vriendenkring LOF
vrije tijd en uitstappen
Inhoud blog
  • En nu weer ons programma van Seniorenknooppunt Molenbeek
  • Maandblad Vief Meise September 2018
  • Informatieblad Juli 2018
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    17-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma januari 2011

    L.B.G. Molenbeek                                    Infoblad nr 287

    HULP EN VERMAAK                  

    Gemeenteplein 9                             1° kwartaal  2011.

    Molenbeek

    REKENING NR : KBC 733-0359726-80

    IBAN BE47 7330 3597 2680

     

      Januari 2011

     

     

     

     

                                                                  

    En weer is er een jaar voorbij. Hoe snel de tijd toch vergaat. Dus laat er ons llen van profiteren om van het jaar 2011 iets gezellig te meken. Een goede gezondheid is echter hierbij van groot belang. Daarom wens ik U dit allen in 2011 en later toe zodat we nog veel zouden kunnen genieten van elkaars aangenaam gezelschap, en daar klinken we op.

    Dit jaar gaan we, gezien het succes de voorbije jaren een verblijf  boeken in Bütgenbach, uiteraard met een volledig ander programma. Dit  verblijf zal doorgaan op volgende datum:  van 01 tot 05/08/2011.  Prijs en programma zal later medegedeeld worden, is actueel nog in voorbereiding. Uit ervaring weten we dat hier een snelle boeking aangewezen is en inderdaad, NU AL dienen we over te gaan op wachtlijsten.


    Ook gaan we dit jaar naar Zuid-Tirol, namelijk in Pfalzen in het Wellness hotel waar we in 2008 verbleven met natuurlijk een totaal ander programma maar ook weer iets om van te smullen.

    Dit zal doorgaan van 08 tot 15 mei 2011. Dit is een 8-daagse all-inclusive-reis.


    Op dinsdag  04 januari  2011 om 13 u 30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

    Deze maand worden volgende  vrienden in de bloemetjes gezet gezien ze jarig zijn. Het betreft onze vriendinnen: D’Hondt Simonne en  Michiels Elise, en onze vrienden Renquin Jean en Van Moer Etienne. Aan allen een hartelijke proficiat gewenst!!! En graag nog jaren midden onder ons!!!


    Brussels Volkstejoeter:        Duideduidui

    Wanneer : zondag 23 januari 2011, aanvangsuur 14u30

    Waar :  zinnema anderlecht (adres: Veeweydestraat 24-26 te 1070 Anderlecht)

    Kostprijs : €7 leden Liberale mutualiteit / €10 niet-leden Liberale mutualiteit 

    Korte beschrijving: Een knotsgekke komedie in 3 bedrijven:- De generale repetitie, een farce met slaande deuren.De hoofdrolspeelster weet niet precies waar welk woordje moet komen. Haar tegenspeler krijgt het allemaal niet gezegd. De toneelmeester is oververmoeid en zijn assistente heeft absoluut geen gezag…De regisseur slaagt er niet in zijn troepen de baas te blijven.De farce wordt een farce!                                                                                             
    In het tweede bedrijf maken we de 30ste voorstelling mee, gezien vanuit de coulissen.Ruziënde actrices en acteurs die toch nog proberen de voorstelling goed te laten verlopen.

    In het derde bedrijf maken we de laatste voorstelling mee. Blijkbaar zijn de ruzies alleen maar erger geworden.

    Inschrijvingen voor: donderdag 23 december 2010, maar er zouden nu nog enkele plaatsen beschikbaar zijn.

    Op maandag  07 februari  2011 om 13 u 30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

     Operette Heist-op-den-berg      De Csardasfürstin 

     

    Wanneer  : zaterdag 12 februari 2011, aanvangsuur 15uur

    Waar  : CC Zwaneberg, Heist op den Berg (adres: bergstraat, 2220 Heist op den Berg)

    kostprijs : €29 leden Liberale mutualiteit / €32 niet-leden!busvervoer inbegrepen!

                     €20 leden Liberale mutualiteit / €23 niet leden! busvervoer NIET inbegrepen!

    Korte beschrijving: De geschiedenis speelt zich af in Budapest. De ster van het Orpheumtheater Sylva Varescu, geeft haar afscheidsvoorstelling alvorens zij een tournee door Amerika gaat aanvangen tot groot verdriet van Edwin, wiens hart onstuimig voor de zangeres klopt...

    Inschrijvingen voor: maandag 10 januari 2011

    Provinciehuis Leuven

    Wanneer : maandag 21 maart 2011, aanvangsuur 10uur

    Waar : Provinciehuis Leuven (adres : provincieplein 1, 3010 Leuven)

    kostprijs : €25 leden Liberale mutualiteit / €28 niet leden! busvervoer inbegrepen!

                    €15 leden Liberale mutualiteit / €18 niet leden! busvervoer NIET inbegrepen!

    Korte beschrijving : Na een lekkere koffie met croissant, starten we de dag met een rondleiding in het provinciehuis te Leuven. Achteraf kunnen we genieten van een heerlijke maaltijd. Uiteindelijk gaan we Leuven nog even ontdekken en verkennen onder de professionele leiding van een plaatselijke gids.

    Inschrijvingen voor : maandag 28 februari 2011

    Houden van ... Wanneer : donderdag 28 april 2011, aanvangsuur 14u30

    Waar : Sportpaleis Antwerpen (adres : Schijnpoortweg, 119; 2170 Merksem)

    kostprijs : €16 leden Liberale mutualiteit / €18 niet-leden !busvervoer inbegrepen!

                     € 6 leden liberale mutualiteit / € 8 niet leden !busvervoer NIET inbegrepen!

    Korte beschrijving : Dana Winner, Ingeborg, Danny Fabry, Garry Hagger en Koen Crucke zijn de Vlaamse artiesten op het programma. Ook de Nederlandse zangeres Ria Valk zal van de partij zijn. Een bijzondere hommage aan Wim De Craene wordt gebracht door Andrea Croonenberghs, Della Bosiers, Mira, Lander & Tom Van Landuyt. Met de livebeleiding door het Houden van-orkest en de presentatie door Luc Appermont zijn weer alle ingrediënten aanwezig om er een fantastisch feest van te maken in het Sportpaleis.

    Inschrijvingen voor : vrijdag 25 februari 2011.

    Ik denk dat daar toch zowat iedereen zijn gading in kan vinden en natuurlijk komt dit alles boven op onze maandelijkse gezellige samenzijns.1

    1 Voor de uitstappen georganiseerd door L.B.G. Brabant, vraagt men om op de eerstvolgende vergadering reeds een optie te nemen opdat zij tijdig zou kunnen afspreken met de gidsen.

     ' 02/209 49 30.

    Mochten sommige van onze leden problemen hebben met het gebruik van hun computer, kan er altijd beroep op ons gedaan worden. Wil je ook zo een mooie PowerPoint presentatie maken, geen nood, geef ons een seintje.

    De rubriek:“Tip van de maand. “    

    Een herhaling maar wel belangrijk:

    De alarmcentrale Eurocross veranderd van naam vanaf  01-01-2011. Voortaan gaan ze verder onder de naam MUTAS.

    Niettegenstaande de naam veranderd blijft dezelfde dienstverlening bestaan.

    Indien je geconfronteerd wordt met gezondheidsproblemen in het buitenland dan kun je bij MUTAS terecht. Zij kunnen zorgen voor U door bijvoorbeeld contacten te leggen en/of  eventueel te overleggen met een ziekenhuis, en dies meer. Je moet daarom wel contact opnemen met MUTAS bij gezondheidsproblemen in het buitenland. Voor kleine zorgen echter, moet U ter plaatse betalen en de betalingsbewijzen bijhouden. Aan te raden is ook om de verpakkingen en bijsluiters van geneesmiddelen bij te houden. Je dient wel contact op te nemen met MUTAS vanuit het buitenland via hun speciaal nummer : 0032-2/2720900. Deze dienst is 7 dagen op 7 en 24 u op 24 bereikbaar.Vergeet ook zeker niet tijdig jouw kaart aan te vragen via het ziekenfonds VOOR je naar het buitenland vertrekt. Nuttige  folders te bekomen aan de loketten van onze Liberale Mutualiteit. !

     

    Wil je jezelf uitdagen en jezelf in positieve zin verbazen, twijfel dan niet langer en neem een taak van vrijwilliger op in ons bestuur, onze leden zullen er U dank om weten.


    Nuttige  folders te bekomen aan de loketten van onze Liberale Mutualiteit.
    !

    Voor de internauten # onder ons, is er de mogelijkheid om steeds op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van L.B.G Brabant, hiervoor kan men op de Web-site van de Liberale Mutualiteit gaan, namelijk www.libmutbrab.be en daar de vermelding “Links” aanklikken en dan te klikken op LBV. Op dat ogenblik heeft men toegang tot de programmatie van LBG Brabant.                              # = gebruikers van het Internet.

     

    Wij hebben ook een website gemaakt  voor onze vriendenkring, u kunt deze raadplegen op het volgend adres:  www.bloggen.be/vriendenkringlof

    en E-mail: etienne.vanmoer@skynet.be of etvanmoer@hotmail.com  

    U bent er altijd welkom!!!     Heb je graag hulp, vraag het maar aan Etienne Van Moer.  

    Met niet-leden bedoelen we personen die geen lid zijn van de Liberale Mutualiteit van Brabant.                                          Wie graag het verslag ontvangt van ons verblijf in Bütgenbach of Zuid-Tirol kan dit nog steeds bekomen bij Etienne Van Moer,  men kan het ook consulteren op onze blog :  www.bloggen.be/vriendenkringlof


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-01-2011, 16:11 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    03-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas 2010

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Afdeling L.O.F.  Noordrand  GSM : 0476428600

    UITNODIGING

    Beste Leden, 

    Nog enkele weken en Sinterklaas en Zwarte Piet zijn weer in het land. Wij hebben hen reeds gecontacteerd om er voor te zorgen dat ze ook dit jaar ons SINTERKLAASFEEST niet zouden vergeten. En zopas ontvangen wij een bericht dat ze er zeker zullen bij zijn.

    Daarom nodigt de Liberale Mutualiteit van Brabant, afdelingen Grimbergen, Meise, Strombeek, Wolvertem je uit op ons jaarlijks Sinterklaasfeest op zondag 5 december 2010 in de PAROCHIEZAAL te BEIGEM.

     

    Het programma ziet er als volgt uit: 

    • om 15.00 uur   is er een welkomstwoord door de voorzitter.

                                                                                                  Voor alle deelnemers voorzien we een kop koffie en taart.

                                                                                                  Voor de kinderen wacht een warme tas chocolademelk en taart.

    • om 15.30 uur   Pietenshow “de verdwenen koekjes”
    • om 16.15 uur   is er tijd voor een pauze en organiseren we een tombola
    • om 17.00 uur   Vervolg Pietenshow “de verdwenen koekjes”
    • om 17.30 uur   verwachten wij Sinterklaas en Zwarte Piet

                                                                                Wat zouden ze dit jaar voor ons meegebracht hebben?

     

    Vanaf 14.30 uur is de cafetaria achteraan in de zaal geopend.

     

    Wij hopen dat het net als de vorige jaren een onvergetelijke namiddag wordt voor groot en klein.

     

    Voor kinderen tot en met 10 jaar (geboren in 2000 of later), de gepensioneerden en de invaliden heeft Sinterklaas een geschenk voorzien.

     

    De deelname aan dit sinterklaasfeest is gratis voor alle leden van de Liberale Mutualiteit van Brabant die in orde zijn met hun bijdrage voor de aanvullende verzekering.

     

    Je dient je wel in te schrijven vóór 15 november 2010 aan de hand van bijgevoegd inschrijvingsformulier.

     

    Niet-leden zijn eveneens welkom. Zij dienen evenwel onderstaand deelnamegeld per persoon te betalen:

    5 € per persoon voor vergezellende kinderen, volwassenen en gepensioneerden

    10 € per gepensioneerde indien zij een geschenk wensen

    15 € per kind geboren in 2000 of later indien zij een geschenk wensen.

    Mogen wij a.u.b. vragen om:

     

    • de inschrijvingsdatum te respecteren, het is anders onbegonnen werk om alles praktisch te organiseren;
    • duidelijk te vermelden wie aanwezig zal zijn om onnodige aankopen te vermijden.

     

    Sinterklaas herinnert eraan dat hij enkel speelgoed en geschenken voorziet voor kinderen, gepensioneerden of invaliden die aanwezig zijn in de zaal.

     

     

     

     

     

     

     

     

    Afdeling L.O.F.  Noordrand  GSM : 0476428600

     

     

    Inschrijvingsformulier

    Naam:              ___________________________________________________________________________

    Adres:              ___________________________________________________________________________

    Tel:                              ______________________________           GSM:            _____________________________________

    Schrijft in voor:

           Sinterklaasfeest op 5 december 2010

     

    Kinderen

                Naam en voornaam                                                                            Geboortedatum            Geslacht                                              Lidnummer                 

                ____________________________               __ / __ / ____             M – V (1)                                ______________

                ____________________________               __ / __ / ____             M – V (1)                                ______________      

     

                Gepensioneerden

                Naam en voornaam                                                                            Geboortedatum            Lidnummer      

                ____________________________               __ / __ / ____             ______________

    ____________________________                      __ / __ / ____             ______________      

     

                Invaliden

                Naam en voornaam                                                                            Geboortedatum            Lidnummer      

                ____________________________               __ / __ / ____             ______________      

    ____________________________                      __ / __ / ____             ______________      

     

                Vergezellenden

                ____________________________               ______________      

    ____________________________                      ______________      

    en

          

           betaalt het totaal bedrag op de zitdagen en of aan Van Moer Etienne, Blauwenberg 7 te Meise

    Datum:                                    __ / __ / ______                                                                                                                                          Handtekening:             _____________

     

    Gelieve dit formulier terug te bezorgen op de zitdag van de mutualiteitsafdeling of aan:

    Van Moer Etienne, Blauwenberg 7 te Meise.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-11-2010, 20:21 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    02-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma Hulp & Vermaak

    L.B.G. Molenbeek                                    Infoblad nr 285

    HULP EN VERMAAK                  

    Gemeenteplein 9                             4° kwartaal  2010.

    Molenbeek

    REKENING NR : KBC 733-0359726-80

    IBAN BE47 7330 3597 2680

     

            November 2010

    Deze maand worden volgende vrienden in de bloemetjes gezet gezien ze jarig zijn en het zijn er deze maand velen, een hartelijke proficiat gewenst!!! En graag nog jaren midden onder ons.á

    Een van deze jarigen is onze vriendin Julienne Van Malderen, zij viert met ons haar gezegende leeftijd van 90 jaar. Zeker een dikke proficiat gewenst!!!

                                                   _________________________________

    Hartelijk Proficiat !

    Wij hebben het genoegen jullie te kunnen mede te delen dat we een opvolger hebben gevonden voor ons aller Voorzitter Joske De Souter. Het betreft onze vriend Dubois Pierre die we dan ook heel hartelijk danken en proficiat wensen.

    Op 07 november 2010 gaan we naar een Russische Show en dompelen we ons onder in de Russische sfeer met optredens van onder meer Piotr Isbach, Eric Goovaerts, Dirk Peeters en het “Medea Ballet” Toegangsprijs 12 €.

     

    Op maandag  08  november  2010 om 14 u ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Uitzonderlijk de 2° maandag aangezien de

    1° maandag Allerheiligen is en de kantoren gesloten zijn.

     

    Op vrijdag 19 november 2010 organiseert het Seniorencentrum  naar aanleiding van de Seniorenweek een uitstap met koffie en koek, middagmaal (3 gangen), bezoek met autocar aan het Chinees Paviljoen/Japanse Toren en een geleide stadsrondrit + ongevallenverzekering voor die dag.

    De prijs bedraagt 25 € voor het geheel. Inschrijvingen en betalingen dienen wel zo vlug mogelijk te

    gebeuren. Afspraak GC De Markten aan de Oude graanmarkt 5 makkelijk te bereiken met de Metro.   

    Vlug inschrijven is echter de boodschap gezien het beperkt aantal plaatsen.

    Nog enkele activiteiten in een notendop :

    Volgend  jaar gaan we, gezien het succes de voorbije jaren een verblijf  boeken in Bütgenbach, uiteraard met een volledig ander programma. Dit  verblijf zal doorgaan op volgende datum:  van 01 tot 05/08/2011.  Prijs en programma zal later medegedeeld worden, is actueel nog in voorbereiding. Uit ervaring weten we dat hier een snelle boeking aangewezen is en inderdaad, NU AL dienen we over te gaan op wachtlijsten.

    Ook gaan we volgend jaar naar Zuid-Tirol, namelijk in Pfalzen in het Wellness hotel waar we in 2008 verbleven met natuurlijk een totaal ander programma maar ook weer iets om van te smullen.

    Dit zal doorgaan van 08 tot 15 mei 2011. Dit is een 8-daagse all-inclusive-reis.

     

    En op 22 november in de lokalen van de Liberale mutualiteit van Brabant wordt er een theatermonoloog opgevoerd met Leen Persijn. Van al deze activiteiten zal er meer informatie en concrete afspraken verschijnen in de programma’s van de volgende maanden. Prijs : volledig gratis.

    Op maandag  06 december  2010 om 13 u 30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

     

    Ik denk dat daar toch zowat iedereen zijn gading in kan vinden en natuurlijk komt dit alles boven op onze maandelijkse gezellige samenzijns.1

    1 Voor de uitstappen georganiseerd door L.B.G. Brabant, vraagt men om op de eerstvolgende vergadering reeds een optie te nemen opdat zij tijdig zou kunnen afspreken met de gidsen.

     ' 02/209 49 30.

    Mochten sommige van onze leden problemen hebben met het gebruik van hun computer, kan er altijd beroep op ons gedaan worden. Wil je ook zo een mooie PowerPoint presentatie maken, geen nood, geef ons een seintje.

     

    De rubriek:“Tip van de maand. “    

    We hebben het genoegen jullie te kunnen meedelen dat er een nieuwe educatieve medewerkster werd aangeworven op de Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant. Haar naam is Lotte Dierkens. Wij, secretarissen en Voorzitters van de plaatselijke afdelingen konden reeds met haar kennis maken op een vergadering van LBG Brabant op 27 oktober.

    Verder werd  er zoals jullie wellicht weten een interview door LBV nationaal afgenomen van uw dienaar Etienne Van Moer.  Het relaas van dit interview kunnen jullie volgen in het tijdschrift “COURANT” dat jullie ter beschikking is en op de vergadering zal uit gedeeld worden.

    Deze is een uitgave van de Bond Nationaal, we vinden in dit exemplaar o.a. enkele interessante artikels over : biodiversiteit, ook 50 aandachtspunten over ouderenthema’s, ook een prachtige reportage over de persoon “Johnny Cash” de beroemde zanger.

    Verder is er een artikel over de voordelen die lichaamsbeweging ons aanreiken maar ook vind je er de activiteitenkalender waarin de belangrijkste activiteiten in ons landsgedeelte in een adem worden vermeld. Ditmaal echter zonder de activiteiten van LBG Brabant gezien de moeilijke periode die het

    Bestuur diende mee te maken ingevolge het ontslag van de educatieve medewerkster.

    Maar geen nood, met de aanwerving van onze nieuwe educatieve medewerkster Lotte Dierkens zal zij de draad weer oppikken en ze zal er zeker stevig tegenaan gaan met haar jeugdige moed en doortastendheid.

    Om verder te gaan over de “Courant”, deze Courant kan jij zelf ook het hele jaar in haar vol ornaat bekomen en koesteren aangezien je voor een luttele 7€ zo een prachtig hedendaags tijdschrift, op onze maat geschreven, kunt bekomen en hiervan kunt genieten en volgen van al wat reilt en zeilt in onze afdelingen .

    In het herfstnummer kun je bovendien het interview nalezen dat onlangs van mij werd afgenomen.

    Dus ik wil hier eindigen met jullie veel leesgenot te wensen.

     

     

    Wil je jezelf uitdagen en jezelf in positieve zin verbazen, twijfel dan niet langer en neem een taak van vrijwilliger op in ons bestuur, onze leden zullen er U dank om weten.

     

    Een verwittigd persoon is er twee waard.…

    Wist u dat de Liberale Mutualiteit een tussenkomst geeft inzake dieet aan haar leden die in orde zijn met hun aanvullende verzekering? Een goede mededeling: in 2010 werden de verschillende verzekeringen niet verhoogd, niettegenstaande de crisis en voor gezinshoofden zelfs met 3 € verminderd, als dat geen goed nieuws is.

    Nuttige  folders te bekomen aan de loketten van onze Liberale Mutualiteit. !

    Voor de internauten # onder ons, is er de mogelijkheid om steeds op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van L.B.G Brabant, hiervoor kan men op de Web-site van de Liberale Mutualiteit gaan, namelijk www.libmutbrab.be en daar de vermelding “Links” aanklikken en dan te klikken op LBV. Op dat ogenblik heeft men toegang tot de programmatie van LBG Brabant.                              # = gebruikers van het Internet.

     

     

    Wij hebben ook een website gemaakt  voor onze vriendenkring, u kunt deze raadplegen op het volgend adres:  www.bloggen.be/vriendenkringlof

    en E-mail: etienne.vanmoer@skynet.be of etvanmoer@hotmail.com  

    U bent er altijd welkom!!!     Heb je graag hulp, vraag het maar aan Etienne Van Moer.  

    Met niet-leden bedoelen we personen die geen lid zijn van de Liberale Mutualiteit van Brabant.                                         

    Wie graag het verslag ontvangt van ons verblijf in Bütgenbach of Zuid-Tirol kan dit nog steeds bekomen bij Etienne Van Moer,  men kan het ook consulteren op onze blog :  www.bloggen.be/vriendenkringlof

     

     

     

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-11-2010, 13:47 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    18-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuid Tirol 2011

     

     

    8 daagse all-inclusive-reis naar Zuidtirol

    Zondag, 8 mei tot zondag, 15 mei 2011

     

     

     

    Onze “all-inclusive”-reis naar Pfalzen / Zuidtirol van 8 tot 15 mei 2011.

     

    Opstapplaats en -tijd blijft te bespreken

     

    Wat inclusieve is in het ****hotel :

     

    -    reis en uitstappen in luxus-reisbus

    -         7 x overnachtingen in grote luxe kamers met douche, WC, Tel, Sat-TV, Safe en terras;

    -         7 x rijk ontbijtbuffet met Muesli, teebuffet, huisgemaakte specialiteiten, verse broodkeuze, diverse eiergerechten (daarvan 1 x champagneontbijt)

    -         7 x verwenning-demi-pension (daarvan 1 traditioneel boerenbuffet met tiroler specialiteiten en 1 De Gust avond bij kaarsdiner)

    -         dagelijks een klein middaggerecht of een lunchpakket bij excursies van een hele dag

    -         dranken inclusieve in het hotel : sap, bier en huiswijn van 11u00 tot 21u30 gratis

    -         2 x koffie en gebakbuffet in de namiddag

    -         1 x dessertbuffet

    -         middagmaal bij heen- en terugreis

    -         dagelijks vers slabuffet

    -         1 x welkomdrank (een flesje champagne op de kamer)

    -         1 tiroler dansavond met live muziek;

    -         Zwembad en Panoramaterras incl.;

    -         2 x ’s morgens watergymnastiek (07u00 – 07u30)

    -         Sauna etc.

    -         Badmantel in de kamer

    -         Gids bij de uitstappen

     

    Uitstappen :

    1 dag beleveniswandeling naar de Haidenberger Alm (middageten inbegrepen – georganiseerd van het hotel)

    1 dag Sterzing en Jaufenpass

    1 dag Bozen en Kastelruth en St. Ulrich

    1 dag Gardameer : Riva (vanaf hier is er een gids bij) en Malchesine

    1 dag Ahrental : Bruneck – Brixen (Neustift en Dom) – Sand in Taufers – Kasern

    1 dag vrije tijd

     

    Prijs per persoon in een dubbelkamer : 703,00 € bij een minimum aantal deelnemers van 25.

    Single-toeslag : 122,00 €

    Er zijn maar 4 singlekamers mogelijk!

    Hotel : **** Wellnesshotel Sonnenhof Pfalzen of  **** Sporthotel Winkler

    www.winklerhotels.com

    Met vriendelijke groeten,

    Van Moer Etienne L.B.G. Molenbeek en Meise


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-09-2010, 10:03 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma LBG Molenbeek September 2010

    L.B.G. Molenbeek                                    Infoblad nr 283

    HULP EN VERMAAK                  

    Gemeenteplein 9                             3° kwartaal  2010.

    Molenbeek

    REKENING NR : KBC 733-0359726-80

    IBAN BE47 7330 3597 2680

     

    September 2010

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Volgend  jaar gaan we, gezien het succes de voorbije jaren een verblijf  boeken in Bütgenbach, uiteraard met een volledig ander programma. Dit  verblijf zal doorgaan op volgende datum:  van 01 tot 05/08/2011.  Prijs en programma zal later medegedeeld worden, is actueel nog in voorbereiding. Uit ervaring weten we dat hier een snelle boeking aangewezen is.

     

    Elke 1° woensdag van de maand en dit tot september kan men gaan lunchen in het Bonnevie park tussen 12 u 30 en 13 u 30. 

     

    Deze maand september hebben we volgende vriendinnen te vieren : Courtoy Andrée,  Scheers Simonne en Van de Casteele Maria, Wij heten hen hartelijk proficiat en nog vele jaren onder ons.  Hartelijk Proficiat !

     

    Op maandag 06 september  2010 om 14 u ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Laatste inlichtingen voor onze uitstap naar Eupen voor morgen.

     

    Op dinsdag 07 september organiseren we een multiculturele uitstap met luxe autocar van de firma Business Coach naar Eupen en ruime omgeving. We bezoeken het Historisch Museum van de stad Eupen, daarna een rondleiding door de stad met plaatselijke gids en een bezoek aan de Chocolaterie Jacques. ,We vertrekken aan  de Carpool parking in Meise om 7 uur en aan het Boudewijnstadion om 07 u 30. Deelname in de onkosten : Leden 37 €, niet leden 40 €. Voor de rest komt de kassa tussen. Inschrijvingen en betalingen zo spoedig mogelijk bij : Van Moer Etienne.

     

    Op 26 september 2010 : Starfestival …Together met Jean-Pierre Lepoutre crooner, Geert Valcke pianist, en de concertband “De Ster” uit Evere alsook de koninklijke Filharmonie van Jette.

    Toegangsprijs 12 €.

     

    Op 30-09-2010 gaan we naar een Cruise met Strato-Vani een uniek eenmalig spektakel met optredens van Wil Tura, Monika Martin één van de grootste Oostenrijkse artiesten bekend van de grote Duitse tv-shows, ook de Diamond Brothers enz… Wij genieten van een korting van 5 € en we krijgen er dan nog een CD van dit optreden bovenop. Dit is altijd vlug volzet het komt er dus op aan om zo vlug mogelijk te reageren. L.B.G. Brabant gaat zodra alles geregeld is ons de laatste details overmaken. Prijs met busvervoer: leden 45€ Niet leden 50€. Bushalte wordt later medegedeeld.

     

    Op maandag 04 oktober  2010 om 14 u ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

     

    ENSOR ONTMASKERD.

    Donderdag 14 oktober 2010 om 14.00 uur in het ING Cultuurcentrum in Brussel. Samenkomst in het centraal-station

    In 2010 zou James Ensor 150 jaar zijn geworden. Ensor was niet alleen een creatief genie maar ook een getroebleerde persoonlijkheid met een even sterke fascinatie voor het licht als voor de dood.

    De onschatbare collectie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen verhuist bijna integraal naar Brussel. Meer dan 30 schilderijen en 150 tekeningen werpen een blik op de geheimen van een kind met een hoofd vol dromen dat uitgroeit tot een toonaangevend kunstenaar. Ensor eindelijk ontmaskerd.

    Prijs: leden         8,00€     Niet leden  9,00 €     Inschrijven tot 1 oktober 2010   (verzamelen centraal station)

     

    Op 07 november 2010 gaan we naar een Russische Show en dompelen we ons onder in de Russische sfeer met optredens van onder meer Piotr Isbach, Eric Goovaerts, Dirk Peeters en het “Media Ballet” Toegangsprijs 12 €.

     

    Op maandag  08  november  2010 om 14 u ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Uitzonderlijk de 2° maandag aangezien de

    1° maandag Allerheiligen is en de kantoren gesloten zijn.

     

    Nog enkele activiteiten in een notendop : Op 02 september bezoeken we het Magritte museum in Brussel met rondleiding door een ervaren gids.

    Op 08 september kunnen we gaan proeven van de biodiversiteit op het Kasteel van Horst

    En op 22 november in de lokalen van de Liberale mutualiteit van Brabant wordt er een theatermonoloog opgevoerd met Leen Persijn. Van al deze activiteiten zal er meer informatie en concrete afspraken verschijnen in de programma’s van de volgende maanden. Prijs : volledig gratis.

     

    Ik denk dat daar toch zowat iedereen zijn gading in kan vinden en natuurlijk komt dit alles boven op onze maandelijkse gezellige samenzijns.

     

    Voor de uitstappen georganiseerd door L.B.G. Brabant, vraagt men om op de eerstvolgende vergadering reeds een optie te nemen opdat zij tijdig zou kunnen afspreken met de gidsen. ' 02/209 49 30.

     

    Mochten sommige van onze leden problemen hebben met het gebruik van hun computer, kan er altijd beroep op ons gedaan worden. Wil je ook zo een mooie PowerPoint presentatie maken, geen nood, geef ons een seintje.

     

     

    Vanaf nu starten we regelmatig met een nieuwe rubriek:“Tip van de maand. “

     

    Ongezonde eetgewoonten kunnen in combinatie met onvoldoende beweging verantwoordelijk zijn voor 30 tot 40 % van kankergevallen en op zijn minst 1/3 van de vroegtijdige sterfte ten gevolge van hart- en vaatziekten, overgewicht en suikerziekte (obesitas).

    Waarom maken we het onze gezondheid zo moeilijk? Als volwassene dagelijks een half uurtje bewegen kan reeds wonderen doen.

    Het geeft een verminderd risico op hartziekten, een beroerte, diabetes van het type 2, bepaalde kankers, overgewicht en noem maar op.

    Dagelijks een half uurtje bewegen komt namelijk overeen met 10.000 stappen per dag.  Niemand kan ontkennen dat het verouderingsproces lichamelijke en psychische verandering met zich mee brengt (althans bij ondergetekende). Dus mogen we niet bij de pakken blijven zitten maar moeten we ons wapenen tegen deze verschijnselen.

    Bewegen is dus de boodschap! Dit kan door 2 tot 3 maal per week te wandelen, te fietsen, te zwemmen, tai chi te beoefenen of te joggen, met ander woorden door actief te zijn. Iedere dag een 10- tal minuten wat oefeningen of stretching te doen is ook aan te raden.

    Al te vaak denken mensen dat bewegen niet aan hen besteed is. Niets is minder waar!

    Wat zijn nu de voordelen van al dat bewegen?

    Het geeft een positief effect op uw gewicht, wil je er een kilootje af dan is dit de ideale manier. Je zult gemakkelijker op jouw gewicht blijven of zelfs gewicht verliezen, als dat niet meegenomen is voor mensen met een ietwat overgewicht!

    Ook jouw conditie zal er bij winnen. Het verstevigd bovendien het bot en de spieren. Dit is dan weer goed voor mensen met risico op botontkalking of Osteoporose. Ook jouw figuur zal profiteren en mooier en eleganter ogen.

    Overdag voldoende bewegen geeft bovendien een goede nachtrust en je kunt weer zalig slapen.

    Wat doet nu ondergetekende buiten je deze goede raad te verstrekken? Ik ga bijvoorbeeld iedere dag, wanneer ik naar het ziekenfonds ga het volgende.

    Ik ga bewust een bushalte terug zodat ik meer kan stappen (in mijn geval is dat bergopwaarts).

    Ik fiets iedere dag weliswaar op de hometrainer meer dan een kwartier en doe ook een hele reeks met oefeningen, iedere oefening wordt 45 maal herhaald en als hartpatiënt is dit niet niks maar toch noodzakelijk. Dus zou ik zeggen : “Goede moed !!!”

     

    Wist u dat de Liberale Mutualiteit van Brabant ook tussenkomt in dieet adviezen en zelf hiervoor kaarten ter beschikking stelt en dit  aanmoedigt door een tussenkomst te verlenen. Ook voor sport activiteiten bestaan er kaarten, deze zijn ter beschikking aan de onze loketten.

     

     

    Wil je jezelf uitdagen en jezelf in positieve zin verbazen, twijfel dan niet langer en neem een taak van vrijwilliger op in ons bestuur, onze leden zullen er U dank om weten.

    Een verwittigd persoon is er twee waard.…

    Wist u dat de Liberale Mutualiteit een tussenkomst geeft aan haar leden die in orde zijn met hun aanvullende verzekering? Een goede mededeling: in 2010 worden de verschillende verzekeringen niet verhoogd, niettegenstaande de crisis en voor gezinshoofden zelfs met 3 € verminderd, als dat geen goed nieuws is.

    Nuttige  folders te bekomen aan de loketten van onze Liberale Mutualiteit. !

    Voor de internauten # onder ons, is er de mogelijkheid om steeds op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van L.B.G Brabant, hiervoor kan men op de Web-site van de Liberale Mutualiteit gaan, namelijk www.libmutbrab.be en daar de vermelding “Links” aanklikken en dan te klikken op LBV. Op dat ogenblik heeft men toegang tot de programmatie van LBG Brabant.                              # = gebruikers van het Internet.

     

     

    Wij hebben ook een website gemaakt  voor onze vriendenkring, u kunt deze raadplegen op het volgend adres:  www.bloggen.be/vriendenkringlof

    en E-mail: etienne.vanmoer@skynet.be of etvanmoer@hotmail.com  

    U bent er altijd welkom!!!     Heb je graag hulp, vraag het maar aan Etienne Van Moer.  

    Met niet-leden bedoelen we personen die geen lid zijn van de Liberale Mutualiteit van Brabant.                                         

    Wie graag het verslag ontvangt van ons verblijf in Bütgenbach of Zuid-Tirol kan dit nog steeds bekomen bij Etienne Van Moer,  men kan het ook consulteren op onze blog :  www.bloggen.be/vriendenkringlof

     

    Etienne Van Moer


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-09-2010, 09:57 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    14-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5-daagse, enkele sfeerbeelden!













    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    14-08-2010, 11:17 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    11-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag Bütgenbach 2010

    L.B.G.

    Vriendenkring LOF

    Verslag:

     

    5-daagse Bütgenbach 02 tot 06/08/2010.

     

    1° dag : 02/08/2010:

     

    Vertrokken aan de Carpoolparking in Meise  met de autocar Zeimers met als bestemming Bütgenbach in de Oostkantons. We hadden tussenstoppen in Brussel, Het Voor, Vilvoorde station en de Bodartparking in Leuven om onze andere leden daar te gaan oppikken. Onderweg werd er halt gehouden voor een sanitaire stop en konden meteen onze leden een koffie (met of zonder koffiekoek) of eventueel een frisdrank gebruiken in Valkenburg.

    Daarna bezochten we de mergelgrotten van Valkenburg en werden er rondgeleid door middel van een treintje met een uiteraard Nederlandstalige gids.

    Wij werden deskundig naar de ondergrond geleid en konden ons een indruk geven van hoe het er destijds aan toe ging in deze grotten en hoe vindingrijk de mensen waren die deze grotten de huidige gestalte hebben gegeven.

    Tijdens de koude oorlog werden hier schuilplaatsen ingebouwd met verschillende compartimenten die telkens aan de ingang het aantal beschikbare plaatsen vermelden.

    Verder werden deze grotten ook versierd met wandtekeningen van allerlei personages zoals onder andere het Koningshuis van Oranje maar ook allerlei scultures van voorhistorische diersoorten. Enkele weken geleden werd zelfs een grotere uitgehouwen zaal gebruikt om een concert te geven waarbij ook de Koningin aanwezig was. Momenteel wordt er nog enkel voor herstellingen aan huizen mergel uitgehouwen. Onze leden vonden dit een prachtige uitstap.

    Na deze uitstap verlieten we Valkenburg om via verschillende stadjes richting Bütgenbach te rijden. We bezochten ook nog de Amerikaanse begraafplaats in de buurt van onze terugweg.

    Dit kerkhof met al zijn witte kruisjes was weer een pijnlijke herinnering aan de oorlogsjaren in Europa. Spijtig genoeg werden daaruit niet de nodige lessen getrokken en woeden er nog steeds oorlogen op verschillende plaatsen in de wereld. Terloops werd ook het stadje Eupen uitgebreid via de autobus verkend en heel de rit werden we vergast op een professionele uitleg van onze chauffeur, gids, hotelier en manusje van alles, genaamd: “Herman, kent u me nog”.

    Wanneer we aankwamen in het hotel kregen we de tijd om onze kamers te betrekken en ons te verfrissen. Nadat ons de kamers werden toegewezen en we ons verfrist hadden was het tijd om van ons uitgebreid avondmaal te genieten waarna nog een tijdje werd nagepraat en kennissen gelegd voor zover dat nog nodig was. Inderdaad de meeste mensen kenden reeds mekaar gewoon omdat ze reeds meerdere jaren meegaan.

    Daarna was het weer tijd om onze bedstede op te zoeken, tevreden over deze 1° dag.

    2° dag: 03-08-2010:

     

    Na een uitgebreid buffet en een goede nachtrust vertrekken we omstreeks 09u15 voor een rondrit langs de Jachtclub de la Warche. Dit complex heeft destijds 2 miljard Belgische franken gekost, en Worriken +/- 50 miljoen €.

    Herman legt ons ook uit hoe de naam Bütgenbach is ontstaan. Vroeger werd de was gedaan aan de beek en dat werd dan de duitse benaming Bach, aangezien dit steeds op dezelfde plaats werd gedaan namelijk aan de Büt wat destijds wasplaats genaamd werd, dus Büt + Bach werd Bütgenbach.

    Langs de kerk van Bütgenbach gekomen vertelde Herman ons dat ze momenteel gerestaureerd wordt . Deze kerk werd in 1929 gebouwd. Momenteel is ze niet toegankelijk voor het publiek alhoewel een paar van onze vrienden toch binnen geraakt zijn. Verder langs het Seniorenheim dat ook zo een slordige 320 miljoen heeft gekost. Doorheen het eifel gebied zijn het overwegend sparren die we te zien krijgen. We komen langs de modernste zagerij van Europa, namelijk de Firma Pauwels. Hier worden de bomen herleid tot planken, balken en dies meer bij middel van de modernste technieken, computergestuurd alsook met laserstralen. Langs de vallei van de Warche komen we langs Rocherath met zijn 681 meter hoogte het hoogstgelegen dorp van België. We passeren ook een windmolen park met windmolens die een hoogte van 107 meter bereiken en 1,8 tot 2,8 Mega Watt produceren. Verder reden we langs  het militair domein van Elzenborn waar onder andere ook de onbemande vliegtuigen van de Navo hun oefeningen houden. Er is ook het hoogst gelegen weerstation van België en een museum. In de buurt is er ook het Ortis bedrijf met 170 werknemers, bedrijf dat nu wereldroem kent. Ze waren echter schuchter begonnen als apotheek. De tegenhanger van Elzenborn was het kamp van Vogelzang, dit is nu echter gesloten. We komen ondertussen in Nord Rhein Westfalen aan met zijn 17,5 miljoen inwoners. Het inwonersaantal van Duitsland bedraagt 84 miljoen. De Hoofdstad van dit “Land” Nord Rhein Westfalen is Düsseldorf. Via enkele haarspeldbochten rijden we langs de Norbertuskapel, ook komen we een laplandse boerderij (firma) voorbij die kleurrijk versierd is en beschilderd is en we komen aan in het stadje Monschau met zijn Rotes Haus, de “Grätenfisch Brücke” de “Glasshütte” en zijn “Seidenfabrik”. Dit is een stadje vol met vakwerkhuizen en de daken zijn overwegend in leisteen. We kregen genoeg vrije tijd en kuierden langsheen al deze gezellige straatjes.

    We rijden weer verder en komen langs de gekende “Siegfriedline” een lijn van 618 km die werd opgetrokken met stenen hinderpalen om de vijandelijke legers tegen te houden tijdens wereldoorlog 2. Momenteel staat dit onder “Monumentenschutz”. Doorheen het Rurgebied rijden we verder door Hammer,

    komen langs de Rurrivier,  Dedenborn boven en onderstad, zo naar Rurberg alwaar we een 3 gangen maaltijd gebruikten in Hotel Paulushof. Dit Hotel ligt op een 100 meter van de opstapplaats van de boot die ons opwacht om een boottocht te maken op de Rursee. Dit is een 28 km lang meer dat op plaatsen 80 meter diep is en in 1934 werd aangelegd. De boottocht voert ons naar Schwammenauel.

    Bij aankomst worden we opgepikt door onze chauffeur Herman die met de autocar tot daar was gereden. Over Heimbach, het Nationaal Park Eifel, Burg met het Naturschutzgebiet in Kreiss Düren naar de Abdij van Maria Mahr met zijn kruisweg. We krijgen een hoogteverschil van 300 meter en rijden voorbij een begraafplaats met circa 4.000 graven van Duitse soldaten.

    We dalen af  richting kuuroord Gmund met en over de rivier Olef. In Dreiborn komen we dan langs een windmolenpark. De terugtocht wordt aangevangen via de Hoge Venen. Hier was destijds de invalsweg van de Duitse troepen. Hier leven ook herten met geweien tot 18 takken op hun hoofd. In de buurt van Büllingen komen we aan “Der Weisse Stein” dit is een meteoriet die er gevallen is en deels in de grond is geslagen. Büllingen is het oudste dorp van de Oostkantons. In de buurt is er een Karmelietenklooster dat Herman zinnens is om aan te kopen en er een dancing van te maken. Langs de vallei van de Warche komen we langs Rocherath met zijn 681 meter hoogte het hoogstgelegen dorp van België.

    We komen aan in het hotel, hebben de tijd om ons te verfrissen en om 19 uur gaan we aan tafel voor een uitgebreid 3 gangen menu. Nadien blijven sommigen in de bar plakken terwijl anderen ervan profiteren om nog een avond wandeling te doen. En zo kwam er weer een einde aan een prachtige dag en avond.

            

    3° dag: 04-08-2010:

     

     Na een uitgebreid buffet en een goede nachtrust vertrekken we omstreeks 09u20 welgemoed met de autocar richting Amel, we komen langs een ontschorsingsfabriek. In Eppenbach ontspringt de rivier de Ambleve. De rivieren staan in deze dagen zeer laag wegens gebrek aan water (te weinig regen in de Oostkantons actueel). We rijden via Mirfeld doorheen St Vith. Deze stad werd tijdens de 2° wereldoorlog 2 dagen na mekaar plat gebombardeerd zodat er maar een 2 tal huizen recht bleven staan. Deze bombardementen werden uitgevoerd door de geallieerden. St Vith is gekend voor zijn 17 grote meubelcentra, de uitvoer gaat voor +/- 95 % naar Duitsland. We rijden langs de duurste doodlopende autostrade van Europa. Inderdaad deze autoweg werd destijds aangelegd tot aan de grens in de hoop dat de Duitsers daar een vervolg zouden aan breiden maar dit is tot nu toe niet gebeurd en zal volgens Herman wellicht nooit gebeuren. (Steinebrück). Verder rijden we over de Our rivier door het Schneifelgebied, het Halbachtal over de Mönbachtalbrücke de Vulkaneifel binnen. De Vulkaneifel werd 1½ miljoen jaren geleden gevormd door de “Maaren” ontstaan uit de kraters van vulkanen. Deze kraters zijn door de eeuwen heen volgelopen en zo zijn de “Maaren” ontstaan. Sommigen zijn zeer diep en er is geen visbestand aanwezig waarschijnlijk door de zuurtegraad van het water (ph waarde). We rijden nu door het stadje Prüm en zien er de Basiliek waar de sandalen van Christus bewaard worden en enkel getoond worden wanneer de Paus en de Bisschop het toelaten. Onder weg is er ook nog de grote Amerikaanse legerbasis. Verder gaat het naar Bitburg waar een zeer grote brouwerij staat. We zijn nu in het Natürpark Südeifel. De autosnelweg die we gebruiken wordt op verschillende plaatsen overbrugd met wild oversteek-plaatsen en langs de zijkanten volledig afgeschermd zodat het wild de autosnelweg niet opkan. We verlaten nu de autosnelweg voor een rondrit door de Maaren van de Vulkaneifel met hoogteverschillen tot 700 meter. Dan gaat het door Schwarsenbrün, de vallei van de Liezer en zo kwamen we stilaan aan de Abdij Himmerood waar momenteel nog een 18 monniken zich bezighouden met landbouw, de houtindustrie en natuurlijk het bier brouwen enz…

    Verder Grosslitchen en via haarspeldbochten naar Manderscheid met de Burgruine. Via Pantenburg naar de autobahn 1. Deze autobahn is met zijn 1.000 km de grootste van Duitsland. Nu komt Wittlich (Kreuz). Op de rechte stroken konden we lachen met de moppen die Herman uit zijn mouw schudde.

    Via Klausen met zijn bedevaartsoord en meerdere kloosters komen we dan in de buurt van de Moezel. Deze rivier is 542 km lang. Op de panorama route ondervinden we een hoogteverschil van 300 meter. Herman geeft een uitgebreide uitleg over de verschillende wijnsoorten. Dit gebied is het 3° grootste wijngebied van Duitsland. Via Minheim komen we aan in het Schlosshotel in Lieser waar we van 12u15 tot 14 uur ons 3 gangen middagmaal gebruiken. Na wat wachten op Theo vertrokken we rond 14u15. De moezel is op plaatsen afgeschermd door een dijk of door een metalen verplaatsbare dijk.

    We bereiken nu Bernkastel-Kues (dit is een stadje met op de ene zijde van de Moezel Bernkastel en op de andere zijde Kues, deze 2 stadjes werden later gefusioneerd tot Bernkastel-Kues) met o.a. zijn Spitzenhaus, de kerk van de Heilige Geest, dit was een stiftkirche en hospitaal in de 14° eeuw met als belangrijke data: 1671 – 1872 – 1982 als restauratie momenten. Om 16u15 verlaten we Bernkastel-Kues. We volgen nog een eindje de Moezel, dan terug naar Bernkastel-Kues wegens het verlies van een handtas. Deze werd gelukkiglijk weer gevonden, zodat we onze reis verder konden zetten. Via Hetzerath naar autobahn 1 en over Wittlich naar autobahn 60 over de Talbrücke Bergweiler, de Salmtal Brücke, de Talbrücke Kalbach, de Kylltal Brücke, via Stausee Butbach en de Nimmstal Brücke die 900 m is. Via Prüm en de basiliek met 2 torens (zie ook hoger) over Losheim, Büllingen terug naar Hotel du Lac.

    Hier hadden we weer even tijd om ons op te frissen want het avondmaal wachtte ons op. Er werd weer lekker getafeld en omstreeks 20u40 was het dan tijd om naar een kegelavond in Hostellerie Hotleu in Waimes te gaan via de A60. Hier werd er door loting 2 ploegen samengesteld die het tegen mekaar moesten  opnemen. Na de verplichte wisseling van schoeisel werden er dan 2 ploegen gevormd die het tegen mekaar zouden opnemen. Aangezien de meeste mensen niet geoefend waren voor deze sport ontstonden de gekste taferelen en werd dan weer gevolgd door een antwoord in de vorm van een lachsalvo. De scores wisselden dan van 0 naar tot enkele die een 8 konden versieren. Uiteindelijk kwam 1 ploeg als leider uit maar het verschil op de andere ploeg was danig miniem. Ploeg 2 was de uiteindelijke winnaar per ploeg. Individueel was het onze vriend Paeps Robert die de overwinnaar was van beide ploegen.Voorwaar, dit was een kegelavond die zorgde voor vele menselijke contacten en een verbroedering. Inderdaad, sommige mensen kenden mekaar sedert jaren maar konden nu van mekaar hun naam en voornaam leren.

    En zo kwam er rond 23 u weer een einde aan een prachtige dag en avond. Omstreeks 23u25 kwamen we in Hotel du Lac aan en gingen we voor een verkwikkende slaap.

     

    4° dag: 05-08-2010:

     

    Na een flinke nachtrust en een stevig ontbijt gingen we een uitstap maken richting Bad Münstereifel. Het vertrek was zoals gebruikelijk omstreeks 09u15. We gaan dus op stap naar “Nord Rhein Westfalen”, via Losheim, het NordEifel Windmolen Park met zijn 528 windmolens,  komen we in de buurt van Oberhausen met zijn gekende Kripana en zijn “Centro” maar ook in de buurt van de tentoonstelling van modelbouw treintjes met zijn 86 computer gestuurde treintjes, dat om de 3 jaar totaal wordt vernieuwd. Via Stadtkyll komen we in het “Oberes Kylltal”, we gaan langs Kroneburg dat vermaard is om zijn “Eifeler Brot”. We nemen nu de B51. B staat hier voor Bundesstrasse, dit is de oudste handelsweg van Duitsland. Wij rijden via Blankenheim waar de rivier “Ahr” ontspringt in de kelder van een privé huis. Blankenheim is ook een kuuroord. Ondertussen is het even beginnen regenen maar geen nood, wij zitten droog in de autocar. Via Tondorf en een daling van 6% rijden we richting Bad MünsterEifel ook een kuuroord. Dit is een middeleeuws stadje. De specialiteit van dit stadje zijn de “Printen” deze zijn iets malser dan de “Aachener Printen”.

    Hier hebben we vrij tot 11u45 en hebben de gelegenheid om de “Glasshütte” te bezoeken, ook de “Heino Conditorei” werd druk bezocht. We bezoeken de “St. Chrysanthus und Daria Kirche” en het “Rathaus” waar voor de gevel nog een schandpaal staat, maar niemand liet zich echter vastketenen. Rond 11u50 vertrokken we via Schönau, Esch, Schuld, Insul, Dümpelfeld over de baan 257, de “Ahrbrücke” naar Altenahr voor het middagmaal in “Gasthof Lang”. Na deze 3 gangen maaltijd in een prachtig etablissement vol met spiegels vertrokken we om 14u30 verder. Dit is een regio waar het klimaat milder is dan elders waardoor dit een gunstige invloed heeft op de oogst en dus een lekkere wijn voortbrengt. Hier hebben verschillende wijnproducenten een soort van coöperatieve gevormd namelijk de Mayschoss coöperatieve.Verder rijden we via Rech, Dernau en Mariental dat o.a. verbroederd is met Brasschaat naar Kaiserstuhl, dit is een rotsformatie. We bereiken nu via de Ahrtor het stadje Ahrweiler. In het oude stadsgedeelte maken we een wandeling langs de Roemervilla, de “Regierungsbunker” via particuliere wijnboeren komen we aan een pleintje dat het Montmartre van het stadje wordt genoemd.  Verder in Neuenahr zien we de brugresten van een brug die tijdens het 3° Rijk gebouwd werd maar nooit werd afgewerkt wegens het begin van de oorlog. We komen over een 140 meter hoge brug en 3,5 km lang, die Heilbronn, Kerpen verbindt met Antwerpen en Rotterdam. Via de A61 en Euskirchen, “de Krebachstal Brücke” bereiken we via belangrijke werken op weg nummer 51 terug Kronenburg met zijn meer, verder over Halschlag.

    Omstreeks 17u45 bereiken we terug België, we voelen dit onmiddellijk door de slechte wegen en komen via Büllingen waar uitgebreide wegeniswerken het verkeer hinderen terug in ons hotel aan om 18u50. Tegen 19u15 moeten we in de bar present zijn wegens een receptie die ons wordt aangeboden door de inrichters. Nadien hebben we terug een 3 gangen maaltijd. Na deze maaltijd worden we vergast op een optreden van een zanger en werd er tot in de late uurtjes gedanst en gezongen en genoten naar ieders smaak. En dan was het weer tijd om onze bedstee op te zoeken.

     

    5° en laatste dag: 06-08-2010:

     

    Dit is onze laatste dag, spijtig maar aan alle mooie liedjes komt er een einde. Na een stevig ontbijtbuffet werden de koffers gepakt gezien de kamers dienden te worden ontruimd om het personeel in staat te stellen deze klaar te zetten voor nieuwe bezoekers die zich aanmeldden. Na het ontbijt gingen we terug op de autocar tot aan de kerk van Bütgenbach en sommigen iets verder om diverse wandelingen in de omgeving te doen. Omstreeks 12u30 namen we dan ons laatste middagmaal in het hotel. Daarna werd er afgerekend met Claudine en als iedereen klaar was werd de terugreis aangevat omstreeks 14u30. Via Leuven waar 4 personen de autocar verlieten naar Vilvoorde , Het Voor en Brussel, bereikten we Meise waar de laatste reizigers werden thuisgebracht, niet vooraleer reeds velen hadden beslist om volgend jaar, maar met een ander programma, zeker terug te keren naar deze organisatie die reeds in de steigers staat. Zulke verblijven zijn immers een aanrader en zeker voor herhaling vatbaar. Het is namelijk een prachtige streek die bovendien in de onmiddellijke omgeving van Nederland, Luxemburg en Duitsland gelegen is en bovendien in het mooie Eifelgebied. Het biedt dus mogelijkheden om jaarlijks een ander programma voor te stellen. Sedert de komst van de € is het bovendien positief dat men overal met Euro’s terecht kan.

    Het afscheid van onze chauffeur Herman was dan ook hartelijk, temeer dat menigeen in minder dan een jaar opnieuw een nieuw avontuur met Herman aangaat, namelijk onze 8 daagse reis naar Zuid-Tirol/Italië.

    Bij deze houden we er ook aan volgende personen te danken voor hun gastvrijheid, service, behulpzaamheid en de vlotte communicatie in de Nederlandse taal, dat tot voorbeeld strekt naar menige andere landgenoten toe en ons meteen thuis laat voelen.

    Dus hartelijk dank aan Claudine en Herman en zeker ook hun charmante dochters en de vriend van Nathalie die voor ons klusjesman heeft gespeeld, en natuurlijk ook aan hun ganse Team.

    Ik hoop dat dit verslag een beetje onze avonturen tijdens dit verblijf kan weergeven.

     

    © Van Moer Etienne

      L.B.G. Vriendenkring  L.O.F.

     

     

     

     

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    11-08-2010, 16:15 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    22-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma Augustus 2010

    L.B.G. Molenbeek                                    Infoblad nr 282

    HULP EN VERMAAK                  

    Gemeenteplein 9                             3° kwartaal  2010.

    Molenbeek

    REKENING NR : KBC 733-0359726-80

    IBAN BE47 7330 3597 2680

    Augustus 2010

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Dit  jaar gaan we, gezien het succes de voorbije jaren een verblijf  boeken in Bütgenbach, uiteraard met een volledig ander programma. Dit  verblijf zal doorgaan op volgende datum:  van 02 tot 06/08/2010. Er zullen dus meerdere leden ontbreken op het Gezellig Samenzijn van eveneens de 2° Augustus maar we zullen U een telefoontje geven.

     

    Elke 1° woensdag van de maand en dit tot september kan men gaan lunchen in het Bonnevie park tussen 12 u 30 en 13 u 30. 

     

    Op maandag 02 augustus  2010 om 14 u ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Deze maand zijn het de vriendinnen Mimi en Adeline. + Mertens Monique

    Hartelijk Proficiat !

    Op zondag 29 augustus gaan we samen naar de Familiedag van de Liberale Mutualiteiten in het coolste openluchtmuseum ter wereld, namelijk Bokrijk. Het is een ideale mix voor een leuk en gezellig dagje uit met familie en vrienden. Het is er de hele dag feest met onder andere optredens van Christoff dus ambiance verzekerd, treden ook op The Oak City Jazzband, het All round trio Domino, de Coverband We Two, Lasgo en special guest Lindsay. De toegangsprijs bedraagt 7€ kinderen onder de 12 jaar hebben zelfs gratis toegang. Wil je genieten van de barbecue dan betaal je 15 € extra en voor de kinderen tot 12 jaar is dit 10 €. Inschrijvingen dienen te gebeuren VOOR 31 juli 2010!!!

     

    Ook op 29 augustus is er voor de thuisblijvers de mogelijkheid om naar het Cabaret te gaan in Dussy club met optredens van Francis Guntler, Dirk Peeters, Pairiot Ralp en Cindy Nelson.

    Afspraak : Zinnema toegangsprijs 12 €.

     

    Op maandag 06 september  2010 om 14 u ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

     

    Op dinsdag 07 september organiseren we een multiculturele uitstap met luxe autocar van de firma Business Coach naar Eupen en ruime omgeving. We bezoeken het Historisch Museum van de stad Eupen, daarna een rondleiding door de stad met plaatselijke gids en een bezoek aan de Chocolaterie Jacques. ,We vertrekken aan  de Carpool parking in Meise om 7 uur en aan het Boudewijnstadion om 07 u 30. Deelname in de onkosten : Leden 37 €, niet leden 40 €. Voor de rest komt de kassa tussen. Inschrijvingen en betalingen zo spoedig mogelijk bij : Van Moer Etienne.

     

    Op 26 september 2010 : Starfestival …Together met Jean-Pierre Lepoutre crooner, Geert Valcke pianist, en de concertband “De Ster” uit Evere alsook de koninklijke Filharmonie van Jette.

    Toegangsprijs 12 €.

     

    Op 30-09-2010 gaan we naar een Cruise met Strato-Vani een uniek eenmalig spektakel met optredens van Wil Tura, Monika Martin één van de grootste Oostenrijkse artiesten bekend van de grote Duitse tv-shows, ook de Diamond Brothers enz… Wij genieten van een korting van 5 € en we krijgen er dan nog een CD van dit optreden bovenop. Dit is altijd vlug volzet het komt er dus op aan om zo vlug mogelijk te reageren. L.B.G. Brabant gaat zodra alles geregeld is ons de laatste details overmaken.

     

    Op maandag 04 oktober  2010 om 14 u ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

     

     

    Op 07 november 2010 gaan we naar een Russische Show en dompelen we ons onder in de Russische sfeer met optredens van onder meer Piotr Isbach, Eric Goovaerts, Dirk Peeters en het “Media Ballet” Toegangsprijs 12 €.

     

    Op maandag  08  november  2010 om 14 u ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Uitzonderlijk de 2° maandag aangezien de

    1° maandag Allerheiligen is en de kantoren gesloten zijn.

     

    Nog enkele activiteiten in een notendop : Op 02 september bezoeken we het Magritte museum in Brussel met rondleiding door een ervaren gids.

    Op 08 september kunnen we gaan proeven van de biodiversiteit op het Kasteel van Horst.

    Op 14 oktober gaan we naar de tentoonstelling : “Ensor ontmaskerd” met de vele werken van deze schilder.                                                                                           …/…

    En op 22 november in de lokalen van de Liberale mutualiteit van Brabant wordt er een theatermonoloog opgevoerd met Leen Persijn. Van al deze activiteiten zal er meer informatie en concrete afspraken verschijnen in de programma’s van de volgende maanden.

     

    Ik denk dat daar toch zowat iedereen zijn gading in kan vinden en natuurlijk komt dit alles boven op onze maandelijkse gezellige samenzijns.1

     

    1 Voor de uitstappen georganiseerd door L.B.G. Brabant, vraagt men om op de eerstvolgende vergadering reeds een optie te nemen opdat zij tijdig zou kunnen afspreken met de gidsen. ' 02/209 49 30.

     

    Mochten sommige van onze leden problemen hebben met het gebruik van hun computer, kan er altijd beroep op ons gedaan worden. Wil je ook zo een mooie PowerPoint presentatie maken, geen nood, geef ons een seintje.

     

     

    Vanaf nu starten we regelmatig met een nieuwe rubriek:“Tip van de maand. “

     

    Wanneer hebben we een te hoge bloeddruk en wat kunnen we eraan doen?

    Men spreekt van een te hoge bloeddruk of hypertensie  wanneer er bij verschillende bloeddrukmetingen tijdens afzonderlijke raadplegingen een bloeddruk wordt gemeten die hoger is of gelijk aan 140/90 mmHg.

    Symptomen  zoals duizeligheid, hartkloppingen, vermoeidheid, oorsuizingen, regelmatige neusbloedingen en hoofdpijn kunnen al een voorteken zijn van een verhoogde bloeddruk.

    Bij een te hoge bloeddruk zal het hart krachtiger moeten samentrekken om het zuurstofrijk bloed naar alle weefsels in het lichaam te pompen. Een verhoogde bloeddruk is geen ziekte op zich maar wel een belangrijke risicofactor voor het ontwikkelen van hart- en vaatziekten zoals atherosclerose (slagaderverkalking), hartinfarct, hersentrombose, enz… Bovendien vormen hart- en vaatziekten de tweede belangrijkste doodsoorzaak in België. Daarnaast kunnen ook de nieren en de ogen aangetast worden door een te hoge bloeddruk. Als algemeen principe geldt: hoe hoger de bloeddruk, hoe groter het gezondheidsrisico.

    TIPS: Voeg geen extra zout toe en plaats gewoon geen zoutvat op tafel. In begin is het misschien even wennen maar eens de smaakpapillen zich hebben aangepast merkt men het niet meer en profiteert men optimaal van de echte smaak van het gerecht.

    Rauwe en kort gekookte groenten behouden ook veel meer hunnatuurlijke smaak.

    Geef vis en vlees meer smaak door ze te marineren, te stomen enz…

    Niet bereide diepgevroren voedingsmiddelen bevatten geen toegevoegd zout in tegenstelling tot voedingsmiddelen in blik en bereide gerechten. Veel succes en laat het jullie smaken.

     

    Wist u dat de Liberale Mutualiteit van Brabant ook tussenkomt in dieet adviezen en zelf hiervoor kaarten ter beschikking stelt en dit  aanmoedigt door een tussenkomst te verlenen. Deze kaarten zijn ter beschikking aan de loketten.

     

     

    Bij het ter perse gaan vernamen we het overlijden van ons aller vriend Rosom Victor op 16 juli. Wij zullen hem steeds gedenken als een dierbare en goedlachse vriend. Bij deze bieden wij onze oprechte deelneming aan,  aan zijn naaste familie en vriendenkring.

     

     

    Wil je jezelf uitdagen en jezelf in positieve zin verbazen, twijfel dan niet langer en neem een taak van vrijwilliger op in ons bestuur, onze leden zullen er U dank om weten.

    Een verwittigd persoon is er twee waard.…

    Wist u dat de Liberale Mutualiteit een tussenkomst geeft aan haar leden die in orde zijn met hun aanvullende verzekering? Een goede mededeling: in 2010 worden de verschillende verzekeringen niet verhoogd, niettegenstaande de crisis en voor gezinshoofden zelfs met 3 € verminderd, als dat geen goed nieuws is.

    Nuttige  folders te bekomen aan de loketten van onze Liberale Mutualiteit. !

    Voor de internauten # onder ons, is er de mogelijkheid om steeds op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van L.B.G Brabant, hiervoor kan men op de Web-site van de Liberale Mutualiteit gaan, namelijk www.libmutbrab.be en daar de vermelding “Links” aanklikken en dan te klikken op LBV. Op dat ogenblik heeft men toegang tot de programmatie van LBG Brabant.                              # = gebruikers van het Internet.

     

     

    Wij hebben ook een website gemaakt  voor onze vriendenkring, u kunt deze raadplegen op het volgend adres:  www.bloggen.be/vriendenkringlof

    en E-mail: etienne.vanmoer@skynet.be of etvanmoer@hotmail.com  

    U bent er altijd welkom!!!     Heb je graag hulp, vraag het maar aan Etienne Van Moer.  

    Met niet-leden bedoelen we personen die geen lid zijn van de Liberale Mutualiteit van Brabant.                                         

    Wie graag het verslag ontvangt van ons verblijf in Bütgenbach  of Zuid-Tirol kan dit nog steeds bekomen bij Etienne Van Moer,  men kan het ook consulteren op onze blog :  www.bloggen.be/vriendenkringlof

     

      Wat is "IBAN" ?

       Meer en meer duikt het IBAN-bankrekeningnummer op in de plaats van de rekeningnummers met 12 cijfers en twee streepjes die we      nu kennen.

      Vanaf 1 januari 2011 zullen de oude rekeningnummers die van begin jaren zeventig in gebruik zijn genomen, verplicht vervangen   worden door de IBAN-structuur. Dat is een overeenkomst in de Europese Unie, in wat daar in het afkortingenjargon SEPA heet, of de Single Euro Payments Area.

      Voor uw eigen rekeningnummer vindt u de IBAN-versie op uw uittreksels of in uw online banking. Sommige bankinstellingen hebben  hun overschrijvingsformulieren in die zin al aangepast. En die gaan dan in heel Europa hetzelfde zijn.

      Oud Belgisch nummer
      Het vroegere Belgische rekeningnummer bestaat uit 12 cijfers: 310-0150746-94.
      Toelichting van de structuur:

    • De eerste 3 karakters = rekeninghoudende bank
    • De volgende 7 karakters = rekeningnummer in die bank
    • De laatste 2 karakters = controlegetal (de rest van de deling van de vorige tien cijfers door 97)

      Belgisch IBAN-nummer
      Een Belgisch IBAN-nummer bestaat uit 16 karakters, opgesplitst in groepen van 4 tekens en gescheiden door een spatie.

    Het IBAN rekeningnummer van LBG Molenbeek is          BE47 7330 3597 2680

      Toelichting van de structuur:

    • De eerste 2 karakters = landcode (2 letters: BE voor België)
    • De volgende 2 karakters = controlegetal (2 cijfers)
    • De volgende 12 karakters = het vroegere nationale rekeningnummer (12 cijfers voor de Belgische rekeningen)

       De BIC (of SWIFT) identificeert de betrokken bank.


       De BIC-code identificeert de bank zodat betalingsopdrachten automatisch bij de juiste bank terecht komen. BIC staat voor 'Bank   Identifier Code'. SWIFT is de registratie-autoriteit voor de BIC-codes, die bijgevolg soms ook SWIFT-adressen genoemd worden.

    De BIC bestaat meestal uit 8 tekens (soms 11), en identificeert één welbepaalde bank.



        De BIC van KBC =                                                                             KREDBEBB

       Geleidelijk aan zullen ook alle binnenlandse overschrijvingen met IBAN-codes moeten gebeuren. Maar het Belgische banknummer   met de 12 cijfers (000-0000000-00) zul je voor overschrijvingen naar andere rekening in België steeds kunnen gebruiken.

     

     

    Etienne Van Moer


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-07-2010, 20:09 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    09-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programmatie toneelvertoningen

    L.B.G. &

    VriendenkringLOF                                            Juni  2010

     

    Beste Vrienden,

    De catalogus 2010-2011 van “De Muze” werd ons zo juist bezorgd en meteen kunnen we jullie uitnodigen voor enkele spetterende toneelvoorstellingen.

     

    Aangezien het “Echt Antwaarps Theater” deze keer niet zal van de partij zijn, hebben “de Muze” en wij geopteerd om eens naar het “Vernieuwd Gents Volkstoneel” te gaan en hun opvoering van “De vis” bij te wonen.

    Dit is een komedie met o.a. Mieke Bouve, Bob De Moor en nog een aantal Gentse stropkes. Dit gaat door op woensdag 22-09-2010 om 20 u. ingangsprijs : 12 €.

     

    Op dinsdag 16 november 2010 om 14u gaan we dan naar een optreden van

    Walter Baele o.a. gekend van zijn vermomming als Prins Filip en nog andere.

    Dit is een initiatief van de seniorenraad van Meise en hier is de toegangsprijs nauwelijks 5€ en men krijgt er bovendien nog 2 drankbonnetjes bij aan de ingang.

     

    Op zondag 06/03/ 2011 om 15 u organiseren we een uitstap naar een optreden van Het Brussels Volkstejoêter in Meise in de “Muze”, dit op vraag van een aantal van onze leden. Dit wordt een namiddagje “humor en ambiance“.

    Inderdaad het optreden van Het Brussels Volksthejoêter staat er op het programma en dit gezelschap  hoeven we jullie zeker niet voor te stellen aangezien ze reeds hun  strepen verdiend hebben, ook in menig T.V. optreden.

    Niettegenstaande dit optreden plaats vindt in het voorjaar 2011, vliegen de tickets nu al de deur uit. Ik heb op 05 juni nog enkel een optie kunnen nemen op 35 plaatsen.

    De prijs van het ticket is amper  € 12 in de plaats van € 16.

    En wat krijgt u voor deze € 12 : De vertoning  van hun blijspel “Duideduidui” of in het ABN : Door de deur door. Gelieve dus zo vlug mogelijk te reageren!!!.

     

    Dit is reeds vroeg op voorhand dat we dit aankondigen maar de ervaring leert ons dat dit soort vertoningen  meestal zeer snel uitverkocht is                 

     

    Inschrijvingen dienen dus zo spoedig mogelijk te gebeuren alsook de betaling, aangezien er maar voor een korte periode kan gereserveerd worden in "De Muze". Deze inschrijvingen kunnen gebeuren bij : Van Moer Etienne, Blauwenberg 7 te 1860 Meise, of in ons lokaal:  tel. 02/269.26.45 of 0476/42.86.00.

    Dit kunnen we ten zeerste aanbevelen, gezien we geen bus dienen in te leggen kunnen we alzo de prijs laag houden.

    Namens de Vriendenkring,

    Van Moer Etienne, Secretaris         


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-06-2010, 22:29 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitstap naar Eupen

     

    Vriendenkring L.O.F.

    Beste Vrienden,

    Op dinsdag 07-09-2010 organiseren we een Multiculturele uitstap met luxeautocar van de firma Business Coach naar Eupen en ruime omgeving.

    We vertrekken, voor de personen die via tram, bus of metro komen aan het Boudewijnstadion in Brussel om 07 u 30 en we voorzien ook een opstapplaats in Meise op de Carpool parking om 07 u 15.

     

    Wat staat er op het programma? :

    We vertrekken allen goedgemutst om koers te zetten naar Eupen waar we een stop inlassen om ons ontbijt te degusteren en een sanitaire stop voor degenen die zulks nodig zouden hebben.

     

    Daarna gaan we richting het Historisch Museum van de stad Eupen waar we omstreeks 11 uur een bezoek brengen. Daarna hebben we een rondleiding door de stad met een plaatselijke stadsgids.

     

    Na deze rondleiding kunnen we ons tegoed doen aan een heerlijke driegangen middagmaal.

     

    Omstreeks 15 uur 15 brengen we dan een bezoek aan het bekende chocolademuseum en de Chocolaterie Jacques,  of naargelang de mogelijkheid naar de “BRF” dit is de radio en televisiezender van de Oostkantons die in de Duitse taal uitzenden.

     

    Na dit bezoek keren we terug huiswaarts omstreeks 17 uur of wellicht iets later. Mochten jullie opteren om nog een beetje vrij te hebben en een beetje rond te kuieren in Eupen moeten jullie het op voorhand weten te zeggen;.

     

    Wat is nu de kostprijs: wij vragen € 37 voor de leden van de Liberale Mutualiteit van Brabant en 40 € voor de niet leden van deze Mutualiteit.

    Laat u niet afschrikken door deze prijs maar weet dat de Mutualiteit aan Business coach tussen de 50 en de 59 € per persoon dient te betalen naargelang het aantal deelnemers, maar wees gerust wij rekenen u maar € 37 of 40 € aan, voor de rest komt de kassa tussen.

     

    Deze uitstap zal dan ook door Business Coach met de grootste zorg begeleid worden.

    Inschrijvingen dienen  echter zo spoedig mogelijk te gebeuren alsook de betaling aangezien er reeds vroeg geboekt dient te worden.  Dit kunnen we ten zeerste aanbevelen. Inschrijvingen en betalingen kunnen gebeuren op de zitdagen van de mutualiteit en/of bij Van Moer Etienne ( 02/269.26.45 of 0476/428600.

            

                                                                                                  Van Moer Etienne


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-06-2010, 22:24 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    11-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasfeest LBG Meise ( en nog enkele foto's)















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-04-2010, 14:01 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasfeest LBG Meise (foto's)



















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-04-2010, 13:59 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasfeest LBG Meise
    Ook het paasfeest van LBG Meise kende een groot succes. Dit ging door op donderdag 8 april 2010.
    Het werd een prachtige namiddag waarop onze mensen vergast werden op een heerlijke koude schotel.
    De sfeer was er uitstekend. De jarigen werden zoals gebruikelijk in de bloempjes gezet (letterlijk maar ook figuurlijk).
    De mannen die jarig waren werden getrakteerd op een lekkere fles wijn.
    Maar de Paashaas liet zich ook niet onbetuigd en had voor ieder aanwezige vriend of vriendin een lekker
    groot, met vele kleine paaseieren erbij, mee. Deze paaseieren werden gretig aangenomen en menige Dames
    lieten zich maar al te graag fotograferen met de Paashaas al dan niet in knuffelende vorm.
    Aangezien een beeld MEER zegt dan 1.000 woorden, heb ik er maar enkele sfeerbeelden aan toegevoegd.
    En nu maar hop hop, met de Paashaas in galop naar het volgende feest dat er volgt, namelijk het Seniorenfeest
    van de Gemeente Meise op 21 april en neen wij worden het feesten nog niet moe!!!.
    Van onze : Etienne Van Moer, verslaggever ter plaatse.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-04-2010, 13:55 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    05-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasmaaltijd LBG Molenbeek

    Ons Paasfeest in het restaurant Pythagoras in Molenbeek

     

    Op 02 april was het weer zo ver !!!

    Het was verzamelen geblazen voor onze Paasmaaltijd.

    Dit maal geen vijgen NA Pasen maar een heerlijk 5-gangen diner VOOR Pasen.

    Om 12 uur hadden we afgesproken. De meeste van onze leden waren reeds zeer vroeg ter plaatse.

    Dit Paasfeest ging door in het mooie en gastvrije restaurant “Pythagoras” dat gelegen is rechtover het Weststation van de Brusselse metro.

    We werden er ontvangen met alle egards en al spoedig werden we ondergedompeld in de Griekse sfeer. In heel het restaurant was de Griekse mythologie prominent aanwezig en in de hall werden we reeds onthaald onder het schilderij dat Pythagoras voorstelde. Pythagoras was een Griekse wijsgeer die leefde van 580 tot 504 VOOR Christus. Hij was het die vond dat de rechthoekzijden A en B van een rechthoekige driehoek, samen even grote oppervlakten hebben als het vierkant op de schuine

    zijde C. In formulevorm dus : C2 = A2+B2. Deze formule gaat dus reeds 26 eeuwen mee en wordt de “Stelling van Pythagoras” u allen bekend, genoemd. Tot zover de beschrijving van de herkomst van de naam van het Restaurant.

     

    Als aperitief konden we ons tegoed doen aan een lekker glaasje Kirr of het Griekse Ouzo. Er was een keuze uit maar liefst een tiental verschillende aperitieven.

    Als voorgerecht bestond de keuze uit : scampi’s met een waaier van sauzen, Mezze een assortiment van Griekse voorgerechten. Ondergetekende gaf de voorkeur aan de “Tiropitakjas” een heerlijke schotel met drie grote stukken bladerdeeg gevuld met Feta (een geitenkaas).

    Als hoofdgerecht kon men kiezen uit een kalfsstoofpotje met warme groenten en rösti-aardappelen, of Mousssaka, of zalmfilet met peperroomsaus met citroen en garnituur, echt lekker. Dit werd dan vergezeld van ½ liter wijn (rood, rosé, wit, retsina naar keuze) of voor de liefhebbers eerder 1 liter frisdrank (water, cola, fanta ..)

    Als dit alles verorberd was kwam het nagerecht aan de beurt.

    Wij waren wat fier als we ons nagerecht zagen verschijnen en we het konden in aanschouw nemen.

    Het bestond uit een grote ijstaart met ons eigen logo erin uitgewerkt. Voorwaar een mooi staaltje van vakmanschap dat daar onze Ego streelde.

    Daarna kon alles doorgespoeld worden met een lekkere koffie of thee.

    En ook de mooie Griekse muziek nodigde de danslustigen uit en voorwaar, wanneer dan de “Sirtaki” aan bod kwam werden de nodige danspasjes met plezier genomen terwijl de “Jamaz” kreten ook niet uit de lucht waren. Ook onze 2 bijna 90 jarigen lieten het niet aan hun hart komen en lieten zich zeker niet onbetuigd !

    Maar de klok tikte onherroepelijk verder en tenslotte diende men huiswaarts te keren, want aan ieder mooi liedje komt er een einde.

    Onze mensen waren voldaan en zeer tevreden en zeiden dat dit het mooiste Paasfeest was dat ze ooit hadden meegemaakt. Dit kan men ook merken aan de sfeerbeelden die we bij dit verslag voegen…...

    En dat was zeker een flinke opsteker voor het Bestuur die dit Paasfeest had georganiseerd.

                                                                    © Van Moer Etienne














    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    05-04-2010, 10:54 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (1)
    22-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provinciale dag

     

     

    L.B.G. Meise – Oppem - Wolvertem

    Rekeningnummer : 068-8894604-22

     

    Provinciale dag 2010  Kennismaking met het Pajottenland

     

    Dinsdag 08 juni 2010

     

    PROGRAMMA

    10 u:      Aankomst  in het ontmoetingscentrum “De Cam” te Gooik.
                           Koffie met ontbijtkoek

    10u15:            We brengen een bezoek aan het Volksinstrumenten museum, de geuzestekerij en ‘Geitjesweelde’.

     

    Volksinstrumentenmuseum: u vindt er de verzameling van Rosita en Herman Dewit van ’t Kliekske’. Een gids (volksmuzikant) laat u kennismaken met deze oude en soms eigenaardige instrumenten.

     

    Geuzestekerij: gevestigd in de gebouwen van ‘De Cam’, een voormalige brouwerij.

    De brouwer geeft zelf uitleg over de methode om geuze en kriek te brouwen, gevolgd door een degustatie.

     

    Geitjesweelde: van geitenmelk produceert men er lekkere kazen, verfrissende ijscrèmes, mattentaarten en mekkertaart. Rondleiding met degustatie.

     

    12u30:                 Vertrek naar het Provinciaal Domein van Huizingen voor een middagmaal in het kasteel.

     

    15 u:                    Discobar met dansgelegenheid

     

                                Wie het rustiger wil houden kan een wandeling maken in het park en genieten van de lente tooi van de talrijke struiken en bloemperken en van de als monument erkende ‘Rotstuin’. Deze is  gelegen tegen een heuvelrug, is uniek in zijn soort.  Laat je leiden door het kabbelende water en geniet terwijl van 1200 soorten bloemen en planten.

     

    17 u :                   vertrek huiswaarts

     

     

    Prijs:       leden 45 € (Niet-leden: 50,00 €)

     

     

                                                                      Van Moer Etienne

     

                                                                      TEL. 0476/428600


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-03-2010, 17:27 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seniorenfeet 2010

    L.B.G.

    Meise – Wolvertem – Oppem

     

     

    Beste Vrienden,

    Op woensdag 21-04-2010 om 14 u 30 organiseert het Gemeentebestuur naar jaarlijkse gewoonte weer haar feest voor senioren en andersvaliden.

    Dit feest gaat dit jaar door in het Willy Vandenberghecentrum in Meise.

     

    Zoals de vorige jaren zullen ze er weer een gezellig feest van maken waar we elkaar kunnen ontmoeten in een aangename sfeer.

     

    Wat staat er op het programma? :

    Dit jaar wordt het een spektakel met DANNY FABRY en JACKY LAFON. Deze artiesten brengen ons de “Lachen is gezond Show”.

    Na 35 jaren optredens kennen jullie ongetwijfeld Danny Frabry die met zijn 7 gouden singles en zijn vele optredens en hits nog altijd een showman bij uitstek mag genoemd worden.

                                                  

     

    Jacky Lafon die “Rita” vertolkt in “Familie” is nog steeds een populaire figuur. Ze blinkt uit door haar vertolking van “Edith Piaf”. Ze was bovendien ook uitblinker in het programma op televisie  “HT&D” genoemd waar ze de lachspieren van menig televisiekijker wist te bespelen.

                                                                                        

    Wij gaan daar met onze vereniging zoals andere jaren zeker naar toe. Om echter tijdig de gemeentediensten te kunnen verwittigen van het aantal personen waarvoor we een plaats dienen te reserveren, is het nodig dat jullie op het gezellig samenzijn van 11 maart, ons jullie deelname wil bevestigen.

    U kunt Jouw deelname aan een van onze bestuursleden doorgeven, en wees gerust Ambiance verzekerd .!!!

     

    Inschrijvingen dienen  echter zo spoedig mogelijk te gebeuren .

     

    Van Moer Etienne

    ' 0476/428600






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-03-2010, 17:17 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eetmaal restaurant Pythagoras

    L.B.G. Molenbeek          HULP EN VERMAAK                    

    Gemeenteplein 9                            

    Molenbeek

    REKENING NR : KBC 733-0359726-80

    ' 0476/428600

     

     

     

    Beste Vrienden,

     

    Ons banket zal dit jaar doorgaan op 02 april 2010 in het restaurant Pythagoras, De Rooverelaan nr 9 te Molenbeek, nabij het Metrostation Weststation.

    Teneinde zo spoedig mogelijk het aantal personen te weten die meegaan zou ik willen vragen mij zo spoedig mogelijk te bevestigen. Ook indien U niet wenst mee te gaan zou ik dit vlug moeten weten.

    Indien ge meegaat, gelieve dan ook in bijgaande menus uw keuze te willen maken en deze menu(s) me zo spoedig mogelijk te bezorgen.

    De storting kan gebeuren op bovenvermeld rekeningnummer of cash bij Van Moer. De prijs bedraagt 39 € voor een 5 gangen menu met drank inbegrepen, maar de kas legt een groot gedeelte bij en dus kunnen jullie genieten van volgende prijs :

    22 € voor de leden van onze mutualiteit en 25 € voor de niet leden.

    Wij danken U bij voorbaat.

     

     

                                                                      Van Moer Etienne

                                                                      0476/428600


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-03-2010, 17:12 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    23-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LBG Meise

    L.B.G. Meise viert weer feest!!!

     

    De koffietafel en gezellig samenzijn van L.B.G. Meise op donderdag 14 januari 2010 kende weer een puik succes. Niettegenstaande de dagen ervoor de weergoden en de winter ons bedacht hadden met al hun ongemakkelijke trekjes (sneeuw, ijs vorst enz…) was de opkomst toch nog geslaagd.

    Een 60 tal dapperen hadden het weder getrotseerd en waren opgekomen. Ook dienden we enkele ernstige zieken te verontschuldigen. We wensen hen bij deze een spoedig en volledig herstel toe.

    Dit maal werd het gezellig samenzijn door de groep “Canta” opgeluisterd. Zij gaven ons gedurende enkele uren hun mooiste repertoire ten gehoor. Met hun evergreens maar ook met hun meezingers uit ons mooi Vlaams repertoire brachten ze de stemming er dan ook dadelijk in. Er werd duchtig gedanst en meegezongen naar hartelust, de ambiance zat er duidelijk in.

    Als klap op de vuurpijl werd dit alles opgenomen door een cameraploeg van “Rob-TV” in samenwerking met “Ring-TV”. Deze opnamen werden trouwens uitgezonden op beide zenders. “Ring-TV” zond dit uit op woensdag 20 januari 2010 en dit in een lus gedurende praktisch heel de dag.

    Tijdens de pauze van het optreden van “Canta” konden we ons allen tegoed doen aan een lekkere maaltijd met balletjes en kriekjes.

    Na het eten was het weer de beurt aan het orkest en de lustige deuntjes volgden elkaar op.

    Het einde van het optreden werd dan bedacht met een hartelijk en gemeend applaus. Ook werd er namens het Bestuur, en bij uitbreiding gans L.B.G., een aandenken uitgereikt aan “Canta” en natuurlijk werd ook de traditionele bloemenruiker aan de Dame van “Canta” overgemaakt.

    Na dit optreden kabbelde de gezelligheid gemoedelijk verder. Ook de jarigen van januari werden niet vergeten (waaronder ondergetekende). Zij werden bedacht met de gebruikelijke bloemen of flessen wijn.

    Er werd nog menig pintje of ander lekkers gesmaakt en na deze gezellige dag werd er nog druk nagekaart in de gelagzaal van  “de Lindeboom”, samen met de groep “Canta”. Een 20 tal dapperen bleven ook hier nog lang nagenieten en de lachsalvo’s waren niet uit de lucht. Dit was weer een dag om U tegen te zeggen en waar enkel de afwezigen ongelijk hadden, en vooral voor herhaling vatbaar.

    Wij willen dan ook het Bestuur en de vele vrijwilligers bedanken voor de organisatie en vooral de onbaatzuchtige inzet, maar ook voor hetgeen achter de schermen en gedurende heel het jaar door hen werd verwezenlijkt.

    Ook onze sponsors willen we hierbij een gemeende dank overmaken voor hun steun.

    Ben je ook geïnteresseerd in deze “Gezellige samenzijns”  en in onze werking, geen nood, geef ons een seintje. Heb je suggesties, laat ze ons kennen opdat we er zouden kunnen op inspelen.

    Het Bestuur zal er alles aan doen om er rekening mee te houden.

    Ook indien je geen vervoer hebt kun je thuis opgehaald en teruggebracht worden. Een eenvoudig seintje volstaat op een van volgende telefoon of GSM nummers:

    02/269.74.15         02/269.26.45         0476/42.86.00

     

    © Van Moer Etienne

     

    P.S. Enkele sfeerbeelden vind je hieronder!


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    23-01-2010, 20:10 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    21-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LBG Meise viert de jaarwisseling met een spetterend optreden en eetmaal













    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    21-01-2010, 19:48 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    02-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma volgende maanden

    L.B.G. Molenbeek                                    Infoblad nr 274

    HULP EN VERMAAK                  

    Gemeenteplein 9                             4° kwartaal  2009.

    Molenbeek

    REKENING NR : KBC 733-0359726-80

     

    December 2009

     

     

     

     

     

     

    Op maandag op 07 december 2009om 13 u 30: Ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

     

    Volgend  jaar gaan we, gezien het succes de voorbije jaren een verblijf  boeken in Bütgenbach, uiteraard met een volledig ander programma. Dit  verblijf zal doorgaan op volgende datum :  van 02 tot 06/08/2010.Gelieve hiervoor zo spoedig mogelijk te reserveren.

    De prijs zal rond de 350 € liggen voor deze 5-daagse, er wordt een voorschot van 100 € gevraagd.

    Dit  is reeds vroeg maar ieder jaar moet men met wachtlijsten  werken. Op te merken valt dat we nu reeds praktisch volzet zijn en we zullen moeten overgaan op wachtlijsten.

     

    Ook  kunnen we in 2010 een verblijf naar Zuid Tirol organiseren. Wij maken nog eens korting en de prijs = 667€ all inclusief met een supplement van 105€ voor een single kamer. We zouden volgende steden en regio aandoen : Ahrental, San Lorenzo,San Martino, Merano,Kroonplatz, Kastelruth, Sescten, Innichen en natuurlijk een grondige verkenning van de Dolomieten. Voor deze 2 verblijven is een vroege boeking aangewezen.

     

     

     

    Zeer belangrijk en dringend :

    Ook op bladzijde 3 van het programma van januari 2009 vond je een belangrijke vraag om uw kandidatuur te plaatsen voor een functie in het Bestuur, aangezien we door het overlijden van ons aller Joske, er een plaats in het Bestuur  opnieuw dient ingevuld te worden. Gelieve dit alsnog te doen indien je het nog niet hebt gedaan.

    Want we hebben U nodig !!!

     

    Op dinsdag 15 december 2009 “Lekkere Kerst in Brussel” Een degustatiewandeling in de sfeer van Kerstmis. Tijdens de wandeling kunt U enkel Brusselse specialiteiten proeven. De wandeling wordt afgerond met een drankje en een hapje in een Brusselse bruin café. Prijs 20€ leden lib.mut.Brab. uur van afspraak 14 u aan het Centraal Station van Brussel. 1

     

    Patricia Ceysens, Vlaams Volksvertegenwoordigster wil ons een gegidst bezoek aan het Vlaams Parlement organiseren. We zouden wel met een 20-tal personen moeten zijn. Op de ons gezellig samenzijn van december moeten we dan wel enkele data afspreken gezien de agenda van Patricia Ceysens ook goed gevuld is en we samen een datum moeten afspreken die ook voor

     

    Kerstmarkt in Keulen op zaterdag 19 december 2009

     

    De Duitse kerstmarkten zijn gekend voor hun unieke en traditionele sfeer. En die van Keulen druist uiteraard niet tegen deze regel in! In de voormiddag kan je via een begeleide wandeling (van ongeveer anderhalf uur), de rijkdom van de lokale tradities rond het lokale bier ‘Kölsch’ ontdekken. Dit bier wordt sinds de middeleeuwen in Keulen gebrouwen en zowel haar productie als consummatie hebben bijgedragen tot de lokale folklore.

    ‘s Middags eten we in een typisch restaurant gelegen in het midden van het stadscentrum. Op het menu staat een salade van kop als voorgerecht, als hoofdgerecht: spareribs in biersaus OF kalkoenmedaillon met curry, en als dessert een lokale specialiteit op basis van verse kaas: Obazter.

    Daarna ben je vrij om ‘s namiddags rond te kuieren tussen de standjes van de kerstmarkt, geprikkeld door de doordringende geuren van de Glühwein en Kartoffelpuffer (= aardappelgaletten). Keulen telt eveneens talrijke toeristische bezienswaardigheden - waaronder haar kathedraal - en legio shoppingmogelijkheden.

    Prijs:   Leden in orde met de aanvullende verzekering: 52 € 

      Niet-leden of leden niet in orde met de aanvullende verzekering: 55 €

    De prijs omvat:   verplaatsing H/T in autobus met alle comfort - begeleid bezoek ‘Kölsch’ + degustatie

    middagmaaltijd met een drankje en koffie.

     

     

     

    Op maandag op 04 januari 2010 om 13 uur 30: Ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

     

     

    Op maandag op 01 februari 2010 om 13 uur 30: Ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

     

    Ook heet van de naald kunnen we U melden dat we in 2010 terug een optreden bijwonen in Heist op den Berg van een operette, ditmaal staat “De Vledermuis” op het programma, een wel bekende Operette. Prijs en uur worden later medegedeeld. Schrijf U alvast zo vlug mogelijk in.

    De datum wordt : 27 februari 2010. Prijs met busvervoer 28 € (lid lib. Mutualiteit) en 30 € indien geen lid. Zonder busvervoer wordt het respectievelijk 19 en 21 €. 1

     

    Op maandag op 01 maart 2010 om 13 uur 30: Ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen

     

    Op 20 april 2010 om 14 u  30 in het Sportpaleis van Antwerpen gaan we opnieuw een hele reeks grote namen uit de Vlaamse en Nederlandse muziekwereld ontmoeten. Dit wordt een namiddag vol prachtige melodieën.

    Staan op het programma : Anneke Grönloh, Eddy Wally, Paul Severs, Lisa del Bo, Luc Appermont en nog vele anderen bezorgen jullie een onvergetelijke namiddag. Prijs met busvervoer 20 € voor leden Lib.Mut Brabant). 1

     

    Verder wordt er ook nog een Provinciale dag afgesproken, waarschijnlijk in de loop van de maand juni 2010. Hierop worden jullie allen heel hartelijk uitgenodigd.

    Zo gauw alle afspraken geregeld zijn vernemen jullie hierover meer. 1

     

    Ik denk dat daar toch zowat iedereen zijn gading in kan vinden en natuurlijk komt dit alles bovenop onze maandelijkse gezellige samenzijns.1

    1 Voor de uitstappen georganiseerd door Mevrouw Vanderauwera An, vraagt zij om op de eerstvolgende vergadering reeds een optie te nemen opdat zij tijdig zou kunnen afspreken met de gidsen. ' 02/209 49 30

    Vanaf nu starten we regelmatig met een nieuwe rubriek:“tip van de maand. “

    Enkele nuttige wenken in verband met Diabetes.

    Wanneer raadpleeg ik een dokter en hoe ondek ik dat ik aan diabetes zou lijden:

    Raadpleeg een dokter als je volgende klachten ondervindt.

    - veel dorst en droge mond           - abnormaal gewichtsverlies ondanks normale eetlust                             - frequent en overvloedig plassen

    - wazig zien                    - onverklaarbare vermoeidheid

    - prikkeling in handen of voeten  -infecties die moeilijk genezen

     jeuk aan de geslachtsorganen.

    Een verwittigd persoon is er twee waard.…

    Wist u dat de Liberale Mutualiteit een tussenkomst geeft aan haar leden die in orde zijn met hun aanvullende verzekering?

    Nuttige  folders te bekomen aan de loketten van onze Liberale Mutualiteit. !

    Voor de internauten # onder ons, is er de mogelijkheid om steeds op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van L.B.G Brabant, hiervoor kan men op de Web-site van de Liberale Mutualiteit gaan, namelijk www.libmutbrab.be en daar de vermelding “Links” aanklikken en dan te klikken op LBV. Op dat ogenblik heeft men toegang tot de programmatie van LBG Brabant. Het E-mail adres van Mevrouw Vanderauwera An  is: lbgb@mut403.be Zeker aan te raden!!!                                                           # = gebruikers van het Internet.

    Wij hebben ook een website gemaakt  voor onze vriendenkring, u kunt deze raadplegen op het volgend adres:  www.bloggen.be/vriendenkringlof

    en E-mail: etienne.vanmoer@skynet.be of etvanmoer@hotmail.com  

    U bent er altijd welkom !!!    Heb je graag hulp, vraag het maar aan Etienne Van Moer.  

    Met niet-leden bedoelen we personen die geen lid zijn van de Liberale Mutualiteit van Brabant.                                                                     

    Wie graag het verslag ontvangt van ons verblijf in Bütgenbach  of Zuid-Tirol kan dit nog steeds bekomen bij Etienne Van Moer,  men kan het ook consulteren op onze blog :  www.bloggen.be/vriendenkringlof

    Mochten sommige van onze leden problemen hebben met het gebruik van hun computer, kan er altijd beroep op ons gedaan worden. Wil je ook zo een mooie PowerPoint presentatie maken, geen nood, geef ons een seintje.

     

    Om de uitstappen in de toekomst vlot te laten verlopen zouden we U willen vragen dat degenen die een GSM hebben ons hun nummer zouden willen laten weten. Inderdaad bij uitstappen is het niet aangewezen het vast toestel thuis op te bellen aangezien men op dat ogenblik meestal op stap is naar de plaats van opstappen.

     

     

    Etienne Van Moer


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-12-2009, 20:38 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 01/10-07/10 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 11/12-17/12 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 31/10-06/11 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/05-24/05 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 01/12-07/12 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 31/12-06/01 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 03/12-09/12 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 31/10-06/11 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 01/11-07/11 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 30/11-06/12 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 31/12-06/01 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 11/12-17/12 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs