Hallo iedereen vandaag ga ik het hebben over bouwstoffen, brandstoffen en beschermende stoffen.
Iedereen eet, dat is ook logisch want we hebben allemaal stoffen nodig zodat ons lichaam fatsoenlijk werkt. Vandaag ga ik meer hebben over de drie verschillende soorten groepen er zijn en welke stof bij welke groep hoort.
Ik begin met de eerste groep genaamd de bouwstoffen. Daaronder vallen onder andere de stoffen water, eiwitten en minerale zouten. Nu vraag je je misschien af waarom behoren deze stoffen tot de bouwstoffen. Wel al deze stoffen helpen erbij je lichaam te verbeteren bv. eiwitten zorgen ervoor dat je groeit (al je nog niet vol groeit bent) en dat je botten sterker worden.
Dan heb je de brandstoffen: dat zijn de vetten en de sachariden (zetmeel + suikers)
En als laatste heb je dan nog de beschermende stoffen: vitaminen en voedingsvezels. Voedingsvezels hebben nie echt een nut voor het lichaam behalve dat ze je darmen schoonmaken.
Hallo, vandaag ga ik jullie meer vertellen over hoe voedsel wordt bewaard.
Soms wordt voedsel gepasteuriseerd. Misschien vraag je je nu af wat pasteuriseren betekent. Pasteuriseren is een proces in de voedselindustrie dat schadelijke bacteriën in aan bederf onderhevige voedselproducten vernietigt door het kort te verhitten (tot 72°). Hierbij wordt de smaak van het product het minst aangepast, maar worden ook niet alle bacteriën gedood.
Je kunt het voedsel ook steriliseren en steriliseren is het opzettelijk doden van micro-organismen, zoals bacteriën, schimmels en sporen. Steriliseren van voedsel gebeurt door sterke verhitting (boven 100°C), of met een hoge dosis straling. Hierbij gaan alle bacteriën dood maar verandert de smaak wel.
Je kunt voedsel ook drogen. Drogen = is het (natuurlijke of kunstmatige) proces waarin het watergehalte van een stof of voorwerp wordt verlaagd.
Vacuüm verpakken is ook nog een andere optie om voedsel te bewaren. Vacuüm verpakken is eigenlijk een verpakking waar alle lucht is uitgehaald zodat het eten langer eetbaar blijft.
Als laatste heb je dan nog roken. Je kunt voedsel dus ook roken maar wat bedoel ik nu met roken? Roken is het bijwerken van voedsel door het in rook van smeulend (brandend) hout te hangen.
Vandaag ga ik het hebben over de verschillende soorten fruit juices.
Als eerst moet je weten dat je Verschillende smaken hebt genaamd: zoet (bv. suiker), zuur ( bv. citroensap), zout (bv. zout) en bitter (bv. pompelmoessap).
Je moet natuurlijk weten welke smaak je het liefste hebt in je fruit juice. Wil je liever een fruit juice met een zuurdere smaak gebruik wat citroensap. Of wil je liever een zoete fruit juice dan gebruik je best wat meer suiker. Je selecteert best ingredïenten naar gelang hoe jij wil dat je fruit juice smaakt.
Ik heb bijvoorbeeld een fruit juice gemaakt met sinaasappelsap (van 2 sinaasappelen) , 1 mango en 2 bananen. Daarna hebben we al dat fruit gemixt in een blender en natuurlijk ook geproefd. Na het proeven van deze fruit juice hebben wij er nog wat suiker bijgedaan omdat de fruit juice wat zuur smaakte. Ook hebben wij de fruit juice nog wat aangelengd met water. Na die toevoeging hebben wij de fruit juice nog wat meer gemixt en na het mixen nogmaals geproefd aan de fruit juice, zodat wij konden proeven wat de fruit juice nog meer nodig had. Als wij klaar waren met het mixen van de fruit juice en wij blij waren met de smaak, hebben we een deel overgegoten in een glas en de rest in een fles. En later hebben we dan ook nog een etiket op die fles geplakt. Met de naam Exotic Treasure.