Vrijdag 20 mei, in alle vroegte verzamelden we aan het station van De Pinte.Iedereen was tijdig op post en dus kon het treinavontuur beginnen. Zonder oponthoud kwamen we aan in Oostende. Met een fikse wandeling zetten we koers naar het beachhouse. Onderweg konden we al even commentaar geven bij de sportactiviteiten. Waw, een klimmuur, zie daar trampolinespringers, en daar...karate! Wat is linedance,juf? Kijk, jongens daar een springkasteel. Zo veel...mogen wij dat allemeel uitproberen? Na een felgroen polsbandje te hebben aangekregen, trokken we in groepjes op pad. Zelfs de zon kwam al tussen de wolken piepen! Even pauze met een natuurbeschouwing op het strand: schelpen, krabben en andere zee-/strandjuweeltjes kwamen aan bod. Nog snel een boterhammetje en opnieuw vertrokken voor een heerlijk middagje strand, zon, sport en spelen. Moe maar ongelooflijk voldaan kwam de hele groep terug aan bij het station. Super zo'n dag...
Deze morgen vonden we een grote envelop in de bus. Daar zat vast iets grandioos in. Wat tromgeroffel en noodzakelijke stress: er zat een gehandtekend exemplaar van 'Vampierzootje' van Luc Embrechts in. Dat hadden we gewonnen met ons grappig, enthousiast vampierverhaal.
Nog even op een rijtje: Vrijdag 20 mei nemen we deel aan 'een zee van sporten' op het strand van Oostende. We vertrekken die dag stipt om 8uaan het station van De Pinte. We worden er graag weer opgepikt om 17u38. We hebben die dag nodig: sportkledij, lunchpakket, fruit en koek, voldoende drankjes, zwemgerief, handdoek, zonnecrème, eventueem regenjas.
De klas kijkt nu al uit naar een stralende lentedag!
We trokken op onderzoek in de berm. Dieren, planten, afval...er was heel wat te vinden. We kregen zelfs nieuwsgierige blikken van een koppel wilde eenden. En juf, komen we hier nog eens terug?
Elk boek is een geheim. Elke lezer is een ontdekkingsreiziger. In elk boek zit een verhaal verstopt dat wacht op iemand die het open slaat. Klein, fijn spannend, gevaarlijk, stiekem...om te ontdekken. Daaron trokken we deze week naar de bibliotheek. Daar speelden we een spel om puzzelstukken te verzamelen. Deze zouden ons een codewoord bezorgen om de sleutel te kraken. Elke groep deed uitstekend z'n best en de puzzelstukjes werden goed bewaard. We kraakten de code en kregen als beloning een heus diploma.
Vandaag werkten we in de klas rond Japan. In groepjes gingen we aan de slag om België en Japan te vergelijken, om de moeilijke woorden waarmee ze ons om de oren slaan zelf te verklaren, om een fotoboek te maken. Japan is een keten van vier grote eilanden en 4.000 kleinere in het oosten van Azië. Een land met een rijke culturele geschiedenis. Het land is ook gekend voor zijn moderne technologie Ze eten er graag sushi, rijst, gemarineerd varkensvlees. Tokio is de hoofdstad. De officiële taal is het Japans, ze betalen er in Yen.
De zeebeving van afgelopen vrijdag trof het noordoosten van het land. Via vele foto's en krantenartikels konden we vlot praten over wat daar allemaal gebeurt.
Eva (L6) mochten klassen 4,5 en 6 deze mistige woensdagochtend kennismaken met de fantastische capriolen van jeugdauteur Marc de Bel. Een spraakwaterval eerste klas die er dat uurtje in slaagde de aandacht van de kinderen te boeien. Van Alexander tot de Kriegels, met een omweggetje via Troet en Pit & Puf eindigen bij het knappe vleermuisverhaaltje van ons Eva. Heel geslaagd !