vriendenkring LOF
vrije tijd en uitstappen
Inhoud blog
 • Programma Meise Maart 2018
 • Eind 2017
 • September2017
 • Verblijf Bütgenbach
 • Programma juli 2017
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  22-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma Augustus 2010

  L.B.G. Molenbeek                                    Infoblad nr 282

  HULP EN VERMAAK                  

  Gemeenteplein 9                             3° kwartaal  2010.

  Molenbeek

  REKENING NR : KBC 733-0359726-80

  IBAN BE47 7330 3597 2680

  Augustus 2010

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Dit  jaar gaan we, gezien het succes de voorbije jaren een verblijf  boeken in Bütgenbach, uiteraard met een volledig ander programma. Dit  verblijf zal doorgaan op volgende datum:  van 02 tot 06/08/2010. Er zullen dus meerdere leden ontbreken op het Gezellig Samenzijn van eveneens de 2° Augustus maar we zullen U een telefoontje geven.

   

  Elke 1° woensdag van de maand en dit tot september kan men gaan lunchen in het Bonnevie park tussen 12 u 30 en 13 u 30. 

   

  Op maandag 02 augustus  2010 om 14 u ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Deze maand zijn het de vriendinnen Mimi en Adeline. + Mertens Monique

  Hartelijk Proficiat !

  Op zondag 29 augustus gaan we samen naar de Familiedag van de Liberale Mutualiteiten in het coolste openluchtmuseum ter wereld, namelijk Bokrijk. Het is een ideale mix voor een leuk en gezellig dagje uit met familie en vrienden. Het is er de hele dag feest met onder andere optredens van Christoff dus ambiance verzekerd, treden ook op The Oak City Jazzband, het All round trio Domino, de Coverband We Two, Lasgo en special guest Lindsay. De toegangsprijs bedraagt 7€ kinderen onder de 12 jaar hebben zelfs gratis toegang. Wil je genieten van de barbecue dan betaal je 15 € extra en voor de kinderen tot 12 jaar is dit 10 €. Inschrijvingen dienen te gebeuren VOOR 31 juli 2010!!!

   

  Ook op 29 augustus is er voor de thuisblijvers de mogelijkheid om naar het Cabaret te gaan in Dussy club met optredens van Francis Guntler, Dirk Peeters, Pairiot Ralp en Cindy Nelson.

  Afspraak : Zinnema toegangsprijs 12 €.

   

  Op maandag 06 september  2010 om 14 u ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

   

  Op dinsdag 07 september organiseren we een multiculturele uitstap met luxe autocar van de firma Business Coach naar Eupen en ruime omgeving. We bezoeken het Historisch Museum van de stad Eupen, daarna een rondleiding door de stad met plaatselijke gids en een bezoek aan de Chocolaterie Jacques. ,We vertrekken aan  de Carpool parking in Meise om 7 uur en aan het Boudewijnstadion om 07 u 30. Deelname in de onkosten : Leden 37 €, niet leden 40 €. Voor de rest komt de kassa tussen. Inschrijvingen en betalingen zo spoedig mogelijk bij : Van Moer Etienne.

   

  Op 26 september 2010 : Starfestival …Together met Jean-Pierre Lepoutre crooner, Geert Valcke pianist, en de concertband “De Ster” uit Evere alsook de koninklijke Filharmonie van Jette.

  Toegangsprijs 12 €.

   

  Op 30-09-2010 gaan we naar een Cruise met Strato-Vani een uniek eenmalig spektakel met optredens van Wil Tura, Monika Martin één van de grootste Oostenrijkse artiesten bekend van de grote Duitse tv-shows, ook de Diamond Brothers enz… Wij genieten van een korting van 5 € en we krijgen er dan nog een CD van dit optreden bovenop. Dit is altijd vlug volzet het komt er dus op aan om zo vlug mogelijk te reageren. L.B.G. Brabant gaat zodra alles geregeld is ons de laatste details overmaken.

   

  Op maandag 04 oktober  2010 om 14 u ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

   

   

  Op 07 november 2010 gaan we naar een Russische Show en dompelen we ons onder in de Russische sfeer met optredens van onder meer Piotr Isbach, Eric Goovaerts, Dirk Peeters en het “Media Ballet” Toegangsprijs 12 €.

   

  Op maandag  08  november  2010 om 14 u ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Uitzonderlijk de 2° maandag aangezien de

  1° maandag Allerheiligen is en de kantoren gesloten zijn.

   

  Nog enkele activiteiten in een notendop : Op 02 september bezoeken we het Magritte museum in Brussel met rondleiding door een ervaren gids.

  Op 08 september kunnen we gaan proeven van de biodiversiteit op het Kasteel van Horst.

  Op 14 oktober gaan we naar de tentoonstelling : “Ensor ontmaskerd” met de vele werken van deze schilder.                                                                                           …/…

  En op 22 november in de lokalen van de Liberale mutualiteit van Brabant wordt er een theatermonoloog opgevoerd met Leen Persijn. Van al deze activiteiten zal er meer informatie en concrete afspraken verschijnen in de programma’s van de volgende maanden.

   

  Ik denk dat daar toch zowat iedereen zijn gading in kan vinden en natuurlijk komt dit alles boven op onze maandelijkse gezellige samenzijns.1

   

  1 Voor de uitstappen georganiseerd door L.B.G. Brabant, vraagt men om op de eerstvolgende vergadering reeds een optie te nemen opdat zij tijdig zou kunnen afspreken met de gidsen. ' 02/209 49 30.

   

  Mochten sommige van onze leden problemen hebben met het gebruik van hun computer, kan er altijd beroep op ons gedaan worden. Wil je ook zo een mooie PowerPoint presentatie maken, geen nood, geef ons een seintje.

   

   

  Vanaf nu starten we regelmatig met een nieuwe rubriek:“Tip van de maand. “

   

  Wanneer hebben we een te hoge bloeddruk en wat kunnen we eraan doen?

  Men spreekt van een te hoge bloeddruk of hypertensie  wanneer er bij verschillende bloeddrukmetingen tijdens afzonderlijke raadplegingen een bloeddruk wordt gemeten die hoger is of gelijk aan 140/90 mmHg.

  Symptomen  zoals duizeligheid, hartkloppingen, vermoeidheid, oorsuizingen, regelmatige neusbloedingen en hoofdpijn kunnen al een voorteken zijn van een verhoogde bloeddruk.

  Bij een te hoge bloeddruk zal het hart krachtiger moeten samentrekken om het zuurstofrijk bloed naar alle weefsels in het lichaam te pompen. Een verhoogde bloeddruk is geen ziekte op zich maar wel een belangrijke risicofactor voor het ontwikkelen van hart- en vaatziekten zoals atherosclerose (slagaderverkalking), hartinfarct, hersentrombose, enz… Bovendien vormen hart- en vaatziekten de tweede belangrijkste doodsoorzaak in België. Daarnaast kunnen ook de nieren en de ogen aangetast worden door een te hoge bloeddruk. Als algemeen principe geldt: hoe hoger de bloeddruk, hoe groter het gezondheidsrisico.

  TIPS: Voeg geen extra zout toe en plaats gewoon geen zoutvat op tafel. In begin is het misschien even wennen maar eens de smaakpapillen zich hebben aangepast merkt men het niet meer en profiteert men optimaal van de echte smaak van het gerecht.

  Rauwe en kort gekookte groenten behouden ook veel meer hunnatuurlijke smaak.

  Geef vis en vlees meer smaak door ze te marineren, te stomen enz…

  Niet bereide diepgevroren voedingsmiddelen bevatten geen toegevoegd zout in tegenstelling tot voedingsmiddelen in blik en bereide gerechten. Veel succes en laat het jullie smaken.

   

  Wist u dat de Liberale Mutualiteit van Brabant ook tussenkomt in dieet adviezen en zelf hiervoor kaarten ter beschikking stelt en dit  aanmoedigt door een tussenkomst te verlenen. Deze kaarten zijn ter beschikking aan de loketten.

   

   

  Bij het ter perse gaan vernamen we het overlijden van ons aller vriend Rosom Victor op 16 juli. Wij zullen hem steeds gedenken als een dierbare en goedlachse vriend. Bij deze bieden wij onze oprechte deelneming aan,  aan zijn naaste familie en vriendenkring.

   

   

  Wil je jezelf uitdagen en jezelf in positieve zin verbazen, twijfel dan niet langer en neem een taak van vrijwilliger op in ons bestuur, onze leden zullen er U dank om weten.

  Een verwittigd persoon is er twee waard.

  Wist u dat de Liberale Mutualiteit een tussenkomst geeft aan haar leden die in orde zijn met hun aanvullende verzekering? Een goede mededeling: in 2010 worden de verschillende verzekeringen niet verhoogd, niettegenstaande de crisis en voor gezinshoofden zelfs met 3 € verminderd, als dat geen goed nieuws is.

  Nuttige  folders te bekomen aan de loketten van onze Liberale Mutualiteit. !

  Voor de internauten # onder ons, is er de mogelijkheid om steeds op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van L.B.G Brabant, hiervoor kan men op de Web-site van de Liberale Mutualiteit gaan, namelijk www.libmutbrab.be en daar de vermelding “Links” aanklikken en dan te klikken op LBV. Op dat ogenblik heeft men toegang tot de programmatie van LBG Brabant.                              # = gebruikers van het Internet.

   

   

  Wij hebben ook een website gemaakt  voor onze vriendenkring, u kunt deze raadplegen op het volgend adres:  www.bloggen.be/vriendenkringlof

  en E-mail: etienne.vanmoer@skynet.be of etvanmoer@hotmail.com  

  U bent er altijd welkom!!!     Heb je graag hulp, vraag het maar aan Etienne Van Moer.  

  Met niet-leden bedoelen we personen die geen lid zijn van de Liberale Mutualiteit van Brabant.                                         

  Wie graag het verslag ontvangt van ons verblijf in Bütgenbach  of Zuid-Tirol kan dit nog steeds bekomen bij Etienne Van Moer,  men kan het ook consulteren op onze blog :  www.bloggen.be/vriendenkringlof

   

  xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />xml:namespace prefix = w ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:word" />  Wat is "IBAN" ?

     Meer en meer duikt het IBAN-bankrekeningnummer op in de plaats van de rekeningnummers met 12 cijfers en twee streepjes die we      nu kennen.

    Vanaf 1 januari 2011 zullen de oude rekeningnummers die van begin jaren zeventig in gebruik zijn genomen, verplicht vervangen   worden door de IBAN-structuur. Dat is een overeenkomst in de Europese Unie, in wat daar in het afkortingenjargon SEPA heet, of de Single Euro Payments Area.

    Voor uw eigen rekeningnummer vindt u de IBAN-versie op uw uittreksels of in uw online banking. Sommige bankinstellingen hebben  hun overschrijvingsformulieren in die zin al aangepast. En die gaan dan in heel Europa hetzelfde zijn.

    Oud Belgisch nummer
    Het vroegere Belgische rekeningnummer bestaat uit 12 cijfers: 310-0150746-94.
    Toelichting van de structuur:

  • De eerste 3 karakters = rekeninghoudende bank
  • De volgende 7 karakters = rekeningnummer in die bank
  • De laatste 2 karakters = controlegetal (de rest van de deling van de vorige tien cijfers door 97)

    Belgisch IBAN-nummer
    Een Belgisch IBAN-nummer bestaat uit 16 karakters, opgesplitst in groepen van 4 tekens en gescheiden door een spatie.

  Het IBAN rekeningnummer van LBG Molenbeek is          BE47 7330 3597 2680

    Toelichting van de structuur:

  • De eerste 2 karakters = landcode (2 letters: BE voor België)
  • De volgende 2 karakters = controlegetal (2 cijfers)
  • De volgende 12 karakters = het vroegere nationale rekeningnummer (12 cijfers voor de Belgische rekeningen)

     De BIC (of SWIFT) identificeert de betrokken bank.


     De BIC-code identificeert de bank zodat betalingsopdrachten automatisch bij de juiste bank terecht komen. BIC staat voor 'Bank   Identifier Code'. SWIFT is de registratie-autoriteit voor de BIC-codes, die bijgevolg soms ook SWIFT-adressen genoemd worden.

  De BIC bestaat meestal uit 8 tekens (soms 11), en identificeert één welbepaalde bank.      De BIC van KBC =                                                                             KREDBEBB

     Geleidelijk aan zullen ook alle binnenlandse overschrijvingen met IBAN-codes moeten gebeuren. Maar het Belgische banknummer   met de 12 cijfers (000-0000000-00) zul je voor overschrijvingen naar andere rekening in België steeds kunnen gebruiken.

   

   

  Etienne Van Moer


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  22-07-2010, 20:09 geschreven door vriendenkringLOF  
  Reacties (0)
  09-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programmatie toneelvertoningen

  L.B.G. &

  VriendenkringLOF                                            Juni  2010

   

  Beste Vrienden,

  De catalogus 2010-2011 van “De Muze” werd ons zo juist bezorgd en meteen kunnen we jullie uitnodigen voor enkele spetterende toneelvoorstellingen.

   

  Aangezien het “Echt Antwaarps Theater” deze keer niet zal van de partij zijn, hebben “de Muze” en wij geopteerd om eens naar het “Vernieuwd Gents Volkstoneel” te gaan en hun opvoering van “De vis” bij te wonen.

  Dit is een komedie met o.a. Mieke Bouve, Bob De Moor en nog een aantal Gentse stropkes. Dit gaat door op woensdag 22-09-2010 om 20 u. ingangsprijs : 12 €.

   

  Op dinsdag 16 november 2010 om 14u gaan we dan naar een optreden van

  Walter Baele o.a. gekend van zijn vermomming als Prins Filip en nog andere.

  Dit is een initiatief van de seniorenraad van Meise en hier is de toegangsprijs nauwelijks 5€ en men krijgt er bovendien nog 2 drankbonnetjes bij aan de ingang.

   

  Op zondag 06/03/ 2011 om 15 u organiseren we een uitstap naar een optreden van Het Brussels Volkstejoêter in Meise in de “Muze”, dit op vraag van een aantal van onze leden. Dit wordt een namiddagje “humor en ambiance“.

  Inderdaad het optreden van Het Brussels Volksthejoêter staat er op het programma en dit gezelschap  hoeven we jullie zeker niet voor te stellen aangezien ze reeds hun  strepen verdiend hebben, ook in menig T.V. optreden.

  Niettegenstaande dit optreden plaats vindt in het voorjaar 2011, vliegen de tickets nu al de deur uit. Ik heb op 05 juni nog enkel een optie kunnen nemen op 35 plaatsen.

  De prijs van het ticket is amper  € xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />12 in de plaats van € 16.

  En wat krijgt u voor deze € 12 : De vertoning  van hun blijspel “Duideduidui” of in het ABN : Door de deur door. Gelieve dus zo vlug mogelijk te reageren!!!.

   

  Dit is reeds vroeg op voorhand dat we dit aankondigen maar de ervaring leert ons dat dit soort vertoningen  meestal zeer snel uitverkocht is                 

   

  Inschrijvingen dienen dus zo spoedig mogelijk te gebeuren alsook de betaling, aangezien er maar voor een korte periode kan gereserveerd worden in "De Muze". Deze inschrijvingen kunnen gebeuren bij : Van Moer Etienne, Blauwenberg 7 te 1860 Meise, of in ons lokaal:  tel. 02/269.26.45 of 0476/42.86.00.

  Dit kunnen we ten zeerste aanbevelen, gezien we geen bus dienen in te leggen kunnen we alzo de prijs laag houden.

  Namens de Vriendenkring,

  Van Moer Etienne, Secretaris         


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  09-06-2010, 22:29 geschreven door vriendenkringLOF  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitstap naar Eupen

   

  Vriendenkring L.O.F.

  Beste Vrienden,

  Op dinsdag 07-09-2010 organiseren we een Multiculturele uitstap met luxeautocar van de firma Business Coach naar Eupen en ruime omgeving.

  We vertrekken, voor de personen die via tram, bus of metro komen aan het Boudewijnstadion in Brussel om 07 u 30 en we voorzien ook een opstapplaats in Meise op de Carpool parking om 07 u 15.

   

  Wat staat er op het programma? :

  We vertrekken allen goedgemutst om koers te zetten naar Eupen waar we een stop inlassen om ons ontbijt te degusteren en een sanitaire stop voor degenen die zulks nodig zouden hebben.

   

  Daarna gaan we richting het Historisch Museum van de stad Eupen waar we omstreeks 11 uur een bezoek brengen. Daarna hebben we een rondleiding door de stad met een plaatselijke stadsgids.

   

  Na deze rondleiding kunnen we ons tegoed doen aan een heerlijke driegangen middagmaal.

   

  Omstreeks 15 uur 15 brengen we dan een bezoek aan het bekende chocolademuseum en de Chocolaterie Jacques,  of naargelang de mogelijkheid naar de “BRF” dit is de radio en televisiezender van de Oostkantons die in de Duitse taal uitzenden.

   

  Na dit bezoek keren we terug huiswaarts omstreeks 17 uur of wellicht iets later. Mochten jullie opteren om nog een beetje vrij te hebben en een beetje rond te kuieren in Eupen moeten jullie het op voorhand weten te zeggen;.

   

  Wat is nu de kostprijs: wij vragen € 37 voor de leden van de Liberale Mutualiteit van Brabant en 40 € voor de niet leden van deze Mutualiteit.

  Laat u niet afschrikken door deze prijs maar weet dat de Mutualiteit aan Business coach tussen de 50 en de 59 € per persoon dient te betalen naargelang het aantal deelnemers, maar wees gerust wij rekenen u maar € 37 of 40 € aan, voor de rest komt de kassa tussen.

   

  Deze uitstap zal dan ook door Business Coach met de grootste zorg begeleid worden.

