Inhoud blog
  • De geschiedenis van zeep.
  • Tips bij het maken van zeep.
  • Nieuw project.
  • Zelf lesgeven.
  • Geleiders.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Go techniek!

    25-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het resultaat.
    Het fruit dat bij de rijpe banaan zat is nu overrijp, de andere vruchten zijn nu rijp en klaar op om te eten.
    Het besluit is dus dat er in rijpe vruchten zoals bananen, kiwi's, appels,... een gas zit die het rijpen van andere vruchten versneld.
    We noemen deze stof Ethyleen.
    Een tipje voor thuis: leg nooit een rijpe vrucht zoals appel, banaan, kiwi, ... naast een andere vrucht in de fruitschaal,
    tenzij je van overrijp fruit houdt of het fruit snel mag rijpen.

    Nu zal ik jullie wat meer vertellen over het drankkarton waarin fruitsap verpakt zit.
    Het drankkarton bestaat uit 3 lagen: karton, aluminium en plastiek.
    Men gebruikt het karton voor de stevigheid, het plastiek voor een perfecte sluiting en als bindmiddel tussen de verschillende lagen
    en aluminium wordt gebruikt als bescherming tegen licht en lucht.

    Volgende les zullen we de groepen maken met wie we samen werken om ons eigen fruitssap te maken.
    Ik heb een ideetje om het te doen met appel, peer en citroen.
    Als gekke naam Apperoen!
    Ik hou jullie op de hoogte!

    25-11-2012 om 00:00 geschreven door Eady Sweetlove  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het bewaren van voedingsmiddelen.

    Door onze medeleerlingen werden ons verschillende bewaartechnieken uitgelegd. Enkele voorbeelden.
    Vacuüm verpakken:
    Luchtledig verpakken ( kiemvrij )

    Het stereliseren van fruitsap:
    Dit is door verhitting de microben doden.

    Roken: het roken van zalm bijvoorbeeld. Men hangt voedingsmiddelen in rook met als reden het afremmen van microben.
    Zo zijn er nog veel, zoals opleggen in azijn, UHT, drogen, pasteuriseren, ...

    Nu zal ik nog uitleggen waarom we een rijpe banaan niet naast een onrijpe vrucht mogen leggen.
    We deden hierbij een proefje. We legden een rijpe banaan in een papieren zak met nog een peer en een perzik.
    In de andere zak stopten we er enkel een peer en een perzik in.
    Het resultaat zal ik in mijn volgend bericht vermelden, ik kijk er al naar uit!
    Jullie ook?


    22-11-2012 om 00:00 geschreven door Eady Sweetlove  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De recyclage van glas.
    In dit berichtje vertel ik jullie wat meer over de recyclage van glas.

    Grote vrachtwagens brengen het glas binnen. Eerst heb je voorsorteerders die de grove stukken vuil er vooraf al uithalen.
    In 1 000 kilo glas zit ongeveer 40 kilo vervuiling, zoals doppen, deksels, kruiken, schalen, ...
    Deze horen niet in de glasbak en worden dus door voorsorteerders vooraf met de hand verwijderd.
    Daarna heb je het breken en het zeven van het glas. Men brengt zo de scherven op gewenste grootte.
    Later worden eerst metalen dekseltje en ringen verwijderd door grote magneten.
    Vervolgens zuigt de zogenaamde cycloon de lichtere deeltjes zoals plastiek en papier uit de glasstroom,
    waarna de niet-magnetische-voorwerpen met een wervelstroom worden gescheiden.
    Tot slot worden materialen zoals keramiek en porselijn door laserogen gedetecteerd en er aan de hand van luchtdruk uit geschoten.
    Hierna volgt een nacontrole.
    Aan het einde van het proces vindt nog één laatste manselijke controle plaats, hierbij wordt gekeken of er nog organisch afval zoals
    mayonaise, jam,... nog aan het glas hangt.
    Het glas wordt dan voor ongeveer 8 weken opgeslagen.
    Het organisch materiaal wordt door bacterieën afgebroken waarna het glas naar de keurmeester gaat.
    Daarna wordt het glas weggevoerd naar een andere fabriek waar het glas gesmolten wordt tot een warme massa en dan
    terug in een nieuwe vorm gegoten wordt om opnieuw zijn dienst te doen als glazen fles.

    Ik hoop dat jullie nu iets bijgeleerd hebben over het recycleren van glas.
    Dank U voor het lezen van mijn blog!








    20-11-2012 om 00:00 geschreven door Eady Sweetlove  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)


    Archief per week
  • 29/04-05/05 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs