende en de Scarecrow. De echte Batman (Christian Bale) kan nog net voorkomen dat de situatie uit de hand loopt, maar komt er ook achter dat zijn hulpmiddelen beperkt zijn. Hij vraagt daarom aan Lucius Fox (Morgan Freeman) nieuwe en betere hulpmiddelen te maken.
    Terwijl er dus verschillende criminele organisaties Gotham City onveilig maken, bundelen Bruce Wayne, ook wel Batman, en Lt. James Gordon (Gary Oldman) hun krachten. Samen proberen zij deze chaos tegen te gaan die Gotham City momenteel teistert, veroorzaakt door niemand minder dan Batmans nieuwste en ergste vijand, The Joker: een meedogenloze moordenaar met een vreemd soort humor en een talent voor het verstoren van de algemene orde. Ondertussen blijkt dat Batman niet meer de enige held van Gotham City is, want de nieuw aangewezen Officier van Justitie Harvey Dent (Aaron Eckhart) houdt huis onder de schurken, ook al doet hij dat in de rechtbank.
    Als Batman de taak op zich neemt om met de psychotische The Joker in te rekenen, keert de opinie tegen hem.

    2008

    25-02-2009 om 00:00 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Categorie:DC overige
    >> Reageer (0)
    05-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Darkman 2: the return of Durant.

    2 darkman

    Dankzij de hulp van een collega-onderzoeker is Dr. Peyton Westlake (allias Darkman) er bijna achter hoe hij weer compleet kan worden. Maar door een tragische verandering van omstandigheden beleeft hij opnieuw de nachtmerrie van de gebeurtenissen waardoor hij verminkt raakte. Dit brengt hem tot het kille besef dat Durant, waarvan hij dacht dat hij dood was, nog steeds leeft.

    1994

    05-01-2009 om 00:00 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Categorie:Marvel overige
    >> Reageer (0)
    21-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Fantastic 4.

    1 f4

    Na blootgesteld te zijn aan een radio-actieve kosmische storm, verwerven vier astronauten ieder een eigen superkracht en worden ze de meest opvallende superhelden aller tijden: Mr. Fantastic, The Invisible Woman, The Human Torch en The Thing, oftewel The Fantastic 4! Samen moeten zij overweg zien te raken met hun nieuw verworven roem en proberen ze de wereld te redden van de uiterst gevaarlijke Dr. Doom.

    2005

    21-12-2008 om 00:00 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Categorie:Marvel overige
    >> Reageer (0)
    20-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer.

    2 f4

    De Fantastic Four helden, ofwel dr. Richard “Mr. Fantasic” Reed (Ioan Gruffud), Susan “ The Invisible Woman” Storm (Jessica Alba), Ben “The Thing” Grimm (Michael Chiklis) en Johnny “The Huma Torch” Storm (Chris Evans), zijn gerespecteerde en bekend mensen geworden. Het aanstaande huwelijk tussen Richard Reed en Susan Storm staat breed uitgemeten in de kranten. Richard belooft Susan zich volledig te concentreren op de huwelijksdag en geen wetenschappelijk onderzoek te doen. Maar op aarde doen zich vreemde verschijnselen voor en in het geniep werkt Richard aan een apparaat om de vreemde verschijnselen te monitoren. Eindelijk is het dan zover en is de grote dag aangebroken. Helaas wordt de ceremonie wreed verstoort als het vreemde verschijnsel bij hen opduikt. Johnny gaat als The Human Torch achter het zich snel bewegende verschijnsel aan. Hij ontdekt dat het verschijnsel een zilverachtige man op een surfboard is. Deze man beschikt ook over bijzondere krachten en overtroeft daarmee Johnny. De Fantastic Four zijn niet de enige die geïnteresseerd zijn in deze mysterieuze Silver Surfer. De militairen in de persoon van generaal Hager (Andre Braugher) hebben hulp gekregen van een dr. Victor Von Doom (Julian McMahon). Diezelfde Hager dwingt The Fantastic Four samen te werken met Von Doom om de Silver Surfer te stoppen. Als het hen lukt om de Silver Surfer te vangen, blijkt dat Von Doom zo zijn eigen sinistere plannen heeft. Dr. Richard en Susan ontdekken dat de Silver Surfer de aankondiging is voor een veel grotere ramp. Werk aan de winkel voor The Fantastic Four.

    2007

    20-12-2008 om 00:00 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Categorie:Marvel overige
    >> Reageer (0)
    08-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Spider-Man 3.

    3 s
    Sinds Mary-Jane Watson (Kirsten Dunst) op het einde van het tweede deel uit de Spiderman-saga Peter Parkers Grote Geheim heeft ontdekt, gaat het Peter terug allemaal voor de wind. Het publiek draagt hem op handen, zijn studies lopen weer vlot en ook financieel kan hij het best rooien. Alleen weet Harry Osborn (James Franco), die het masker en het Goblinkostuum van zijn vader (Willem Dafoe) heeft overgenomen, nu zijn geheime identiteit, en probeert hij Peter van kant te maken. Gelukkig voor Peter krijgt Harry tijdens een spectaculair luchtgevecht een klap tegen zijn kop, en het daaraan verbonden geheugenverlies.

    Maar dan begint het allemaal verkeerd te kopen: MJ's carrière op Broadway is na één avond al zo goed als voorbij na een vernietigende kritiek, wanneer Spidey Gwen Stacy (Bryce Dallas Howard) de domme blonde dochter van politiecommissaris Stacy (James Cromwell) redt wordt MJ zo jaloers op haar dat Peters huwelijksaanzoek in het water (of in de champagne) valt, en tot overmaat krijgt Spidey niet af te rekenen met één, niet twee maar drie nieuwe, formidabele vijanden. De eerste is Flint Marko (Thomas Haden Church), een crimineel die, na het heropenen van het dossier over de moord op Ben Parker de echte moordenaar van Peters oom blijkt te zijn. Marko is het slachtoffer geworden van een wetenschappelijke proefneming waardoor hij in een morphende hoop zand is veranderd, waardoor hij fysiek nagenoeg onkwetsbaar is. Ook Harry is intussen terug bij zijn zinnen gekomen, en heeft zich voorgenomen om nog iets ergers te doen dan Peter te vermoorden, namelijk zijn liefje afpakken. De derde vijand is mogelijk nog minder tastbaar. Een in de buurt neergeslagen meteoriet bevat een symbiont die bezit neemt van de (rode) Spiderman, en zijn persoonlijkheid zodanig aantast dat de nieuwe, van een flashy nieuw zwart kostuum voorziene Spiderman door de straten van New York slingert, maar dan één die een veel grotere eigendunk heeft, veel aggressiever is en duidelijk minachting heeft voor alle lagere levensvormen.

    2007

    08-05-2008 om 00:00 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Categorie:Marvel overige
    >> Reageer (0)
    11-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Constantine.

    constantine
    John Constantine (Keanu Reeves) kan al van kinds af aan dingen zien die anderen niet zien. Zo ziet hij Engelen en Demonen op aarde. Maar naar gelang hij ouder wordt, ziet hij deze vloek als erg lastig en zijn leven neemt een andere wending aan als hij zelfmoord pleegt. Als goed Katholiek mag je je eigen leven niet nemen en daarom kom je in de hel, het domein van Satan.
    Maar Constantine komt terug uit de hel en ziet zich genoodzaakt om zijn gave te gebruiken. Aangezien God en Satan een weddenschap en een pact hebben gesloten is het aan Constantine om te zorgen dat er een bepaald evenwicht blijft met evenveel bastaard Engelen en Demonen op aarde.
    Dus wordt hij bij de meest vreemde zaken geroepen en moet hij regelmatig een exorcisme uitvoeren. Maar de gebeurtenissen lijken te verergeren en daar maakt Constantine zich nu zorgen over.   
    Constantine komt in contact met Angela (Rachel Weisz). Zij is politieagente en heeft net haar zus verloren. Hoewel de behandelaars van haar zus, die in een psychiatrische inrichting zat, beweren dat ze zelfmoord heeft gepleegd, denkt Angela dat ze vermoord is. Namelijk dat ze onder invloed van iemand noodgedwongen moest springen. Ze vraagt Constantine om hulp.
    Deze waarschuwt haar dat ze dingen zal gaan zien niet prettig zal zijn. Omdat zij, net als haar zus vroeger ook dingen heeft gezien, net als wat Constantine zag, is ze bereidt alles te doorstaan. Echter dat het zo heftig zou worden kon ze niet weten. Want de weddenschap tussen God en Satan neemt steeds grotere vormen aan als de Spear Of Deatiny (de speer waarmee Jezus aan het kruis gestoken is) ergens opgedoken blijkt te zijn. Degene die de speer in handen heeft, heeft de absolute macht. En de zoon van Satan schijnt niet tevreden te zijn met zijn rol in de hel van zijn vader en wil een eigen heldimensie. Die kan hij creëren als hij door een sterk medium of door een andere ziener zich naar de aarde kan werken en de speer in handen kan krijgen. Hij kiest daarvoor Angela uit.
    Het lukt Constantine om door middel van exorcisme deze zoon van Satan uit te drijven en hij neemt een drastisch besluit. De enige manier om Satan te spreken is terugkeren naar de hel.....

    2005

    11-11-2007 om 00:00 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Categorie:DC overige
    >> Reageer (0)
    20-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. The Crow.

    crow
    De avond voor Halloween, wordt de zogenaamde Devil's Night genoemd. In de binnenstad worden er dan traditie getrouw diverse branden gesticht en vinden er plunderingen plaats. Deze nacht dringt er een groep onder leiding van T-Bird (David Patrick Kelly) een wat vervallen appartementencomplex binnen. Hun baas wil dat pand leeg hebben, maar de laatste bewoners willen niet weg. Deze hebben dus even een waarschuwing nodig. In dit appartement wonen Eric Draven (Brandon Lee) en zijn vriendin Shelly Webster (Sofia Shinas). De vier van T-Bird zijn groep zijn nogal ruig en luidruchtig. Als ze het appartement binnen dringen treffen ze Shelly alleen aan en mishandelen haar verschrikkelijk. Terwijl zij verkracht en met messteken mishandeld wordt, Komt Eric thuis en vecht om haar te bevrijden. Hij wordt gelijk neergeschoten en krijgt echter een duw en valt van een behoorlijke hoogte uit het raam. Hij overlijdt ter plekke. Als uiteindelijk de politie arriveert is het te laat, Shelly vecht nog voor haar leven, maar ook zij overlijdt later in het ziekenhuis. 

    1993

    20-10-2007 om 00:00 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Categorie:Overige
    >> Reageer (0)
    29-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. The Crow (4): Wicked prayer.

    4

    Een bende totaal geschifte satanisten terroriseren een klein stadje, gelegen ergens in het zuiden van Amerika. Jimmy Cuervo (Edward Furlong) is recentelijk vrijgekomen uit de gevangenis en wilt stilaan zijn leven terug opnemen met zijn grote liefde Lily (Emmanuelle Chriqui). Maar dan wordt het totaal verliefde koppeltje gruwelijk vermoord als onderdeel van een satanisch ritueel om Luc Crash (David Boreanaz), de leider van de bende, te laten veranderen in de Antichrist (ja de film ziet het groot!). Luc is daarna van plan, om samen met zijn vriendin Lola Byrne (Tara Reid) en de rest van de bende, de aarde om te vormen tot een echte hel. Maar dan keert Jimmy Cuervo terug als The Crow, de ultieme wraakengel, en hij is vastbesloten om al zijn fouten uit het verleden recht te zetten en Lily te wreken…

    2005

    29-05-2007 om 00:00 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Categorie:Overige
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. The Crow 2: City of angels.

    2

    Eén nacht in het jaar staat Los Angeles in het teken van de Nacht der Doden, een macaber ritueel waarbij alle dode zielen worden geëerd. De straten zijn gevuld met een uitbundige mensenmassa en tijdens die chaos zijn Ashe (Vincent Perez - Indochine en Talk of Angels) en zijn zoontje getuigen van een gruwelijke moordpartij. Het duurt daarna niet lang of ook zij worden gedood tijdens die "Doden Nacht". Ashe staat echter op uit de dood, gesterkt door de mysterieuze gaven van een zwarte kraai. Hij ontmoet de jonge vrouw Sarah (Mia Kirshner - Exotica en Murder in The First) met wie hij een spirituele band blijkt te hebben. Samen met Sarah gaat Ashe op zoek naar de criminelen die hem en zijn zoontje vermoorden. Op zijn weg naar gerechtigheid stuit hij op Judah (Richard Brooks), een drugsdealer die samen met zijn koelbloedige luitenant Curve (Iggy Pop) de stad regeert.

    1996

    29-05-2007 om 00:00 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Categorie:Overige
    >> Reageer (0)
    07-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Superman and the mole men.

    Superman-and-the-Mole-MenVerslaggevers Clark Kent en Lois Lane arriveren in een klein dorpje in Silsby om getuigen te zijn van het boren van 's werelds diepste olieput. Het geboor verstoort echter het leven van een ondergronds levend volk. 's Avonds komen ze woedend tevoorschijn, en de inwoners van het dorp roepen de hulp in van Luke Benson ze uit de weg te ruimen, maar alleen Superman kan een tragedie voorkomen.

    1951

    07-01-2007 om 00:00 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Categorie:DC overige
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Supergirl.

    supergirl-sleeveKara Zor-El (Supergirl: Helen Slater), oftewel de "Vrouw Van Staal", is het nichtje van Jor-El (Superman) van de planeet Krypton. Kara woont met een aantal overlevende van Krypton in een vluchtplaats in de vorm van een stad gecreëerd door de wetenschapper/kunstenaar Zaltar (Peter O'Toole). Zaltar verveelt zich hopeloos, daarom bouwde hij een experimenteel transportmiddel en is bezig met "aardse" kunst! Voor die kunst heeft hij wel energie nodig dus "leende" hij een van de belangrijkste krachtbronnen van de stad, de Omegaheadron. Als Zaltar dit aan de naïeve en leergierige Kara laat zien is zij zeer onder de indruk, maar als haar moeder Alura (Mia Farrow) dit ook ziet wordt ze woedend over de minachting van het gevaar dat het met zich meebrengt. Zaltar probeert dit te ontkennen en in de consternatie verdwijnt de Omegaheadron per ongeluk in de ruimte. Kara, die zich nu een beetje schuldig voelt, aarzelt geen moment en stapt in het experimentele transportmiddel van Zaltar om de Omegaheadron te achterhalen.Hiermee wordt Kara naar de aarde getransporteerd waar de Omegaheadron inmiddels is beland. Kara weet dat de Omegaheadron de belangrijke krachtbron voor de stad is en absoluut teruggebracht moet worden om haar uitstervende ras te redden. Maar op de aarde is de krachtbron inmiddels in handen gevallen van de amateur-heks Selena (Faye Dunaway). Selena wil de krachtbron gaan gebruiken om de absolute macht over de wereld te verkrijgen (wereld dominantie). Kara neemt ondertussen, net als haar neef, een tweede identiteit aan en doet zich voor als middelbare scholiere Linda Lee in het plaatsje Midvale. Zo wordt ze ook kamergenote met Lucy Lane (Maureen Teefy) en haar vriendje Jimmy Olsen (Marc McClure). Daar bindt ze de strijd aan met Selena. Dan ontmoet Kara de tuinman Ethan (Hart Bochner), die betoverd is door Selena. Ethan zal door een betovering van Selena verliefd worden op de eerste persoon die hij ziet. De bedoeling is dat Selena die persoon is, maar helaas wordt hij verliefd op Kara. Het grote gevecht tussen Supergirl en Selena de heks kan nu beginnen...

    1984

    07-01-2007 om 00:00 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Categorie:DC overige
    >> Reageer (0)
    06-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Superman.

    sup 1 (1978)De planeet Krypton wordt bedreigd en zal zeer waarschijnlijk verwoest worden. Jor-el (Marlon Brando) ziet dit als enige aankomen en besluit zijn zoon in veiligheid te brengen. Hij stuurt zijn zoon, samen met vele kennis kristallen naar de aarde. Daar wordt hij opgevangen door een ouderloos echtpaar. Al snel hebben ze in de gaten dat hun zoon, Clark, niet van de aarde komt en ongelooflijke krachten heeft. Maar met die krachten kan hij jaren later niet voorkomen dat zijn aardse vader sterft. Hij vindt in de schuur een groen oplichtend kristal dat hem naar de Noordpool leidt. Daar zorgt de kristal, na aanraking met het ijs, dat er een ijspaleis ontstaat. Hier staan alle kenniskristallen opgesteld en de volgende twaalf jaar is Clark (Christopher Reeve) bezig met het leren over zijn afkomt en zijn krachten. Als hij dertig jaar is gaat hij naar de stad Metropolis en meldt zich bij de krant Daily Planet. Daar krijgt hij een baan. Ook ontmoet hij de knappe Lois Lane (Margot Kidder). Hij is opslag verliefd, maar dat is niet wederzijds. Clark is nogal sullig en klungelig. Maar dat veranderd als Lois in een helikopter zit die aan de railing van een gebouw hangt. Ze dreigt naar beneden te vallen, maar daar is ineens Superman die haar redt. Op Superman wordt ze wel verliefd, maar ze weet niet dat Clark en Superman dezelfde persoon zijn. Binnen zeer korte tijd is Superman razend populair in de stad. Maar daar wil Lex Luthor (Gene Hackman) wat aan doen, want hij is de meestercrimineel van Metropolis en dat mag niet gedwarsboomd worden. Maar toch is Superman sneller en slimmer...

    Dit is de originele versie zoals hij in 1978 werd vertoond in de bioscoop.

    1978

    06-01-2007 om 00:00 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Categorie:DC overige
    >> Reageer (0)
    04-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Superman: special edition.

    sup 1 (2000)De planeet Krypton wordt bedreigd en zal zeer waarschijnlijk verwoest worden. Jor-el (Marlon Brando) ziet dit als enige aankomen en besluit zijn zoon in veiligheid te brengen. Hij stuurt zijn zoon, samen met vele kennis kristallen naar de aarde. Daar wordt hij opgevangen door een ouderloos echtpaar. Al snel hebben ze in de gaten dat hun zoon, Clark, niet van de aarde komt en ongelooflijke krachten heeft. Maar met die krachten kan hij jaren later niet voorkomen dat zijn aardse vader sterft. Hij vindt in de schuur een groen oplichtend kristal dat hem naar de Noordpool leidt. Daar zorgt de kristal, na aanraking met het ijs, dat er een ijspaleis ontstaat. Hier staan alle kenniskristallen opgesteld en de volgende twaalf jaar is Clark (Christopher Reeve) bezig met het leren over zijn afkomt en zijn krachten. Als hij dertig jaar is gaat hij naar de stad Metropolis en meldt zich bij de krant Daily Planet. Daar krijgt hij een baan. Ook ontmoet hij de knappe Lois Lane (Margot Kidder). Hij is opslag verliefd, maar dat is niet wederzijds. Clark is nogal sullig en klungelig. Maar dat veranderd als Lois in een helikopter zit die aan de railing van een gebouw hangt. Ze dreigt naar beneden te vallen, maar daar is ineens Superman die haar redt. Op Superman wordt ze wel verliefd, maar ze weet niet dat Clark en Superman dezelfde persoon zijn. Binnen zeer korte tijd is Superman razend populair in de stad. Maar daar wil Lex Luthor (Gene Hackman) wat aan doen, want hij is de meestercrimineel van Metropolis en dat mag niet gedwarsboomd worden. Maar toch is Superman sneller en slimmer....

     

    1978/2000

     

    04-01-2007 om 00:00 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Categorie:DC overige
    >> Reageer (0)
    03-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Superman 2: the Richard Lester theatrical version.

    sup 2 -1Drie, van Krypton verbannen criminelen, komen aan op aarde door toedoen van Superman (Christopher Reeves). Zij zijn van plan om de aarde en haar bewoners tot eigendom te maken en de mensen als slaven voor hen te laten werken. Maar daar hebben ze hulp bij nodig en super aardcrimineel Lex Luthor (Gene Hackman) wil wel helpen. Hij geeft aan dat hij weet waar superman zich bevindt. Superman is intussen in een moeilijke zaak verwikkeld. Lois Lane heeft in de gaten gekregen wie superman is. Hij is nl. dezelfde persoon als journalist Clark Kent van de Daily Planet. Superman besluit haar mee te nemen naar zijn verblijf op de noordpool en daar hebben ze een romantisch diner. De drie criminelen richten veel schade aan in de stad en Superman moet eraan te pas komen om de mensen en Lois Lane te redden van het illustere gezelschap. Maar zal Superman ook dit keer weer op tijd zijn?

    1980

     

     

     

     

     

     

     

    03-01-2007 om 00:00 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Categorie:DC overige
    >> Reageer (0)
    02-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Superman 2: the Richard Donner cut.

    sup 2 2

     

     

    Dit is de versie die oorspronkelijk ging gemaakt worden.

    In 2006 heeft men ervoor gezorgd dat alle opnames, waarvan men dacht vernietigd te zijn, terug gevonden werden en een edit versie gemaakt van de bioscoopversie uit 1980.

    Je ziet o.a. een andere manier hoe Lois het geheim ontdekt van Clark...

     

     

    1980/2006.

     

     

     

     

    02-01-2007 om 00:00 geschreven door Helliwood  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Categorie:DC overige
    >> Reageer (0)


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn blogs:
  • Homepage
  • Stripalbums
  • Lectuur
  • Science-Fiction & Fantasy


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs