vriendenkring LOF
vrije tijd en uitstappen
Inhoud blog
  • En nu weer ons programma van Seniorenknooppunt Molenbeek
  • Maandblad Vief Meise September 2018
  • Informatieblad Juli 2018
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    23-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LBG Meise

    L.B.G. Meise viert weer feest!!!

     

    De koffietafel en gezellig samenzijn van L.B.G. Meise op donderdag 14 januari 2010 kende weer een puik succes. Niettegenstaande de dagen ervoor de weergoden en de winter ons bedacht hadden met al hun ongemakkelijke trekjes (sneeuw, ijs vorst enz…) was de opkomst toch nog geslaagd.

    Een 60 tal dapperen hadden het weder getrotseerd en waren opgekomen. Ook dienden we enkele ernstige zieken te verontschuldigen. We wensen hen bij deze een spoedig en volledig herstel toe.

    Dit maal werd het gezellig samenzijn door de groep “Canta” opgeluisterd. Zij gaven ons gedurende enkele uren hun mooiste repertoire ten gehoor. Met hun evergreens maar ook met hun meezingers uit ons mooi Vlaams repertoire brachten ze de stemming er dan ook dadelijk in. Er werd duchtig gedanst en meegezongen naar hartelust, de ambiance zat er duidelijk in.

    Als klap op de vuurpijl werd dit alles opgenomen door een cameraploeg van “Rob-TV” in samenwerking met “Ring-TV”. Deze opnamen werden trouwens uitgezonden op beide zenders. “Ring-TV” zond dit uit op woensdag 20 januari 2010 en dit in een lus gedurende praktisch heel de dag.

    Tijdens de pauze van het optreden van “Canta” konden we ons allen tegoed doen aan een lekkere maaltijd met balletjes en kriekjes.

    Na het eten was het weer de beurt aan het orkest en de lustige deuntjes volgden elkaar op.

    Het einde van het optreden werd dan bedacht met een hartelijk en gemeend applaus. Ook werd er namens het Bestuur, en bij uitbreiding gans L.B.G., een aandenken uitgereikt aan “Canta” en natuurlijk werd ook de traditionele bloemenruiker aan de Dame van “Canta” overgemaakt.

    Na dit optreden kabbelde de gezelligheid gemoedelijk verder. Ook de jarigen van januari werden niet vergeten (waaronder ondergetekende). Zij werden bedacht met de gebruikelijke bloemen of flessen wijn.

    Er werd nog menig pintje of ander lekkers gesmaakt en na deze gezellige dag werd er nog druk nagekaart in de gelagzaal van  “de Lindeboom”, samen met de groep “Canta”. Een 20 tal dapperen bleven ook hier nog lang nagenieten en de lachsalvo’s waren niet uit de lucht. Dit was weer een dag om U tegen te zeggen en waar enkel de afwezigen ongelijk hadden, en vooral voor herhaling vatbaar.

    Wij willen dan ook het Bestuur en de vele vrijwilligers bedanken voor de organisatie en vooral de onbaatzuchtige inzet, maar ook voor hetgeen achter de schermen en gedurende heel het jaar door hen werd verwezenlijkt.

    Ook onze sponsors willen we hierbij een gemeende dank overmaken voor hun steun.

    Ben je ook geïnteresseerd in deze “Gezellige samenzijns”  en in onze werking, geen nood, geef ons een seintje. Heb je suggesties, laat ze ons kennen opdat we er zouden kunnen op inspelen.

    Het Bestuur zal er alles aan doen om er rekening mee te houden.

    Ook indien je geen vervoer hebt kun je thuis opgehaald en teruggebracht worden. Een eenvoudig seintje volstaat op een van volgende telefoon of GSM nummers:

    02/269.74.15         02/269.26.45         0476/42.86.00

     

    © Van Moer Etienne

     

    P.S. Enkele sfeerbeelden vind je hieronder!


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    23-01-2010, 20:10 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    21-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LBG Meise viert de jaarwisseling met een spetterend optreden en eetmaal













    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    21-01-2010, 19:48 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    02-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma volgende maanden

    L.B.G. Molenbeek                                    Infoblad nr 274

    HULP EN VERMAAK                  

    Gemeenteplein 9                             4° kwartaal  2009.

    Molenbeek

    REKENING NR : KBC 733-0359726-80

     

    December 2009

     

     

     

     

     

     

    Op maandag op 07 december 2009om 13 u 30: Ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

     

    Volgend  jaar gaan we, gezien het succes de voorbije jaren een verblijf  boeken in Bütgenbach, uiteraard met een volledig ander programma. Dit  verblijf zal doorgaan op volgende datum :  van 02 tot 06/08/2010.Gelieve hiervoor zo spoedig mogelijk te reserveren.

    De prijs zal rond de 350 € liggen voor deze 5-daagse, er wordt een voorschot van 100 € gevraagd.

    Dit  is reeds vroeg maar ieder jaar moet men met wachtlijsten  werken. Op te merken valt dat we nu reeds praktisch volzet zijn en we zullen moeten overgaan op wachtlijsten.

     

    Ook  kunnen we in 2010 een verblijf naar Zuid Tirol organiseren. Wij maken nog eens korting en de prijs = 667€ all inclusief met een supplement van 105€ voor een single kamer. We zouden volgende steden en regio aandoen : Ahrental, San Lorenzo,San Martino, Merano,Kroonplatz, Kastelruth, Sescten, Innichen en natuurlijk een grondige verkenning van de Dolomieten. Voor deze 2 verblijven is een vroege boeking aangewezen.

     

     

     

    Zeer belangrijk en dringend :

    Ook op bladzijde 3 van het programma van januari 2009 vond je een belangrijke vraag om uw kandidatuur te plaatsen voor een functie in het Bestuur, aangezien we door het overlijden van ons aller Joske, er een plaats in het Bestuur  opnieuw dient ingevuld te worden. Gelieve dit alsnog te doen indien je het nog niet hebt gedaan.

    Want we hebben U nodig !!!

     

    Op dinsdag 15 december 2009 “Lekkere Kerst in Brussel” Een degustatiewandeling in de sfeer van Kerstmis. Tijdens de wandeling kunt U enkel Brusselse specialiteiten proeven. De wandeling wordt afgerond met een drankje en een hapje in een Brusselse bruin café. Prijs 20€ leden lib.mut.Brab. uur van afspraak 14 u aan het Centraal Station van Brussel. 1

     

    Patricia Ceysens, Vlaams Volksvertegenwoordigster wil ons een gegidst bezoek aan het Vlaams Parlement organiseren. We zouden wel met een 20-tal personen moeten zijn. Op de ons gezellig samenzijn van december moeten we dan wel enkele data afspreken gezien de agenda van Patricia Ceysens ook goed gevuld is en we samen een datum moeten afspreken die ook voor

     

    Kerstmarkt in Keulen op zaterdag 19 december 2009

     

    De Duitse kerstmarkten zijn gekend voor hun unieke en traditionele sfeer. En die van Keulen druist uiteraard niet tegen deze regel in! In de voormiddag kan je via een begeleide wandeling (van ongeveer anderhalf uur), de rijkdom van de lokale tradities rond het lokale bier ‘Kölsch’ ontdekken. Dit bier wordt sinds de middeleeuwen in Keulen gebrouwen en zowel haar productie als consummatie hebben bijgedragen tot de lokale folklore.

    ‘s Middags eten we in een typisch restaurant gelegen in het midden van het stadscentrum. Op het menu staat een salade van kop als voorgerecht, als hoofdgerecht: spareribs in biersaus OF kalkoenmedaillon met curry, en als dessert een lokale specialiteit op basis van verse kaas: Obazter.

    Daarna ben je vrij om ‘s namiddags rond te kuieren tussen de standjes van de kerstmarkt, geprikkeld door de doordringende geuren van de Glühwein en Kartoffelpuffer (= aardappelgaletten). Keulen telt eveneens talrijke toeristische bezienswaardigheden - waaronder haar kathedraal - en legio shoppingmogelijkheden.

    Prijs:   Leden in orde met de aanvullende verzekering: 52 € 

      Niet-leden of leden niet in orde met de aanvullende verzekering: 55 €

    De prijs omvat:   verplaatsing H/T in autobus met alle comfort - begeleid bezoek ‘Kölsch’ + degustatie

    middagmaaltijd met een drankje en koffie.

     

     

     

    Op maandag op 04 januari 2010 om 13 uur 30: Ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

     

     

    Op maandag op 01 februari 2010 om 13 uur 30: Ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

     

    Ook heet van de naald kunnen we U melden dat we in 2010 terug een optreden bijwonen in Heist op den Berg van een operette, ditmaal staat “De Vledermuis” op het programma, een wel bekende Operette. Prijs en uur worden later medegedeeld. Schrijf U alvast zo vlug mogelijk in.

    De datum wordt : 27 februari 2010. Prijs met busvervoer 28 € (lid lib. Mutualiteit) en 30 € indien geen lid. Zonder busvervoer wordt het respectievelijk 19 en 21 €. 1

     

    Op maandag op 01 maart 2010 om 13 uur 30: Ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen

     

    Op 20 april 2010 om 14 u  30 in het Sportpaleis van Antwerpen gaan we opnieuw een hele reeks grote namen uit de Vlaamse en Nederlandse muziekwereld ontmoeten. Dit wordt een namiddag vol prachtige melodieën.

    Staan op het programma : Anneke Grönloh, Eddy Wally, Paul Severs, Lisa del Bo, Luc Appermont en nog vele anderen bezorgen jullie een onvergetelijke namiddag. Prijs met busvervoer 20 € voor leden Lib.Mut Brabant). 1

     

    Verder wordt er ook nog een Provinciale dag afgesproken, waarschijnlijk in de loop van de maand juni 2010. Hierop worden jullie allen heel hartelijk uitgenodigd.

    Zo gauw alle afspraken geregeld zijn vernemen jullie hierover meer. 1

     

    Ik denk dat daar toch zowat iedereen zijn gading in kan vinden en natuurlijk komt dit alles bovenop onze maandelijkse gezellige samenzijns.1

    1 Voor de uitstappen georganiseerd door Mevrouw Vanderauwera An, vraagt zij om op de eerstvolgende vergadering reeds een optie te nemen opdat zij tijdig zou kunnen afspreken met de gidsen. ' 02/209 49 30

    Vanaf nu starten we regelmatig met een nieuwe rubriek:“tip van de maand. “

    Enkele nuttige wenken in verband met Diabetes.

    Wanneer raadpleeg ik een dokter en hoe ondek ik dat ik aan diabetes zou lijden:

    Raadpleeg een dokter als je volgende klachten ondervindt.

    - veel dorst en droge mond           - abnormaal gewichtsverlies ondanks normale eetlust                             - frequent en overvloedig plassen

    - wazig zien                    - onverklaarbare vermoeidheid

    - prikkeling in handen of voeten  -infecties die moeilijk genezen

     jeuk aan de geslachtsorganen.

    Een verwittigd persoon is er twee waard.…

    Wist u dat de Liberale Mutualiteit een tussenkomst geeft aan haar leden die in orde zijn met hun aanvullende verzekering?

    Nuttige  folders te bekomen aan de loketten van onze Liberale Mutualiteit. !

    Voor de internauten # onder ons, is er de mogelijkheid om steeds op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van L.B.G Brabant, hiervoor kan men op de Web-site van de Liberale Mutualiteit gaan, namelijk www.libmutbrab.be en daar de vermelding “Links” aanklikken en dan te klikken op LBV. Op dat ogenblik heeft men toegang tot de programmatie van LBG Brabant. Het E-mail adres van Mevrouw Vanderauwera An  is: lbgb@mut403.be Zeker aan te raden!!!                                                           # = gebruikers van het Internet.

    Wij hebben ook een website gemaakt  voor onze vriendenkring, u kunt deze raadplegen op het volgend adres:  www.bloggen.be/vriendenkringlof

    en E-mail: etienne.vanmoer@skynet.be of etvanmoer@hotmail.com  

    U bent er altijd welkom !!!    Heb je graag hulp, vraag het maar aan Etienne Van Moer.  

    Met niet-leden bedoelen we personen die geen lid zijn van de Liberale Mutualiteit van Brabant.                                                                     

    Wie graag het verslag ontvangt van ons verblijf in Bütgenbach  of Zuid-Tirol kan dit nog steeds bekomen bij Etienne Van Moer,  men kan het ook consulteren op onze blog :  www.bloggen.be/vriendenkringlof

    Mochten sommige van onze leden problemen hebben met het gebruik van hun computer, kan er altijd beroep op ons gedaan worden. Wil je ook zo een mooie PowerPoint presentatie maken, geen nood, geef ons een seintje.

     

    Om de uitstappen in de toekomst vlot te laten verlopen zouden we U willen vragen dat degenen die een GSM hebben ons hun nummer zouden willen laten weten. Inderdaad bij uitstappen is het niet aangewezen het vast toestel thuis op te bellen aangezien men op dat ogenblik meestal op stap is naar de plaats van opstappen.

     

     

    Etienne Van Moer


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-12-2009, 20:38 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    02-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kampioen

    Wij hebben de eer en het genoegen u de nieuwe kampioen Marcel Renard voor te stellen, jullie kunnen zijn foto hieronder bewonderen waar hij getooid staat met zijn medaille. Wij feliciteren hem en zijn fier een kampioen in onze rangen te hebben!!!


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-11-2009, 14:14 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    27-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Belgische Kampioen !!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wij hebben ook de eer en het genoegen u de nieuwe kampioen Marcel Renard voor te stellen, jullie kunnen zijn foto hieronder bewonderen waar hij getooid staat met zijn medaille. Wij feliciteren hem  en zijn fier een kampioen in de rangen van onze vriendenkring te hebben!!!.

    Dit gebeurde op 11.10.09.  GOUD :  Kampioen van België 50m crawl.  ZILVER : Vice-kampioen op 200m crawl. (categorie van 70/75 jaar).  ZILVER : relais 4x50m crawl.....met gamins van 30 jaar !!!
     
    Marcel et Ninie. ( + de commentaren van onze trainer).

    Hartelijk Proficiat !

     




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-10-2009, 20:21 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    26-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is er tot nu toe reeds gepland voor het jaar 2010
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Volgend  jaar gaan we, gezien het succes de voorbije jaren een verblijf  boeken in Bütgenbach, uiteraard met een volledig ander programma. Dit  verblijf zal doorgaan op volgende datum :  van 02 tot 06/08/2010.Gelieve hiervoor zo spoedig mogelijk te reserveren.

    De prijs zal rond de 350 € liggen voor deze 5-daagse, er wordt een voorschot van 100 € gevraagd.

    Dit  is reeds vroeg maar ieder jaar moet men met wachtlijsten  werken.

     

    Ook  kunnen we van 02  tot 09 mei 2010 een verblijf naar Zuid Tirol organiseren. Wij maken nog eens korting en de prijs = 667€ all inclusief met een supplement van 105€ voor een single kamer. We zouden volgende steden en regio aandoen : Ahrental, San Lorenzo,San Martino, Merano,Kroonplatz, Kastelruth, Sescten, Innichen en natuurlijk een grondige verkenning van de Dolomieten. Voor deze 2 verblijven is een vroege boeking aangewezen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-10-2009, 20:10 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    12-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sfeerbeelden bootreis 10 september
    Wij geven u reeds enkele sfeerbeelden mee over onze autocarreis naar Antwerpen, gegidst bezoek aan het historisch stadsgedeelte en terugvaart met boot van Rivertours.
    Foto's kunnen steeds opgevraagd worden bij de secretaris : Van Moer Etienne,
    Veel kijkgenot !!!













    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    12-09-2009, 15:35 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    16-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons verblijf in Bütgenbach 2009
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bütgenbach 03/08/2009 – 07/08/2009

     

    Dag 1 : 03 augustus.

    We vertrokken vol goede moed en met het vooruitzicht van goed weer vanuit het Koning Boudewijnstadion in Brussel (Heizel).

    Iedereen was stipt ter plaatse en onze goede vriend en chauffeur Herman (kent ge me nog) stond ons al op te wachten. Hij was reeds om 4 uur vanuit Bütgenbach vertrokken om ons te komen ophalen.

    Onze 2de opstapplaats was Koningslo waar ook praktisch iedereen goed op tijd aanwezig was. Na de laatste persoon te hebben opgenomen zetten we koers naar Vilvoorde station waar onze laatste vrienden werden opgenomen.

    Iets na 8 uur werd er dan richting ring gereden.

    Aan de oprit van de E40 kwamen we al meteen in een file terecht. We dienden daar 65 minuten deze file te trotseren. Er was inderdaad een ongeval gebeurd en verschillende ziekenwagens reden heen en weer alsook de brandweer en een f.a.s.t. wagen van V.A.B. om de wrakken te komen ophalen.

    Eens deze file voorbij reed het weer vlotjes. In de buurt van Aachen zij we dan een eerste maal afgestapt voor een sanitaire stop in een wegrestaurant, alwaar we iets konden eten en onze dorst laven.

    Vandaar zetten we koers naar Keulen, een stad (de 4de grootste stad van Duitsland, na Berlijn, Hamburg en München) met 1 miljoen inwoners.

    Keulen telt 7 bruggen over de Rijn. Wij reden langs de Deutzer Brücke langsheen de Rijn gedurende enkele kilometers, we zien ook de Severinsbrücke, via Filzergraben zagen we het Rathaus (het oudste stadhuis van Duitsland), we reden langs de Heumarkt.

    In Gürzenich Köln konden we een opgravingsite bewonderen met restanten van een Romeinse nederzetting en de buurt van de Judengasse.

    Op de Alte Markt konden we een standbeeld zien van ene Jan van Weert die eveneens stichter was van een van de eerste karnaval verenigingen van Keulen, stad die bekend is van een levendig carnaval gebeuren.

    Stad Keulen is enorm groot en dus konden we niet alles bezoeken. Wel konden we volgende gebouwen van nabij bekijken :

    -         De grote Martinuskirche gebouwd in 1643,

    -         het Romeins Germaans Museum,

    -         het Ludwig Museum

    -         het Museum van de Filharmonie

    en natuurlijk niet te vergeten het voornaamste en vooral bekendste gebouw van Keulen, namelijk de “DOM”, deze heeft een hoogte van 157 meter een lengte van 145 meter en een breedte van 86 meter, die we bereiken via “Am Hof”.

    In de Dom vinden we ondermeer de graftombe van Gotterfried IV Graf von Arnsberg die overleden is op 21-02-1371, ook het praalgraf van Nicolaus von Verdun en we bezoeken in de Dom ook nog de schatkamer.                        

    We komen ook onder de indruk van de grootte van het gebouw en hebben veel respect voor de mensen die destijds met de middelen van toen zo een gebouw hebben kunnen uit hun mouw schudden en op een schitterende manier gestalte hebben kunnen geven.

    Omstreeks het jaar 1200 werd door het Domkapittel het reliekschrijn laten bouwen om de 3 Koningen te eren. In dit schrijn rusten nog altijd de beenderen die aartsbisschop Rainald von Dassel in het jaar 1164 van Milaan naar Keulen had laten overbrengen. Dit prachtig met juwelen, edelstenen pijnhars en andere kleinoden versierde schrijn konden we bewonderen. Op de zijkant van dit schrijn kon men de profeten en apostelen zien die onder een arcade uitgelijnd staan.

    Bij het verlaten van de Dom hadden reeds enkele mensen het terrasje van het groot café rechtover de Dom opgezocht, nieuwsgierig als ze waren naar het toilet waar men, zoals de gids ons vertelde, vanuit het toilet de hele omgeving kon bewonderen.

    We gingen dan voorbij het”Kölsch Museum”. Wat opviel in het drukke verkeer was dat alle taxi’s in een licht beige kleur getooid waren. Volgens ons medegedeeld werd was dit een beschermde kleur dat enkel de taxi’s in het land mochten hebben.

    Via de Aachenerstrasse reden we voorbij de “Fernsehturm” (televisietoren), de universiteitsgebouwen, de vele parken, de hippodroom, het stadion van F.C. Köln, de R.T.L. Site. Ook de zender W.D.R. is in Keulen gevestigd.

    Via autobahn 61 rijden we dan over Hürth over het Erftal met o.a. de  plaatsjes Erftstadt, Bliesheim, Brühl met Fantasialand pretpark. We nemen de uitrit richting Autobahn 1, via Euskirchen en bij het binnenrijden van Kommern komen we in het landschap gekend als “National Park Eifel”; We rijden voorbij Badmünstereifel (waar zanger Heino zijn conditorei heeft), het stadje Blankenheim  (waar de bron ontspringt van de rivier “Ahr”), over de Talbrücke .

    Men merkt in deze streek het hoogteverschil in de oren. We rijden verder richting Losheim, langsheen het omliggen landschap is er een Windmolenpark met in de hele streek niet minder dan 1260 windmolens die stroom leveren aan menig gezin. Via Kripana ( met zijn spoorwegmuseum en Kribbenmuseum) rijden we opnieuw België binnen, via Büllingen bekend om de zagerij Pauwels

    de grootste en modernste van de streek, om zo Bütgenbach te bereiken waar we na ons te hebben verfrist konden genieten van een uitgebreid avondmaal.

    Dag 2 : 04 augustus.

    Na een gezonde nachtrust en een stevig ontbijt vertrokken we omstreeks 9 uur. We bevinden ons ongeveer 600  meter boven de zeespiegel. We verkennen eerst de omgeving en rijden via het sportcomplex “Worriken” gebouwd tussen de jaren 1970 en 1980 en heeft het land 1½ miljard Belgische franken gekost. Het ligt aan het meer van Bütgenbach.(het derde grootste meer van België met zijn 11 miljoen kubieke meters waterinhoud.

    Het sportcentrum beschikt over een zwembad dat destijds 300 miljoen BF heeft gekost.

    Deze hele streek kende van november tot Pasen de grootste sneeuwval van de laatste jaren.                                                    

    We komen nu in Pletscheid. We rijden over de stuwdam van de Warche die werd gebouwd in het jaar 1932 en die beheerd wordt door Electrabel die er elektriciteit produceert. Enkele jaren terug werd dit meer volledige leeg gelaten voor herstel werkzaamheden.

    Verder rijden we door Rocherath, het hoogst gelegen dorp van België. In het gehucht Berg zien we aanplantingen van allerlei soorten gras. We komen voorbij windmolens die 107 meters hoog zijn en 2,2 Megawatt stroom produceren. We komen ook voorbij een terrein waarop de firma Eternit allerlei materialen blootstelt aan de seizoenen  om de kwaliteit te kunnen uittesten, dit is een proefstation. We rijden door Elsenborn bekend om zijn militaire basis, die we enkele jaren terug al bezochten. We komen in Nidrum met zijn 400 inwoners.

    We zijn in de Hoge venen met het Signal de Botrange (hoogte 692 meters boven de zeespiegel) waar we een gegidste wandeling hebben. Na deze wandeling rijden we via Ovifat, Rheinaertstein, Robertville, rivier Warche en via het dorpje Champagne naar Hôtel du Lac waar een 3 gangen menu ons opwachtte.

    Na dit middagmaal gingen we omstreeks 14 uur weer op stap richting de Venen van Malchamps en ruime omgeving. Via Amel met de rivier Ambleve naar Born, Recht, richting Stavelot. Onderweg hebben we een mooi zicht op de stad vanuit de hoogte. Via een piepkleine smalle baan gaat het nu naar de “Route des Panorama”  met hellingen van 12 tot 15 %, zo naar Troisponts naar Coo, La Gleize met als monument een Pantser van 70 ton en 88 mm kanon uit de 2de wereldoorlog dat moeiteloos een Amerikaanse Chermann pantser kon doorboren maar zelf beschermd was door een reuze bepantsering.

    Van daaruit gaan we richting Spa met zijn vele bronnen, zijn Casino uit +/- het jaar 1700, de thermen waar zelfs de Tsaar van Rusland van kwam genieten  alsook menig andere notabelen. Verder ook de installaties van “Spa Monopole”, zijn “Lac de Warfaaz” en niet te vergeten het “Circuit van Francorchamps” dat in 1921 werd gebouwd.

    Via Malmedy met zijn 2 grote papierfabrieken keren we terug naar Bütgenbach via verschillende  steile en smalle, maar oh zo lieflijke baantjes.

    In Hotel du Lac wacht ons ditmaal een 4 gangen maaltijd op dat we ons graag lieten smaken. Nadien stond er een kegelavond op het programma in Hotleu.

    Dit was weer een heel gezellige kegelavond en er werd weer veel gelachen en genoten van de vele fratsen en kwinkslagen. De afwezigen hadden zeker ongelijk. In opgewekte stemming werd vervolgens het hotel en onze bedstee opgezocht. Het was weer een fantastisch dag geweest.

     

    Dag 3 : 05 augustus.

    Weer konden we genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. Na dit uitgebreid ontbijt konden we er weer stevig tegenaan gaan.

    We vertrokken dan ook om 09uur10 met als bestemming een geleid bezoek aan de kelders van Bernard Massart met middagmaal in de “Albachtal Mühle” en een bezoek aan het pittoreske stadje Saarburg met de grootste waterval van Europa binnen de stadsmuren.

    Via Bullingen, Losheim naar Prüm waar we de gelijknamige rivier Prüm zien.

    Prüm is ook een kuurcentrum en in de Basiliek van Prüm bevinden zich de sandalen van Jezus Christus. Het is meteen het begin van de Vulkaaneifel die we vandaag voor een groot gedeelte gaan doorkruisen. Via de autobanen 60 en 51 passeren we Bitburg waar ook de Brouwerij van de Bitburger (bitte ein Bit”) gevestigd is. Dit zou de grootste brouwerij van Duitsland zijn en de modernste ter wereld met ook de snelste bottelarij. Er bevindt zich ook een grote Amerikaanse Vliegbasis. Hier vertrokken tijdens de golfoorlog Amerikaanse gevechtsvliegtuigen en transportvliegtuigen naar Riad.

    Verder reden we richting Grevenmacher over Wasserbillig waar de rivier in de Moezel uitmondt. We bereiken dit over de Sauertalbrücke en begeven ons meteen naar de firma Bernard Massart die opgestart werd in het jaar 1921.

    Zij produceren schuimwijnen en een schuimwijn die ze enkel de naam “Champagne” niet mogen geven aangezien deze benaming beschermd is.(maar hij smaakt even goed hoor). We krijgen een gegidste rondleiding in deze firma met de nodige uitleg en didactisch materiaal en alaam waar het proces met beelden en historische werktuigen ondersteund werd. Nadien werden we in het ruim salon getrakteerd op een glas witte en een glas rosé schuimwijn (naar keuze).

    Daarna reden we naar het restaurant “Altbach Mühle. Het was via een zeer smalle, bochtige weg, nauwelijks per autocar bereikbaar, dat onze kundige en sympathieke chauffeur Herman ons voor de deur afzette. Hier konden we ons dan tegoed doen aan een middagmaal in buffetvorm.

    Na ons middagmaal werd dan naar Saarburg gereden via het stadje Konz  en reden we langs de rivier Saar terwijl onze Herman uitleg gaf over de verschillende wijnsoorten en ook de namen in zowel de Duitse als in de Franse taal gaf. Zo weten we nu dat bijvoorbeeld een Weissburgunder in het Frans een Pinot Blanc wordt genoemd. In Saarburg aangekomen hadden we een vrije namiddag om ons toe te laten het stadje te verkennen of voor sommigen een terrasje te doen.  Er werden vele foto’s gemaakt en menig wijntje gedegusteerd.

    Omstreeks 16uur25 stapten we weer op de autocar om de terugweg aan te vangen. We reden een tijdje in de buurt van de Moezel met zijn vele meanders en kronkels over Trier, met zijn 60.000 inwoners, een textielstad waar het textiel circa 20%  beterkoop is dan bij ons. Het is ook een bisschopsstad en regerings-stad. Het is de hoofdstad van Rheinland-Pfalz en oudste stad van Duitsland. Inderdaad de stad Trier is gebouwd  voordat de stad Rome werd gebouwd.

     Met een kleine rondrit in Trier konden we de oude haven en de Romeinse brug zien. Ook de Barbara-thermen alsook de Keizersthermen konden we zien. Het colosseum een eindje verderop is ouder dan zijn evenbeeld in Rome.

    Via de Kaiser Willembrücke trekken we nu verder richting hotel. Bijna aan de grens kreeg de autocar ook plotseling problemen met het warme weer. Inderdaad omstreeks 18uur15 dienden we een parkeerplaats op de weg naar Malmedy op te zoeken. Bij controle bleek er een probleem te zijn met het koelwater dat hoverhit geraakt was. Een combinatie van het zeer warme weer en een bij momenten falende ventilator waren waarschijnlijk de oorzaak.

    Na een tijdje konden we verder rijden richting St Vith, weliswaar met de nodige aandacht en met bedoeling het opzoeken van de garage om de autocar te wisselen met een andere. Gelukkig gebeurde alles op amper 18 km van ons Hotel. Na deze wissel konden we onze weg dan verder zetten en bereikten we het hotel een beetje later. Een beetje later konden we ons alweer te goed doen aan een lekker en uitgebreid avondmaal. Het was weer mooi geweest.

    Dag 4 : 06 augustus.

    Na zoals gebruikelijk het uitgebreid ontbijtbuffet te hebben gedegusteerd  vertrokken we omstreeks 09uur05 richting Losheim om een uitgebreide verkenning van Vulkaneifel aan te vangen. We reden via het meer van Kronenburg en de rivier “Kyll” naar respectievelijk Stadtkyll, Hillesheim.

    De Vulkaneifel bestaat voor een groot gedeelte uit ”Maaren” We rijden langs een testfabriek waar er proeven gedaan worden om energie te winnen uit de grond van de Eifel. De ondergrond is rijk aan lava vandaar de naam Vulkaneifel er worden ondermeer ook uitgravingen gedaan voor de bouwindustrie.

    Dan rijden we verder en volgen over een grote afstand de Moezel. De Moezel is een rivier die ontspringt in Frankrijk via Bossange,Epinal, Nancy, Metz loopt ze door Luxemburg vloeit later in Duitsland door Trier, Cochem en baant zich een weg naar de Rijn om er in Koblenz aan het “Deutsche Eck” in de rijn te vloeien. Maar zover volgen we ze uiteraard niet. We beperken ons voor een groot deel tot Cochem en zijn wijde omgeving. In Cochem hebben we een vrije periode tot 12 u 20. Hier hebben sommigen gebruik gemaakt van het toeristische treintje, andere zochten de mooie kantjes van de stad op en nog andere verkozen de winkels op te zoeken of vleiden zich op een van de talrijke terrasjes om te genieten van een prachtig weertje en een natje.

    Om 12uur20 voerde Herman ons naar en restaurant in Recht om er ons middagmaal te gebruiken. Na dit middagmaal,werden we naar het stadje Beilstein gevoerd dat we konden verkennen om later de opstap van de boot  in de buurt te kunnen terugvinden.

    Er werd een tijdje in het stadje rondgekeken, sommigen zochten het Karmelietenklooster van Beilstein op waaronder ook ondergetekende. De historiek van dit klooster vangt reeds aan in het jaar 1636. Ik geef jullie hieronder de historiek van dit klooster :

    1636  aankomst van de Karmelieten in Beilstein

    1686 begin van de bouw

    1689 wordt het klooster beschadigd door de Fransen (zoals vroeger ook bij ons)

    1691 wordt de 1° steen gelegd voor de wederopbouw

    1696 is er de intrede van de Karmelieten

    1738 is de kloosterkerk volledig in orde

    1753 worden de schilder- en decoratiewerken uitgevoerd en zijn zo zoals we ze nu nog kunnen bewonderen

    1808 de karmelieten worden verdreven

    1904 het hoogaltaar wordt gerenoveerd

    1923 het kerkschip wordt gerenoveerd

    1948 de Karmelieten keren terug

    1950 het genadebeeld van de zwarte madonna komt terug naar Beilstein

    2002 werd het historisch orgel vernieuwd

    Voor zover dit klooster want we dienen naar de opstapplaats van de boottocht te gaan. Onze haast werd weliswaar niet verzilverd aangezien we meer dan 1 uur dienden te wachten op de plezierboot, gezien de problemen met de sluizen.

    Deze plezierboot bracht ons dan van Beilstein naar Cochem via vele meanders en kronkels. Dit was een prachtige vaart, het weder was heel zonnig en het was puur genot om dit mee te maken doorheen de prachtige natuur en landschappen die afwisselden. Of zoal het Duitse liedje zo mooi zegt en ik citeer :”Hé,hé,hé, Herr Kapitän, so ein Schiffahrt macht dass Leben schön”.

    Omstreeks 17uur35 zaten we dan weer op de autocar. Gezien de opgelopen vertraging van de boot werd er geopteerd om enkel via het hotel te passeren om een echtpaar af te zetten waarvan de echtgenoot zich niet te best voelde.

    Dus werd Kelberg  in volle vaart verlaten via de Nurburgring ( dit is het hoogst gelegen circuit), Blankenheim, Kronenburg , Losheim naar Bütgenbach gereden waar we om 19uur30 aankwamen. Het echtpaar verliet aan het hotel de bus en kon de car zijn weg voortzetten naar het restaurant waar vandaag het avondmaal zou gebruikt worden. Dit restaurant bevindt zich in Waimes alwaar we om 19uur50 aankwamen. Het was het restaurant genaamd: “La feta-fondue”. Dit is een Thema restaurant. Verleden jaar was het thema “de piraat” nu was het thema “de geschiedenis van Harry Potter” en heel het interieur staat dan ook in het teken van al de films over Harry Potter met reuze beelden van heksen, spinnen en dies meer. Er werd een fondue maaltijd gedegusteerd, normaal was er gelegenheid tot dansen, maar niemand was zo moedig. Dus werd Herman verwittigd  die ons kwam ophalen om ons naar het hotel te voeren. Een 12-tal dapperen evenwel namen nog een tussenstop aan de cafetaria Potterie om er nog een afzakkertje te nemen. Daar werden we aangenaam verrast door het dienstertje dat vroeger ons zo vriendelijk bediende in het “Hôtel du Lac”. Daarna werd het Hotel opgezocht. De valiezen klaar maken voor het vertrek werd dan ook door deze personen uitgesteld naar ’s anderdaags morgens.

    Dag 5 : 07 augustus.

    Deze dag stond in het teken van de terugkeer. Alvorens van het ontbijt te kunnen genieten dienden het 12-tal dapperen van gisteren nog hun koffers in te pakken.

    Daarna konden we dan van ons laatste ontbijtbuffet genieten. Het was weer een zeer gevarieerde mix van broodjes, kramiek, eieren en ga zo maar door. De confituur had echter het hart van ondergetekende gestolen, werkelijk lekker mmm…

    Na het eten dienden we dan de koffers in de hal klaar te zetten en te rangschikken volgens de 3 afstapplaatsen.

    Daarna hadden we een vrije voormiddag waarvan ondergetekende samen met nog enkele leden profiteerde om de wandeling langs het meer te doen.

    Het weder was weer zeer mooi en het was fantastisch wandelweer, dus we genoten. Anderen verkozen het stadje zelf te verkennen om zichtkaartjes en souvenirs te kopen  en sommigen brachten dan meteen hun kaartje naar het postkantoor van Bullingen.

    Er was met Herman afgesproken om tegen 11uur30 aan het restaurant in Berg af te spreken wat dan ook gebeurde. De personen die iets moeilijker te been waren werden door Herman ter plaatse gebracht. We konden de aperitief gebruiken in de mooie tuin en terras van het restaurant in een stralende zon. Na dit gezellig intermezzo werd dan het verdiep van het restaurant opgezocht om ons middagmaal te nemen. We kwamen in een mooi versierde zaal en het dienstertje vertelde me dat dit lokaal vroeger dienst deed als hooizolder.

    De eigenaar die van beroep schrijnwerker is, heeft alles eigenhandig aangepast en omgetoverd tot een prachtig restaurant in een antieke doch vriendelijke stijl. Het lokaal werd kwistig versierd waaronder veel alaam, een immense blaasbalk en een mooi beschilderde en versierde arrenslede. Buiten deze aankleding en dit kunstwerk is de eigenaar ook nog de meester kok.

    Maar de klok tikte onherroepelijk verder en rond 14uur (uur van afspraak) was het dan weer tijd om afscheid te nemen.

    Herman was dan ook stipt op post om ons op te halen. We vertrokken dan ook via een kleine weg vanuit Berg naar de baan en richting Elsenborn werd dan de terugweg aangevat. Deze terugweg verliep vrij vlot. Wel zagen we op een bepaald ogenblik een ziekenwagen uitrukken en merkten we in de verte een enorme zwarte rookpluim. Dichter bij gekomen merkten we een witte bestelwagen op die in brand stond. Onderweg gaf Mevrouw Vannieuwenborgh Liliane ons reeds een voorproefje van het programma van de volgende maanden en gaf ook lectuur van de 5-daagse die in de steigers staat voor 2010. Teneinde de rust, stop en rijtijden te respecteren werd er dan in de omgeving van Leuven nog een sanitaire stop ingelast. Na deze stop werd er richting Brussel (Boudewijnstadion) gereden maar in de buurt van Sterrebeek kwamen we in de gebruikelijke file terecht.

    Maar Mevrouw Vannieuwenborgh Liliane bezorgde Herman een alternatieve reisweg en het fileleed was vlug geleden.

    De eerste afstap aan de Heizel gebeurde reeds +/- om 17uur en konden onze Brusselse vrienden afstappen. Nadat de autocar bijna in Koningslo was constateerden we dat er 2 koffers waren blijven staan van vrienden uit Koningslo. Op zo een ogenblik is het wel handig om over een GSM te beschikken (als de geadresseerde wel opneemt uiteraard). Zo waren deze vrienden uit Koningslo enigszins gerustgesteld en beslisten ze om de koffers te komen ophalen aan de Heizel. Dit was echter zonder de waard gerekend, aangezien onze vrienden uit Relegem het niet vertrouwden om de koffers in het niet zo veilige Brussel achter te laten. Dus heeft ondergetekende en Marie-Louise maar geopteerd om de leden uit Koningslo op te vangen en hun het adres te bezorgen van de personen uit Relegem zodat ze alnog hun koffers zouden kunnen recupereren.

    Na de leden van Koningslo aldaar te hebben afgezet werd met onze laatste vrienden de rit naar Vilvoorde ingezet zodat ook daar onze vrienden uit Vilvoorde afscheid van Herman en van elkaar konden nemen.

    En dit was meteen het einde van een zonnige, aangename en leerrijke 5-daags

    verblijf in Bütgenbach.

    We danken dan ook Herman, Claudine en de beide lieve dochters, maar ook de hele staf die deze prachtige week mogelijk gemaakt hebben en ja, daar wordt volgend zeker een vervolg aan gebreid.

     

    © Etienne Van Moer

     

     

     

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    16-08-2009, 12:12 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    25-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verblijf in Bütgenbach

    Dit  jaar gaan we, gezien het succes de voorbije jaren een verblijf  boeken in Bütgenbach, uiteraard met een volledig ander programma. Dit  verblijf zal doorgaan op volgende datum :  van 03 tot 07/08/2009.Gelieve hiervoor zo spoedig mogelijk te reserveren.

    De prijs zal rond de 345 € liggen voor deze 5-daagse, er wordt een voorschot van 100 € gevraagd.

    Momenteel werkt men met wachtlijsten gezien het succes.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    25-07-2009, 14:03 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    29-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitstap autocar en plezierboot

    Juli 2009

    Beste Vrienden,

    Op donderdag 10/09/ 2009 om 09 u organiseren we een uitstap naar Antwerpen

    Het is niet zo maar een uitstap naar Antwerpen. Neen er staat veel meer op het programma:

    We spreken af om 9 uur aan de kaai ter hoogte van het Saincteletteplein aan de Havenlaan, rechtover de Hoofdzetel van de KBC bank.

    Daar vertrekken we met een luxe autocar naar Antwerpen.

    In Antwerpen aangekomen zullen we dan een geleid bezoek met gids hebben die ons een rondleiding zal geven door het Historisch stadsgedeelte.

    Wanneer deze wandeling erop zit gaan we richting Schelde om in te schepen op een plezierboot die ons op een ontspannen manier terug naar Brussel zal brengen langs de Schelde, een glimp van de Rupel, door enkele sluizen, het kanaal van Willlebroek, Kapelle op den Bos, Vilvoorde en uiteindelijk Brussel.

    Eens op de boot kunnen we eventueel een meegebrachte picknick nuttigen ofwel een koude schotel gebruiken. Deze koude schotel dient al wel bij de inschrijving te worden besteld en betaald. De prijs bedraagt : € 10. (dit is evenwel facultatief).

    Deze combinatie autocar ↔ plezierboot belooft een mooi avontuur te worden met andere woorden er is zo ongeveer “voor elk wat wils”

    Aarzel dus niet en schrijf nu reeds in, wie eerst inschrijft is ten minste zeker, aangezien deze uitstappen na september niet meer doorgaan.

    De prijs van het ticket is € 29 indien we met ten minste 25 personen zouden zijn genieten we echter van een korting van 10% op de bootreis.

    Gelieve dus zo vlug mogelijk te reageren aangezien we nu reeds een optie hebben moeten nemen!!!.

    Dit is reeds vroeg op voorhand dat we dit aankondigen maar de ervaring leert ons dat dit soort uitstappen meestal zeer vlug uitverkocht is.

    Inschrijvingen dienen dus zo spoedig mogelijk te gebeuren alsook de betaling, Deze inschrijvingen kunnen gebeuren bij : Van Moer Etienne, Blauwenberg 7 te 1860 Meise, of in ons lokaal: tel. 02/269.26.45 of 0476/42.86.00, of nog 02/4115316. Van Moer Etienne,

    Secretaris


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    29-06-2009, 17:47 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    14-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Optreden van Rudy Jones 08/06/2009
    Op 8 juni werden we vergast op een optreden van Rudy Jones.
    Het was weer een fantastische namiddag met veel stemming en ambiance.
    Wij werden vergast op verschillende meezingers en evergreens.
    Naarmate de namiddag vorderde werden de kelen luider, enthousiaster, mede door
    een lekker wijntje of ander natje, ging alles crescendo.
    Om de hongerige magen nadien te spijzigen werden we getrakteerd op een lekkere
    maaltijd die werd afgesloten met een lekkere taart.
    Inderdaad, de stemming kon niet stuk en de avond werd dan omstreeks 19 uur
    met tegenzin bereikt.
    Ter gelegenheid van nakend vaderdag werden de mannen getrakteerd op een
    lekkere fles wijn.
    Nadien keerden we noodgedwongen maar met een zalig gevoel huiswaarts, het
    had voor velen nog wat langer mogen duren.
    Getuige : de enkele foto's die hieronder afgebeeld staan.
    Voor herhaling vatbaar !!!


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    14-06-2009, 14:13 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.













    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    14-06-2009, 13:55 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    14-06-2009, 12:30 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    05-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opstapplaatsen Bellewaerde
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    L.B.G. Hulp & Vermaak                                            06-04-2009

    Gemeenteplein 9

    1080    Molenbeek

     

     

     

     

                                                              

                                                              

     

     

     

    Beste Vrienden,

     

    Op 19/04/2009 gaan we dus met zijn allen naar het Park Bellewaerde.

     

    De Luxe-autocar zal jullie opwachten op volgende opstapplaatsen:

     

    Op de Carpool parking van Meise om 08 uur       

     

    Aan de gebruikelijke opstapplaats aan het Boudewijn Stadion om 08 u 15 ongeveer.

     

    Mogen wij vragen toch iets vroeger ter plaatse te zijn zodat we iedereen rustig kunnen opvangen en nakijken of iedereen er is.

     

    Het belooft een fantastische uitstap te worden met zo veel vrienden tezamen.

     

    Wij danken jullie bij voorbaat voor het aangename gezelschap en voor de nodige sfeer zullen we met zijn allen wel kunnen zorgen.

     

     

     

                                                                      Namens de Liberale Mutualiteit

     

    en namens L.B.G. Hulp & Vermaak

     

     

     

             Van Moer Etienne


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-04-2009, 18:25 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    11-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Familiedag in Bellewaerde Park 19 april 2009

    Bellewaerde Park

     

    Tijdens deze familiedag kan u het, Bellewaerde Park en haar attracties ontdekken waaronder het fantastische de River Splash de keverbaan het Apeneiland, de monorail, het dierenpark de Fun Runs, de vliegende carrousel, de Junior Race, en de vele attracties hebben het park naam en faam bezorgd en zijn op zich al het bezoeken waard.

     

    Daarenboven viert Bellewaerde Park dit jaar zijn 55 ste verjaardag en mogen kinderen tot en

    met 5 jaar gratis binnen om te genieten van de vele verbazingwekkende attracties.

     

    Maar dat is niet alles! Bellewaerde Park is eveneens een dierenpark, vooral door kinderen gewaardeerd voor haar eenden, ganzen en konijnen, maar ook meer verbazende dieren zoals giraffen enz…, en de vele mogelijkheden in de kindertuin…

    Voorts kan U tussen twee shows door genieten van talrijke attracties voor klein en groot, Personen ouder dan 55 jaar mogen

    bovendien gratis binnen in het Park.

     

    In het park zijn eveneens diverse animaties voorzien, zoals : een optreden van “Killer Queen”, (UK)

               Patrick Meyers als Freddy Mercury enz…


    MEER INFO OP WWW.LIBMUTBRAB.BE


    Uw mutualiteit biedt gratis busvervoer aan!

     

    Het kantoor “L.O.F.” van Molenbeek neemt deel aan de ontspanningsdag voor gezinnen, die de Liberale Mutualiteiten organiseren op

    Zondag 19 april 2009, van 10 tot 18 u in het Bellewaerde Park.

     

    PROGRAMMA

     

    10.00 uur   Opening Bellewaerde Park

     

    17.00 uur   Optreden van “Killer Queen”, (UK)

               Patrick Meyers als Freddy Mercury

     

    18.00 uur    Terugkeer naar Brussel

     

     

    Een enige gelegenheid om deze Familiedag zeker niet te missen, dus iedereen hartelijk welkom!

     

    De exacte opstapplaats en uur van vertrek worden u later meegedeeld.

     

     

    Prijs

     

    (vervoer heen en terug + toegang tot park)

                            - volwassenen en kinderen                  16 € in plaats van 27 €

    - kinderen  minder dan 5 jaar            : gratis

     - 55+'ers                                            : gratis

    optioneel

    - voucher maaltijd volwassene*          10 € in plaats van 15€

     

     

    Inschrijvingsformulier


    Naam en voornaam
                     geboren op

     

    1)………………………………..                 …………………

     

    2) ……………………………….                 …………………

     

                            Andere deelnemer(s)

     

    3) ……………………           …………...

    4) ……………………           …………...

    5) ……………………           …………...

    6) ……………………           …………...

     

    Adres …………………………………….

    …………………………………………...

    E-mail …………………………………...

                           Tel/GSM..………………………………..

     

    Wenst in te schrijven voor de Familiedag

                op zondag 19 april 2009

     

    Toegang en vervoer

    Volwassene                             16 €  x …….

    Kind (minder dan 5 jaar)          gratis x …...

    Volwassenen + 55 jaar             gratis x .......

    Maaltijdvoucher (optioneel)

    Volwassene                             10 € x ……..

     

                                        Totaal : ………..€

     

     

    Schrijf vanaf nu tot uiterlijk 3 april 2009 in en betaal aan de afdeling het gepaste bedrag

     

    Datum …./…../2009   Handtekening :


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    11-03-2009, 15:56 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    03-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele uitstappen!!!

     

     Vriendenkring LOF

    3 februari 2009

    Beste Vrienden,

     

    Op donderdag 26 Maart 2009  omstreeks 08 uur : organiseren we een uitstap naar het Maasmechelen en Maaseik. We beginnen met een vrij bezoek aan Maasmechelen village . Voor de lunch zakken we af naar Maaseik.

    Na de middag staat er een bezoek aan het leger van Xi’ang op het programma. Dit is het befaamde terracottaleger dat bestaat uit voetsoldaten, ruiters met paarden, boogschutters en wagenmenners die de tombe bewaakten van keizer qin shi huang.

    Deze tentoonstelling is momenteel aan een wereldtournee bezig.

    Prijs leden : 45 €, niet leden 47 €.

     

    Op zondag 26 april 2009 gaan we naar de lenteshow bij de Kaasboerin met een optreden van Frank Galan & Marjan Berger.

    De juiste coördinaten zullen later medegedeeld worden maar het is dringend nodig om indien belangstelling, zich zo spoedig mogelijk in te schrijven zodat ik tijdig de nodige afspraken kan maken met de touroperator.

    Prijs leden : 56 €. In deze prijs is begrepen : vervoer met luxe autocar , aperitief  en een driegangen maaltijd, alsook het volledig showprogramma.

     

    Op zaterdag 25 april 2009 gaan we naar een vakantiebeurs en Tiroleravond in Hoboken. Kaarten in voorverkoop kosten 17,50 € aan de kassa wordt dit echter 20 €

    Het is dus belangrijk om vlug te bestellen om van de goedkopere prijs te kunnen genieten maar ook om allemaal samen te blijven.

    Dit gebeurt met eigen vervoer, wie zonder vervoer is kan wel met een andere chauffeur(se) vrijwilliger mee.

     

    Dit is reeds vroeg op voorhand dat we dit aankondigen maar de ervaring leert ons dat deze activiteiten altijd druk worden bezocht.

     

    Inschrijvingen dienen  dus zo spoedig mogelijk te gebeuren alsook de betaling,

     

    Deze inschrijvingen kunnen gebeuren bij : Van Moer Etienne, of in ons lokaal :   tel. 02/269.26.45 of 0476/42.86.00.

     

    Namens de Vriendenkring,

     

    Van Moer Etienne, Secretaris 

                   


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-02-2009, 14:28 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    17-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag verblijf Zuid-Tirol september 2008.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    L.B.G.

    Vriendenkring LOF

     

    Verslag:

     

    9-daagse Zuid Tirol Pfalzen  20 tot 28/09/2008.

     

    20/09/2008

    Op 20-09 waren we allen vroeg uit de veren. Inderdaad om 4 uur ’s morgens dienden we al te vertrekken vanaf het Boudewijnstadion in Brussel/Heizel met de autocar bestemming Zuid Tirol : Pfalzen.

    Tijdens het wachten op onze autocar werden we al in de juiste stemming gebracht door 2 jonge mannen die blijven plakken waren in de dancing  “Carré” en duidelijk de bloemetjes hadden buitengezet. Deze jongelui die ons vergasten en opvrolijkten met hun humeur waren duidelijk over hun theewater.

    Na dit intermezzo kwam de autocar aangereden.

    Na te hebben gecontroleerd of iedereen aanwezig was, de bagage opgeladen te hebben, kon er koers gezet worden naar Leuven alwaar een 2de groep L.B.G.-ers werd opgepikt.

    Nadat de gebruikelijke controles hadden plaats gehad vertrokken we allen opgewekt richting Eupen alwaar we een Duitstalige groep dienden op te nemen.

    Onderweg hadden we een sanitaire stop aan een etablissement met schandalig vuile toiletten, we waren verlegen Belg te zijn, zo vuil het er was. Wat moeten onze buitenlandse toeristen die er ook waren hiervan gedacht hebben?

    In Eupen kwam  onze vertrouwde chauffeur en vriend Herman ons vervoegen.

    Herman nam hier de autocar over van de 1° chauffeur. Vanuit Eupen reden we, nadat we onze Duitstalige vrienden hadden opgenomen richting Koblenz 8 u 15, Pforzheim 8 u 45 en kwamen later in een file terecht richting Stüttgart.

    Aangezien we toch in de file stonden werd er van de gelegenheid gebruik gemaakt om een autowegrestaurant op te zoeken dat iets verder gelegen was.

    Hier konden we dus iets eten en er werd ook geprofiteerd om de toiletten op te zoeken.

    Daarna werd er geopteerd om niettegenstaande de file verder te rijden. Na een tijdje zagen we wat de oorzaak was : namelijk wegenwerken.

    Eens de wegenwerken voorbij kon de autocar zijn gewoon tempo terug opnemen. We reden door de buurt van Ulm met zijn Münster, Kathedraal met zijn 161 meter hoge toren. We hadden nadien nog een stop in Rasthof Illertal.

    Omstreeks 16u08 kwamen we in Alatsee Füssen. Een 1300 meter lange tunnel bracht ons via Innsbrück, de Europa Brücke die 198 meter hoog is, verder de Stubaier gletscher in ons gezichtsveld; een tijdje richting Bolzano om uiteindelijk in Pfalzen  in ons hotel Sonnenhof aan te komen. Daar hoefden we onze bagage niet uit te laden, dit werd allemaal door het personeel van het hotel gedaan. De kaartjes(sleutels) voor de kamers werden ons overhandigd en iedereen kon zich gaan verfrissen en daarna prompt en netjes van het avondmaal  gaan genieten.

    Iedereen was vrij moe van de lange tocht maar zeker tevreden over wat  er deze dag allemaal was gebeurd en na nog wat nagepraat konden de bedsteden opgezocht worden. 

     

    2de dag 21-09-2008.

     

    Na een verkwikkende slaap en een stevig ontbijt waren we gereed om met de autocar een verkenning te doen van verschillende dalen.

    We vertrokken omstreeks 9 uur met als eerste verkenning het Pustertal met plaatsen als Stegen en het stadje Bruneck met circa 25.000 inwoners. Doblag met slot dat in de jaren 1256 gebouwd werd door een Duitse bisschop.

    Dit is ook de streek waar een voor Italië minder gekende taalgroep, namelijk de “Ladiners” het “Ladinisch” spreken. Dit is een retro-romaanse taal.

    We rijden steeds binnen het zicht van het bekende ski oord “Kronnplatz” met een hoogte van 2.200 meter een zeer geliefd wintersport gebied.

    De Dolomieten die we rondom ons zien met hun typische kleur en een op kant lijkend patroon zijn gevormd uit kalksteen en magnesium.

    We komen langs de “Olanger Stausee” een stuwmeer dat tussen 1950 en 1953 gebouwd werd. Ook de rivier “Rienz” kronkelt op een bepaald moment langsheen de baan.

    Nu rijden we doorheen het “Mölenstein Tal” en bereiken de “Doblacher See” en in de verte zien we “Die drei Zinnen” in het Nederlands de drie Tinnen die door hun vorm aan 3 torens doen denken.

    Nu komen we in de “Veneto provincie” aan en bereiken zo “Cortina d’Ampezzo”

    Dat bekend is door het organiseren van de Winterspelen enkele jaren geleden.

    De daken van de huizen hier ogen iets minder fraai, aangezien ze bijna allen bestaan uit ijzeren platen waar de tand des tijds flink voor wat roestvorming heeft gezorgd.

    Nu nemen we de “Dolomitenstrasse” die omstreeks 1880 werd aangelegd voor zuiver militaire doeleinden.

    We bevinden ons op een bepaald ogenblik op 2.117 meter hoogte en kunnen vanaf ons standpunt de piek op 2.700 meter zien alwaar het kabelspoor aankomt.

    Even verder rijden en we zien de hoogste berg met de “Marmolade Gletscher” (enig in de Dolomieten met een hoogte van 3.340 meter.)

    We komen nog langs Blutsberg-Col de lano waar destijds bij een ontploffing op de top van de berg vele soldaten het leven lieten.

    In Buchenstein wordt het “fodom dialect” gesproken en is dus een “Ladinisch Buchensteiner dialect”.

    Ondertussen werd het 14 uur dus tijd voor ons middagmaal.

    Om 15 u 05 terug de autocar in en vertrek richting “Zellerstock” door de “Campo Longo Pas” over “Colfuro”, “Stern” en de “Kreuzkogel”.

    Verder : “Wellschellen” is weer zo’n Ladiner dorp met eigen folklore Trachten, muziek en zo meer.

    We rijden ook langs “Kloster Sonnenburg” dat in het jaar 1120 door nonnen werd gesticht. Momenteel is dit klooster een hotel geworden.

    Ondertussen was het reeds zo laat geworden dat we de terugweg naar het hotel dienden aan te vangen.We kwamen omstreeks 18 uur aan in het hotel. Een korte opfrissing en we werden door de hoteldirectie vergast om 18 u 30 op een aperitief, waar iedereen nog kon napraten over de mooie landschappen die we gezien hadden en die na iedere bocht in de weg wisselden als het ware om met mekaar te concurreren.

    Na de aperitief werd ons een uitgebreide maaltijd opgediend. Eens het avondmaal verorberd was kon iedereen vrij van de vele mogelijkheden van dit Wellnesshotel genieten, of een wandelingetje maken in Pfalzen zelf.

     

    3de dag 22-09-2008.

     

    Nog tijdens ons uitgebreid ontbijt kwam Mevrouw Vannieuwenborgh ons meedelen wat er zich tijdens de nacht had voorgedaan. Zij heeft midden in de nacht, in een voor haar niet gekende omgeving, ons aller vriend Joske, om 4 u met een ziekenwagen naar een kliniek in Bruneck moeten begeleiden waar Joske meteen in de “Intensieve zorg” afdeling werd aan bewakingsapparatuur gelegd.

    Het ontbijt gebeurde bijgevolg in mineur want de problemen met Joske bleven maar nazinderen en toch diende het programma verder afgewerkt. Dus om 09 u 30 werd er gestart en om 10 u 20 kwamen we in Brixen aan. De Dom in barockstijl werd bezocht. De gids die ons de ganse reisduur vergezelde vertelde ons dat in deze dom 40 marmersoorten werden gebruikt en verwerkt. Na het bezoek van deze stad werd de autocar vervoegd om een bezoek te brengen aan een “Krautergarten” zeg maar een kruidtuin waar we ons konden vergapen aan honderden kruiden, sommige gekend, andere minder gekend. Ook werd een “Latschenölbrennerei” bezocht die reeds in het jaar 1212 werd opgericht. Dit is een bedrijfje dat cosmetische oliën en homeopathische middelen bekomt uit de behandeling van sparren, dennen, lorken , larschen en zo meer. Er werd ons het hele proces van grondstof tot eindresultaat uit de doeken gedaan.

    Na deze boeiende bezoeken werd er dan richting Bruneck gereden waar we dan vrij hadden tot 16 u 15 om het stadje verden te bezoeken. Van deze vrije tijd maakten Liliane en ondergetekende gebruik om Joske gaan op te zoeken in de kliniek. Zijn toestand was nog steeds zorgwekkend maar toch een ietsjes beter.

    Na dit bezoek hadden we afgesproken om de groep terug op te zoeken aan de kerk. Iets hadden we echter uit het oog verloren, namelijk het feit dat er in de omgeving meerdere kerken waren en we mekaar dus aan een andere kerk stonden op te wachten.Na dit gebeuren werd er weer richting Pfalzen gereden waar we ons na de verfrissingen konden tegoed doen aan het uitgebreid avondmaal.

     

    4de dag 23-09-2008.

     

    Na een goede en verkwikkende slaap en na een deugddoend stortbad konden we weer aanschuiven voor een stevig uitgebreid ontbijtbuffet.We lieten ons de verschillende lekkere hapjes goed smaken De dienstertjes zijn uitermate vriendelijk en Elisabeth onder hen, komt me iedere morgen spontaan een lekker potje chocolademelk aanbieden. Zij is echt een engeltje dat al onze vrienden in de watten legt en hun op hun wenken bedient. Het was een van de redenen waarom menigeen samen met haar op de foto wilde.

    Rond 9 uur was het weer verzamelen  geblazen aan de autocar. Onze trouwe Ladinische gids Seppl was weer present en we konden vertrekken.

    Eerst werd er koers gezet naar San Lorenzo of te Lorenzen in het Duits.Via een Romeinse nederzetting reden we door het lieflijke Gadertal. De marmot staat hier symbool voor de Dolomieten. We kwamen respectievelijk langs Wengen dat bekend staat voor het mooie handwerk, landbouw en de verschillende weverijen.

    Dan volgde Corvara, reden we door en over de Campolongo pas, Pass Pordoi met zij 2950 meter boven de zeespiegel aan de top. Langsheen de weg duizenden lieflijke bloemetjes, een soort krokusjes in volle bloei en ornaat, een ware streling voor het oog. Nu rijden we de provincie Trento binnen. We doen het “Fasser Tal” aan. Rijden over de “Sela Pass” met zijn bochten : 2° links, 4° rechts en zo verder tot we boven zijn.

    Verder komen we langs Wolkenstein, Gröden, Sankt Kristina, Sankt Verich en dan zien we het stadje Castelrotto/Kastelruth voor ons opdagen. We rijden dit stadje binnen  dat zo op het verlanglijstje van ondergetekende stond, met dank aan onze vriend Herman die dit had willen inlassen in het programma.

    De naam van dit stadje is van Romeinse oorsprong en is de samenvoeging van “Castel” en “ruptum” wat afgebroken betekent. Het stadje bestaat reeds 250 jaar. Het is de thuishaven van de “Kastelruther Spatzen” een orkest en volkszanggroep dat met hun prachtige muziek dit stadje in heel Europa heeft op de kaart gezet.

    Hier hebben we na het middagmaal vrij tot 15 u 30. Natuurlijk profiteren we hiervan om naar het “Kastelruther Spatze museum” en Geschäft te gaan. We konden er neuzen in allerlei producten uit de streek, houtsnijwerk, CD’s, aandenken, Tiroler kledij en allerlei prularia. We hebben met verschillende mensen ook hun museum bezocht, gelegen in het zelfde gebouw. Daar konden we ons vergapen aan de verschillende trofeeën , ettelijke al die ze samen hadden bijeengespeeld. Ik vernam verleden zaterdag 11-01-2009 nog dat ze er weer een bij hadden, namelijk de zoveelste “Krone der Volksmusik”. Ook ettelijke gouden en platina platen versieren al de muren. Een van hun liedjes verhaalt het waar gebeurde drama dat zich afspeelde in het jaar 1948, dat jaar moesten de inwoners van het dorp Graun, dat zo schilderachtig gelegen was, hun dorp verlaten, hun bezittingen opgeven omdat de overheid beslist had er een stuwmeer aan te leggen. Het dorp werd volledig verdronken om er de “Rechensee” aan te leggen.

    Enkel de torenspits van de uit de 14° eeuw daterend kerkje is nog de enige stille getuige van het verdriet van 670 Grauners die have en goed dienden achter te laten. Omstreeks 15 u 30 (jongens wat vliegt de tijd) verlieten we dit gezellig stadje Kastelruth. We werpen nog een laatste blik op het kerkje van Kastelruth dat met zijn barokke toren  250 jaar oud is.

    En we zijn weer vertrokken voor een panoramische rondrit. Amper enige kilometers verder, kunnen we ons vergapen aan een natuurverschijnsel dat volgens onze gids niet zo vaak te bewonderen valt, namelijk een regenboog in de sneeuw.

    We rijden nu door het mooie Pustertal en zo door de stad Brixen om uiteindelijk zo terug in ons hotel in Pfalzen aan te komen.

    Ons dus vlug verfrissen en opknappen want het avondmaal staat gepland voor 19 uur.

    Inderdaad een uitstekend avondbanket staat op ons te wachten en we laten het ons maar goed smaken, de wijn en het bier vloeien rijkelijk en er wordt nog duchtig nagepraat en genoten.

    Nadien gaan sommigen zich te goed doen aan de vele mogelijkheden dat dit Wellness hotel ons te bieden heeft. Anderen verkiezen dan weer nog een mooie wandeling door het stadje Pfalzen te maken.

     

    5de dag 24-09-2008.

     

    Na ons gebruikelijk uitgebreid ontbijtbuffet wacht de autocar ons op om ons naar het Pustertaler Sonnestrasse te brengen. We komen aan in Bozen, een stad van 100.000 inwoners. Bozen was een belangrijke handelsstad in het verleden, zelfs reeds in de middeleeuwen. Het is ook de Provincie hoofdstad. Hier splitsten  vroeger de handelswegen. Deze stad is ook de zetel van “Süd Tiroler Landstag”.

    Van hieruit rijden we naar Meran. Meran heeft een kasteel dat in de jaren 1300 werd opgericht, een “Landesfürstliche Burg”.

    Hier hebben we na het middagmaal vrij tot 15 u 30, waarvan we uiteraard profiteren om deze prachtige stad te bezoeken. Mooie winkelstraten (de Dames onder ons zijn gecharmeerd) die bovendien autovrij gemaakt werden, cafe’s en Conditoreien met gemoedelijk uitnodigende terrasjes en pleintjes. Maar weer tikt de klok onverbiddelijk verder en dienen we de autocar op te zoeken waar Herman ons reeds opwacht samen met zijn Claudine.

    Dus wij weer op tocht. We rijden langs “Schloss Tirol” van de “Tiroler Grafen” die destijds Süd Tirol met het Oostenrijks Tirol hebben verenigd. We rijden nu door veel appelplantages richting Lana dat bekend staat als de rijkste gemeente van Zuid Tirol. Van hieruit voert de autocar ons via Bozen è Klausen  terug naar Pfalzen alwaar we afscheid nemen van onze trouwe en vlijtige gids Seppl.

    Weer wordt de badkamer of het zwemdok opgezocht als welgekomen verfrissing waarna we weer paraat stonden om ons uitgebreid avondmaal te degusteren. Het menu was, zoals gewoonlijk uitstekend, alsook de wijnen en het bier. We leven tot nu toe in dit 4 sterren hotel zoals “God in Frankrijk”, wat kunnen we nog meer wensen? Zoals iedere avond tot nu toe werd er door menigeen de bar van het hotel opgezocht waar we nog volop konden nagenieten.

     

    6de dag 25-09-2008.

     

    Dit was een vrije dag. We hebben hiervan gebruik gemaakt om een flinke wandeling te maken in de ruime en mooie omgeving van Pfalzen. De wandeling doet deugd, in den beginne stijgt het lichtjes maar naarmate we vorderen gaat het steeds steiler. Af en toe een kleine rustpauze inlassend genoten we met volle teugen van het prachtige landschap dat zich aan onze voeten uitstrekt. Rond de middag  hielden we dan even halt op enkele banken aan een mooi uitzicht om onze picknick die we uit het hotel hadden meegekregen te verorberen. Ook hadden we uit het hotel de speciale wandelstokken ‘Nordic Walking’ meegekregen + rugzak met middagmaal.

    Niets is er mooier dan te picknicken zoals we hier zaten met rondom ons deze mooie landschappen.

    Terug op stap na deze lekkere maaltijd, genietend van de prachtige natuur rondom ons. Onderweg komen we nog een houthakker tegen die druk zijn wintervoorraad hout aan het vergaren was.

    Bij momenten was de helling vrij steil en was Marie-Louise wat blij dat ze de Nordic-walking stokken meegekregen had uit het hotel.

    We bleven zo al wandelend genieten van de prachtige natuur rondom ons, daalden terug af naar de vallei en kwamen zo aan een kerkje op enkel kilometers van ons hotel. Dit mooie schilderachtige kerkje in de zeer typische stijl van de streek bleek een dusdanige aantrekkingskracht op ons uit te oefenen dat we er de laatste paar kilometers er voor lief bij namen. Bij aankomst bleek het kerkje alleen op afspraak te bezoeken en daarop hadden we dus niet gerekend. Dus dan maar onverrichter zake de weg naar het stadje Pfalzen ingeslagen. Het was ondertussen reeds 16 u 45 geworden. In het centrum van dit stadje werden we verrast op een hoeve met een zeer groot erf en weide waarop een verscheidenheid aan dieren samen vreedzaam onder elkaar graasden zonder zich om zoveel belangstelling te bekommeren.

    Nu verkenden we het stadje, gingen naar het plaatselijk Toerismebureau dat zusterlijk een gebouw deelde met het postkantoor. We bezochten ook nog enkele winkels waar we de plaatselijke gemoedelijke sfeer konden opsnuiven. Daarna keerden we ,voldaan en tevreden over onze dag, naar ons hotel terug.

    Na een verkwikkend bad was het weer tijd om het restaurant op te zoeken en ons tegoed te doen aan een meergangen menu met bovendien een uitgebreid buffet. We lieten het ons natuurlijk goed smaken midden onze wandelvrienden. En natuurlijk deed ook de wijn een goede duit in het zakje. Na nog wat nagepraat verhuisden de meeste van ons naar de bar zodat de dienstertjes de tafels konden afruimen en klaarzetten voor de volgende morgen. In de bar werd er dan zoals gewoonlijk verbroederd en werd er duchtig door mekaar Nederlands, Frans en Duits gesproken samen met enkel woorden Russisch. En natuurlijk werden ook de plaatselijke bier- en wijnsoorten aan een grondig onderzoek onderworpen. En zo werd dan later op de avond, een voor een, de kamers en bedsteden opgezocht, tevreden over deze prachtige dag en wandeling.

     

    7de dag 26-09-2008.

     

    Na een verkwikkende slaap en lichaamshygiëne werd weer het restaurant opgezocht om ons tegoed te doen aan een stevig ontbijt en weer zorgde Elisabeth voor ondergetekende zijn potje warme chocolademelk. We lieten het ons goed smaken. Omstreeks 9 uur werd er dan afgesproken om de autocar op te zoeken. Onze vriend Herman en zijn Dame Claudine hadden deze weer netjes opgepoetst en hij stond weer te blinken.

    Nadat Seppl, onze gids, ons vervoegd had konden we vertrekken richting Weinstrasse, het Mendel Gebirge. We reden door Salourn, dit is de laatste stad van Zuid-Tirol. We reden ook door Tramin, stadje dat bekend is door zijn alom gekende “Gewürtsstraminer” en ook zijn “Eggersmann Umzug”, dit is een optocht waarin de deelnemers dierenmaskers dragen ( een oud gebruik).

    Ook reden we langs de “Kaltener See”, dit is het warmste meer van Zuid-Tirol.

    Van 10 u 45 tot 13 u 10 hadden we dan vrij waarop iedereen een voor zichzelf te bepalen wandeling opzocht, keuze genoeg eigenlijk.

    Wanneer iedereen terug verzameld was gingen we naar Weindiele/Wein Kaltern alwaar we omstreeks 13 u 25 aankwamen. Hier hadden we een “Weinprobe” en konden we 5 verschillende wijnsoorten proeven. Dit werd zeer gesmaakt en de gezelligheid ging crescendo!

    Nadien was het weer tijd om de autocar op te zoeken waarna we weer langs de prachtige natuur richting Pfalzen reden. In welke richting men ook maar kijkt  even mooie landschappen.

    Aangekomen in het hotel ging iedereen zich weer verfrissen, zwemmen, fitnessen of zich laten verwennen in de wellnessruimten van het hotel. Daarna konden we weer naar het restaurant om er te genieten van een uitgebreid avond buffet. We lieten het ons dus weer goed smaken. Na dit avondbuffet werden we dan vergast op een Muziekavond, ook werd er ons door L.B.G. Brabant bij monde van Mevrouw Vannieuwenborgh Liliane een drink aangeboden. Zij gaf ons ook de krijtlijnen van wat nog in de toekomst staat te gebeuren mee, hetgeen op enthousiasme werd onthaald. De mooie muziek ons gebracht door een Zuid-Tiroolse keyboarder deed menigeen uit zijn luie stoel opstaan en binnen de kortste keren ontstond er een gezellige dansavond. Dermate gezellig dat een groep uit het Duitse Heidelberg, die ook in ons hotel logeerde, ons kwam vervoegen op de dansvloer. De danspassen werden evenzeer met deze Duitse vrienden uitgewisseld.
    Nadat de dansavond ten einde was vonden velen het nog te vroeg en zochten zij de bar op waar er nog duchtig werd nagekaart en verbroederd. Daarna werden een voor een de kamers opgezocht, moe van al dat dansen, maar voldaan.

     

    8de dag 27-09-2008.

     

    Na een verkwikkende slaap en uitgebreide opfrissing werd het restaurant opgezocht voor een uitgebreid ontbijtbuffet. Elisabeth was weer prompt daar met mijn warme chocolademelk. Ook Claudine van Franske werd door Elisabeth met speciale spijzen verzorgd omdat Claudine een beetje moeite had met de spijsvertering. Omstreeks 9 uur was het dan weer de afspraak aan de autocar om het programma van de onze voorlaatste dag af te werken.

    Vandaag wordt de Pragser Wildsee opgezocht. We komen langs de “Erd Pyramiden” in Platten, rijden langs de prachtige “Olanger Stausee”, het “Pragser Tal”, “de 12 Apostel berg” en de “Seekogel”.

    We komen ook door het “Kurbad Hirschen Brunnen” en de ”Wildsee”.

    Nu komen we door een gebied dat ook zeer bekend is door onze Mevrouw Vannieuwenborgh : Innichen, Sexten, de 3180 meter hoge “3 Schutzer” het “Naturpark Sextner Dolomiten” en de “Talschlusshütte” in Sexten met 1540 meter hoogte. Onze gids vertelt ons languit over deze streek, uiteraard in het Duits en zo nodig vertaald door onze Mevrouw Vannieuwenborgh.

    Ook is het zo dat ik tot nu toe vergeten te vertellen ben, dat onze gids Seppl regelmatig een liedje zingt over zijn schone Heimatland, namelijk het Ladinisch gedeelte met eigen taal, een retro-romaanse taal. Maar om zijn kennis bij te schaven over België en zijn gemeenschappen vraagt hij ons ook een typisch liedje  uit onze taal te zingen. Hij vindt ook dat er veel gelijkenissen  en overeenkomsten zijn tussen zijn land en taalgemeenschappen en het onze.

    De gids maakt ons ook opmerkzaam op wat hij “Geroll” noemt. Dit zijn  stukken steen die met een beek meegevoerd worden of soms door de zwaartekracht naar beneden rollen.

