Zoeken in blog

Categorieën
 • DC overige (28)
 • DCU (9)
 • Marvel overige (33)
 • MCU (23)
 • Overige (18)
 • Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Inhoud blog
 • Bloodshot. (2020)
 • The Green Hornet. (2011)
 • DCU #9: Wonder Woman 1984. (2020)
 • The New Mutants. (2020)
 • DCU #8: Birds of Prey and the fantabulous emancipation of one Harley Quinn. (2020)
  Comic Book Verfilming
  Strips als film.
  16-02-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joker. (2019)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Gotham City in de jaren 80. Een clown, Arthur Fleck genaamd, voelt zich uitgekotst en verstoten door de maatschappij. Geleidelijk aan wordt hij krankzinnig en ontpopt hij zich van vriendelijke, vrolijke clown tot schurk, beter bekend als 'de Joker'. Iemand die kickt op haat en het creëren van chaos.

  16-02-2020 om 12:03 geschreven door Helliwood  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:DC overige
  Tags:Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz
  >> Reageer (0)
  15-07-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Losers. (2010)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De leden van een CIA Black Operation team zijn in de Boliviaanse jungle op een 'search and destroy'-missie. Het team wordt echter verraden en voor dood achtergelaten. Ze besluiten achter de verantwoordelijken aan te gaan om wraak te nemen.

  15-07-2019 om 19:29 geschreven door Helliwood  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:DC overige
  Tags:Jeffrey Dean Morgan, Chris Evans, Zoe Saldana, Idris Alba
  >> Reageer (0)
  15-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Red 2.

  red

  Frank Moses en zijn team van voormalige CIA-agenten zullen hun krachten wederom moeten bundelen om toerend door Europa hun vijanden uit te schakelen. Frank en de andere agenten zijn op zoek naar een massavernietigingswapen. Maar allereerst moeten ze de man die het wapen heeft ontworpen, bevrijden uit een psychiatrische inrichting...

  2013

  15-02-2016 om 00:00 geschreven door Helliwood  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  Categorie:DC overige
  >> Reageer (0)
  14-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. RED.

  2010,bruce willis,morgan freeman,john malkovich,mary-louise parker,karl urban,helen mirren,brian cox,richard dreyfuss

   Frank Moses is een CIA-agent op rust, maar één die je liever met rust laat, want hij is geenszins een versleten oude knar. Zijn leven is eerder leeg sinds zijn pensioen. Zijn tijd probeert hij te vullen met telefoontjes naar ene Sarah, de verantwoordelijke voor zijn pensioen, op wie Frank wel een oogje heeft. Als op een dag een troep getrainde agenten zijn huis binnenvalt om hem liever dood dan levend naar buiten te brengen, ziet Frank zich gedwongen om te vluchten (maar niet zonder eerst de agenten uit de weg te ruimen uiteraard). Tijdens het vluchten pikt hij Sarah op, alsook enkele andere gepensioneerden uit het vak en samen onderzoekt de olijke bende wie hen achterna zit en waarom.

  2010

  14-02-2016 om 00:00 geschreven door Helliwood  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  Categorie:DC overige
  >> Reageer (0)
  26-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. The Dark Knight rises.

  batman

  Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.

   

  2012

  26-08-2014 om 00:00 geschreven door Helliwood  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  Categorie:DC overige
  >> Reageer (0)
  21-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Green Lantern.

  green lantern

   Ergens in het universum bestaat er een kleine maar krachtige strijdmacht die al eeuwen bestaan heeft. Beschermers van vrede en recht met de naam Green Lanterns, een broederschap van strijders die gezworen hebben de intergalactische orde te bewaren. Iedere lantern heeft een ring die hem superkrachten geeft, maar wanneer de nieuwe vijand Parallax dreigt de balans in het universum te verstoren ligt het lot van de aarde in handen van hun nieuwste recruit: de eerste mens ooit die ooit geselecteerd is, Hal Jordan (Ryan Reynolds).

  2011

  21-08-2012 om 00:00 geschreven door Helliwood  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  Categorie:DC overige
  >> Reageer (0)
  20-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Jonah Hex.

  jonah hex

   Jonah Hex (Josh Brolin) is een gemutileerde zwerver en premiejager voor de wanhopigen. Hij wordt met zijn pijnlijke verleden geconfronteerd op het moment dat het Amerikaanse leger op hem beroep wil doen om de gestoorde terrorist Quentin Turnbull (John Malkovich) af te stoppen, de man die zijn gezin vermoordde en hem verminkte...
  2010

  20-09-2011 om 00:00 geschreven door Helliwood  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  Categorie:DC overige
  >> Reageer (0)
  25-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. The Dark Knight.

  2 batman

  Gotham City. De Joker (Heath Ledger) berooft een maffia-bank en doodt vervolgens al zijn handlangers, zodat hij al het geld kan houden. Die nacht verstoren enkele Batman-imitators een ontmoeting tussen een criminele bende en de Scarecrow. De echte Batman (Christian Bale) kan nog net voorkomen dat de situatie uit de hand loopt, maar komt er ook achter dat zijn hulpmiddelen beperkt zijn. Hij vraagt daarom aan Lucius Fox (Morgan Freeman) nieuwe en betere hulpmiddelen te maken.
  Terwijl er dus verschillende criminele organisaties Gotham City onveilig maken, bundelen Bruce Wayne, ook wel Batman, en Lt. James Gordon (Gary Oldman) hun krachten. Samen proberen zij deze chaos tegen te gaan die Gotham City momenteel teistert, veroorzaakt door niemand minder dan Batmans nieuwste en ergste vijand, The Joker: een meedogenloze moordenaar met een vreemd soort humor en een talent voor het verstoren van de algemene orde. Ondertussen blijkt dat Batman niet meer de enige held van Gotham City is, want de nieuw aangewezen Officier van Justitie Harvey Dent (Aaron Eckhart) houdt huis onder de schurken, ook al doet hij dat in de rechtbank.
  Als Batman de taak op zich neemt om met de psychotische The Joker in te rekenen, keert de opinie tegen hem.

  2008

  25-02-2009 om 00:00 geschreven door Helliwood  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  Categorie:DC overige
  >> Reageer (0)
  11-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Constantine.

  constantine
  John Constantine (Keanu Reeves) kan al van kinds af aan dingen zien die anderen niet zien. Zo ziet hij Engelen en Demonen op aarde. Maar naar gelang hij ouder wordt, ziet hij deze vloek als erg lastig en zijn leven neemt een andere wending aan als hij zelfmoord pleegt. Als goed Katholiek mag je je eigen leven niet nemen en daarom kom je in de hel, het domein van Satan.
  Maar Constantine komt terug uit de hel en ziet zich genoodzaakt om zijn gave te gebruiken. Aangezien God en Satan een weddenschap en een pact hebben gesloten is het aan Constantine om te zorgen dat er een bepaald evenwicht blijft met evenveel bastaard Engelen en Demonen op aarde.
  Dus wordt hij bij de meest vreemde zaken geroepen en moet hij regelmatig een exorcisme uitvoeren. Maar de gebeurtenissen lijken te verergeren en daar maakt Constantine zich nu zorgen over.   
  Constantine komt in contact met Angela (Rachel Weisz). Zij is politieagente en heeft net haar zus verloren. Hoewel de behandelaars van haar zus, die in een psychiatrische inrichting zat, beweren dat ze zelfmoord heeft gepleegd, denkt Angela dat ze vermoord is. Namelijk dat ze onder invloed van iemand noodgedwongen moest springen. Ze vraagt Constantine om hulp.
  Deze waarschuwt haar dat ze dingen zal gaan zien niet prettig zal zijn. Omdat zij, net als haar zus vroeger ook dingen heeft gezien, net als wat Constantine zag, is ze bereidt alles te doorstaan. Echter dat het zo heftig zou worden kon ze niet weten. Want de weddenschap tussen God en Satan neemt steeds grotere vormen aan als de Spear Of Deatiny (de speer waarmee Jezus aan het kruis gestoken is) ergens opgedoken blijkt te zijn. Degene die de speer in handen heeft, heeft de absolute macht. En de zoon van Satan schijnt niet tevreden te zijn met zijn rol in de hel van zijn vader en wil een eigen heldimensie. Die kan hij creëren als hij door een sterk medium of door een andere ziener zich naar de aarde kan werken en de speer in handen kan krijgen. Hij kiest daarvoor Angela uit.
  Het lukt Constantine om door middel van exorcisme deze zoon van Satan uit te drijven en hij neemt een drastisch besluit. De enige manier om Satan te spreken is terugkeren naar de hel.....

  2005

  11-11-2007 om 00:00 geschreven door Helliwood  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  Categorie:DC overige
  >> Reageer (0)
  07-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Superman and the mole men.

  Superman-and-the-Mole-MenVerslaggevers Clark Kent en Lois Lane arriveren in een klein dorpje in Silsby om getuigen te zijn van het boren van 's werelds diepste olieput. Het geboor verstoort echter het leven van een ondergronds levend volk. 's Avonds komen ze woedend tevoorschijn, en de inwoners van het dorp roepen de hulp in van Luke Benson ze uit de weg te ruimen, maar alleen Superman kan een tragedie voorkomen.

  1951

  07-01-2007 om 00:00 geschreven door Helliwood  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  Categorie:DC overige
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Supergirl.

  supergirl-sleeveKara Zor-El (Supergirl: Helen Slater), oftewel de "Vrouw Van Staal", is het nichtje van Jor-El (Superman) van de planeet Krypton. Kara woont met een aantal overlevende van Krypton in een vluchtplaats in de vorm van een stad gecreëerd door de wetenschapper/kunstenaar Zaltar (Peter O'Toole). Zaltar verveelt zich hopeloos, daarom bouwde hij een experimenteel transportmiddel en is bezig met "aardse" kunst! Voor die kunst heeft hij wel energie nodig dus "leende" hij een van de belangrijkste krachtbronnen van de stad, de Omegaheadron. Als Zaltar dit aan de naïeve en leergierige Kara laat zien is zij zeer onder de indruk, maar als haar moeder Alura (Mia Farrow) dit ook ziet wordt ze woedend over de minachting van het gevaar dat het met zich meebrengt. Zaltar probeert dit te ontkennen en in de consternatie verdwijnt de Omegaheadron per ongeluk in de ruimte. Kara, die zich nu een beetje schuldig voelt, aarzelt geen moment en stapt in het experimentele transportmiddel van Zaltar om de Omegaheadron te achterhalen.Hiermee wordt Kara naar de aarde getransporteerd waar de Omegaheadron inmiddels is beland. Kara weet dat de Omegaheadron de belangrijke krachtbron voor de stad is en absoluut teruggebracht moet worden om haar uitstervende ras te redden. Maar op de aarde is de krachtbron inmiddels in handen gevallen van de amateur-heks Selena (Faye Dunaway). Selena wil de krachtbron gaan gebruiken om de absolute macht over de wereld te verkrijgen (wereld dominantie). Kara neemt ondertussen, net als haar neef, een tweede identiteit aan en doet zich voor als middelbare scholiere Linda Lee in het plaatsje Midvale. Zo wordt ze ook kamergenote met Lucy Lane (Maureen Teefy) en haar vriendje Jimmy Olsen (Marc McClure). Daar bindt ze de strijd aan met Selena. Dan ontmoet Kara de tuinman Ethan (Hart Bochner), die betoverd is door Selena. Ethan zal door een betovering van Selena verliefd worden op de eerste persoon die hij ziet. De bedoeling is dat Selena die persoon is, maar helaas wordt hij verliefd op Kara. Het grote gevecht tussen Supergirl en Selena de heks kan nu beginnen...

  1984

  07-01-2007 om 00:00 geschreven door Helliwood  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  Categorie:DC overige
  >> Reageer (0)
  06-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Superman.

  sup 1 (1978)De planeet Krypton wordt bedreigd en zal zeer waarschijnlijk verwoest worden. Jor-el (Marlon Brando) ziet dit als enige aankomen en besluit zijn zoon in veiligheid te brengen. Hij stuurt zijn zoon, samen met vele kennis kristallen naar de aarde. Daar wordt hij opgevangen door een ouderloos echtpaar. Al snel hebben ze in de gaten dat hun zoon, Clark, niet van de aarde komt en ongelooflijke krachten heeft. Maar met die krachten kan hij jaren later niet voorkomen dat zijn aardse vader sterft. Hij vindt in de schuur een groen oplichtend kristal dat hem naar de Noordpool leidt. Daar zorgt de kristal, na aanraking met het ijs, dat er een ijspaleis ontstaat. Hier staan alle kenniskristallen opgesteld en de volgende twaalf jaar is Clark (Christopher Reeve) bezig met het leren over zijn afkomt en zijn krachten. Als hij dertig jaar is gaat hij naar de stad Metropolis en meldt zich bij de krant Daily Planet. Daar krijgt hij een baan. Ook ontmoet hij de knappe Lois Lane (Margot Kidder). Hij is opslag verliefd, maar dat is niet wederzijds. Clark is nogal sullig en klungelig. Maar dat veranderd als Lois in een helikopter zit die aan de railing van een gebouw hangt. Ze dreigt naar beneden te vallen, maar daar is ineens Superman die haar redt. Op Superman wordt ze wel verliefd, maar ze weet niet dat Clark en Superman dezelfde persoon zijn. Binnen zeer korte tijd is Superman razend populair in de stad. Maar daar wil Lex Luthor (Gene Hackman) wat aan doen, want hij is de meestercrimineel van Metropolis en dat mag niet gedwarsboomd worden. Maar toch is Superman sneller en slimmer...

  Dit is de originele versie zoals hij in 1978 werd vertoond in de bioscoop.

  1978

  06-01-2007 om 00:00 geschreven door Helliwood  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  Categorie:DC overige
  >> Reageer (0)
  04-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Superman: special edition.

  sup 1 (2000)De planeet Krypton wordt bedreigd en zal zeer waarschijnlijk verwoest worden. Jor-el (Marlon Brando) ziet dit als enige aankomen en besluit zijn zoon in veiligheid te brengen. Hij stuurt zijn zoon, samen met vele kennis kristallen naar de aarde. Daar wordt hij opgevangen door een ouderloos echtpaar. Al snel hebben ze in de gaten dat hun zoon, Clark, niet van de aarde komt en ongelooflijke krachten heeft. Maar met die krachten kan hij jaren later niet voorkomen dat zijn aardse vader sterft. Hij vindt in de schuur een groen oplichtend kristal dat hem naar de Noordpool leidt. Daar zorgt de kristal, na aanraking met het ijs, dat er een ijspaleis ontstaat. Hier staan alle kenniskristallen opgesteld en de volgende twaalf jaar is Clark (Christopher Reeve) bezig met het leren over zijn afkomt en zijn krachten. Als hij dertig jaar is gaat hij naar de stad Metropolis en meldt zich bij de krant Daily Planet. Daar krijgt hij een baan. Ook ontmoet hij de knappe Lois Lane (Margot Kidder). Hij is opslag verliefd, maar dat is niet wederzijds. Clark is nogal sullig en klungelig. Maar dat veranderd als Lois in een helikopter zit die aan de railing van een gebouw hangt. Ze dreigt naar beneden te vallen, maar daar is ineens Superman die haar redt. Op Superman wordt ze wel verliefd, maar ze weet niet dat Clark en Superman dezelfde persoon zijn. Binnen zeer korte tijd is Superman razend populair in de stad. Maar daar wil Lex Luthor (Gene Hackman) wat aan doen, want hij is de meestercrimineel van Metropolis en dat mag niet gedwarsboomd worden. Maar toch is Superman sneller en slimmer....

   

  1978/2000

   

  04-01-2007 om 00:00 geschreven door Helliwood  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  Categorie:DC overige
  >> Reageer (0)
  03-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Superman 2: the Richard Lester theatrical version.

  sup 2 -1Drie, van Krypton verbannen criminelen, komen aan op aarde door toedoen van Superman (Christopher Reeves). Zij zijn van plan om de aarde en haar bewoners tot eigendom te maken en de mensen als slaven voor hen te laten werken. Maar daar hebben ze hulp bij nodig en super aardcrimineel Lex Luthor (Gene Hackman) wil wel helpen. Hij geeft aan dat hij weet waar superman zich bevindt. Superman is intussen in een moeilijke zaak verwikkeld. Lois Lane heeft in de gaten gekregen wie superman is. Hij is nl. dezelfde persoon als journalist Clark Kent van de Daily Planet. Superman besluit haar mee te nemen naar zijn verblijf op de noordpool en daar hebben ze een romantisch diner. De drie criminelen richten veel schade aan in de stad en Superman moet eraan te pas komen om de mensen en Lois Lane te redden van het illustere gezelschap. Maar zal Superman ook dit keer weer op tijd zijn?

  1980

   

   

   

   

   

   

   

  03-01-2007 om 00:00 geschreven door Helliwood  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  Categorie:DC overige
  >> Reageer (0)
  02-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Superman 2: the Richard Donner cut.

  sup 2 2

   

   

  Dit is de versie die oorspronkelijk ging gemaakt worden.

  In 2006 heeft men ervoor gezorgd dat alle opnames, waarvan men dacht vernietigd te zijn, terug gevonden werden en een edit versie gemaakt van de bioscoopversie uit 1980.

  Je ziet o.a. een andere manier hoe Lois het geheim ontdekt van Clark...

   

   

  1980/2006.

   

   

   

   

  02-01-2007 om 00:00 geschreven door Helliwood  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  Categorie:DC overige
  >> Reageer (0)
  01-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Superman 3.

  sup 3Gus Gorman (Richard Prior) is werkeloos en het lukt hem maar nauwelijks om langer dan een dag een baantje te houden. Tenslotte wordt dan ook nog zijn bijstandsuitkering stopgezet. Dan ziet hij een advertentie. Rijk worden door een computercursus. Hij gaat erheen en hij snapt er niets van. Maar toch krijgt hij allerlei dingen uit de computer die een ander niet voor elkaar krijgt. Als hij zijn salarisstrook krijgt vindt hij dat hij te weinig heeft gekregen. Hij hoort dat zijn salaris is afgerond en dat hij de 1/2 centen niet krijgt. Hij geeft de computer opdracht om alle 1/2 centen over te maken op zijn salaris. De volgende maand krijgt hij 82.000 dollar. Dat klinkt beter! De baas van het bedrijf roept hem bij zich en Gus denkt dat dit het einde van zijn carrière is. Maar niets van dat. De baas wil hem gebruiken. Hij wil geld verdienen met koffie. Gus moet de koffieoogst in Columbia verwoesten. Hij moet een satelliet zo programmeren dat het verschrikkelijk slecht weer wordt in Columbia. Het lukt Gus, maar Superman (Christpher Reeve) steekt daar een stokje voor. Ze besluiten Superman uit te schakelen door Kryptoniet te maken. Gus weet echter één component niet en vult maar wat in op de computer. Ze geven de kryptoniet op slinkse wijze aan Superman, maar er gebeurd niets! Maar wacht er gebeurd wel wat. Superman doet allemaal slechte dingen! Zo zet hij de scheve toren van Pisa recht (slecht voor het toerisme) en doet hij meerdere slechte dingen. Om de baas van Gus te helpen een boot naar een andere kant te laten varen, slaat hij een gat in de romp, zodat alle olie eruit lekt (milieuramp). Steeds is hij te laat bij echte rampen en hij heeft er lol in. Tot dat een klein jongetje in het diepste van zijn ziel raakt. Zijn goed ik treed uit het lichaam van de kwade Superman en beide komen in gevecht. Superman moet daarna al zijn fouten weer rechtzetten (dus de rechte toren van Pisa moet weer scheef). Samen met Gus zorgt hij dat zijn baas niet de wereld macht kan overnemen.....

  1983

  01-01-2007 om 00:00 geschreven door Helliwood  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  Categorie:DC overige
  >> Reageer (0)
  31-12-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Superman 4: the quest for peace.

  sup 4

  Clark Kent (Christopher Reeve) moet een hoofdstuk van zijn leven afsluiten. Zijn adoptieouders zijn overleden en hij wil de boerderij verkopen. In de schuur ligt echter het ruimteschip nog verborgen waarmee Clark naar de aarde is gekomen. Het schip geeft hem het laatste onderdeel van de planeet Krypton, waar Clark vandaan komt. Het schip met de stem van Clark's biologische moeder zegt dat dit laatste stukje Krypton Clark in uiterste nood kan helpen. Als hij het echter gebruikt zullen de allerlaatste banden met Krypton worden vernietigd.Ondertussen proberen de wereldleiders een oplossing te vinden in de nucleaire wapenwedloop. Maar niemand wil de eerste stap zetten. Clark en Lois (Margot Kidder) hebben op de krant een brief van een jongetje gehad waarin hij Superman vraagt te helpen. Omdat Clark nu geen enkele banden meer heeft met Krypton, besluit hij dat de aarde nu zijn planeet is en hij besluit te helpen. Iedere raket met een nucleaire lading die afgeschoten wordt, vangt Superman op in een groot net en als zijn net vol is, dan slingert hij alle raketten in de zon. Natuurlijk zijn er altijd mensen die balen van de goedheid van Superman. Eén van die mensen is Superman's aartsvijand, Lex Luthor (Gene Hackman). Hij wil juist geld verdienen aan de nucleaire wapens. Hij besluit zelf een Superman te maken, maar dan natuurlijk een slechte. Met wat DNA van superman en wat gegoochel met chemische stoffen stuurt Lex dit goedje met een raket de ruimte in. Superman zorgt ervoor dat dit goedje ook in de zon belandt. Met de kracht van de zon wordt er een slechte Superman gevormd die van Lex de naam Nuclear Man krijgt. Nuclear Man zorgt dat er weer allerlei rampen gebeuren die Superman moet weten te stoppen of althans de ellende moet proberen in te dammen. Maar uiteindelijk komen ze dan echt oog in oog met elkaar en wordt het een harde strijd. Zal Superman in staat zijn om de sterke Nuclear Man te stoppen en de wereld te redden tegen slechteriken als Lex Luthor?

  1987

  31-12-2006 om 00:00 geschreven door Helliwood  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  Categorie:DC overige
  >> Reageer (0)
  30-12-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Superman returns.

  superman returns5 jaar geleden, toen wetenschappers de overblijfselen/brokstukken van de planeet Krypton ontdekten, verdween Superman (Brandon Routh) plotseling van de aardbodem. Binnen afzienbare tijd klom de criminaliteit weer omhoog, en vroeg de mensheid zich vertwijfeld af waar hun rood-blauwe held was gebleven. Maanden, jaren verstreken, en de mensheid leerde weer op eigen voeten te staan. De herinnering aan Superman vervaagde en werd een onderdeel van het verleden. Lois Lane (Kate Bosworth) publiceerde zelfs het artikel “Waarom De Wereld Superman Niet Nodig Heeft”, en won daarmee de Pulitzerprijs. Het Superman hoofdstuk was hiermee afgesloten….Heden:Gedesillusioneerd is Superman weer met een klap op aarde teruggekomen. Zijn zoektocht naar zijn “roots”, en zijn hoop om misschien enkele overlevenden van zijn volk te vinden, is na een zoektocht van 5 jaar op niets uitgelopen. Tussen de brokstukken van wat eens zijn thuisplaneet was, heeft hij niets dan koude leegte gevonden.Als Clark Kent probeert hij op aarde zijn oude leventje weer op te pakken. Zijn moeder heeft door middel van kaarten en brieven haar best gedaan om zijn afwezigheid te verklaren, en zijn kennissenkring te laten geloven dat hij al deze jaren op reis is geweest. Zogezegd op zoek naar de zin en het doel van zijn leven. Clark heeft al snel door dat de wereld niet heeft stil gestaan. Het leven is ook zonder Superman doorgegaan. Zo ook voor Lois Lane, die nu een zoon en een verloofde heeft, en tevens een flinke wrok tegen Superman koestert. Alsof Clark hierdoor nog niet genoeg aan zijn hoofd heeft, is ook Lex Luthor (Kevin Spacey) weer met zijn criminele praktijken terug van weggeweest. Lex is namelijk vrijgesproken voor zijn misdaden tegen de mensheid omdat Superman destijds, als belangrijke getuige, tijdens de rechtzaak verstek heeft laten gaan. Met een op een verachtelijke manier vergaarde bron van inkomsten, is hij ditmaal van plan de wereld met buitenaardse technologie (Kryptonese technologie) op zijn knieën te krijgen, en hierbij Superman eindelijk te vernietigen.

  2006

  30-12-2006 om 00:00 geschreven door Helliwood  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  Categorie:DC overige
  >> Reageer (0)
  19-12-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Batman.

  Wanneer Batman (Adam West) en Robin (Burt Ward) getipt worden dat Commodore Schmidlapp (Reginald Denny) aan boord van zijn jacht in gevaar verkeert, zetten zij een reddingsmissie op touw. Maar de tip is een val, opgezet door de machtigste schurken aller tijden die er naar streven het dynamische duo voor eeuwig en altijd te vernietigen! Uitgerust met een zogenaamde dehydrator kunnen ze mensen in stof doen veranderen; Het vervaarlijke viertal is van plan om de wereld over te nemen! Kunnen de helden hun hoogvliegende heldhaftigheid en slimme snufjes gebruiken om op tijd Catwoman (Lee Meriwether) te ontzetten, de Penguin (Burgess Meredith) te bevriezen, de Joker (Cesar Romero) uit het voetlicht te manoeuvreren en de Riddler (Frank Gorshin) in het nauw te drijven?

  1966

  19-12-2005 om 00:00 geschreven door Helliwood  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  Categorie:DC overige
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Batman & Robin.

  Mister Freeze (Arnold Schwarzenegger) leeft continu in een life-suit die hem op -18 graden houdt. Door een ongeluk is hij genoodzaakt sterk onderkoeld verder te leven. Om zijn pak werkende te houden heeft hij diamanten nodig. Veel diamanten. Zijn wapen is een ijskanon. Alles wat hiermee in aanraking komt, bevriest. Als alles hem tegen zit, is hij van plan eeuwige winter over Gotham City uit te roepen. Dit wil hij doen met de Ruimte telescoop die Bruce Wayne (George Clooney)aan Gotham City geschonken heeft, en die werkt op zeer veel en zeer grote diamanten.
  Poison Ivy (Uma Thurman) is van een sullige assistentje in een “giftige diva” veranderd na een ongeluk in een lab. Haar lippen zijn dodelijk giftig en ze verspreidt een lokmiddel die mannen het hoofd op hol brengt en zij doen dan alles voor haar. Zij is boos op Bruce Wayne omdat hij geen geld wil inzamelen om de flora en fauna van de wereld te redden, ten koste van de mensen. Mister Freeze en Poison Ivy besluiten samen Batman te grazen nemen, want hij is degene die hen kan stoppen. Dat hij hulp heeft van Robin (Chris O'Donnell) maakt het alleen maar moeilijker.
  Batman is niet alleen belast met het tegen houden van Mr. Freeze en Poison Ivy, ook maakt hij zich zorgen over Alfred, zijn oude butler. Hij is stervende. Batman is dan ook blij als Barbara (Alicia Silverstone), het nichtje van Alfred in huis komt. Alfred is echter misschien stervende, hij is niet gek en hij zorgt dat Barbara op te hoogte gesteld wordt van Batman & Robin, die hebben het immers razend druk. Barbara besluit hen een handje te helpen in de vorm van Batgirl.


   
  1998

  19-12-2005 om 00:00 geschreven door Helliwood  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  Categorie:DC overige
  >> Reageer (0)


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Mijn blogs:
 • Homepage
 • Stripalbums
 • Lectuur
 • Science-Fiction & Fantasy


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!