Ik wil deze blog beginnen met iedereen natuurlijk een 'vrolijk, chocoladerijk Pasen' of te wel 'joyeux pâques' te wensen.
Het was voor mij de eerste Pasen die begon met een ochtendjogging met Filippo doorheen het parc Torse om 10h ipv een zoektocht naar paaseitjes. Jap, u bent heus niet de enige die zicht afvraagt waarom een mens in godsnaam (heeft u hem?) dat vroeg in de morgen gaan rennen. Er waren zelfs die deze morgen om 8h uit hun bed zijn gesukkeld om te gaan joggen en dan naar de mis zijn gegaan. God mag veel vragen maar om 8h opstaan op een feestdag? Neen bedankt!
En ja, het leven in Aix is plezant, amusant, vrolijk,... maar op feestdagen stijgt de heimwee naar de eigen stek en familie toch net een tikkeltje hoger dan op andere dagen. Dus besloten the fab 5 (Emili, Jeroen, Teresa, Filippo en ik) de handen in elkaar te slaanen hebben we een heuse paasbrunch georganiseerd samen met Tobey, Yuta (een vriend van Tobey die momenteel op bezoek is), Damien (hét vriendje van Emili), Lili, Jordy en Jasper. Chocolade in overvloed, een gigantische fruitsalade met aardbeien, mango, bananen, appel en vooral veel nutella, pancakes, baguettes (of course!), omeletten,... en natuurlijk ook champagne. Als je decadent doet, moet je 'all the way' gaan! Champagne 'Roy de Flandres' ... met een subtiele tekst 'produit en France'. Snapt u ook de ironie of bent een gewoon geen politieke nerd zoals ondertekende?
Na dat gigantisch feestmaal (en ook evenredige berg afwas) zijn we dan nog even gaan uitrusten in parc jourdan, recht tegenover onze campus. Helaas knaagde mijn geweten rond een uur of vijf net iets te luid en ben ik dan maar teruggekeerd naar mijn kot want de examens naderen in snel tempo!
Yap, het leven van zon, zee, strand is (even) voorbij! Er wordt verbazend veel gestudeerd, de gespreksonderwerpen gaan over cursussen en professoren... De examenstress is officieel in het land. Het is uitkijken naar 14 mei, de dag der verlossing!
En voor mijn twee-wekelijkse categorie 'internationale keuken' is het nu de beurt aan Zweden! Emili is om al haar ingrediënten zelfs speciaal naar de lokale IKEA gegaan. Of dat in een Volvo was, kan ik u helaas niet vertellen, wel dat het alweer overheerlijk was! Wat er op het menu stond ? Gehaktballetjes natuurlijk! Geen Zweed die een week zonder kan!
En die Nederlanders, ze verhuizen allemaal een keer ze op pensioen zijn massaal naar Spanje en Zuid-Frankrijk met hun caravan maar ze blijven blijkbaar verknocht aan de eigen lokale keuken. Jeroen organiseert 30 april, op Koninginnedag, een Nederlandse avond en vond op het internet verschillende bedrijven die Nederlandse culinaire specialiteiten (nooit gedacht dat ik deze drie woorden ooit achter elkaar zou schrijven) overal in Europa rondbrengen. Tblijft een raar volkje, die noorderburen. En ja Jeroen, ik weet dat je deze blog leest... ik hou nog steeds van je! ;-)
Soit, mijn cursus droit et laïcité vraagt alweer mijn aandacht! Dikke kus en tot de volgende update!
Charlotte
Champagne 'roy de flanders'
PROOST!
Yap, het was lekker! vlnr: Teresa, Lili, Emili en mezelf
De keuken in volle bedrijvigheid
Krijgt u ook honger?
Sommigen koken wel op een heel speciale manier...
Teresa en ik rusten uit in Parc Jourdan na zo'n godenmaal...
Vorige week waren Bart en Dominque op bezoek! ♥ Dank je wel nogmaals! Het was GE-NIE-TEN
Ik, Emili en Jeroen op 'onze' wekelijkse markt! Elke keer laat deze markt me verliefd worden op Frankrijk