hoi hoi Vrijdagavond was 't dus diner bij mij. Aurélie leert koken deel II dus (of beter: Aurélie ziet 't groots en kookt voor 18 man). Anyway, om 15h smiddags stond ik dus vlijtig in de keuken twee cakes te maken (een cake maken in 't buitenland vraagt voorbereiding mensen! eerst recept zoeken (aangezien ik nog nooit een cake had gemaakt dus ja ), vervolgens dat vertalen (want wie weet wat kaneel en zelfrijzende bloem in 't frans is???) zodat ik 't juiste kon meenemen van de winkel (waar ik natuurlijk niet ingeslaagd ben, het is gewoon bloem geworden met alle gevolgen van dien ).
's avonds heb ik dan gevulde courgette gemaakt (iedereen vond 't super lekker, iets ongelooflijks) en achteraf dan de cake bovengehaald, Eline had nogal moeite met 't uit de vorm te krijgen (omdat 't dus zo plat als iets was), Joyce (vriendin van Eline, op bezoek voor een weekendje) wist me ook te vertellen (uit haar jarenlange ervaring) dat ik moest prikken en zien of er nog iets aanplakte, anders moet 't nog langer in de oven bref, ik moet op zoek naar zelfrijzende bloem wil ik iets deftigs aan mijn labo kunnen presenteren
Goh, en tegen 't einde van de avond, vroeg Marine (een meisje uit Nivelle) of een vriend (ook een Belg, uit Brussel, die hier werkt als kine) mocht komen, en ik dacht van tuurlijk (wie weet is da ne super hottie ;-)). Bon komt daar een Belgische God binnen (het gebruik van hoofdletters is hier absoluut gerechtvaardigd), ma echt mensen, de belgische meisjes (Eline, Joyce, Sophie, Lise en ik oa) slaakten allemaal een kreet en voegden dadelijk een extra item toe aan hun lijst van pk-tjes (pk = potentiele kandidaat, nvdr). Jaja de rest van de avond was nog zeer gezellig ;-)
Bon u ziet 't schatjes, tussen de stapels boeken door is er nog wel wat fun te beleven op erasmus (bij deze moedig ik jullie allemaal aan om ook op erasmus te gaan)
volgende week meer nieuws (volgend weekend bezoek van Zurich en Bern dus veel te vertellen dan ) bisous!
cette fois-ci on va le faire en français! Samedi passé était "le jour bourru". A 11h du matin nous partions avec le groupe d'Exchange vers Gland (entre Genève et Lausanne). On allait faire une dégustation de vin, c'est à dire, aller d'une cave à l'autre (chacun recevait un verre) goûter plusieurs vins, se promener dans les vignes,.... super chouette !! On partait vers 12h, on rentrait vers 18h. On a visité 16 caves, goûté des supers bons vins (pinot gris, pinot noir, muscat, le bourru,...) et quelques uns entre nous étions naturellement un peu bourré !! Le bourru en fait, est un vin qu'on bois après la première fermentation, c'est pour cette raison qu'il est un peu trouble et qu'il a un goût spécial. En tout cas, c'était vachement chouette. Le soir nous sommes allé manger chez Martin, bref, la journée était niquel !
("vachement" en "niquel" zijn typische Franse woorden, Eline en ik enzo lachen er altijd mee en ondertussen is alles altijd "niquel" )