  Inschrijvingen dienen  echter zo spoedig mogelijk te gebeuren alsook de betaling aangezien er reeds vroeg geboekt dient te worden.  Dit kunnen we ten zeerste aanbevelen. Inschrijvingen en betalingen kunnen gebeuren op de zitdagen van de mutualiteit en/of bij Van Moer Etienne ( 02/269.26.45 of 0476/428600.

          

                                                                                                Van Moer Etienne


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  09-06-2010, 22:24 geschreven door vriendenkringLOF  
  Reacties (0)
  11-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasfeest LBG Meise ( en nog enkele foto's)  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  11-04-2010, 14:01 geschreven door vriendenkringLOF  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasfeest LBG Meise (foto's)  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  11-04-2010, 13:59 geschreven door vriendenkringLOF  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasfeest LBG Meise
  Ook het paasfeest van LBG Meise kende een groot succes. Dit ging door op donderdag 8 april 2010.
  Het werd een prachtige namiddag waarop onze mensen vergast werden op een heerlijke koude schotel.
  De sfeer was er uitstekend. De jarigen werden zoals gebruikelijk in de bloempjes gezet (letterlijk maar ook figuurlijk).
  De mannen die jarig waren werden getrakteerd op een lekkere fles wijn.
  Maar de Paashaas liet zich ook niet onbetuigd en had voor ieder aanwezige vriend of vriendin een lekker
  groot, met vele kleine paaseieren erbij, mee. Deze paaseieren werden gretig aangenomen en menige Dames
  lieten zich maar al te graag fotograferen met de Paashaas al dan niet in knuffelende vorm.
  Aangezien een beeld MEER zegt dan 1.000 woorden, heb ik er maar enkele sfeerbeelden aan toegevoegd.
  En nu maar hop hop, met de Paashaas in galop naar het volgende feest dat er volgt, namelijk het Seniorenfeest
  van de Gemeente Meise op 21 april en neen wij worden het feesten nog niet moe!!!.
  Van onze : Etienne Van Moer, verslaggever ter plaatse.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  11-04-2010, 13:55 geschreven door vriendenkringLOF  
  Reacties (0)
  05-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasmaaltijd LBG Molenbeek

  Ons Paasfeest in het restaurant Pythagoras in Molenbeek

   

  Op 02 april was het weer zo ver !!!

  Het was verzamelen geblazen voor onze Paasmaaltijd.

  Dit maal geen vijgen NA Pasen maar een heerlijk 5-gangen diner VOOR Pasen.

  Om 12 uur hadden we afgesproken. De meeste van onze leden waren reeds zeer vroeg ter plaatse.

  Dit Paasfeest ging door in het mooie en gastvrije restaurant “Pythagoras” dat gelegen is rechtover het Weststation van de Brusselse metro.

  We werden er ontvangen met alle egards en al spoedig werden we ondergedompeld in de Griekse sfeer. In heel het restaurant was de Griekse mythologie prominent aanwezig en in de hall werden we reeds onthaald onder het schilderij dat Pythagoras voorstelde. Pythagoras was een Griekse wijsgeer die leefde van 580 tot 504 VOOR Christus. Hij was het die vond dat de rechthoekzijden A en B van een rechthoekige driehoek, samen even grote oppervlakten hebben als het vierkant op de schuine

  zijde C. In formulevorm dus : C2 = A2+B2. Deze formule gaat dus reeds 26 eeuwen mee en wordt de “Stelling van Pythagoras” u allen bekend, genoemd. Tot zover de beschrijving van de herkomst van de naam van het Restaurant.

   

  Als aperitief konden we ons tegoed doen aan een lekker glaasje Kirr of het Griekse Ouzo. Er was een keuze uit maar liefst een tiental verschillende aperitieven.

  Als voorgerecht bestond de keuze uit : scampi’s met een waaier van sauzen, Mezze een assortiment van Griekse voorgerechten. Ondergetekende gaf de voorkeur aan de “Tiropitakjas” een heerlijke schotel met drie grote stukken bladerdeeg gevuld met Feta (een geitenkaas).

  Als hoofdgerecht kon men kiezen uit een kalfsstoofpotje met warme groenten en rösti-aardappelen, of Mousssaka, of zalmfilet met peperroomsaus met citroen en garnituur, echt lekker. Dit werd dan vergezeld van ½ liter wijn (rood, rosé, wit, retsina naar keuze) of voor de liefhebbers eerder xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1 liter frisdrank (water, cola, fanta ..)

  Als dit alles verorberd was kwam het nagerecht aan de beurt.

  Wij waren wat fier als we ons nagerecht zagen verschijnen en we het konden in aanschouw nemen.

  Het bestond uit een grote ijstaart met ons eigen logo erin uitgewerkt. Voorwaar een mooi staaltje van vakmanschap dat daar onze Ego streelde.

  Daarna kon alles doorgespoeld worden met een lekkere koffie of thee.

  En ook de mooie Griekse muziek nodigde de danslustigen uit en voorwaar, wanneer dan de “Sirtaki” aan bod kwam werden de nodige danspasjes met plezier genomen terwijl de “Jamaz” kreten ook niet uit de lucht waren. Ook onze 2 bijna 90 jarigen lieten het niet aan hun hart komen en lieten zich zeker niet onbetuigd !

  Maar de klok tikte onherroepelijk verder en tenslotte diende men huiswaarts te keren, want aan ieder mooi liedje komt er een einde.

  Onze mensen waren voldaan en zeer tevreden en zeiden dat dit het mooiste Paasfeest was dat ze ooit hadden meegemaakt. Dit kan men ook merken aan de sfeerbeelden die we bij dit verslag voegen…...

  En dat was zeker een flinke opsteker voor het Bestuur die dit Paasfeest had georganiseerd.

                                                                  © Van Moer Etienne


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  05-04-2010, 10:54 geschreven door vriendenkringLOF  
  Reacties (1)
  22-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provinciale dag

   

   

  L.B.G. Meise – Oppem - Wolvertem

  Rekeningnummer : 068-8894604-22

   

  Provinciale dag 2010  Kennismaking met het Pajottenland

   

  Dinsdag 08 juni 2010

   

  PROGRAMMA

  10 u:      Aankomst  in het ontmoetingscentrum “De Cam” te Gooik.
                         Koffie met ontbijtkoek

  10u15:            We brengen een bezoek aan het Volksinstrumenten museum, de geuzestekerij en ‘Geitjesweelde’.

   

  Volksinstrumentenmuseum: u vindt er de verzameling van Rosita en Herman Dewit van ’t Kliekske’. Een gids (volksmuzikant) laat u kennismaken met deze oude en soms eigenaardige instrumenten.

   

  Geuzestekerij: gevestigd in de gebouwen van ‘De Cam’, een voormalige brouwerij.

  De brouwer geeft zelf uitleg over de methode om geuze en kriek te brouwen, gevolgd door een degustatie.

   

  Geitjesweelde: van geitenmelk produceert men er lekkere kazen, verfrissende ijscrèmes, mattentaarten en mekkertaart. Rondleiding met degustatie.

   

  12u30:                 Vertrek naar het Provinciaal Domein van Huizingen voor een middagmaal in het kasteel.

   

  15 u:                    Discobar met dansgelegenheid

   

                              Wie het rustiger wil houden kan een wandeling maken in het park en genieten van de lente tooi van de talrijke struiken en bloemperken en van de als monument erkende ‘Rotstuin’. Deze is  gelegen tegen een heuvelrug, is uniek in zijn soort.  Laat je leiden door het kabbelende water en geniet terwijl van 1200 soorten bloemen en planten.

   

  17 u :                   vertrek huiswaarts

   

   

  Prijs:       leden 45 € (Niet-leden: 50,00 €)

   

   

                                                                    Van Moer Etienne

   

                                                                    TEL. 0476/428600


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  22-03-2010, 17:27 geschreven door vriendenkringLOF  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seniorenfeet 2010

  L.B.G.

  Meise – Wolvertem – Oppem

   

   

  Beste Vrienden,

  Op woensdag 21-04-2010 om 14 u 30 organiseert het Gemeentebestuur naar jaarlijkse gewoonte weer haar feest voor senioren en andersvaliden.

  Dit feest gaat dit jaar door in het Willy Vandenberghecentrum in Meise.

   

  Zoals de vorige jaren zullen ze er weer een gezellig feest van maken waar we elkaar kunnen ontmoeten in een aangename sfeer.

   

  Wat staat er op het programma? :

  Dit jaar wordt het een spektakel met DANNY FABRY en JACKY LAFON. Deze artiesten brengen ons de “Lachen is gezond Show”.

  Na 35 jaren optredens kennen jullie ongetwijfeld Danny Frabry die met zijn 7 gouden singles en zijn vele optredens en hits nog altijd een showman bij uitstek mag genoemd worden.

                                                

   

  Jacky Lafon die “Rita” vertolkt in “Familie” is nog steeds een populaire figuur. Ze blinkt uit door haar vertolking van “Edith Piaf”. Ze was bovendien ook uitblinker in het programma op televisie  “HT&D” genoemd waar ze de lachspieren van menig televisiekijker wist te bespelen.

                                                                                      

  Wij gaan daar met onze vereniging zoals andere jaren zeker naar toe. Om echter tijdig de gemeentediensten te kunnen verwittigen van het aantal personen waarvoor we een plaats dienen te reserveren, is het nodig dat jullie op het gezellig samenzijn van 11 maart, ons jullie deelname wil bevestigen.

  U kunt Jouw deelname aan een van onze bestuursleden doorgeven, en wees gerust Ambiance verzekerd .!!!

   

  Inschrijvingen dienen  echter zo spoedig mogelijk te gebeuren .

   

  Van Moer Etienne

  ' 0476/428600


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  22-03-2010, 17:17 geschreven door vriendenkringLOF  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eetmaal restaurant Pythagoras

  L.B.G. Molenbeek          HULP EN VERMAAK                    

  Gemeenteplein 9                            

  Molenbeek

  REKENING NR : KBC 733-0359726-80

  ' 0476/428600

   

   

   

  Beste Vrienden,

   

  Ons banket zal dit jaar doorgaan op 02 april xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2010 in het restaurant Pythagoras, De Rooverelaan nr 9 te Molenbeek, nabij het Metrostation Weststation.

  Teneinde zo spoedig mogelijk het aantal personen te weten die meegaan zou ik willen vragen mij zo spoedig mogelijk te bevestigen. Ook indien U niet wenst mee te gaan zou ik dit vlug moeten weten.

  Indien ge meegaat, gelieve dan ook in bijgaande menus uw keuze te willen maken en deze menu(s) me zo spoedig mogelijk te bezorgen.

  De storting kan gebeuren op bovenvermeld rekeningnummer of cash bij Van Moer. De prijs bedraagt 39 € voor een 5 gangen menu met drank inbegrepen, maar de kas legt een groot gedeelte bij en dus kunnen jullie genieten van volgende prijs :

  22 € voor de leden van onze mutualiteit en 25 € voor de niet leden.

  Wij danken U bij voorbaat.

   

   

                                                                    Van Moer Etienne

                                                                    0476/428600


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  22-03-2010, 17:12 geschreven door vriendenkringLOF  
  Reacties (0)
  23-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LBG Meise

  L.B.G. Meise viert weer feest!!!

   

  De koffietafel en gezellig samenzijn van L.B.G. Meise op donderdag 14 januari 2010 kende weer een puik succes. Niettegenstaande de dagen ervoor de weergoden en de winter ons bedacht hadden met al hun ongemakkelijke trekjes (sneeuw, ijs vorst enz…) was de opkomst toch nog geslaagd.

  Een 60 tal dapperen hadden het weder getrotseerd en waren opgekomen. Ook dienden we enkele ernstige zieken te verontschuldigen. We wensen hen bij deze een spoedig en volledig herstel toe.

  Dit maal werd het gezellig samenzijn door de groep “Canta” opgeluisterd. Zij gaven ons gedurende enkele uren hun mooiste repertoire ten gehoor. Met hun evergreens maar ook met hun meezingers uit ons mooi Vlaams repertoire brachten ze de stemming er dan ook dadelijk in. Er werd duchtig gedanst en meegezongen naar hartelust, de ambiance zat er duidelijk in.

  Als klap op de vuurpijl werd dit alles opgenomen door een cameraploeg van “Rob-TV” in samenwerking met “Ring-TV”. Deze opnamen werden trouwens uitgezonden op beide zenders. “Ring-TV” zond dit uit op woensdag 20 januari 2010 en dit in een lus gedurende praktisch heel de dag.

  Tijdens de pauze van het optreden van “Canta” konden we ons allen tegoed doen aan een lekkere maaltijd met balletjes en kriekjes.

  Na het eten was het weer de beurt aan het orkest en de lustige deuntjes volgden elkaar op.

  Het einde van het optreden werd dan bedacht met een hartelijk en gemeend applaus. Ook werd er namens het Bestuur, en bij uitbreiding gans L.B.G., een aandenken uitgereikt aan “Canta” en natuurlijk werd ook de traditionele bloemenruiker aan de Dame van “Canta” overgemaakt.

  Na dit optreden kabbelde de gezelligheid gemoedelijk verder. Ook de jarigen van januari werden niet vergeten (waaronder ondergetekende). Zij werden bedacht met de gebruikelijke bloemen of flessen wijn.

  Er werd nog menig pintje of ander lekkers gesmaakt en na deze gezellige dag werd er nog druk nagekaart in de gelagzaal van  “de Lindeboom”, samen met de groep “Canta”. Een 20 tal dapperen bleven ook hier nog lang nagenieten en de lachsalvo’s waren niet uit de lucht. Dit was weer een dag om U tegen te zeggen en waar enkel de afwezigen ongelijk hadden, en vooral voor herhaling vatbaar.

  Wij willen dan ook het Bestuur en de vele vrijwilligers bedanken voor de organisatie en vooral de onbaatzuchtige inzet, maar ook voor hetgeen achter de schermen en gedurende heel het jaar door hen werd verwezenlijkt.

  Ook onze sponsors willen we hierbij een gemeende dank overmaken voor hun steun.

  Ben je ook geïnteresseerd in deze “Gezellige samenzijns”  en in onze werking, geen nood, geef ons een seintje. Heb je suggesties, laat ze ons kennen opdat we er zouden kunnen op inspelen.

  Het Bestuur zal er alles aan doen om er rekening mee te houden.

  Ook indien je geen vervoer hebt kun je thuis opgehaald en teruggebracht worden. Een eenvoudig seintje volstaat op een van volgende telefoon of GSM nummers:

  02/269.74.15         02/269.26.45         0476/42.86.00

   

  © Van Moer Etienne

   

  P.S. Enkele sfeerbeelden vind je hieronder!


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  23-01-2010, 20:10 geschreven door vriendenkringLOF  
  Reacties (0)
  21-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LBG Meise viert de jaarwisseling met een spetterend optreden en eetmaal

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  21-01-2010, 19:48 geschreven door vriendenkringLOF  
  Reacties (0)
  02-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma volgende maanden

  L.B.G. Molenbeek                                    Infoblad nr 274

  HULP EN VERMAAK                  

  Gemeenteplein 9                             4° kwartaal  2009.

  Molenbeek

  REKENING NR : KBC 733-0359726-80

   

  December 2009

   

   

   

   

   

   

  Op maandag op 07 december 2009om 13 u 30: Ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

   

  Volgend  jaar gaan we, gezien het succes de voorbije jaren een verblijf  boeken in Bütgenbach, uiteraard met een volledig ander programma. Dit  verblijf zal doorgaan op volgende datum :  van 02 tot 06/08/2010.Gelieve hiervoor zo spoedig mogelijk te reserveren.

  De prijs zal rond de 350 € liggen voor deze 5-daagse, er wordt een voorschot van 100 € gevraagd.

  Dit  is reeds vroeg maar ieder jaar moet men met wachtlijsten  werken. Op te merken valt dat we nu reeds praktisch volzet zijn en we zullen moeten overgaan op wachtlijsten.

   

  Ook  kunnen we in 2010 een verblijf naar Zuid Tirol organiseren. Wij maken nog eens korting en de prijs = 667€ all inclusief met een supplement van 105€ voor een single kamer. We zouden volgende steden en regio aandoen : Ahrental, San Lorenzo,San Martino, Merano,Kroonplatz, Kastelruth, Sescten, Innichen en natuurlijk een grondige verkenning van de Dolomieten. Voor deze 2 verblijven is een vroege boeking aangewezen.

   

   

   

  Zeer belangrijk en dringend :

  Ook op bladzijde 3 van het programma van januari 2009 vond je een belangrijke vraag om uw kandidatuur te plaatsen voor een functie in het Bestuur, aangezien we door het overlijden van ons aller Joske, er een plaats in het Bestuur  opnieuw dient ingevuld te worden. Gelieve dit alsnog te doen indien je het nog niet hebt gedaan.

  Want we hebben U nodig !!!

   

  Op dinsdag 15 december 2009 “Lekkere Kerst in Brussel” Een degustatiewandeling in de sfeer van Kerstmis. Tijdens de wandeling kunt U enkel Brusselse specialiteiten proeven. De wandeling wordt afgerond met een drankje en een hapje in een Brusselse bruin café. Prijs 20€ leden lib.mut.Brab. uur van afspraak 14 u aan het Centraal Station van Brussel. 1

   

  Patricia Ceysens, Vlaams Volksvertegenwoordigster wil ons een gegidst bezoek aan het Vlaams Parlement organiseren. We zouden wel met een 20-tal personen moeten zijn. Op de ons gezellig samenzijn van december moeten we dan wel enkele data afspreken gezien de agenda van Patricia Ceysens ook goed gevuld is en we samen een datum moeten afspreken die ook voor

   

  xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />xml:namespace prefix = w ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:word" />

  Kerstmarkt in Keulen op zaterdag 19 december 2009

   

  De Duitse kerstmarkten zijn gekend voor hun unieke en traditionele sfeer. En die van Keulen druist uiteraard niet tegen deze regel in! In de voormiddag kan je via een begeleide wandeling (van ongeveer anderhalf uur), de rijkdom van de lokale tradities rond het lokale bier ‘Kölsch’ ontdekken. Dit bier wordt sinds de middeleeuwen in Keulen gebrouwen en zowel haar productie als consummatie hebben bijgedragen tot de lokale folklore.

  ‘s Middags eten we in een typisch restaurant gelegen in het midden van het stadscentrum. Op het menu staat een salade van kop als voorgerecht, als hoofdgerecht: spareribs in biersaus OF kalkoenmedaillon met curry, en als dessert een lokale specialiteit op basis van verse kaas: Obazter.

  Daarna ben je vrij om ‘s namiddags rond te kuieren tussen de standjes van de kerstmarkt, geprikkeld door de doordringende geuren van de Glühwein en Kartoffelpuffer (= aardappelgaletten). Keulen telt eveneens talrijke toeristische bezienswaardigheden - waaronder haar kathedraal - en legio shoppingmogelijkheden.

  Prijs:   Leden in orde met de aanvullende verzekering: 52 € 

    Niet-leden of leden niet in orde met de aanvullende verzekering: 55 €

  De prijs omvat:   verplaatsing H/T in autobus met alle comfort - begeleid bezoek ‘Kölsch’ + degustatie

  middagmaaltijd met een drankje en koffie.

   

   

   

  Op maandag op 04 januari 2010 om 13 uur 30: Ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

   

   

  Op maandag op 01 februari 2010 om 13 uur 30: Ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

   

  Ook heet van de naald kunnen we U melden dat we in 2010 terug een optreden bijwonen in Heist op den Berg van een operette, ditmaal staat “De Vledermuis” op het programma, een wel bekende Operette. Prijs en uur worden later medegedeeld. Schrijf U alvast zo vlug mogelijk in.

  De datum wordt : 27 februari 2010. Prijs met busvervoer 28 € (lid lib. Mutualiteit) en 30 € indien geen lid. Zonder busvervoer wordt het respectievelijk 19 en 21 €. 1

   

  Op maandag op 01 maart 2010 om 13 uur 30: Ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen

   

  Op 20 april 2010 om 14 u  xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />30 in het Sportpaleis van Antwerpen gaan we opnieuw een hele reeks grote namen uit de Vlaamse en Nederlandse muziekwereld ontmoeten. Dit wordt een namiddag vol prachtige melodieën.

  Staan op het programma : Anneke Grönloh, Eddy Wally, Paul Severs, Lisa del Bo, Luc Appermont en nog vele anderen bezorgen jullie een onvergetelijke namiddag. Prijs met busvervoer 20 € voor leden Lib.Mut Brabant). 1

   

  Verder wordt er ook nog een Provinciale dag afgesproken, waarschijnlijk in de loop van de maand juni 2010. Hierop worden jullie allen heel hartelijk uitgenodigd.

  Zo gauw alle afspraken geregeld zijn vernemen jullie hierover meer. 1

   

  Ik denk dat daar toch zowat iedereen zijn gading in kan vinden en natuurlijk komt dit alles bovenop onze maandelijkse gezellige samenzijns.1

  1 Voor de uitstappen georganiseerd door Mevrouw Vanderauwera An, vraagt zij om op de eerstvolgende vergadering reeds een optie te nemen opdat zij tijdig zou kunnen afspreken met de gidsen. ' 02/209 49 30

  Vanaf nu starten we regelmatig met een nieuwe rubriek:“tip van de maand. “

  Enkele nuttige wenken in verband met Diabetes.

  Wanneer raadpleeg ik een dokter en hoe ondek ik dat ik aan diabetes zou lijden:

  Raadpleeg een dokter als je volgende klachten ondervindt.

  - veel dorst en droge mond           - abnormaal gewichtsverlies ondanks normale eetlust                             - frequent en overvloedig plassen

  - wazig zien                    - onverklaarbare vermoeidheid

  - prikkeling in handen of voeten  -infecties die moeilijk genezen

   jeuk aan de geslachtsorganen.

  Een verwittigd persoon is er twee waard.

  Wist u dat de Liberale Mutualiteit een tussenkomst geeft aan haar leden die in orde zijn met hun aanvullende verzekering?

  Nuttige  folders te bekomen aan de loketten van onze Liberale Mutualiteit. !

  Voor de internauten # onder ons, is er de mogelijkheid om steeds op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van L.B.G Brabant, hiervoor kan men op de Web-site van de Liberale Mutualiteit gaan, namelijk www.libmutbrab.be en daar de vermelding “Links” aanklikken en dan te klikken op LBV. Op dat ogenblik heeft men toegang tot de programmatie van LBG Brabant. Het E-mail adres van Mevrouw Vanderauwera An  is: lbgb@mut403.be Zeker aan te raden!!!                                                           # = gebruikers van het Internet.

  Wij hebben ook een website gemaakt  voor onze vriendenkring, u kunt deze raadplegen op het volgend adres:  www.bloggen.be/vriendenkringlof

  en E-mail: etienne.vanmoer@skynet.be of etvanmoer@hotmail.com  

  U bent er altijd welkom !!!    Heb je graag hulp, vraag het maar aan Etienne Van Moer.  

  Met niet-leden bedoelen we personen die geen lid zijn van de Liberale Mutualiteit van Brabant.                                                                     

  Wie graag het verslag ontvangt van ons verblijf in Bütgenbach  of Zuid-Tirol kan dit nog steeds bekomen bij Etienne Van Moer,  men kan het ook consulteren op onze blog :  www.bloggen.be/vriendenkringlof

  Mochten sommige van onze leden problemen hebben met het gebruik van hun computer, kan er altijd beroep op ons gedaan worden. Wil je ook zo een mooie PowerPoint presentatie maken, geen nood, geef ons een seintje.

   

  Om de uitstappen in de toekomst vlot te laten verlopen zouden we U willen vragen dat degenen die een GSM hebben ons hun nummer zouden willen laten weten. Inderdaad bij uitstappen is het niet aangewezen het vast toestel thuis op te bellen aangezien men op dat ogenblik meestal op stap is naar de plaats van opstappen.

   

   

  Etienne Van Moer


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  02-12-2009, 20:38 geschreven door vriendenkringLOF  
  Reacties (0)
  02-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kampioen

  Wij hebben de eer en het genoegen u de nieuwe kampioen Marcel Renard voor te stellen, jullie kunnen zijn foto hieronder bewonderen waar hij getooid staat met zijn medaille. Wij feliciteren hem en zijn fier een kampioen in onze rangen te hebben!!!


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  02-11-2009, 14:14 geschreven door vriendenkringLOF  
  Reacties (0)
  27-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Belgische Kampioen !!!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wij hebben ook de eer en het genoegen u de nieuwe kampioen Marcel Renard voor te stellen, jullie kunnen zijn foto hieronder bewonderen waar hij getooid staat met zijn medaille. Wij feliciteren hem  en zijn fier een kampioen in de rangen van onze vriendenkring te hebben!!!.

  Dit gebeurde op 11.10.09.  GOUD :  Kampioen van België 50m crawl.  ZILVER : Vice-kampioen op 200m crawl. (categorie van 70/75 jaar).  ZILVER : relais 4x50m crawl.....met gamins van 30 jaar !!!
   
  Marcel et Ninie. ( + de commentaren van onze trainer).

  Hartelijk Proficiat !

   
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  27-10-2009, 20:21 geschreven door vriendenkringLOF  
  Reacties (0)
  26-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is er tot nu toe reeds gepland voor het jaar 2010
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Volgend  jaar gaan we, gezien het succes de voorbije jaren een verblijf  boeken in Bütgenbach, uiteraard met een volledig ander programma. Dit  verblijf zal doorgaan op volgende datum :  van 02 tot 06/08/2010.Gelieve hiervoor zo spoedig mogelijk te reserveren.

  De prijs zal rond de 350 € liggen voor deze 5-daagse, er wordt een voorschot van 100 € gevraagd.

  Dit  is reeds vroeg maar ieder jaar moet men met wachtlijsten  werken.

   

  Ook  kunnen we van 02  tot 09 mei 2010 een verblijf naar Zuid Tirol organiseren. Wij maken nog eens korting en de prijs = 667€ all inclusief met een supplement van 105€ voor een single kamer. We zouden volgende steden en regio aandoen : Ahrental, San Lorenzo,San Martino, Merano,Kroonplatz, Kastelruth, Sescten, Innichen en natuurlijk een grondige verkenning van de Dolomieten. Voor deze 2 verblijven is een vroege boeking aangewezen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  26-10-2009, 20:10 geschreven door vriendenkringLOF  
  Reacties (0)
  12-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sfeerbeelden bootreis 10 september
  Wij geven u reeds enkele sfeerbeelden mee over onze autocarreis naar Antwerpen, gegidst bezoek aan het historisch stadsgedeelte en terugvaart met boot van Rivertours.
  Foto's kunnen steeds opgevraagd worden bij de secretaris : Van Moer Etienne,
  Veel kijkgenot !!!

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  12-09-2009, 15:35 geschreven door vriendenkringLOF  
  Reacties (0)
  16-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons verblijf in Bütgenbach 2009
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Bütgenbach 03/08/2009 – 07/08/2009

   

  Dag 1 : 03 augustus.

  We vertrokken vol goede moed en met het vooruitzicht van goed weer vanuit het Koning Boudewijnstadion in Brussel (Heizel).

  Iedereen was stipt ter plaatse en onze goede vriend en chauffeur Herman (kent ge me nog) stond ons al op te wachten. Hij was reeds om 4 uur vanuit Bütgenbach vertrokken om ons te komen ophalen.

  Onze 2de opstapplaats was Koningslo waar ook praktisch iedereen goed op tijd aanwezig was. Na de laatste persoon te hebben opgenomen zetten we koers naar Vilvoorde station waar onze laatste vrienden werden opgenomen.

  Iets na 8 uur werd er dan richting ring gereden.

  Aan de oprit van de E40 kwamen we al meteen in een file terecht. We dienden daar 65 minuten deze file te trotseren. Er was inderdaad een ongeval gebeurd en verschillende ziekenwagens reden heen en weer alsook de brandweer en een f.a.s.t. wagen van V.A.B. om de wrakken te komen ophalen.

  Eens deze file voorbij reed het weer vlotjes. In de buurt van Aachen zij we dan een eerste maal afgestapt voor een sanitaire stop in een wegrestaurant, alwaar we iets konden eten en onze dorst laven.

  Vandaar zetten we koers naar Keulen, een stad (de 4de grootste stad van Duitsland, na Berlijn, Hamburg en München) met 1 miljoen inwoners.

  Keulen telt 7 bruggen over de Rijn. Wij reden langs de Deutzer Brücke langsheen de Rijn gedurende enkele kilometers, we zien ook de Severinsbrücke, via Filzergraben zagen we het Rathaus (het oudste stadhuis van Duitsland), we reden langs de Heumarkt.

  In Gürzenich Köln konden we een opgravingsite bewonderen met restanten van een Romeinse nederzetting en de buurt van de Judengasse.

  Op de Alte Markt konden we een standbeeld zien van ene Jan van Weert die eveneens stichter was van een van de eerste karnaval verenigingen van Keulen, stad die bekend is van een levendig carnaval gebeuren.

  Stad Keulen is enorm groot en dus konden we niet alles bezoeken. Wel konden we volgende gebouwen van nabij bekijken :

  -         De grote Martinuskirche gebouwd in 1643,

  -         het Romeins Germaans Museum,

  -         het Ludwig Museum

  -         het Museum van de Filharmonie

  en natuurlijk niet te vergeten het voornaamste en vooral bekendste gebouw van Keulen, namelijk de “DOM”, deze heeft een hoogte van xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />157 meter een lengte van 145 meter en een breedte van 86 meter, die we bereiken via “Am Hof”.

  In de Dom vinden we ondermeer de graftombe van Gotterfried IV Graf von Arnsberg die overleden is op 21-02-1371, ook het praalgraf van Nicolaus von Verdun en we bezoeken in de Dom ook nog de schatkamer.                        

  We komen ook onder de indruk van de grootte van het gebouw en hebben veel respect voor de mensen die destijds met de middelen van toen zo een gebouw hebben kunnen uit hun mouw schudden en op een schitterende manier gestalte hebben kunnen geven.

  Omstreeks het jaar 1200 werd door het Domkapittel het reliekschrijn laten bouwen om de 3 Koningen te eren. In dit schrijn rusten nog altijd de beenderen die aartsbisschop Rainald von Dassel in het jaar 1164 van Milaan naar Keulen had laten overbrengen. Dit prachtig met juwelen, edelstenen pijnhars en andere kleinoden versierde schrijn konden we bewonderen. Op de zijkant van dit schrijn kon men de profeten en apostelen zien die onder een arcade uitgelijnd staan.

  Bij het verlaten van de Dom hadden reeds enkele mensen het terrasje van het groot café rechtover de Dom opgezocht, nieuwsgierig als ze waren naar het toilet waar men, zoals de gids ons vertelde, vanuit het toilet de hele omgeving kon bewonderen.

  We gingen dan voorbij het”Kölsch Museum”. Wat opviel in het drukke verkeer was dat alle taxi’s in een licht beige kleur getooid waren. Volgens ons medegedeeld werd was dit een beschermde kleur dat enkel de taxi’s in het land mochten hebben.

  Via de Aachenerstrasse reden we voorbij de “Fernsehturm” (televisietoren), de universiteitsgebouwen, de vele parken, de hippodroom, het stadion van F.C. Köln, de R.T.L. Site. Ook de zender W.D.R. is in Keulen gevestigd.

  Via autobahn 61 rijden we dan over Hürth over het Erftal met o.a. de  plaatsjes Erftstadt, Bliesheim, Brühl met Fantasialand pretpark. We nemen de uitrit richting Autobahn 1, via Euskirchen en bij het binnenrijden van Kommern komen we in het landschap gekend als “National Park Eifel”; We rijden voorbij Badmünstereifel (waar zanger Heino zijn conditorei heeft), het stadje Blankenheim  (waar de bron ontspringt van de rivier “Ahr”), over de Talbrücke .

  Men merkt in deze streek het hoogteverschil in de oren. We rijden verder richting Losheim, langsheen het omliggen landschap is er een Windmolenpark met in de hele streek niet minder dan 1260 windmolens die stroom leveren aan menig gezin. Via Kripana ( met zijn spoorwegmuseum en Kribbenmuseum) rijden we opnieuw België binnen, via Büllingen bekend om de zagerij Pauwels

  de grootste en modernste van de streek, om zo Bütgenbach te bereiken waar we na ons te hebben verfrist konden genieten van een uitgebreid avondmaal.

  Dag 2 : 04 augustus.

  Na een gezonde nachtrust en een stevig ontbijt vertrokken we omstreeks 9 uur. We bevinden ons ongeveer 600  meter boven de zeespiegel. We verkennen eerst de omgeving en rijden via het sportcomplex “Worriken” gebouwd tussen de jaren 1970 en 1980 en heeft het land 1½ miljard Belgische franken gekost. Het ligt aan het meer van Bütgenbach.(het derde grootste meer van België met zijn 11 miljoen kubieke meters waterinhoud.

  Het sportcentrum beschikt over een zwembad dat destijds 300 miljoen BF heeft gekost.

  Deze hele streek kende van november tot Pasen de grootste sneeuwval van de laatste jaren.                                                    

  We komen nu in Pletscheid. We rijden over de stuwdam van de Warche die werd gebouwd in het jaar 1932 en die beheerd wordt door Electrabel die er elektriciteit produceert. Enkele jaren terug werd dit meer volledige leeg gelaten voor herstel werkzaamheden.

  Verder rijden we door Rocherath, het hoogst gelegen dorp van België. In het gehucht Berg zien we aanplantingen van allerlei soorten gras. We komen voorbij windmolens die 107 meters hoog zijn en 2,2 Megawatt stroom produceren. We komen ook voorbij een terrein waarop de firma Eternit allerlei materialen blootstelt aan de seizoenen  om de kwaliteit te kunnen uittesten, dit is een proefstation. We rijden door Elsenborn bekend om zijn militaire basis, die we enkele jaren terug al bezochten. We komen in Nidrum met zijn 400 inwoners.

  We zijn in de Hoge venen met het Signal de Botrange (hoogte 692 meters boven de zeespiegel) waar we een gegidste wandeling hebben. Na deze wandeling rijden we via Ovifat, Rheinaertstein, Robertville, rivier Warche en via het dorpje Champagne naar Hôtel du Lac waar een 3 gangen menu ons opwachtte.

  Na dit middagmaal gingen we omstreeks 14 uur weer op stap richting de Venen van Malchamps en ruime omgeving. Via Amel met de rivier Ambleve naar Born, Recht, richting Stavelot. Onderweg hebben we een mooi zicht op de stad vanuit de hoogte. Via een piepkleine smalle baan gaat het nu naar de “Route des Panorama”  met hellingen van 12 tot 15 %, zo naar Troisponts naar Coo, La Gleize met als monument een Pantser van 70 ton en 88 mm kanon uit de 2de wereldoorlog dat moeiteloos een Amerikaanse Chermann pantser kon doorboren maar zelf beschermd was door een reuze bepantsering.

  Van daaruit gaan we richting Spa met zijn vele bronnen, zijn Casino uit +/- het jaar 1700, de thermen waar zelfs de Tsaar van Rusland van kwam genieten  alsook menig andere notabelen. Verder ook de installaties van “Spa Monopole”, zijn “Lac de Warfaaz” en niet te vergeten het “Circuit van Francorchamps” dat in 1921 werd gebouwd.

  Via Malmedy met zijn 2 grote papierfabrieken keren we terug naar Bütgenbach via verschillende  steile en smalle, maar oh zo lieflijke baantjes.

  In Hotel du Lac wacht ons ditmaal een 4 gangen maaltijd op dat we ons graag lieten smaken. Nadien stond er een kegelavond op het programma in Hotleu.

  Dit was weer een heel gezellige kegelavond en er werd weer veel gelachen en genoten van de vele fratsen en kwinkslagen. De afwezigen hadden zeker ongelijk. In opgewekte stemming werd vervolgens het hotel en onze bedstee opgezocht. Het was weer een fantastisch dag geweest.

   

  Dag 3 : 05 augustus.

  Weer konden we genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. Na dit uitgebreid ontbijt konden we er weer stevig tegenaan gaan.

  We vertrokken dan ook om 09uur10 met als bestemming een geleid bezoek aan de kelders van Bernard Massart met middagmaal in de “Albachtal Mühle” en een bezoek aan het pittoreske stadje Saarburg met de grootste waterval van Europa binnen de stadsmuren.

  Via Bullingen, Losheim naar Prüm waar we de gelijknamige rivier Prüm zien.

  Prüm is ook een kuurcentrum en in de Basiliek van Prüm bevinden zich de sandalen van Jezus Christus. Het is meteen het begin van de Vulkaaneifel die we vandaag voor een groot gedeelte gaan doorkruisen. Via de autobanen 60 en 51 passeren we Bitburg waar ook de Brouwerij van de Bitburger (bitte ein Bit”) gevestigd is. Dit zou de grootste brouwerij van Duitsland zijn en de modernste ter wereld met ook de snelste bottelarij. Er bevindt zich ook een grote Amerikaanse Vliegbasis. Hier vertrokken tijdens de golfoorlog Amerikaanse gevechtsvliegtuigen en transportvliegtuigen naar Riad.

  Verder reden we richting Grevenmacher over Wasserbillig waar de rivier in de Moezel uitmondt. We bereiken dit over de Sauertalbrücke en begeven ons meteen naar de firma Bernard Massart die opgestart werd in het jaar 1921.

  Zij produceren schuimwijnen en een schuimwijn die ze enkel de naam “Champagne” niet mogen geven aangezien deze benaming beschermd is.(maar hij smaakt even goed hoor). We krijgen een gegidste rondleiding in deze firma met de nodige uitleg en didactisch materiaal en alaam waar het proces met beelden en historische werktuigen ondersteund werd. Nadien werden we in het ruim salon getrakteerd op een glas witte en een glas rosé schuimwijn (naar keuze).

  Daarna reden we naar het restaurant “Altbach Mühle. Het was via een zeer smalle, bochtige weg, nauwelijks per autocar bereikbaar, dat onze kundige en sympathieke chauffeur Herman ons voor de deur afzette. Hier konden we ons dan tegoed doen aan een middagmaal in buffetvorm.

  Na ons middagmaal werd dan naar Saarburg gereden via het stadje Konz  en reden we langs de rivier Saar terwijl onze Herman uitleg gaf over de verschillende wijnsoorten en ook de namen in zowel de Duitse als in de Franse taal gaf. Zo weten we nu dat bijvoorbeeld een Weissburgunder in het Frans een Pinot Blanc wordt genoemd. In Saarburg aangekomen hadden we een vrije namiddag om ons toe te laten het stadje te verkennen of voor sommigen een terrasje te doen.  Er werden vele foto’s gemaakt en menig wijntje gedegusteerd.

  Omstreeks 16uur25 stapten we weer op de autocar om de terugweg aan te vangen. We reden een tijdje in de buurt van de Moezel met zijn vele meanders en kronkels over Trier, met zijn 60.000 inwoners, een textielstad waar het textiel circa 20%  beterkoop is dan bij ons. Het is ook een bisschopsstad en regerings-stad. Het is de hoofdstad van Rheinland-Pfalz en oudste stad van Duitsland. Inderdaad de stad Trier is gebouwd  voordat de stad Rome werd gebouwd.

   Met een kleine rondrit in Trier konden we de oude haven en de Romeinse brug zien. Ook de Barbara-thermen alsook de Keizersthermen konden we zien. Het colosseum een eindje verderop is ouder dan zijn evenbeeld in Rome.

  Via de Kaiser Willembrücke trekken we nu verder richting hotel. Bijna aan de grens kreeg de autocar ook plotseling problemen met het warme weer. Inderdaad omstreeks 18uur15 dienden we een parkeerplaats op de weg naar Malmedy op te zoeken. Bij controle bleek er een probleem te zijn met het koelwater dat hoverhit geraakt was. Een combinatie van het zeer warme weer en een bij momenten falende ventilator waren waarschijnlijk de oorzaak.

  Na een tijdje konden we verder rijden richting St Vith, weliswaar met de nodige aandacht en met bedoeling het opzoeken van de garage om de autocar te wisselen met een andere. Gelukkig gebeurde alles op amper 18 km van ons Hotel. Na deze wissel konden we onze weg dan verder zetten en bereikten we het hotel een beetje later. Een beetje later konden we ons alweer te goed doen aan een lekker en uitgebreid avondmaal. Het was weer mooi geweest.

  Dag 4 : 06 augustus.

  Na zoals gebruikelijk het uitgebreid ontbijtbuffet te hebben gedegusteerd  vertrokken we omstreeks 09uur05 richting Losheim om een uitgebreide verkenning van Vulkaneifel aan te vangen. We reden via het meer van Kronenburg en de rivier “Kyll” naar respectievelijk Stadtkyll, Hillesheim.

  De Vulkaneifel bestaat voor een groot gedeelte uit ”Maaren” We rijden langs een testfabriek waar er proeven gedaan worden om energie te winnen uit de grond van de Eifel. De ondergrond is rijk aan lava vandaar de naam Vulkaneifel er worden ondermeer ook uitgravingen gedaan voor de bouwindustrie.

  Dan rijden we verder en volgen over een grote afstand de Moezel. De Moezel is een rivier die ontspringt in Frankrijk via Bossange,Epinal, Nancy, Metz loopt ze door Luxemburg vloeit later in Duitsland door Trier, Cochem en baant zich een weg naar de Rijn om er in Koblenz aan het “Deutsche Eck” in de rijn te vloeien. Maar zover volgen we ze uiteraard niet. We beperken ons voor een groot deel tot Cochem en zijn wijde omgeving. In Cochem hebben we een vrije periode tot 12 u 20. Hier hebben sommigen gebruik gemaakt van het toeristische treintje, andere zochten de mooie kantjes van de stad op en nog andere verkozen de winkels op te zoeken of vleiden zich op een van de talrijke terrasjes om te genieten van een prachtig weertje en een natje.

  Om 12uur20 voerde Herman ons naar en restaurant in Recht om er ons middagmaal te gebruiken. Na dit middagmaal,werden we naar het stadje Beilstein gevoerd dat we konden verkennen om later de opstap van de boot  in de buurt te kunnen terugvinden.

  Er werd een tijdje in het stadje rondgekeken, sommigen zochten het Karmelietenklooster van Beilstein op waaronder ook ondergetekende. De historiek van dit klooster vangt reeds aan in het jaar 1636. Ik geef jullie hieronder de historiek van dit klooster :

  1636  aankomst van de Karmelieten in Beilstein

  1686 begin van de bouw

  1689 wordt het klooster beschadigd door de Fransen (zoals vroeger ook bij ons)

  1691 wordt de 1° steen gelegd voor de wederopbouw

  1696 is er de intrede van de Karmelieten

  1738 is de kloosterkerk volledig in orde

  1753 worden de schilder- en decoratiewerken uitgevoerd en zijn zo zoals we ze nu nog kunnen bewonderen

  1808 de karmelieten worden verdreven

  1904 het hoogaltaar wordt gerenoveerd

  1923 het kerkschip wordt gerenoveerd

  1948 de Karmelieten keren terug

  1950 het genadebeeld van de zwarte madonna komt terug naar Beilstein

  2002 werd het historisch orgel vernieuwd

  Voor zover dit klooster want we dienen naar de opstapplaats van de boottocht te gaan. Onze haast werd weliswaar niet verzilverd aangezien we meer dan 1 uur dienden te wachten op de plezierboot, gezien de problemen met de sluizen.

  Deze plezierboot bracht ons dan van Beilstein naar Cochem via vele meanders en kronkels. Dit was een prachtige vaart, het weder was heel zonnig en het was puur genot om dit mee te maken doorheen de prachtige natuur en landschappen die afwisselden. Of zoal het Duitse liedje zo mooi zegt en ik citeer :”Hé,hé,hé, Herr Kapitän, so ein Schiffahrt macht dass Leben schön”.

  Omstreeks 17uur35 zaten we dan weer op de autocar. Gezien de opgelopen vertraging van de boot werd er geopteerd om enkel via het hotel te passeren om een echtpaar af te zetten waarvan de echtgenoot zich niet te best voelde.

  Dus werd Kelberg  in volle vaart verlaten via de Nurburgring ( dit is het hoogst gelegen circuit), Blankenheim, Kronenburg , Losheim naar Bütgenbach gereden waar we om 19uur30 aankwamen. Het echtpaar verliet aan het hotel de bus en kon de car zijn weg voortzetten naar het restaurant waar vandaag het avondmaal zou gebruikt worden. Dit restaurant bevindt zich in Waimes alwaar we om 19uur50 aankwamen. Het was het restaurant genaamd: “La feta-fondue”. Dit is een Thema restaurant. Verleden jaar was het thema “de piraat” nu was het thema “de geschiedenis van Harry Potter” en heel het interieur staat dan ook in het teken van al de films over Harry Potter met reuze beelden van heksen, spinnen en dies meer. Er werd een fondue maaltijd gedegusteerd, normaal was er gelegenheid tot dansen, maar niemand was zo moedig. Dus werd Herman verwittigd  die ons kwam ophalen om ons naar het hotel te voeren. Een 12-tal dapperen evenwel namen nog een tussenstop aan de cafetaria Potterie om er nog een afzakkertje te nemen. Daar werden we aangenaam verrast door het dienstertje dat vroeger ons zo vriendelijk bediende in het “Hôtel du Lac”. Daarna werd het Hotel opgezocht. De valiezen klaar maken voor het vertrek werd dan ook door deze personen uitgesteld naar ’s anderdaags morgens.

  Dag 5 : 07 augustus.

  Deze dag stond in het teken van de terugkeer. Alvorens van het ontbijt te kunnen genieten dienden het 12-tal dapperen van gisteren nog hun koffers in te pakken.

  Daarna konden we dan van ons laatste ontbijtbuffet genieten. Het was weer een zeer gevarieerde mix van broodjes, kramiek, eieren en ga zo maar door. De confituur had echter het hart van ondergetekende gestolen, werkelijk lekker mmm…

  Na het eten dienden we dan de koffers in de hal klaar te zetten en te rangschikken volgens de 3 afstapplaatsen.

  Daarna hadden we een vrije voormiddag waarvan ondergetekende samen met nog enkele leden profiteerde om de wandeling langs het meer te doen.

  Het weder was weer zeer mooi en het was fantastisch wandelweer, dus we genoten. Anderen verkozen het stadje zelf te verkennen om zichtkaartjes en souvenirs te kopen  en sommigen brachten dan meteen hun kaartje naar het postkantoor van Bullingen.

  Er was met Herman afgesproken om tegen 11uur30 aan het restaurant in Berg af te spreken wat dan ook gebeurde. De personen die iets moeilijker te been waren werden door Herman ter plaatse gebracht. We konden de aperitief gebruiken in de mooie tuin en terras van het restaurant in een stralende zon. Na dit gezellig intermezzo werd dan het verdiep van het restaurant opgezocht om ons middagmaal te nemen. We kwamen in een mooi versierde zaal en het dienstertje vertelde me dat dit lokaal vroeger dienst deed als hooizolder.

  De eigenaar die van beroep schrijnwerker is, heeft alles eigenhandig aangepast en omgetoverd tot een prachtig restaurant in een antieke doch vriendelijke stijl. Het lokaal werd kwistig versierd waaronder veel alaam, een immense blaasbalk en een mooi beschilderde en versierde arrenslede. Buiten deze aankleding en dit kunstwerk is de eigenaar ook nog de meester kok.

  Maar de klok tikte onherroepelijk verder en rond 14uur (uur van afspraak) was het dan weer tijd om afscheid te nemen.

  Herman was dan ook stipt op post om ons op te halen. We vertrokken dan ook via een kleine weg vanuit Berg naar de baan en richting Elsenborn werd dan de terugweg aangevat. Deze terugweg verliep vrij vlot. Wel zagen we op een bepaald ogenblik een ziekenwagen uitrukken en merkten we in de verte een enorme zwarte rookpluim. Dichter bij gekomen merkten we een witte bestelwagen op die in brand stond. Onderweg gaf Mevrouw Vannieuwenborgh Liliane ons reeds een voorproefje van het programma van de volgende maanden en gaf ook lectuur van de 5-daagse die in de steigers staat voor 2010. Teneinde de rust, stop en rijtijden te respecteren werd er dan in de omgeving van Leuven nog een sanitaire stop ingelast. Na deze stop werd er richting Brussel (Boudewijnstadion) gereden maar in de buurt van Sterrebeek kwamen we in de gebruikelijke file terecht.

  Maar Mevrouw Vannieuwenborgh Liliane bezorgde Herman een alternatieve reisweg en het fileleed was vlug geleden.

  De eerste afstap aan de Heizel gebeurde reeds +/- om 17uur en konden onze Brusselse vrienden afstappen. Nadat de autocar bijna in Koningslo was constateerden we dat er 2 koffers waren blijven staan van vrienden uit Koningslo. Op zo een ogenblik is het wel handig om over een GSM te beschikken (als de geadresseerde wel opneemt uiteraard). Zo waren deze vrienden uit Koningslo enigszins gerustgesteld en beslisten ze om de koffers te komen ophalen aan de Heizel. Dit was echter zonder de waard gerekend, aangezien onze vrienden uit Relegem het niet vertrouwden om de koffers in het niet zo veilige Brussel achter te laten. Dus heeft ondergetekende en Marie-Louise maar geopteerd om de leden uit Koningslo op te vangen en hun het adres te bezorgen van de personen uit Relegem zodat ze alnog hun koffers zouden kunnen recupereren.

  Na de leden van Koningslo aldaar te hebben afgezet werd met onze laatste vrienden de rit naar Vilvoorde ingezet zodat ook daar onze vrienden uit Vilvoorde afscheid van Herman en van elkaar konden nemen.

  En dit was meteen het einde van een zonnige, aangename en leerrijke 5-daags

  verblijf in Bütgenbach.

  We danken dan ook Herman, Claudine en de beide lieve dochters, maar ook de hele staf die deze prachtige week mogelijk gemaakt hebben en ja, daar wordt volgend zeker een vervolg aan gebreid.

   

  © Etienne Van Moer

   

   

   

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  16-08-2009, 12:12 geschreven door vriendenkringLOF  
  Reacties (0)
  25-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verblijf in Bütgenbach

  Dit  jaar gaan we, gezien het succes de voorbije jaren een verblijf  boeken in Bütgenbach, uiteraard met een volledig ander programma. Dit  verblijf zal doorgaan op volgende datum :  van 03 tot 07/08/2009.Gelieve hiervoor zo spoedig mogelijk te reserveren.

  De prijs zal rond de 345 € liggen voor deze 5-daagse, er wordt een voorschot van 100 € gevraagd.

  Momenteel werkt men met wachtlijsten gezien het succes.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  25-07-2009, 14:03 geschreven door vriendenkringLOF  
  Reacties (0)
  29-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitstap autocar en plezierboot

  Juli 2009

  Beste Vrienden,

  Op donderdag 10/09/ 2009 om 09 u organiseren we een uitstap naar Antwerpen

  Het is niet zo maar een uitstap naar Antwerpen. Neen er staat veel meer op het programma:

  We spreken af om 9 uur aan de kaai ter hoogte van het Saincteletteplein aan de Havenlaan, rechtover de Hoofdzetel van de KBC bank.

  Daar vertrekken we met een luxe autocar naar Antwerpen.

  In Antwerpen aangekomen zullen we dan een geleid bezoek met gids hebben die ons een rondleiding zal geven door het Historisch stadsgedeelte.

  Wanneer deze wandeling erop zit gaan we richting Schelde om in te schepen op een plezierboot die ons op een ontspannen manier terug naar Brussel zal brengen langs de Schelde, een glimp van de Rupel, door enkele sluizen, het kanaal van Willlebroek, Kapelle op den Bos, Vilvoorde en uiteindelijk Brussel.

  Eens op de boot kunnen we eventueel een meegebrachte picknick nuttigen ofwel een koude schotel gebruiken. Deze koude schotel dient al wel bij de inschrijving te worden besteld en betaald. De prijs bedraagt : € 10. (dit is evenwel facultatief).

  Deze combinatie autocar ↔ plezierboot belooft een mooi avontuur te worden met andere woorden er is zo ongeveer “voor elk wat wils”

  Aarzel dus niet en schrijf nu reeds in, wie eerst inschrijft is ten minste zeker, aangezien deze uitstappen na september niet meer doorgaan.

  De prijs van het ticket is € 29 indien we met ten minste 25 personen zouden zijn genieten we echter van een korting van 10% op de bootreis.

  Gelieve dus zo vlug mogelijk te reageren aangezien we nu reeds een optie hebben moeten nemen!!!.

  Dit is reeds vroeg op voorhand dat we dit aankondigen maar de ervaring leert ons dat dit soort uitstappen meestal zeer vlug uitverkocht is.

  Inschrijvingen dienen dus zo spoedig mogelijk te gebeuren alsook de betaling, Deze inschrijvingen kunnen gebeuren bij : Van Moer Etienne, Blauwenberg 7 te 1860 Meise, of in ons lokaal: tel. 02/269.26.45 of 0476/42.86.00, of nog 02/4115316. Van Moer Etienne,

  Secretaris


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  29-06-2009, 17:47 geschreven door vriendenkringLOF  
  Reacties (0)
  Archief per week
 • 05/03-11/03 2018
 • 11/12-17/12 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 31/10-06/11 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/05-24/05 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 01/12-07/12 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 31/12-06/01 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 03/12-09/12 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 31/10-06/11 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 01/11-07/11 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 30/11-06/12 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 31/12-06/01 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 17/12-23/12 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 11/12-17/12 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!