    In Innichen hebben we vrij tot 15 u 20. We bezoeken het stadje met zijn Romaanse Dom “Pfarkirche zum Heiligen Michael”. Deze werd gebouwd in Romaanse stijl in het jaar 1150 en in 1400 werden de gotische gewelven eraan toegevoegd. En tijdens de periode 1735 – 1760 werd deze kerk dan Barockiseerd.

    Rond half vier werd dan de terugtocht aangevat. Langsheen prachtige landschappen bereikten we weer ons hotel.

    Aangezien we morgen dienden huiswaarts te keren besloten sommigen onder ons om reeds gedeeltelijk hun koffers te vullen aangezien we ’s anderdaags  reeds om 6 u 30 dienen te vertrekken.

    Na dit inpakken weer dan nog een bad genomen. Nadien stond er ons nog een uitgebreid avondmaal te wachten en we lieten het ons goed smaken, de wijn en het bier vloeiden rijkelijk op dit laatste avondmaal in het hotel Sonnenhof. Er werd nog duchtig nagepraat en we overliepen samen de vele gezellige, gemoedelijke en leerrijke dagen die we samen met Herman en zijn Claudine, maar ook met onze gids Seppl hadden meegemaakt.

    Nadien gingen sommigen zich voor de laatste maal tegoed doen aan de vele mogelijkheden dat het hotel te bieden heeft. Anderen zochten de bar op om op een gezellige manier afscheid te nemen. Nog anderen zochten eerder hun bedstede op in het vooruitzicht van de lange terugreis die morgen op ons wachtte.

     

    9de en laatste dag 28-09-2008.

     

    Vandaag moesten we vroeg uit de veren. Inderdaad aan alle mooie liedjes komt er een einde, alsook aan ons verblijf in Pfalzen dus. Toch hadden we de tijd om een ontbijt te nemen en afscheid te nemen van Elisabeth en nog een ander dienstertje.

    Om 6 u 35 zijn we dan de autocar ingestapt om richting huiswaarts te rijden.

    Tot ons spijt konden we onze vriend Joske niet meenemen. Hij lag nog steeds zwaar ziek in de kliniek, weliswaar omringd door de beste zorgen en warme vriendschap van het medisch team.

    We rijden nu voorbij de toren van de Olympiaschans waar ieder jaar een gedeelte van het vierschansen tornooi doorgaat. Na Innsbruck verlaten we dan Oostenrijk en zetten koers naar München de hoofdstad van het Duits “Bundesland Bayern”.

    Rond 10 u 50 doen we Augsburg aan en rond 11 u 35 gaat het richting Ulm met zijn Münster Kathedral met zijn  161 meter hoge toren. Kirchheim, richting Stüttgart waar we onderweg een stop maken volgen de rij. We stoppen aan het “Rasthof Pforzheim”. Hier kunnen we dan de benen strekken, het sanitair opzoeken alsook de inwendige mens spijzen en laven.

    Na deze halte nemen we terug de snelweg richting Karlsruhe.

    Na Karlsruhe komen we langs het autocircuit van Hockenheim 68766.

    Ondertussen werd het 14 uur en konden we ons nog even verfrissen en hadden we vrij tot 15 u 25. Maar de voorgestelde vrije tijd deinde een beetje uit en het was uiteindelijk maar pas om 15 u 35 dat de autocar zich weer in beweging kon zetten. Nu ging het over Speyer en Worms naar Koblenz. Koblenz is de stad van het “Deutsche Heck” dit is een gebouw in de vorm van een halve cirkel dat zich bevindt op het uiterste punt waar de Moezel in de Rijn uitmondt.

    Aan de “Peppenshoven-parking” moeten we afscheid nemen van onze trouwe chauffeur en metgezel Herman.  Inderdaad Herman verlaat hier de autocar om de rust- en rijtijden te respecteren . Hij wordt er vervangen door een andere chauffeur.
    Van hieruit rijden we richting Belgische grens. Omstreeks 20 uur komen we dan door Kettenis en om 20 u 20 komen we aan in Eupen waar we afscheid dienen te nemen van onze Duitstalige landgenoten. Het afscheid was zeer hartelijk en we hadden echt genoten van deze gezellige mensen uit de Oostkantons.

    Na uitgebreid afscheid te hebben genomen werd de reis dan verder gezet en in Leuven dienden we dan weer afscheid te nemen van onze Leuvense en Tiense vrienden. En voor de laatste keer zette de autocar zich weer in beweging. De bezetting was nu al een klein beetje uitgedund en met de laatste passagiers werd er richting Brussel Boudewijnstadion gereden.

    Daar aangekomen zat onze reis erop. Met heimwee blikten we terug op deze prachtige 9-daagse reis. Deze reis is zeker voor herhaling vatbaar. Dit was de conclusie die menigeen maakte. De laatste vrienden namen van de chauffeur en van elkaar afscheid.

    Een droevig feit dat zich stelde was wel het feit dat we Joske niet hadden kunnen meebrengen. Hij is dan een 10-tal dagen later gerepatrieerd met ziekenwagen naar een kliniek in het Brusselse alwaar hij enkele weken later op 19 november is overleden na een verbeten  en moedige strijd. We hebben hem dan ook samen met zijn familie en vrienden op 28 november naar het crematorium van Vilvoorde begeleid waar we afscheid genomen hebben van een zeer goede vriend en geliefde Voorzitter van L.B.G. Molenbeek. Hij ruste in vrede.

    Wij geven op de laatste bladzijde  een “in memoriam” mee dat L.B.G. Molenbeek voor hem schreef.

    Nog een kleine opmerking : De 9-daagse reis ging doorheen een prachtige streek die bovendien in de onmiddellijke omgeving van Oostenrijk en Italië gelegen is. Het biedt dus mogelijkheden om jaarlijks een ander programma voor te stellen. Sedert de komst van de € is het bovendien positief dat men overal met Euro’s terecht kan.

    Dus hartelijk dank aan Claudine en Herman en zeker ook de charmante gids Seppl. Ook willen we zeker onze charmante reisleidster Liliane Vannieuwenborgh bedanken voor haar kundig organisatie talent en ook voor de begeleiding van onze zieke vriend Joske naar de kliniek in Zuid-Tirol en bezoeken later.

    Ik hoop dat dit verslag een beetje onze avonturen tijdens dit verblijf kan weergeven.

     

    © Van Moer Etienne

    L.B.G. Vriendenkring  LOF


     

    A

    1923  à  2008

    In MemoriumVoorzitter Joske De Souter :

         

    Deze maand was het de bedoeling om onze Voorzitter Joske De Souter in de bloemetjes te zetten omdat hij in de maand december zijn 85° verjaardag zou vieren. Het heeft evenwel niet mogen zijn. Joske is op 18 november namelijk overleden. We zullen hem missen.

    Joske de enige pijn die je ons ooit hebt aangedaan, is dat je veel te vroeg van ons bent heengegaan; het is toch zo plots, we zien nog je gelukkige lach als we in Zuid-Tirol aankwamen, we waren echter diep ontgoocheld dat je met ons niet kon huiswaarts keren..

    Het treft ons zo diep ….dat elke gedachte die niet van en voor hem is, ophoudt te bestaan.

     

    December 2008

    De Secretaris, Van Moer Etienne     

     

     

     

     

     

     

     

     

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    17-01-2009, 13:51 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    31-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarswensen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste Bezoeker,

    Vriendenkringlof wenst u en uw familie een gelukkig en vredig jaar 2009 toe.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-12-2008, 19:32 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    26-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reis Dolomieten in Zuid Tirol.
    Zijn ook jullie koffers klaar?




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    26-10-2008, 15:36 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    07-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Liberale Bonden van Gepensioneerden

    Hulp en Vermaak

    Vriendenkring L.O.F.

    Beste Vrienden,

     

    Op dinsdag 09-09-2008 organiseren we een uitstap met luxeautocar van de firma Rantour naar Genk en ruime omgeving.

    We vertrekken, voor de personen die via tram, bus of metro komen aan het Boudewijnstadion in Brussel om 08 u en we voorzien ook een opstapplaats in Meise op de Carpool parking om 08 u 15.

     

    Wat staat er op het programma? :

    We vertrekken allen goedgemutst om koers te zetten naar Genk waar we in Scherpenheuvel  een stop inlassen om een tas koffie met koek te degusteren en een sanitaire stop voor degenen die zulks nodig zouden hebben.

     

    Daarna gaan we richting Genk waar we omstreeks 11 uur een bezoek brengen aan de Oekraïense Orthodoxe kerk met 5 koepeltorens die schitteren in goudglans. Dit is een pareltje van Oosterse bouwtrant met binnenin mooie iconen. Bij elke stap ontdek je nieuwe dingen en stilaan besef je welke liefde voor hun land van oorsprong de Belgisch Oekraïeners heeft bezield om dit prachtig gebouw te verwezenlijken.

     

    Na het bezoek aan deze kerk nemen we omstreeks 12 u 30 ons diner in Genk. Dit is een driegangenmiddagmaal.

     

    Omstreeks 15 uur brengen we dan een bezoek aan het bekende Europlanetarium. Dit is een van de 4 actieve sterrenwachten van Vlaanderen. Vanuit een comfortabele zetel kan je kennismaken met planeten, kometen, zwarte gaten en dies meer. Voorafgaand wordt in het auditorium een film getoond over ons zonnestelsel.

     

    Na dit bezoek keren we terug naar Diest waar er nog een stop inlassen om een tas koffie gebruiken en/of een sanitaire stop voor degenen die zulks nodig zouden hebben 

     

    Wat is nu de kostprijs: wij vragen € 34 voor de leden van de Liberale Mutualiteit van Brabant en 39 € voor de niet leden van deze Mutualiteit.

    Laat u niet afschrikken door deze prijs maar weet dat de Mutualiteit aan Rantour tussen de 49 en de 59 € per persoon dient te betalen naargelang het aantal deelnemers, maar wees gerust wij rekenen u maar € 34 of 39 € aan, voor de rest komt onze Mutualiteit tussen.

    Deze uitstap zal dan ook door Rantour met de grootste zorg begeleid worden.

    Inschrijvingen dienen  echter zo spoedig mogelijk te gebeuren alsook de betaling aangezien er reeds vroeg geboekt dient te worden.   Dit kunnen we ten zeerste aanbevelen. Inschrijvingen en betalingen kunnen gebeuren op de zitdagen van de mutualiteit en/of bij Van Moer Etienne ( 02/269.26.45 of 0476/428600.

                                          Van Moer Etienne


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-09-2008, 11:49 geschreven door vriendenkringLOF  
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 01/10-07/10 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 11/12-17/12 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 31/10-06/11 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/05-24/05 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 01/12-07/12 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 31/12-06/01 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 03/12-09/12 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 31/10-06/11 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 01/11-07/11 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 30/11-06/12 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 31/12-06/01 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 11/12-17/12 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs