Houthalen-Helchteren bruist! Uw gemeente in woord en beeld!

17-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.103-jarige Tonia kan eindelijk vrienden en vriendinnen terug bezoeken
Afgelopen zondag kon de 103-jarige Tonia Nouwens eindelijk opnieuw op bezoek bij haar vele vrienden en vriendinnen in rusthuis Vinkenhof in Houthalen-Helchteren. Vorig jaar verhuisde de kranige eeuwelinge naar een nieuw rusthuis in het Hasseltse. Die verhuis was noodgedwongen, aangezien het OCMW-bestuur de twee mantelzorgers van Tonia; Herman en Hildegard, een toegangsverbod oplegde. Door dit toegangsverbod konden beide personen niet meer in het Vinkenhof terecht, waardoor een verhuis zich opdrong. Een eeuwelinge haal je immers niet op aan de straat, vlakbij het rusthuis waar ze verblijft.
De beslissing van het OCMW-bestuur destijds, kon op heel wat onbegrip rekenen bij tal van mensen die de avonturen van Tonia volgen, onder meer op haar website. Ook binnen het OCMW-bestuur was er wrevel over het toegangsverbod. Dit verbod kwam er nadat het OCMW-bestuur oordeelde dat Herman en Hildegard de goede werking van het rusthuis belemmerden. Het engagement dat beide mantelzorgers voor de eeuwelinge Tonia en de belangen van rusthuisbewoners op zich namen, werd niet altijd in dank afgenomen. Er werden vragen bij gesteld waardoor de kloof tussen het OCMW-bestuur en beide personen erg groot werd en het OCMW-bestuur uiteindelijk overging tot de draconische maatregel van een toegangsverbod.
De betrokkenen hebben echter altijd dit toegangsverbod aangevochten en er loopt nog steeds een procedure bij de Raad van State. Hun strijd leverde voorlopig alvast één overwinning op. Voor mantelzorger Hildegard werd immers het toegangsverbod opgeheven. Zij is terug welkom in het rusthuis. En van die gelegenheid maakte Hildegard meteen gebruik om samen met Tonia haar oude vrienden en vriendinnen uit het rusthuis op te zoeken het voorbije weekend. Moet het gezegd dat dit voor Tonia en de senioren van het rusthuis een emotioneel weerzien was?
Hopelijk is dit eindelijk een eerste stap die het gezond verstand terug laat zegevieren. Immers een eeuwelinge in het slot van haar leven nog opzadelen met toestanden als deze, kan je moeilijk de beste oplossing noemen.
Wie het verslag van Tonia's bezoekje aan het Vinkenhof wil nalezen, kan terecht op www.deodata.be.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (17 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Communiceren kan je leren
Vaak zijn conflicten in relaties het gevolg van een foute communicatie. Dienstencentrum Perron-Oost wil hier wat aan doen en organiseert twee lessen 'helder en respectvol communiceren'. In deze lessen neem je je eigen manier van communiceren onder de loep. Je maakt bovendien kennis met de principes van 'geweldloze communicatie'. Je leert je eigen emoties en behoeften in kaart brengen en van daaruit op een heel andere manier met iemand in gesprek gaan.
Wie interesse heeft, kan zich inschrijven. De lessen gaan door op 8 en 15 februari, telkens van 9.30 tot 12.00 uur in het dienstencentrum. Meer info: perron.oost@ocmwhh.be.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Infoavond over dyslexie

Studies tonen aan dat 1 op 10 personen een vorm van dyslexie heeft. Dyslexie wordt in de volksmond ook wel eens woordblindheid genoemd. Correcter is eigenlijk om te stellen dat dyslexie een fonologische automatisatiestoornis is.

“Eigenlijk klopt die term ook wel. Iemand met dyslexie heeft het moeilijk om met letters woorden te vormen: lezen en schrijven lukt dan niet vlot” aldus logopediste Mieke Donders. “Dyslexie is soms genetisch bepaald en komt vaker voor bij jongens dan bij meisjes. Heel wat personen met dyslexie, zowel kinderen als ouderen, zetten intussen de stap naar een logopedist. Die voert een aantal tests uit waarop dan een ondersteunende therapie wordt ontwikkeld. Het probleem helemaal oplossen, dat kan niet. Dyslexie verdwijnt nooit volledig. Maar er wordt wel stap voor stap gewerkt om een zo goed mogelijk lees- en spellingsrendement te halen. Auditieve vaardigheden en klankletterkoppelingen zijn hierbij heel belangrijk” aldus Mieke. 

Ook in het onderwijs is er vandaag de dag begrip en aandacht voor dit probleem. Kinderen met dyslexie hebben het immers niet makkelijk op school. Steeds vaker wordt een permanente opvolging van het dyslectisch kind opgezet. Leerkracht, ouders en logopedist staan het dyslectisch kind bij. De zorgcoördinator in de school is hierbij de bindende factor.

Op maandag 24 januari om 19.00 uur is er in basisschool Park van Genk in Houthalen-Oost een infoavond over dyslexie. Meer info: bs.houthalen-helchteren@g-o.be of tel. 089 382304.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kelchterhoef wordt groen natuurpark.

Het domein Kelchterhoef in Houthalen-Helchteren verhoogt met diverse ingrepen zoals vlonderpaden, picknickplaatsen, gidsfiguren en parkherstel haar belevingswaarde en maakt het park zo nog aantrekkelijker voor gezinnen die de rust opzoeken en op een speelse manier de natuur willen beleven.

Verhoging kwaliteit en beleving
Met een injectie van
€ 317.000 wordt de komende jaren fors geïnvesteerd in het gemeentelijk Domein Kelchterhoef. De investeringen maken onderdeel uit van een onlangs goedgekeurd PDPO project ‘Verhoging kwaliteit en beleving parken in De Wijers.’ In dit project wordt de aantrekkelijkheid en de natuurlijke kwaliteit van een aantal parken in het vijverrijke gebied De Wijers verhoogd. Dit project wordt vandaag voorgesteld door burgemeester Alain Yzermans en gedeputeerde voor leefmilieu Frank Smeets, tevens voorzitter van het Regionaal Landschap Lage Kempen vzw.


Natuurspeeltuin
Door de opwaardering van het domein Kelchterhoef op zowel landschappelijk als recreatief vlak
wil het park zijn uitstraling verhogen. Belevingselementen zullen de kwaliteiten van het domein onder de aandacht van de bezoekers brengen. Voor de beleving werd ingezet op natuur in het algemeen en water (vijvers) in het bijzonder als belevingsvol thema en op kinderen als belangrijke doelgroep. Een van de eerste zaken die bv. zullen gebeuren is de vervanging van de oude minigolfbaan aan hoeve Jan door een avontuurlijke natuurspeeltuin voor de jongsten.


Wiebelbrug
Maar ook de parkstructuur wordt aangepakt door bv. de creatie van open zichtassen waardoor de verschillende parkonderdelen beter zichtbaar worden. Zo zal men vanuit de abdijhoeve de unieke kastanjedreef en de vijver zien liggen. Deze vijver krijgt opnieuw een oversteekplaats, een hoge droge brug voor de ouders en een natte wiebelbrug voor de kids.  De monumentale kastanjedreef kreeg vorig jaar reeds de eerste dringende boomverzorging en zal als beeldbepalend onderdeel nog meer tot zijn recht komen met een nieuw aangelegd pad en speelse educatieve elementen. Via een houten vlonderpad zullen wandelaars over de vijver aan hoeve Mieneke kunnen stappen en een echt moerasbos kunnen ontdekken.

Bezoekers kunnen uiteraard nog steeds terecht in de Abdijhoeve en hoeve Jan, maar zullen ook op leuke en verrassende plaatsen zoals op het water, of rond een boom kunnen picknicken. De, door de jaren heen gezette diverse banken, rasters en borden worden, waar nodig, vervangen. Zo krijgt het park een natuurlijke uniforme uitstraling. Kunst in het park zal een eigentijdse toets aanbrengen.

Kelchterhoef blijft in de toekomst een gezinsvriendelijk en toegankelijk wandelpark voor het brede publiek. Nog meer dan nu wordt het een instappunt voor zachte recreatievormen zoals wandelen en fietsen en natuurbeleving.

Dit project werd mogelijk door de financiële steun van PDPO (Europese plattelandssteun), de provincie Limburg, het Regionaal Landschap Lage Kempen vzw, de gemeente Houthalen-Helchteren en wordt mee geadviseerd door het Agentschap voor Natuur en Bos ANB.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dameskoor zoekt nog leden.
Binnenkort start dameskoor 'Forest Voices' met haar tweede actieve seizoen. Elke zondagochtend repeteert het koor in de kerk van Houthalen-Centrum, en dit van 11.00 tot 13.00 uur. Hoofddoel van dit jaar is het organiseren van een eigen concert!
Ken je een jonge dame, lady of madam die graag in een koor zingt, noten kan lezen en niet bang is om van zich te laten horen, dan mag ze altijd voor meer informatie mailen naar surowiecdonia@gmail.com.  
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijnmuseum sluit haar deuren voor anderhalf jaar

Met de uitbouw van de Clean Tech Campus op de mijnterreinen krijgt ook het voormalige mijngebouw een nieuwe invulling als dienstencentrum voor bedrijven. Het mijnmuseum van bezieler Jean De Schutter verdwijnt hierdoor voor anderhalf jaar. Dat is nodig omdat het mijngebouw waarin het museum is ondergebracht wordt omgebouwd tot dienstencentrum voor de Clean Tech Campus. “Vanaf 17 januari starten we met de opruiming van het museum” aldus Jean De Schutter. “Dat wordt een huzarenstukje, want alle stukken worden digitaal geïnventariseerd. Ik ben blij dat er heel wat helpende handen klaar staan om deze grote klus de komende maanden te klaren. Zo’n 4000 stukken verdwijnen voor een hele poos in dozen.”

“Gelukkig zal het mijnmuseum in de toekomst terug haar plekje kunnen innemen in het mijngebouw: de thuis voor deze collectie” aldus conservator Jean De Schutter. “Al is het wel een jammer dat de oppervlakte voor het museum beperkt wordt. Nu beslaan we 450 m², in het nieuwe gebouw zal dat 200 m² zijn. We moeten dus een selectie maken uit de zowat 4000 museumstukken. Het thema van het museum wordt ook aangepast aan de nieuwe functie van het gebouw. Zo zal de expositie vertrekken vanuit het steenkoolhoofdstuk en uitmonden in de nieuwe toekomstvisie van het Clean Tech verhaal. Hiermee wordt verleden en toekomst van de mijnsite met mekaar verweven.”

Maar de museumdeuren sluiten dus voor anderhalf jaar. “Vanaf april starten de werken aan het gebouw, dan moeten we er uit zijn. Alles wordt in dozen gestapeld die tijdelijk in de pastorij iets verderop worden gestockeerd. Bij de opruiming zullen de stukken ook geïnventariseerd worden. Ook hier helpen heel wat vrijwilligers mee, onder meer van de erfgoedcel. Dat wordt een hele klus. Bedoeling is dat het gebouw midden 2012 klaar zal zijn en dat we dan het museum opnieuw kunnen installeren. Het is jammer dat we lang dicht zullen zijn, hopelijk verliezen we er niet teveel bezoekers door. Het voorbije jaar verwelkomden we hier nog de 60.000ste bezoeker” aldus Jean.
(dit artikel kon u ook lezen in De Weekkrant)

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfverdediging voor senioren
In dienstencentrum Perron-Oost start op 21 januari een cursus 'Zelfverdediging voor senioren'. In situaties van lichamelijke agressie heeft 'zich verzetten' wel degelijk zin. In de meeste gevallen schrikt dit de aanvaller namelijk af. Het komt er natuurlijk wel op aan om op een gepaste manier te reageren.
Veronique Breugelmans komt in het dienstencentrum, gedurende 6 oefensessies, alle geïnteresseerde senioren uitleggen hoe je best reageert in zo'n geval. Tijdens de sessies oefen je de basistechnieken in, zodat het automatismen worden. De lessen gaan door op 21 en 28 januari en op 4, 11, 18 en 25 februari 2011 in het dienstencentrum en dit telkens van 13.00 tot 14.30 uur. Wie aan deze lessenreeks wil deelnemen betaalt 48 euro, voor mensen met een klein budget is dit 24 euro en deelnemers met een Omnio- of WIGW-statuut betalen slechts 6 euro.
Schrijf je wel snel in, dat is verplicht. Meer info: perron.oost@ocmwhh.be.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes bezwaren tegen afvaloven
Eind november besliste het provinciebestuur om een milieuvergunning toe te kennen aan een nieuwe afvaloven die gebouwd gaat worden op Centrum Zuid, naast de bestaande oven die dan verdwijnt. Deze vergunning laat een verwerkingscapaciteit van 200.000 ton afval per jaar toe. Tot kerstavond kon eenieder een bezwaarschrift indienen tegen deze beslissing.

Bij minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) zijn intussen zes bezwaren binnengekomen tegen de milieuvergunning voor een nieuwe afvaloven. De minister zal tegen eind mei haar beslissing nemen en kenbaar maken. Bionerga, de beheerder van de oven, hoopt in de eerste helft van 2012 te starten met de bouw van de oven om tegen eind 2013 operationeel te zijn.

Behalve de milieuvergunning is er nog een bouwvergunning nodig. Die wordt pas aangevraagd als de minister de milieuvergunning bekrachtigd.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Grote Houthandel Antwerpen Show

Op 16 januari om 15.00 uur vindt in de grote balzaal van het CC Casino de Grote Houthandel Antwerpen Show plaats: een bijzonder klassiek concert.
Houthandel Antwerpen wil een frisse wind doorheen het begrip ‘concert’ laten waaien. Zo wordt er naast het muzikale ook veel aandacht besteed aan het verbale en visuele aspect. Daardoor krijgen de concerten een bijzondere, intieme en gezellige sfeer.

Omdat klassieke muziek door veel mensen als saai en moeilijk wordt beschouwd, willen de muzikanten met veel enthousiasme hun liefde voor het prachtige repertoire dat voor blazersensemble geschreven is, overbrengen op hun publiek. De voorbije concerten hebben aangetoond dat zowel jong als oud zich bijzonder aangesproken voelt.

Houthandel Antwerpen heeft tijdens haar concert aandacht voor het standaardrepertoire en voor minder bekende componisten. Gewaagde programma’s en onconventionele cross-overs worden niet geschuwd. Dit uniek concert bewijst dat klassieke muziek leeft .. en hoe.

Op het programma staat onder meer: Trois Pièces Brèves (1930) - Jacques Ibert, Bläserquintett nr 2 in d-moll - Giuseppe Cambini, Opus Number Zoo (1951, rev.1970) - Luciano Berio, pauze , Danses Norvégiennes (1881) - Edvard Grieg, Sechs Bagatellen (1953) -Györgi Ligeti 

Tickets kosten 7, 6 of 5 euro. Voor meer info kan je terecht in het CC Casino, tel. 011 890702.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spreekuur
Omwille van praktische redenen past burgemeester Yzermans zijn spreekuren aan. Hij is bereikbaar in het gemeentehuis, van 14.30 tot 16.30 uur, behalve op de vierde donderdag van de maand. Vooraf een afspraak maken via zijn kabinet op 011 600 686 is wel nodig. In Houthalen-Oost houdt hij geen spreekuur meer.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Houthalense parachutist komt zwaar ten val
Klik op de afbeelding om de link te volgen Afgelopen zondagmiddag gebeurde langs de Weg naar Zwartberg in Meeuwen een zwaar ongeval met een parachutist. De man, Andy Pieters (26) uit Houthalen-Helchteren, stortte er met zijn parachute neer. Andy werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis Oost-Limburg in Genk overgebracht.

Het ongeval gebeurde kort voor 14 uur. Andy Pieters raakte in de problemen bij het openen van zijn hoofdvalscherm: de parachute ging niet goed open en de 26-jarige treinbestuurder kwam op zo'n 150 meter naast de landingszone neer. De valscherm van Andy kwam los aan één kant maar bleef hangen aan de andere kant van zijn parachutezak. Toen hij zijn reserveparachute wou openen, raakte ook die verstrengeld in de hoofdparachute. Dat maakte dat hij onvoldoende kon remmen en de controle over zijn valscherm verloor. Hierdoor smakte de parachutist tegen hoge snelheid 150 meter verder dan de landingszone tegen de vlakte. De jongeman brak verschillende botten, maar overleefde de klap gelukkig wel. Op weg naar het ongeval reed een ambulance van de Genkse brandweer zich bovendien vast. Een andere ziekenwagen moest de gewonde springer overbrengen naar de campus Sint-Jan van het Ziekenhuis Oost-Limburg.

Andy Pieters is een ervaren springer. Hij is sinds 2005 lid van de parachuteclub in Zwartberg. Tijdens het proces rond de parachutemoord was hij één van de getuigen. Pieters was namelijk één van de springers die op 18 november 2006 samen met Els Van Doren en Els Clottemans in het vliegtuig zaten en die in groepjes werden gedropt boven Opglabbeek.
Onderzoek moet nog uitwijzen waarom de hoofdparachute niet losgekoppeld kon worden. Vaststaat is dat het om een ongeval gaat, zeker niet om sabotage. (bron: hbvl)

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft u een goede naam?
Sinds deze week hangt er aan een café op het Begijnenplein in Helchteren een groot bord met daarop een opvallende boodschap: geefditcafe-eennaam.be. Wim en Gert Cox, de nieuwe uitbaters van dit cafe, zijn nog op zoek naar een gepaste en goede naam voor hun zaak. Met hun actie roepen ze alvast alle passanten en buurtbewoners op om mee te denken over hun naam.
De persoon die de meest passende naam verzint, kan ongetwijfeld rekenen op een gratis pintje! Meer info: www.geefditcafe-eennaam.be.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaken op school
Bij basisschool Park van Genk zijn de leerlingen van het 2de en het 4de leerjaar de laatste weken helemaal in de ban van de schaaksport. De Schaakacademie Limburg biedt de leerlingen specifieke schaaklessen aan. Die lessen zijn niet lukraak gekozen, ze hebben wel degelijk een meerwaarde in ons basisonderwijs. Het is wetenschappelijk bewezen dat een kind dat leert schaken, beter kan lezen en rekenen en zich in het algemeen ook beter kan concentreren. Schaken is kiezen, plannen maken, beslissingen nemen.

Jonge schakers boeken een enorme vooruitgang op gebied van taal en wiskunde omdat ze bij elke zet dieper leren nadenken en zich beter leren concentreren. Schakers zijn bovendien zeer creatief in het zoeken naar strategieën om hun doel te bereiken. Ook wordt er via schaken gewerkt aan attitudevorming. Hoe omgaan met winnen en verliezen? Hoe planmatig te werk gaan? Hoe verschillende keuzes overdenken? Welke zijn de verschillende manieren om mijn probleem op te lossen?...

Vandaar dat de school, BSGO! Park van Genk ervoor gekozen heeft om dit jaar schaaklessen te integreren in de school en dit in samenwerking met de schaakacademie LIMburg die op dat vlak al heel wat ervaring hebben. (bron: infogids-online.be)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
08-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Infoavond over dyslexie

Vijf tot tien procent van de bevolking heeft in meer of mindere mate last van dyslexie. Het probleem is genetisch bepaald en dus familiaal gebonden. Dyslexie komt meer voor bij jongens dan bij meisjes. Meer en meer situeert men de oorzaak op het niveau van de hersenen.
Wie last heeft van dyslexie slaagt er niet in om vlot te lezen: letters worden geen woorden, woorden krijgen geen betekenis. Dyslexie is een blijvend probleem dat niet volledig verdwijnt met hulp, oefeningen en herhalingen.

Het volgen van gespecialiseerde therapie is en blijft desondanks zeer zinvol. Specialisten zoals logopedisten kunnen immers zeer goed inschatten in welke mate en op welk moment trainen en/of compenseren van lezen en schrijven binnen de therapie aan bod moeten komen.

Kinderen met dyslexie hebben het vaak niet gemakkelijk in de scholen. Leerkrachten en leerlingen zwoegen om de grote hoeveelheden leerstof verwerkt te krijgen. Ook thuis is het vaak hard werken om de grote hoeveelheden te verwerken. Hierbij wordt er vaak beroep gedaan op ouders. Deze ouders stellen zich ook vaak veel vragen: Wat moet er gebeuren in het middelbaar als de leerinhouden nog aanzienlijker en de teksten nog langer worden

Compenserende software zoals Kurzweil 3000 kunnen mede met compenserende en dispenserende maatregelen zorgen voor oplossingen. Door deze hulpmiddelen kunnen leerlingen met dyslexie of andere lees- en leerproblemen de lessen op hun leeftijds-en kennisniveau mee volgen.

Wat de mogelijkheden zijn van deze software voor onze kinderen wordt uitgelegd op een infosessie die wordt gegeven in de basisschool Park van Genk. Ook wordt er tijdens dit infomoment zijdelings ingegaan op het succesvol implementeren van de software op school en thuis. De infoavond vindt plaats op maandag 24 januari om 19.00 uur. Op deze avond worden zowel ouders van kinderen met dyslexie, leerkrachten, logopedisten maar evenzeer andere geïnteresseerden uitgenodigd. Deelnemen aan deze infoavond kost 1,5 euro.

Locatie: BSGO Park van Genk, Weg naar Zwartberg 147, 3530 Houthalen

Inschrijven kan via mail bs.houthalen-helchteren@g-o.be of telefoon 089 38 23 04.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
07-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wild- en wandelpark Molenheide
Inwoners van Houthalen-Helchteren kunnen ook voor 2011 een gratis gezinskaart voor het Wild- en Wandelpark in Molenheide bekomen. Je kan dit gratis pasje afhalen aan het loket bij de ingang in de Molenheidestraat of in de boskantine gedurende de weekends en dit tot eind januari 2011, telkens tussen 11 en 15 uur.
Voor meer info kan je terecht op het secretariaat van het Wild- & Wandelpark: GSM 0477 95 47 00, rik.verding@pandora.be.
Boskantine: tel. 011 52 50 99
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiecijfers
Klik op de afbeelding om de link te volgen
In het overzicht van de verkeersdienst van de lokale politie Houthalen-Helchteren voor 2010 werden volgende vaststellingen gedaan:

-- tijdens de maandelijkse verkeersweek werden in totaal 991 overtredingen vastgesteld;
-- tijdens alcoholcontroles in het weekend legden 47 bestuurders van de 1099 gecontroleerden een positieve ademtest af;
-- de mobiele camera betrapte 3310 bestuurders van de 27.003 op overdreven snelheid;
-- de onbemande camera's op de Grote Baan controleerden 904.700 voertuigen, waarvan er 2166 geflitst werden;
-- de preventieve snelheidsborden controleerden 226.090 voertuigen op hun snelheid;
-- 36 onverzekerde voertuigen werden in beslag genomen.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (4)
06-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persoonlijkheid van het Jaar 2010
De voorbije twee weken kon u op deze website stemmen op één van de 20 genomineerden voor de titel "Persoonlijkheid van het Jaar 2010 - Houthalen-Helchteren".
Een 150-tal personen brachten hun stem uit. Liefst 38% van het totale stemmenaantal ging naar muziekgroep The Sound of Music. Hiermee wordt deze muziekgroep "Persoonlijkheid van het Jaar 2010 - Houthalen-Helchteren".
Proficiat alvast aan de groep en een dikke dankjewel aan alle stemmers.

The Sound of Music
The Sound of Music is een bigband die in 1975 gestart is. Eén van de pioniers was Santo Costa. Vanuit de Koninklijke Harmonie De Eendracht Meulenberg bracht Santo destijds een tiental muzikanten bij mekaar, aangevuld met vrienden uit de fanfare van Houthalen. Ze traden in 1975 voor het eerst op met muziek van onder meer James Last en Max Greger. Vandaag de dag telt de bigband 23 leden, waarvan 20 muzikanten op het podium, 1 mixer, 1 technicus en een PR-man. In de band zijn alle leeftijden vertegenwoordigd. De jongste muzikant is 18 jaar, de oudste 72.
De muziekgroep richt regelmatig zelf showavonden in, waarop telkens honderden muziekliefhebbers afkomen. Verder maakten ze reeds concertreizen naar steden als Berlijn en Erfurt en waren ze te gast op grote evenementen zoals de Middelkerkse bierfeesten. Onlangs nog sloot The Sound of Music het toeristisch seizoen af in het Duitse Brüggen.
Op vrijdagavond zijn de repetities, om de twee weken wordt er voltallig gerepeteerd. De tussenliggende weken worden benut om per sectie (trompetten, trombones, begeleiding, saxen) de nummers in te studeren.
In 2010 bestond de bigband 35 jaar en dat werd gevierd met enkele topconcerten in Houthalen-Oost. Gastzanger was Maarten Cox. Na een mooi feestjaar en uiteraard een 35-jarige traditie ontvangt The Sound of Music nu dus dankzij de vele stemmen van de lezers van deze website de titel "Persoonlijkheid van het Jaar 2010 van de gemeente Houthalen-Helchteren". Dik verdiend!

Op de tweede plaats, met 16% van de stemmen, eindigde tattoo-kunstenaar Frank Diliën. Frank is al jaren actief in de tattoowereld en heeft zijn eigen tattooshop in Houthalen-Centrum. De voorbije jaren was hij als tattoo-kunstenaar al succesvol op tal van internationale wedstrijden. Ook in 2010 behaalde Frank heel wat eer. Zo ging hij in 2010 met de hoofdprijs lopen op de Internationale Tattoo Convention in Eindhoven.

Derde werd met 8% van de stemmen Johan Schouteden. Johan is de schaapsherder van de Sonnishoeve in Helchteren. Jaarlijks organiseert hij onder meer "Kerst met de herder"; een winterevenement voor het goede doel. In 2010 behaalde Johan het internationale nieuws toen hij met zijn schaapskudde van Maaseik naar Brussel trok. Met zijn actie wilde Johan het belang van de biodiversiteit aankaarten en dit op de internationale politieke agenda plaatsen.

Hieronder geven we u graag de volledige top vijftien mee:

1. 38% The Sound of Music
2. 16% Frank Diliën
3. 8% Johan Schouteden
4. 6% Marcel Lijnen (frontman van het actiecomité Het Gaat om U uit Lillo)
5. 5% Bert La Lau (Belgisch Kampioen handbiken)
6. 5% Kris Poncelet (bracht in 2010 stamceldonatie in de nationale media met zijn persoonlijke oproep)
7. 4% Ann Vervoort (voormalige zangeres van Milk Inc die in 2010 overleed)
8. 3% Maarten Wijnants (profwielrenner met onder meer mooie resultaten in de Tour de France 2010)
9. 3% Hannelore Desmet (Belgisch Kampioen hoogspringen)
10. 3% Gust Feyen (voorzitter Limburgse milieukoepel)
11. 3% Maurice Vanhove (75-jarige die in 2010 de Mont Ventoux met de fiets beklom)
12. 2% Alain Yzermans (burgemeester die in 2010 de bouw van het NAC startte en de Clean Tech Campus realiseerde)
13. 1% Kurt van Briel (Belgisch Kampioen Latijnse dans)
14. 1% Jean De Schutter (bezieler van het mijnmuseum die in 2010 de 60.000ste bezoeker mocht ontvangen)
15. 1% Staf Timmers (kunstenaar die in 2010 nav zijn 70ste verjaardag te boek werd gesteld)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weinig tot geen postbedeling
Door een staking bij het postsorteercentrum in Antwerpen, zal er vandaag weinig of geen post in de brievenbus vallen. In het postsorteercentrum van Antwerpen wordt de post voor de provincie Antwerpen én Limburg verdeeld.
Intussen raakte bekend dat ook in het sorteercentrum in Gent een solidariteitsactie op gang kwam. Hierdoor zal heel Vlaanderen weinig tot geen post ontvangen. Hoe lang de actie nog duurt, is niet bekend.
De actie wordt georganiseerd door de bonden. Die vinden onder meer dat de hulppostbodes te weinig verdienen. "Met deze waarschuwingsactie maken we duidelijk dat het personeel de arrogante houding van de directie niet langer pikt", zegt Richard Bastanie, gewestelijk secretaris van ACV Transcom Post.
"We klagen het uitblijven van een akkoord over de DA-contracten aan, de zogenaamde hulppostman. Dat zijn de slecht betaalde contracten die worden aangeboden aan de nieuwe postbedelers. Daarnaast moesten de postmannen die al in dienst waren ook zo'n contract ondertekenen en boeken ze een verlies van netto 250 euro per maand."

"Deze waarschuwingsactie overvalt ons", zegt woordvoerder Fred Lens van bpost. "Temeer omdat de onderhandelingen rond de contracten van de hulppostmannen nog volop bezig zijn. Met deze actie lijkt het wel of de vakbonden een finaal voorstel van tafel vegen, maar zover zijn we nog niet." (bron HBVL)

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.After New Year party
Speelpleinwerking COCO uit Houthalen-Oost organiseert aanstaande vrijdag 7 januari een after New Year party. Deze leuke fuif zal doorgaan in jeugdhuis The Bassment in Houthalen-Oost. De muziek komt van DJ Juva en DJ Alex. Zij draaien onder meer electro house en R&B.
De deuren gaan open om 21.00 uur.

Kaarten in VVK kosten 4,5 euro, aan de kasse betaal je 6 euro. Voorverkoopkaarten vind je bij de nachtwinkel in Houthalen-Oost of bij het Ijsroosje, eveneens in Houthalen-Oost.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemschikken
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 11 januari start Volkstuin Helchteren met een nieuwe lessenreeks bloemschikken. De lessen zijn één maal per maand op dinsdag en donderdag. Iedereen die interesse heeft in bloemschikken, is welkom: zowel beginners als gevorderden. De lessen gaan door in ontmoetingscentrum De Roepsteen in Helchteren en starten telkens om 19.30 uur. Op 11 en 13 januari start de eerste les.
Meer info: tel. 011 724403 of 011 728006.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beste lezer,
welkom op deze blog waar je dagelijks nieuws uit onze gemeente vindt. Zelf iets te melden, geef me een seintje!
Groeten,
Stijn Van Dingenen
E-mail mij

Volg het nieuws van Houthalen-Helchteren ook op facebook:

Inhoud blog
 • 32ste tentoonstelling van rashoenderclub Het Scharrelhoen
 • Infosessie over elektrische voertuigen in Greenville
 • Rommelmarkt op Kelchterhoef
 • Arrestaties in drugsonderzoek
 • Volks landbouwgebeuren op 't Sonnis
 • Integratie-ambtenaar moet inbedding asielzoekers in woonbuurt verbeteren
 • Misschien is judo wel joúw sport!
 • Gemeente schenkt 1000 euro aan vzw Chautaara
 • Heide stilaan op zijn mooist
 • Slachtbonnen zullen 5 euro kosten
  Foto
  Rondvraag / Poll
  Vindt u dat er een tijdelijke brug moet komen aan het kruispunt Grote Baan - Koolmijnlaan?
  ja
  neen
  Bekijk resultaat

  Laatste commentaren
 • offerschande (Equal)
      op Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
 • integratie-ambtenaar (Oma)
      op Integratie-ambtenaar moet inbedding asielzoekers in woonbuurt verbeteren
 • aquagym (zwemles)
      op Aquagym
 • een eigen kijk op kosten (schaapjesteller)
      op Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
 • Nieuws VRT NWS
 • Nieuwe ambachtelijke brouwerij in Maaseik in gebouwen van zorginstelling Covida: "Dagbesteding voor onze gasten"
 • Brandweer Vlaamse Ardennen vernietigt nesten van Aziatische hoornaar voortaan gratis
 • Kinderdagverblijf Tutti Frutti in Halle moet definitief dicht: “Ouders hebben nog half jaar de tijd om alternatief te vinden"
 • Verkoeling nodig? Ontdek hier waar je overal een frisse duik kan nemen
 • Twee mannen veroordeeld tot 3 jaar cel voor overdosis van 24-jarige vriendin uit Heers
 • Roze diamant "The Eternal Pink" geveild voor 32 miljoen euro
 • Glazen paviljoen aan Rubenshuis in Antwerpen te koop: koper moet gebouw zelf ontmantelen en verhuizen
 • Eerste "drijfvuilvanger"in Landen confronteert wandelaars met vele afval dat in het water drijft
 • 180e editie Gentse Feesten met méér activiteiten overdag: "Meer te doen hele festival lang, ook voor kinderen en jongeren"  
 • Gratis pendelbus naar Graspop Metal Meeting vanuit station van Mol
  Nieuws De Morgen
 • ‘Immense artilleriebarage’ en eerste Leopard-tanks in aanval: Russen in paniek door Oekraïens tegenoffensief
 • Proces-Uyttersprot: ‘De jongere zus van Jürgen D. schetst hier een vernietigend beeld van haar broer’
 • Man valt kinderen aan met mes in Franse stad Annecy: meerdere gewonden, dader overmeesterd
 • ‘Immense artilleriebarage’ en tot 120 tanks en pantserwagens: Russen in paniek door Oekraïens tegenoffensief
 • Onthaalmoeder Kim Debruyne opnieuw aan het werk na dood van kindje: ‘Had ik die dag iets gemist?’
 • Hoe Christine and the Queens eindelijk zichzelf kon worden, met een gastrol voor Madonna
 • Grootschalig lenteoffensief lijkt nu echt begonnen: ‘Oekraïne zal tempo nu niet meer laten zakken’
 • Live - ‘Het is zover’: Russische bronnen melden forse toename Oekraïense aanvallen • Minister Gennez wil B-FAST naar Oekraïne sturen
 • UZ Gent schrapt parkeerplaatsen voor medewerkers die te dicht bij het werk wonen
 • West Ham verslaat Fiorentina en wint Conference League
  Nieuws Sporza
 • LIVESTREAM: Drie koplopers strijden voor de zege op pittige slotklim
 • LIVESTREAM: Drie koplopers strijden voor de zege op pittige aankomst bergop
 • Wendy Jans grijpt na thriller tegen Letse net naast vijftiende Europese titel
 • LIVESTREAM: Drie koplopers proberen het peloton voor te blijven
 • Transfers buitenland: Real Madrid lokt jonge linksachter, Keita verruilt Liverpool voor Bremen
 • Genk stuurt opvallend stekelige mail naar abonnees: "Bij ons geen stewards op het veld, maar talenten"
 • Weerman Bram plaatst zich voor het WK gran fondo (maar hij moet werken)
 • LIVESTREAM: Het peloton jaagt op kopgroepje, straks spektakel bij aankomst bergop?
 • Transfers buitenland: Real Madrid herenigt met jonge linksachter, Keita verruilt Liverpool voor Bremen
 • LIVE: Djokovic slaat een eerste kloof in finale avant la lettre tegen Alcaraz
  Nieuws HBVL
 • Brandweer rukt uit voor lichaam in Zenne
 • Ook in China tekorten aan Ozempic: sociaal medium legt promotie van ‘afslankmiddel’ aan banden
 • Remco Evenepoel en Wout van Aert krijgen in Ronde van Zwitserland twee tijdritten en heel wat klimwerk voorgeschoteld: ontdek hier het volledige parcours
 • VIDEO. Historische 24 Uur van Le Mans wordt meteen ontsierd door zware crash: “Oh nee en recht tegen de deur van de piloot!”
 • Opnieuw zomerschool: “Voorkomen dat kwetsbare kinderen met achterstand beginnen”
 • Kerkplein is zaterdag autovrij: uitgebreid programma voor jonge Lanakenaren
 • Lommel SK versterkt zich met Igor Vetokele
 • GEPROEFD. The Greek in Beringen: kan je bij realityster Fabrizio dineren als een Griekse god?
 • GEMEENTERAAD. Na de grote overstroming in Bree: nieuw hemelwaterplan moet overlast voorkomen
 • OPROEP. Enorme rookpluim doet leven in New York stilvallen: kan jij getuigen?
  Hieronder vindt u interessante webadressen uit onze gemeente:


  http://users.telenet.be/jww  
  www.actiefww.com  
  www.avthouthalen.be

  www.bc-helchteren.be

  www.bchouthalen2000.be
  www.bennewed.be

  www.broederkring.be

  www.chirohelchteren.be

  www.chirohelchteren.org

  www.cosimo.be/Meulenberg 

  www.danzav.centerrall.com

  www.dbchouthalen.be

  www.debiekorf.be

  www.delijn.be

  www.denoordzuid.be

  www.diabolichell.be

  www.donboscohelchteren.be

  www.doopie.be 

  www.dropshot.be

  www.fchelson.be

  www.fphouthalen-genk.be

  www.gezinsbond-helchteren.be

  www.groenhouthalen-helchteren.be

  www.gr5wandelaarshelchteren.be
  www.helchterenvv.be

  www.hengelhoef.net
  www.khhoeverheidegalmlillo.be

  www.home.scarlet.be/albert.vandijck

  www.hondenschoolderoedel.be

  www.houthalen-helchteren.be

  www.houthalen-helchteren.cdenv.be
  www.houthalen-helchteren.davidsfonds.be 

  www.houthalensracingteam.be
  www.hvchelchteren.be  

  www.illusio.be

  www.infogids-online.be

  www.jckreasa.be

  www.jeugdhuisthebassment.be

  www.kelchterhoef.be

  www.kreasa.be

  www.ksjhouthalen.be

  www.kwbhelchteren.be

  www.lachfestival.be

  www.lgcc.be
  www.limburgadembenemend.be

  www.mish-mash.be

  www.molenheide.be

  www.mrk-houthalen.be

  www.oc76.be

  www.parkfc.be

  www.poppunt.be

  www.rimo.be

  www.rotary-houthalen.be

  www.schooldeschakel.be

  www.sdhh.be
  www.selishouthalen.be

  www.terdolenfietshappening.be

  www.tvl.be

  www.userstelenet.be/
  ttcpalethouthalen
    
  www.villabasta.be

  www.vlabus.be
  www.wschelchteren.be

  http://www.hhoost.be/
  wijkvereniging/

  Het adres van uw vereniging of organisatie staat er nog niet bij? Geef het ons door en wij voegen het toe.

  Zoeken in blog

  Archief per maand
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
  Startpagina !
  Blog als favoriet !
  Een interessant adres?
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!