Vindt u dat deze bedrogen alumni psychologie van de Open Universiteit Vlaanderen recht hebben op hun Vlaams equivalent diploma
Psychologygate in Vlaanderen
Lees hier alles over het bedrog van de Vlaamse Universiteiten inzake universitair afstandsonderwijs psychologie Meer dan 25 jaar lang beweerden de Vlaamse universiteiten en het ministerie van onderwijs gezamenlijk dat een afstandsdiploma psychologie gelijkwaardig was aan een Vlaams diploma. In de praktijk weigert het ministerie van onderwijs de gelijkwaardigheid toe te kennen, op lastgeving van de Vlaamse faculteiten psychologie...
Onnodig te zeggen dat Mr. I-have-a-diploma-from-Oxford hier de eerste viool zal spelen en ongetwijfeld zal opscheppen met hoe goed Vlaanderen het onder zijn bewind heeft gedaan inzake de invoering van de BaMa, de wederzijdse erkenning van elkaars diploma's, opleidingen en opleidingsonderdelen, het vlot uitwisselen van europese studiepunten, toepassen van de principes rond elders verworven kwalificaties (inbrengen van opleidingsonderdelen) en elders verworven competenties (inbrengen van relevante beroepservaring).
Nochtans bewijst de praktijk het tegendeel zoals blijkt uit het ganse dossier van de diploma's psychologie van de Open Universiteit en de moeizame manier waarop de Vlaamse universiteiten de principes van EVK en EVC toepassen. Ook het feit dat een buitenlandse universiteit uiteindelijk klacht moest neerleggen bij de Europese Commissie aangaande het in ons land gevoerde beleid terzake, spreekt boekdelen.
Kritiek op de stroeve houding van de Vlaamse universiteiten wordt door het kabinet gepareerd met: "vrijheid van onderwijs, kunnen wij niks aan doen".
Ongetwijfeld zullen op deze conferentie al deze minpunten vakkundig verzwegen of geminimaliseerd worden, zoals steeds is in de eerste plaats de student en/of de alumnus hier het slachtoffer van, maar daar liggen de heren en dames topacademici niet wakker van, hun positie en hun loon zijn immers een zekerheid voor het leven...
26-04-2009 om 13:52
geschreven door drs. GC
25-04-2009
Universiteit Maastricht dient klacht in tegen België
Ook de Universiteit Maastricht voert al een tijdje een strijd tegen de niet erkenning van haar diploma's die door Vlamingen behaald werden, en moet het nu zelfs zo ver drijven dat officieel een klacht tegen ons land heeft neergelegd bij de Europese Commissie wegens schending van de Europese regels, die ons land en dan voornamelijk ons gewest Vlaanderen, zelf heeft geratificeerd. Het bericht is na te lezen via volgende link: http://www.observant.unimaas.nl/jrg29/obs23/art16.htm
Wanneer we het relaas van de UM volgen, is het opmerkelijk vast te stellen dat zelfs de rector van deze universiteit geen antwoord kreeg op de brieven die hij schreef aan onze minister Vandenbroucke. Het komt me bekend voor: ook ik krijg maar geen antwoord op mijn nu 6 maanden oude brief aan hem.
Wat is er toch aan de hand met deze minister? Voelt hij zich, met zijn titel van Oxford-doctor, zo hoog verheven boven een gewone afgestudeerde, of boven iemand die een doctorstitel behaalde in Nederland, zoals rector Mols van de UM? Hoogmoed komt voor de val, aldus een bekend spreekwoord. Afgaande op de peilingen voor de SP-A, zou de val er wel eens kunnen zitten aankomen binnen enkele maanden, niettegenstaande Mr. Oxford de duidelijke ambitie heeft uitgesproken verder te willen gaan op het departement onderwijs. Zo'n ambitie kan ook wel tellen als schoolvoorbeeld van postjespakkerij: de verkiezingen zijn nog niet gehouden en sommigen claimen al hun postje.
Meer dan een dikke pluim dus voor de UM die zich niet laat afschepen door het dedain van een handvol salonsocialisten die het momenteel voor het zeggen op onderwijs. Wat een schril contrast ook met de Open Universiteit Nederland, die als alma mater haar gedupeerde psychologen heeft laten vallen als een baksteen en integendeel de schuld bij de alumni legt, die maar beter hadden moeten weten. Natuurlijk heeft de Open Universiteit hier zelf boter op het hoofd doordat zij zich al jaren op de Vlaamse markt begeeft terwijl zij van het bestaan van deze problemen afwist, maar de geworven studenten (kassa kassa) nooit op de hoogte heeft gebracht. Het zou haar sieren moest ze dit toegeven en ook voor deze alumni in de bres springen zodat deze problemen eens en voor altijd worden opgelost en zij nadien kan beslissen zich verder te begeven op de Vlaamse markt of zich terug te trekken. Dat laatste had ze misschien, wat het aanbieden van de opleiding psychologie betreft, beter al jaren eerder gedaan zodat alle problemen die we vandaag kennen zich nooit hadden gesteld.
25-04-2009 om 21:09
geschreven door drs. GC
23-04-2009
afgesproken pistes lopen dood
Vandaag heb ik vernomen dat de beloftes rond het versoepelen van de criteria voor relevante beroepservaring als compenserende maatregel voor het zogezegde studietekort door de administratie niet wordt uitgevoerd, in tegenstelling met wat het bevoegde kabinet ons heeft beloofd.
Daarnaast blijkt de gemengde commissie die voor eens en voor altijd de studieverschillen moest vaststellen, stilgevallen te zijn zodat ook deze piste afgesloten werd.
Hoe moet het nu verder? Er zit nog iets aan te komen onder de vorm van een akkoord tussen de ministeries van onderwijs van Vlaanderen en Nederland dat dan via ministerieel besluit zou kunnen worden geregeld, alleen is de vraag of dit nog deze legislatuur kan worden gerealiseerd worden en indien het MB er toch nog zou komen, is het op vandaag nog onduidelijk welke categorie studenten in aanmerking zal komen.
Allemaal zeer vaag zal je zeggen en dit klopt ook, het zit allemaal nog in een embryonaal stadium en er zijn dus nog geen details uitgewerkt.
Het is frustrerend te moeten vaststellen hoe we door de kabinetards werden gesust met een aantal pistes en beloftes. 6 maanden later is er ongelooflijk veel tijd verspild en bevinden we ons nog steeds in een niemandsland.