Inhoud blog
  • GREENVALE
  • MONT ISA
  • DEVILS MARBLES - TENNANT CREEK
  • DEVILS MARBLES
  • ALICE SPRINGS dag 3
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Trip Australië

    20-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 4 Terry Oval Beach
    Terry Oval Beach

    Vandaag normaal nog een dagje hunter valley, maar we hebben besloten dat 1 dag in de wijn genoeg was, tenslotte komt barossa valley er ook nog aan waar we wijnen kunnen proeven.

    Stefanie haar vader had het idee om naar Terry oval beach te gaan waar het water rustig is en waar ik dus al een duik initiatie zou krijgen, spannend Cool

    Zo gezegd zo gedaan, bij aankomst iedereen naar het strand en ik kreeg men eerste duiklessen. na 45min uitleg en ons uitrusting aan te trekken, was het grote moment dan eindelijk zo ver ! met zo'n 30kg materiaal stappen naar het water is geen pretje maar eenmaal in  het water voel je daar niks meer van, oef Surprised

    eerst even op de knieën gaan zitten om onder water te ademen, ik moet eerlijk zeggen dat doet maar raar, maar het went enorm snel. Daarna plat op de buik om te leren dalen en stijgen in het water, en dan hopsa vertrokken !

    Het zicht was niet super, maar toch al meteen enkele roggen gezien en een blue grouper fish, wat een beest !Shocked
    Alles ging goed, voor dat ik het wist zaten we al op 6,2 meter diepte, waaaaaaaw.

    Omdat het zicht niet zo goed was besloten we om terug te keren naar de oppervlakte, tot mijn verbazing had ik nog meer dan de helft van lucht over na een goed half uur duiken, en daardoor kon bjorn in de namiddag ook nog eens een duikje wagen.

    In de namiddag de valley verkend, via de rotsen geweest en nog genoten van de zee, prachtige natuur !!



    20-01-2014 om 08:27 geschreven door Aussie  


    17-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 3: hunter valley... Mmmm wijnen proeven
    Dag luitjes!  Gisteren was ik in mijn nopjes want het was wijndag :) 
    Ik had hierover uiteraard geleerd op de wijnschool en dit is natuurlijk een uitgelezen kans om deze streek te bezoeken...niet iedereen krijgt hiervoor de kans...
    Rond half 11 zijn we vertrokken naar Cessnock, je kan noemen dat dit wat het centrum is van de hunter valley.
    eerst zijn ze naar een info punt geweest waar we zeer vriendelijk ontvangen werden door een jongeman van de wine society.
    die heeft ons verteld welke wijnhuizen echt aan te raden waren en alles op kaart aangeduid.
    shanna en ik hebben daar natuurlijk ook al 2 wijnen geproefd 1)The little wine company - gewurz 2013 (wit)
                                                                                                       2) per diem Keith tulloch - tempranillo (rood)

    het eerste wijnhuis was " het Peterson house - premium sparkling wines ", je kwam er binnen en het was echt een hele mooie shop met leuke degustatiebar...we weden er heel vriendelijk ontvangen en mochten alles proeven wat we wouden en het was gratis :)
     1) Peterson house - sparkling blanc de blanc 2012 
      2) Peterson house - Shiraz' ambrosia 2011, dit was een fantastische rode schuimwijn...slechts de 2de maal dat ik zo ene drink want deze wordt ook heel weinig gemaakt.

     Het tweede wijnhuis was " chocolate fudge- wine lounge"  daar konden we wijnen samen met chocolade degusteren. 
    Het was er lekker fris, en we werden weeral heel vriendelijk ontvangen. Het was ook de eerste maal dat ik chocolade met wijn samen degusteer...echt een zeer leuke ervaring. Het waren allerlei chocoladesaus dat ik al kende maar de speciaalste was toch de fondant chocolade met Chili in...very spicy en je krijgt er veel dorst van :) 
    1) cock and bull - Shiraz en cabarnet (2012) ( rood)
    2) fillies rosé 

    na het tweede wijnhuis bezocht te hebben hadden we toch wel een klein hongertje gekregen en er werd ons aangeraden om naar " tempus two " te gaan, dat is onder andere een wijnboer maar je kon er ook Japans en Thais eten, een cocktailbar en een kaasshop waren er ook.
    na een lichte lunch zijn we dan maar terug enkele wijnen gaan proeven.
    het was een heel moderne wijnhandel met een zeer grote degustatiebar. Hier vielen de wijnen wel wat tegen tegenover de andere die we al geproefd hadden.
    1) tempus two copper - moscato lightly sparkling 2012 ( witte schuimwijn)
    2) tempus two copper - varietal moscato rosa 2013 ( rosé schuimwijn)
    3) tempus two pewter - botrytis semilon ( dessertwijn) DIT WAS WEL EEN FANTASTISCHE WIJN

    daar ter plaatse lagen er ook een 100- tal vaten te rijpen.

    aansluitend bij deze wijnhandel had je " meerea park", een wijnwinkel volledig in het wit, daar hebben we er ook nog 2 geproefd, ze waren niet slecht maar er was niet echt een waauw effect.

    1) meerea park - semi-sweet semillon ( dessertwijn) (2013)
    2) meerea park - Xyz Shiraz 2011 (rood)

    de volgende stop was wijnhuis " Savannah estate " dit vond ik persoonlijk een heel gezellige degustatie, het was er lekker authentiek en er werd gedegusteerd op wijnvaten.
    1) Savannah estate - sparkling zibibbo
    2) Savannah estate - mudgee chambourcin 2012 (rood) zeer lekkere wijn!

    daar heb ik ook enkele inox cuves kunnen spotten waar de wijn in gemaakt wordt :)

    de laatste stop was " petersons wines " de zelfde wijnboer van de eerste stop, maar hier worden de stille wijnen verkocht en in de vorige enkel de mousserende. Het was er meteen een adembenemend uitzicht over de wijngaarden, echt fantastisch. Het was een heel toffe man die ons verwelkomde. Hij noemde zijn schuimwijnen die we in zijn andere zaak gedegusteerd hadden " champagnes" en daarop zei ik dat die enkel in de champagestreek zo mogen genoemd worden :) hij keek me even raar aan en zei: oooow you now a lot of champagnes :) hahaha wel ff een grappig moment.
    op de lijst viel me wel meteen op dat de wijnen nogal prijzig waren.
    1) Peterson - Shiraz vintage 2012 (rood)
    2) Peterson - merlot vintage 2012 (rood)

    lekker wijnen!

    in het algemeen heeft hunter valley een zeer goede indruk nagelaten. Khad wel graag nog enkele wijnhuizen gedaan maar na een 15-tal wijnen zijn je smaakpapillen toch niet meer wat het moet zijn :) 
    over een kleine 2 maand verblijven we een 4- tal dagen in de barossa valley dus daar zal ik nog veel meer over te schrijven hebben :)

    see ya later mates :)
      XXX stefanie




















































    17-01-2014 om 12:45 geschreven door Aussie  


    16-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAG 1&2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen DAG 1 Saratoga
    Na een tocht van 36 uur onderweg te zijn, zijn we dinsdag ochtend toegekomen omstreeks 8u in de morgen, het was er meteen heel warm, zo'n 30 graden om te beginnen Shocked

    Na een anderhalf uur rijden zijn we toegkomen bij Stefanie haar vader in saratoga. We zijn meteen verwent met een uitgebreide brunch.
    Na even rusten zijn we naar het strand getrokken om ons te wagen in een duik in de zee, zaaaaaalig gewoonweg Razz

    Vlak naast de zee was er een lagune waar we met de hond geravot hebben en zalig hebben kunnt en zwemmen en zonnen. Een heel aangename start van de vakantie.

    S'avonds zijn we verwent geweest met een aperitief en BBQ

    DAG 2 Bouddi national park - killcare beach

    We hebben ontbeten met uitzicht op zee voor Bjorn zijn verjaardag en daarna hebben we een wandeling gedaan van een 6 tal kilometer in het bouddi national park. Het was al vrij intensief veel dalen en stijgen maar gelukkig regelmatig een stop om te zwemmen in een van de vele baaikes.

    16-01-2014 om 12:08 geschreven door Aussie  


    11-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vluchtnummer
    CA
    Air China
    Flight: CA938 From: London Heathrow (LHR)
    Terminal 3
    Departs: 12 Jan 2014 17:40
    Class: Economy Via: Beijing Capital (PEK) Arrives: 13 Jan 2014 11:25
    CA
    Air China
    Flight: CA173 Via: Beijing Capital (PEK)
    Terminal 3
    Departs: 13 Jan 2014 17:00
    Class: Economy To: Sydney (SYD) Arrives: 14 Jan 2014 07:40

    11-01-2014 om 10:08 geschreven door Aussie  


    07-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Planning
    In Bijlage de planning,

     Very Happy ENJOY Very Happy

    Bijlagen:
    planning definitief.pdf (1.4 MB)   

    07-01-2014 om 12:24 geschreven door Aussie  


    30-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een woordje uitleg
    Hallo,

    Wij zijn Brecht & Stefanie en de bedoeling is hier regelmatig iets te posten voor de thuisblijvers zodat deze onze avonturen kunnen volgen tijdens onze trip naar Australië !

    Wij gaan 3 maanden naar aussie land en vertrekken op 12 januari 2014.

    Meer info volgt nog.

    30-12-2013 om 13:15 geschreven door Aussie  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/breffie

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    30-12-2013 om 13:08 geschreven door  



    Archief per week
  • 07/04-13/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 31/12-06/01 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs