Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

07-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Anneke Soetaert.

 Anneke Soetaert (07 november 1947) is een Vlaamse zangeres die in 1963 de 'Ontdek de Ster'wedstrijd wint met het nummer "Knock on your door". Vier jaar later neemt ze deel aan de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival, 'Canzonissima' (de voorloper van onze huidige 'Eurosong'). Ze neemt o.a. deel met "Rio de Janeiro", maar haalt met dit nummer de finale niet. Een ander nummer van haar "Verlangen" moet het in de finale afleggen tegen "Ik heb zorgen" van wijlen Louis Neefs. Na haar deelname volgen nog een aantal singles zoals "Ciao adieu bye bye", "Ik verlang naar jou", "Johnny boy" en "Blue beat". In 1970 zegt ze haar vaderland vaarwel en verhuist met haar Amerikaanse vriend Scot Bradford naar de Verenigde Staten.

07-11-2006 om 00:00 geschreven door Redactie  


06-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit' (03).

 Sinds begin deze maand krijg je voortaan driemaal per week (elke maandag, woensdag en vrijdag) 'Een avondje uit', waarin we een aantal concerten en optredens van naderbij gaan bekijken.

Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij. We weten heel goed dat we niet over alles kunnen berichten, maar heb je zelf iets te melden dan stuur je gewoon een mailtje naar
twelvepointsdouzepoints@hotmail.com en dan zetten we het optreden in onze agenda.

 Voor de fans van de Oevelse zangeres Natalia (Eurosong 2004) was er vrij recent fantastisch nieuws. Het startschot betreffende de opnames van het derde album werd gegeven in de kantoren van Sonybmg. Volgens haar website staat ze voor een nieuwe uitdaging, eentje die haar niet enkel in België zal houden, maar ook in andere landen zal brengen.

Op 21 april zal ze de aftrap geven voor haar nieuwe 'Tour 2007'. Waar die aftrap zal gebeuren is momenteel nog niet bekend. Een week later, op zondag 29 april, is ze te bewonderen in de Leuvense Brabanthal. Een dag later, op maandag 30 april (aan de vooravond van het Feest van de Arbeid) concerteert ze in de Elisabethzaal in Antwerpen. Voor meer informatie verwijzen we je naar haar website.

 Vorige maand ging in 'The Stage Dinner Theatre Unlimited' een nieuwe show in première : 'STARNIGHTS' met niemand minder dan Myriam Bronzwaar (Big & Betsy, Mamma Mia) als leading lady. Maar ook Petra is een vaste waarde geworden en het is ondertussen al haar vierde productie. Ook rond de komende eindejaarsfeesten is ze te bewonderen in The Stage. Tussen 08 en 30 december wordt het 'Dinner Theatre' namelijk volledig ondergedompeld in een kerstsfeer. Een aangepaste kerstshow met zang, dans en heel veel magie mag dan ook niet ontbreken.

Op zaterdag 18 november aanstaande gaat ze zelfs helemaal 'Latino' in 'La Fiesta 2006' . Het gebeuren begint om 20.00 en heeft plaats in Aalst (Okapi Aalstar, Albrechtlaan 115, 9300 Aalst). Voor meer informatie verwijzen we je
naar Petra's website. (foto : The Stage)

 Eind volgende week, op vrijdag 17 november om precies te zijn, ligt het nieuwste album van Dana Winner (juryvoorzitster Eurosong 2004), "Als je lacht", in de winkelrekken. Drie dagen eerder, op dinsdag 14 november, stelt ze haar nieuwste cd voor in de Ancienne Belgique in Brussel. Tijdens een mini-concert (aanvang : 20.00) brengt de zangeres samen met haar muzikanten de mooiste nummers uit die nieuwe cd. En vanaf 10 december begint ze aan een reeks kerstconcerten doorheen Vlaanderen. Diverse kerken zullen worden aangedaan waaronder de Sint Quintinuskerk in Zonhoven, de Sint Laurentiuskerk in Zelzate, de Sint Sulpitiuskerk in Diest, de Sint Ursulakerk in Lanaken, de Sint Niklaaskerk in Vorst-Laakdal en O.L.Vrouw Bezoeking in Lissewege. (bron : nieuwsbrief Dana Winner)

 En eindigen doen we bij onze Oosterburen. De groep Texas Lightning (ESF 2006) heeft een aantal data bekendgemaakt van optredens die ze komend voorjaar zullen verzorgen.

10 februari 2007 : Mainz, Gutenbergsaal.
11 februari 2007 : Biberach, Stadthalle.
12 februari 2007 : Augsburg, Spectrum.
13 februari 2007 : Nürnberg, Löwensaal.
15 februari 2007 : Solingen, Getaway.
16 februari 2007 : Osnabrück, Stadthalle.
17 februari 2007 : Lübeck, MUK.
09 maart 2007 : Braunschweig, Sportshow i.d. Stadthalle.

(bron : nieuwsbrief Texas Lightning)

06-11-2006 om 22:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : nieuw werk van Clouseau en Pim.

 De nieuwe single van Pim (Eurosong 2006), "Wie denk je dat je bent", zal volgende week dinsdag in de platenwinkels liggen, volgens Zangtalent. De fans van de 'Kids Top 20' op de commerciële zender VTM kregen het nummer gisteren al te zien en te horen in avant première en het nummer werd al meteen gebombardeerd tot 'Tip van de week'. Verder is hij te zien op de muziekzender JIM en (voorlopig) elke donderdag in het Kanaaltwee-programma 'Big Brother VIPS'.

 De broertjes Wauters staan voor drukke maanden. Ze zijn volop bezig met de audities van 'Idool 2007', dat in het voorjaar op antenne zal komen. Verder staan ze vanaf begin december (voorlopig) tien keer in het Antwerpse
Sportpaleis voor hun concertreeks 'Clouseau in 't dubbel' en tussendoor blikken ze nog een nieuw album in dat ergens in het voorjaar moet verschijnen. Een eerste single zal eind deze maand in de platenrekken terug te vinden zijn, de clip zal eind deze week worden opgenomen. (bron : Showbizzsite)

06-11-2006 om 12:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije : Murat Boz naar Helsinki ?

Murat Boz Vorige week berichtte het Turkse dagblad Hurriyet dat Demir Demirkan door de Turkse nationale omroep (TRT) gevraagd zou zijn om een nummer te componeren voor het komende Eurovisie Songfestival (archief). Afgelopen weekend kwam het tijdschrift Uçan Kus echter met een geheel andere naam op de proppen en wel die van Murat Boz. Deze 26-jarige zanger had vorige zomer een hit te pakken met zijn debuutsingle "Aşkı bulamam ben". Voor hij als solist op het voorplan trad stond hij in het achtergrondkoor bij de Turkse zanger Tarkan, ook bij ons heel bekend. Meer over dit nieuwe meisjesidool kan je op zijn website vinden. (bron : Esctoday)

06-11-2006 om 12:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malta : William Mangion een tweede maal op het festivalpodium ?

William Mangion Zal Malta voor het derde jaar op rij vertegenwoordigd worden door een oud-Songfestivaldeelnemer ? Het antwoord op die vraag kennen we op zaterdag 03 februari aanstaande, maar de kans lijkt zeker niet onbestaande. Na Mary Spiteri (ESF 1992) (archief) en Ludwig Galea (ESF 2004) (archief) zou William Mangion de derde oud-deelnemer zijn op het eiland die nummers heeft ingestuurd voor de nationale selectie.  

Volgens
ESC Malta heeft de zanger twee nummers opgenomen die hij wil insturen voor de nationale selectie van volgend jaar. Mangion eindigde in het Ierse Millstreet in 1993 op een achtste plaats met "This time". Tot aanstaande vrijdag kunnen op het eiland de nummers worden ingestuurd die een gooi wensen te doen naar het Maltese ticket voor Helsinki.

06-11-2006 om 11:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FYROM : volgend jaar opnieuw een nationale finale.

 Volgens Oikotimes is de Macedonische omroep MKRTV gestart met de zoektocht naar een geschikt nummer voor het komende Eurovisie Songfestival. De nationale omroep heeft componisten/tekstschrijvers uitgenodigd om inzendingen voor de nationale selectie in te sturen. Momenteel zijn er nog geen gegevens bekend hoe de nationale finale zal georganiseerd worden. De omroep zal pas met nieuws hierover naar buiten komen nadat alle inzendingen binnengekomen zijn. Volgende week zal de omroep de namen van de mensen bekend gaan maken die zich zullen ontfermen over de nationale selectie.

06-11-2006 om 11:24 geschreven door Redactie  


05-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweden : wildcard voor Dr Alban ?

 De geruchtenmolen blijft in Zweden maar ronddraaien. Nu raakte bekend dat Dr Alban gesprekken gevoerd heeft met de Zweedse nationale omroep (SVT), althans dat bericht Expressen. Aan de krant vertelde hij dat er gesprekken geweest zijn maar dat hij nog geen antwoord gegeven heeft op de vraag van de omroep.

Alban Nwapa (de echte naam van Dr Alban) is een rapper die in het Afrikaanse land Nigeria geboren is. In de jaren tachtig liet hij zijn geboorteland achter zich en trok naar Zweden om er tandheelkunde te gaan studeren. In 1990 studeerde hij af en werd tandarts. Datzelfde jaar bracht hij zijn eerste single, "Hello Africa", op de markt. Twee jaar later had hij zijn grootste hit tot op heden, "It's my life" werd in veel landen een grote hit en schopte het er zelfs tot de eerste plaats in de hitparades.

Of Dr Alban één van de vier wildcards zal krijgen weten we eind dit jaar, de namen van de 28 andere artiesten wordt op 28 november door de Zweedse omroep bekendgemaakt. (
Expressen, Esctoday)

05-11-2006 om 20:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUW : 'God kväll Globen' (deel 1).

 Eind deze maand zal de Zweedse openbare omroep (SVT) de namen van de 28 artiesten bekendmaken die volgend voorjaar (samen met de vier te begeven wildcards) zullen strijden tijdens een nieuwe editie van 'Melodifestivalen'. In eigen land leeft de nationale selectie heel erg en ook vanuit het buitenland zijn vele ogen gericht op de Zweedse selectie.

Vandaag en de komende drie zondagen bekijken we telkens zeven nummers van naderbij en koppelen er de 'eventuele' artiesten meteen aan. Op het internet circuleerden de afgelopen weken heelwat namen en momenteel wordt druk gespeculeerd over de vier resterende wildcards.

01. "A little bit of love" (tekst en muziek : Andreas Johnsson, Peter Kvint) : Andreas eindigde dit jaar op een derde plaats met “Sing for me” in de finale van Melodifestivalen. Hij komt uit een muzikale familie, zijn beide ouders waren jazzmuzikanten. Zijn eerste single "Glorious" (1999) werd meteen een hit in zijn thuisland. In de rest van de wereld kwam de single ook uit en werd het een bescheiden hitje. Peter Kvint was ook al verantwoordelijk voor “Sing for me”. Of Andreas het nummer ook daadwerkelijk zal brengen valt nog af te wachten (archief).

 (foto : website Andreas)

02. "Allt vi en gång trodde på" (tekst en muziek : Johan Kinde) : Johan Kinde en zijn groep Lustans Lakejer waren heel populaire in de jaren zeventig en tachtig. In 1986 gingen de bandleden elk hun eigen weg, maar in 2004 was er een bescheiden comeback.

03. "Amanda" (tekst en muziek : Thomas G:son, Jimmy Jansson) : Thomas G:son debuteerde in 1999. Hij schreef het Zweedse winnende nummer in 2001, "Listen to your heartbeat".  Tevens is hij de man achter o.a. "Världen utanför", "What difference does it make", "Vem é dé du vill ha", "Tango! Tango", "C'est la vie", "As if tomorrow will never come", "Så nära", "Idag och imorgon", "Silverland" en "Innan natten är över". "Amanda" is het eerste nummer dat geselecteerd wordt van Jimmy Jansson als componist. Hij schreef het grotendeels tijdens zijn deelname aan 'Fame Factory' (2003-2004) en het nummer werd al driemaal ingediend voor de Zweedse selectie. Als artiest nam hij reeds tweemaal deel aan de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. In 2002 eindigde hij met The Poets en "What difference does it make ?" op een derde plaats in de tweede voorronde. In de herhansingsronde eindigde de groep op een vijfde plaats en in 2005 eindigde Jimmy met "Vi kan gunga" op een zesde plaats in de finale.


 (foto : website Jimmy)

04. "Anything but you" (tekst en muziek : Aleena Gibson, Stefan Andersson) : Stefan Andersson kende zijn doorbraak in 1992 met "Catch the moon" en wist heelwat Zweedse Grammy's in de wacht te slepen. Aleena Gibson schreef "Anropar försvunnen" (2000) en drie inzendingen in 2003 : "Nothing can stop me", "We're unbreakable" en "Better believe it", wat ze trouwens zelf zong. Tijdens de tweede voorronde eindigde ze op een zesde plaats en was daarmee uitgeschakeld voor de finale.

05. "Cara mia" (tekst en muziek : Fredrik Kempe, Henrik Wikström) : Fredrik Kempe is geen onbekende in Zweden. In 2004 schreef hij "Finally", het nummer waarmee hij tijdens de tweede voorronde op een derde plaats eindigde. In de herkansingsronde legde hij pas beslag op een achtste en laatste plaats en zo zag hij het finaleticket aan zijn neus voorbijgaan. Een jaar later, in 2005, stond hij opnieuw op het festivalpodium, nu aan de zijde van zangeres Sanna Nielsen. Samen zingen ze "Du och jag mot världen" naar een achtste plaats tijdens de finale van Melodifestivalen. Henrik Wikström schreef samen met Bobby Ljunggren o.a. "Efharisto", "Min kärlek", "Att älska dig", "This woman", "Etymon" en "Evighet/Invincible". En diezelfde Henrik nam in 2000 deel aan Melodifestivalen met de groep Avengers en "När filmen tar slut".  De groep eindigde toen tiende en allerlaatste. Het nummer "Cara mia" zou gezongen worden door Måns Zelmerlöv, één van de deelnemers aan de Zweedse versie van 'Pop idol' (2005). Dit jaar nam hij deel aan 'Let's dance' ('Sterren op de dansvloer') en won die wedstrijd.

 (foto : Armand Photos)

06. "Clubbin" (tekst en muziek : Armias Mamo, Dianne Wiston) : de componisten debuteren dit jaar tijdens Melodifestivalen. Het nummer zou gezongen worden door Addis Black Widow.

07. "Drop dead" (tekst en muziek : Stefan Woody, Marit Woody, Fredrik Boström, Felix Persson, Märta Grauers) : de componisten debuteren dit jaar tijdens Melodifestivalen. Het nummer zou gezongen worden door Missmatch.

(met dank aan ESC.info.se)

05-11-2006 om 18:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suomen neljäkymmentä vuotta Eurovision laulukilpailussa (afl. 18 - 1979).

 Deze week kijken we in een volgende deel van  'Suomen neljäkymmentä vuotta Eurovision laulukilpailussa' terug op het jaar 1979. Dat jaar neemt Finland voor de achttiende maal deel aan het Eurovisie Songfestival.

De nationale finale wordt op zaterdag 10 februari 1979 gehouden in het Kulttuuritalo in Helsinki. Deze editie wordt gepresenteerd door Marjatta Leppänen. In totaal nemen zes nummers deel aan de nationale finale. Het winnende nummer wordt gekozen door de punten van een jury bestaande uit dertig personen, een mengeling van experten en mensen uit het publiek.

De zes nummers tijdens de finale :

01. "Hei, tännepäin" door Seidat : 78 punten (zesde plaats).
02. "Sano Susanne" door Markku Aro : 94 punten (vijfde plaats).
03. "Hyvästi ystäväin" door Yvonne Gräsbeck : 113 punten (tweede plaats).
04. "Katson sineen taivaan" door Katri Helena : 140 punten (eerste plaats).
05. "Aikuiset anteeksi antaa" door Kirka, Anna & Muska : 95 punten (vierde plaats).
06. "Päiva tuskin päättyis kauniimmin" door Pepe Willberg : 110 punten (derde plaats).

Bij haar vierde poging is het eindelijk raak voor zangeres Katri Helena en mag ze haar land gaan vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. Oud-festivaldeelnemer Markku Aro doet dit jaar opnieuw een gooi naar het Songfestivalticket. Hij vertegenwoordigde Finland reeds in 1971 (
archief).

Katri Helena Katri Helena is geboren op 17 augustus 1945 in het Finse Tohmajärvi als Katri Helena Kalaoja-Rajala. Sinds de jaren zestig komt ze aan de bak als zangeres. In 1969 neemt ze voor het eerst deel aan de Finse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Maailman pihammat" eindigt ze op een tweede plaats. Drie jaar later, in 1972, neemt ze terug deel en opnieuw is de tweede plaats voor haar weggelegd, "Sua rakastan" moet het afleggen tegen "Muistathan" van Päivi Paunu & Kim Floor. In 1978 neemt ze voor de derde maal deel aan de nationale finale, en opnieuw strandt ze op die tweede plaats met "Ystävä". In 1979 lukt het dan eindelijk en mag ze met "Katson sineen taivaan" naar Jeruzalem afreizen. Daar eindigt ze op een veertiende plaats en dit op negentien deelnemers. Componist van het nummer was Matti Kalevi Siitonen, beter gekend als zanger Fredi. Hij nam in 1967 (archief) en 1976 (archief) deel aan het Eurovisie Songfestival. De tekst was van de hand van Veikko 'Vexi' Salmi, die in 1980 ook verantwoordelijk zou zijn voor "Huilumies". Katri Helena zal in 1993 opnieuw deelnemen aan het Eurovisie Songfestival maar daar komen we in een latere aflevering nog op terug. Meer over haar kan je steeds op haar website vinden.

05-11-2006 om 12:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Geir Rönning.

 Geir Rönning (05 november 1962) is geboren in Ålesund, gelegen in de Noorse provincie Møre og Romsdal. In de jaren tachtig verhuist hij naar de hoofdstad Oslo, maar voelt er zich niet echt thuis en daarom trekt hij naar buurland Zweden, alwaar hij zich in Stockholm gaat vestigen. In 1994 schrijft hij het nummer "Gi alt vi har" waarmee Jahn Teigen deelneemt aan 'Melodi Grand Prix', de Noorse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Teigen eindigt op een vijfde plaats. Een jaar later neemt Geir zelf deel aan de Noorse selectie. Met "Uten lyst, uten tro" eindigt hij in de finale op een zevende plaats. In 1996 en 1997 is hij opnieuw van de partij. In 1996 eindigt hij met "Uten de'" op een tweede plaats na winnares Elisabeth Andreassen. In 1997 strandt hij met "Venter på deg" op een zevende en voorlaatste plaats. In 2000 verhuist hij naar dat andere Scandinavische land, Finland, en start er met het zingen in een rock 'n' roll band. In 2002 neemt hij voor het eerst deel aan de Finse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "I don't wanna throw it all away" eindigt Geir op een derde plaats. In 2004 neemt hij opnieuw deel en eindigt met "I don't need to say" op een vijfde plaats. Een jaar later, in 2005, lukt het hem dan eindelijk : hij wint de Finse selectie voor het Eurovisie Songfestival en mag met "Why ?" naar Kiev afreizen alwaar hij in de halve finale moet aantreden. Daar eindigt hij op een teleurstellende achttiende plaats. Dit jaar nam hij opnieuw deel aan 'Melodi Grand Prix', de Noorse selectie voor het liedjesfestival. Samen met zangeres Jorun Erdal zingt hij "Lost and found" naar een verdienstelijke vierde plaats in de finale. Meer over Geir kan je steeds op zijn website vinden.

05-11-2006 om 00:09 geschreven door Redactie  


04-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In memoriam : Paul Mauriat overleden.

 De Franse musicus Paul Mauriat (81) is gisteren overleden. Hij werd vooral bekend door zijn bewerking van "Love is blue" van André Popp.

Met "Love is blue" stond Mauriat in 1968 vijf weken lang op nummer één in de Verenigde Staten. Een jaar eerder had zangeres Vicky Leandros met het nummer ("L'amour est bleu") tijdens het Eurovisie Songfestival een vierde plaats behaald. In 1969 schreef hij de muziek van "Catherine", het nummer waarmee Romuald de Luxemburgse kleuren verdedigde. Hij eindigde op een elfde plaats.

Mauriat richtte tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn eigen orkest op. Tussen 1967 en 1972 schreef hij talrijke liedjes voor de Franse zangeres Mireille Mathieu. Hij maakte ook  arrangementen voor Charles Aznavour, Melina Mercouri en Leo Ferré. Met zijn orkest had hij vooral succes in Japan. (bron :
VRT Teletekst)

04-11-2006 om 23:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Just the two of us' : Nicolas Liébart moet het strijdtoneel verlaten.

 Vanavond was er de derde aflevering van 'Just the two of us'. Aan het einde van de show werd bekendgemaakt welk koppel het strijdtoneel als moest gaan verlaten. Maar voor het zover was mochten de zeven overblijvende koppels opnieuw het beste van zichzelf geven met als opdracht een countrynummer of ééntje geheel 'Made in Belgium'.

Volgorde van optreden  :

01. Jo De Poorter en Chadia Cambie : "Allemaal" van Wim Soutaer.
02. Tess Goossens en ReBORN : "You're still the one" van Shania Twain & Elton John.
03. Rob Vanoudenhoven en Isabelle A : "Rose garden" van Lynn Anderson.
04. Sandrine André en Sergio : "Never back down" van Novastar.
05. Nicolas Liébart en Claudia Caluwé : "I can help" van Billy Swan.
06. Kathy Pauwels en Jan Schepens : "These boots are made for walking" van Billy Ray Cyrus.
07. Rani De Coninck en Günther Neefs : "Goedemorgen morgen" van Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004).

Stand na de punten van de vakjury  (punten tussen haakjes omgerekend) :

01. Rani De Coninck en Günther Neefs : 29 punten. (7)
02. Kathy Pauwels en Jan Schepens : 29 punten. (7)
03. Tess Goossens en ReBORN : 28 punten. (5)
04. Nicolas Liébart en Claudia Caluwé : 26 punten. (4)
05. Sandrine André en Sergio : 24 punten. (3)
06. Jo De Poorter en Chadia Cambie : 24 punten. (3)
07. Rob Vanoudenhoven en Isabelle A : 17 punten. (1)

En dan was het aan de kijker om zijn of haar kandidaat een duwtje in de rug te geven. 

Door naar de volgende aflevering :

Rani De Coninck en Günther Neefs.
Tess Goossens en ReBORN.
Sandrine André en Sergio.
Kathy Pauwels en Jan Schepens.
Rob Vanoudenhoven en Isabelle A.

Twee koppels bleven over :

Nicolas Liébart en Claudia Caluwé : Limburg en West-Vlaanderen.
Jo De Poorter en Chadia Cambie : Antwerpen, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen.

 En daarmee zijn Nicolas Liébart en Claudia Caluwé uitgezongen. Volgende week moeten de zes resterende koppels opnieuw aan de slag. Meer informatie over het programma krijg je
hier. De vierde aflevering van 'Just the two of us' krijg je volgende zaterdag 11 november bij VTM rond de klok van 21.30. (bron en foto : VTM)

04-11-2006 om 23:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (04-11-2006).

 Een nieuwe zaterdag, dus alweer een nieuw overzicht van de nieuwe releases van singles/albums in 'Vers van de pers'. Heelwat albums en singles deze week dus we beginnen er meteen aan en starten in Noorwegen.

 Eind september overleed op dertigjarige leeftijd de Noorse zanger Jan Werner Danielsen (ESF 1994-
archief). Jan Werner had net de hand gelegd aan een gloednieuw album. Ter nagedachtenis aan het plotse wegvallen van deze grote artiest wordt het album alsnog uitgebracht. Op 13 november aanstaande ligt het album in de winkels. Het album kreeg als titel "Stronger" mee en is dus meteen het laatste wapenfeit van deze ons veel te vroeg ontvallen zanger.

 Van Noorwegen naar Denemarken is maar een kleine stap en dus houden we er eventjes halt. Want er is goed nieuws voor de fans van Jørgen Ingmann. Aanstaande vrijdag komt zijn nieuwste album "Dejlige minder" op de markt. Het album bevat twintig tracks met stuk voor stuk mooie nummers. Het echtpaar Grethe & Jørgen Ingmann nam in 1963 deel aan het Eurovisie Songfestival voor Denemarken. Met "Dansevise" wisten ze het liedjesfestival te winnen.

 Good 'old' Sir Cliff Richard kan ook niet stilzitten. Vanaf overmorgen is zijn duet met Daniel O'Donnell, "Yesterday once more" legaal te downloaden. Maar wie het nummer toch op cd wil hebben kan best het album "Two's company - the duets" aanschaffen. Dat verschijnt ook deze week. Op dit album staan veertien nummers zoals o.a. "Miss you nights", "Up where we belong" en "Yesterday once more". Volgende maand zal "Move it", (samen met Brian May en Brian Bennett), uitgebracht worden als single. Verder zal op het schijfje zijn nieuwste kerstsingle te vinden zijn ("21st Century Christmas song"). Het worden dus drukke tijden voor de zanger die in 2008 vijftig jaar op de planken zal staan.

 In Nederland verscheen op 27 oktober een nieuw album van zangeres Frederique Spigt. Frederique verbaasde vriend en vijand in 1998 tijdens het Nationaal Songfestival. Met "Mijn hart kan dat niet aan" eindigde ze op een verdienstelijke derde plaats. Haar album bevat in totaal dertien nieuwe nummers. "Eén kus" is niet enkel de titel van het nieuwe album maar tevens ook de titel van een nieuwe theatertournee waarvan de première op donderdag 08 februari eerstkomende in Schiedam zal plaatsvinden.

 Tot slot van deze eerste 'Vers van de pers' van november nog een paar korte berichten. Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002) brengt binnenkort haar nieuwe single op de markt. Ze koos voor "Woman in love", een cover van Barbra Streisand. Voor het einde van het jaar volgt nog een nieuw (Engelstalig) album. Zoals we gisteren al meldden brengt Gene Thomas (componist "When I look in your eyes" door Tanja Dexters, Eurosong 2002) een nieuwe Franstalige single uit. Er werd gekozen voor "Sans boussole". The Magic Stars feat. DJ WDW brengen ook een cover op de markt, "A brand new day", een nummer waarmee The Wizstars eind jaren zeventig een dikke hit scoorden. The Magic Stars zijn Isabelle A (Eurosong 1999), William Reven (De Gouden Zeemeermin 1996), Raf Van Brussel (Eurosong 2002-2004) en Xandee (ESF 2004).

Een nieuwe 'Vers van de pers' krijg je volgende week zaterdag !

04-11-2006 om 13:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malta : het Songfestivalseizoen 2007 op gang getrokken.

 Eindelijk, zullen heelwat Songfestivalfans zeggen ! Vanavond is het zover, het Eurovisie Songfestivalseizoen 2007 wordt dan op gang getrokken. Het is een bescheiden start maar toch...

Het eiland Malta heeft de eer en het genoegen het allereerste land te zijn waar men de zoektocht start naar het geschikste nummer om het land volgend jaar tijdens de 52e editie van het Eurovisie Songfestival te vertegenwoordigen. Vanavond start er 'Opportunity 2 Challenge'.
Deze talentenjacht is dit jaar aan de tweede editie toe en de nummers één en twee mogen op donderdag 01 februari eerstkomende deelnemen aan  de halve finale van 'Malta Song for Europe 2007', de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. In tegenstelling tot vorig jaar moeten de uitverkoren artiesten nu eerst deelnemen aan de halve finale en zijn ze niet meteen verzekerd van een finaleplaats. De jurering is ook dit jaar lichtjes gewijzigd tegenover vorig jaar : een vakjury (80%) en televoting (20%) zullen vijf kandidaten aanduiden voor de finale-uitzending op zaterdag 16 december aanstaande.

Vanaf vanavond (en dit 5 zaterdagen lang) zullen telkens drie kandidaten hun nummer ten gehore brengen in het programma 'Showtime' dat telkens rond de klok van twintig voor negen start op
TVM. Enkel op zaterdag 02 december is er geen uitzending, dan vindt er in de Roemeense hoofdstad Boekarest het Junior Eurovisie Songfestival plaats en moet het programma een weekje plaats ruimen.

Hieronder geven we nog eens alle data en kandidaten (tussen haakjes de namen van de tekstschrijvers/componisten) :

* zaterdag 04 november 2006 :

01. "Take my hand" door Cherise Attard (Andrew Zahra, Paul Callus).
02. "Life" door Marilena Farrugia (Marilena Farrugia).
03. "Shooting star" door Ann Marie Ellul (Elton Zarb, Rita Pace).

* zaterdag 11 november 2006 :

04. "Rhapsody" door Clifford Galea (John David Zammit, Ray Mahoney).
05. "Listen to the music" door Lourdes Borg (Elton Zarb, Rita Pace).
06. "Blind faith" door Isadora Debono (Phyllisienne Brincat, Rita Pace).

*
zaterdag 18 november 2006 :

07. "Forever" door Dominic Cini (Dominic Cini, Rita Pace).
08. "Till dawn" door Kimberley Manicaro (Charles Muscat, Vince Zammit).
09. "No expiry date" door Evita Magri (Evita Magri).

* zaterdag 25 november 2006 :

10. "Not an angel...not a devil" door Caroline Stapley (Philip Vella, Gerard James Borg).
11. "Blaze of fire" door Damian Barbara (Clinton Paul).
12. "Simply for me" door Jessica Magro (Andrew Zammit, Joe Chircop).

* zaterdag 09 december 2006 :

13. "Come away with me" door Derrick Schembri & Yanika Fava (Elton Zarb, Rita Pace).
14. "Unite" door Mauro Kitcher (Augusto Cardinali, Giovann Attard).
15. "Ice queen" door Julia Grima (Mark Spiteri Lucas, Rita Pace).

Op zaterdag 16 december (een week later dan eerder gemeld) zullen tijdens het programma de vijf besten nogmaals aantreden alwaar nadien de namen van de twee kandidaten bekend gemaakt worden die dan doorstoten naar de halve finale van de nationale selectie.
 
Vanavond zullen dus de eerste drie kandidaten het beste van zichzelf gaan geven :

01. "Take my hand" door Cherise Attard (Andrew Zahra, Paul Callus).
02. "Life" door Marilena Farrugia (Marilena Farrugia).
03. "Shooting star" door Ann Marie Ellul (Elton Zarb, Rita Pace).

Via deze
link kan je vanavond en voortaan elke zaterdagavond het programma 'Showtime' rechtstreeks volgen.

04-11-2006 om 00:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TV-TIP : vanavond de derde aflevering van 'Just the two of us' op VTM.

 Vanavond zal aan het einde van de derde aflevering van 'Just the two of us' een tweede koppel het strijdtoneel moeten verlaten. Maar voor het zover is mogen de zeven overblijvende koppels opnieuw het beste van zichzelf gaan geven en zo de jury en de kijkers voor zich proberen te winnen.

In deze aflevering moeten de duo's een song brengen dat past in het country-genre of onder de noemer 'Made in Belgium' valt.

Een overzicht van de koppels en de nummers die vanavond gebracht zullen worden :

01. Kathy Pauwels en Jan Schepens : "These boots are made for walking" van Billy Ray Cyrus.
02. Rob Vanoudenhoven en Isabelle A : "Rose garden" van Lynn Anderson.
03. Tess Goossens en ReBORN : "You're still the one" van Shania Twain & Elton John.
04. Nicolas Liébart en Claudia Caluwé : "I can help" van Billy Swan.

Mogen de duo's op een kruk op het podium zitten en de maat aangeven met de voeten, toch is dit geen gemakkelijk genre. Het optreden staat of valt immers met de zang. Sandrine André, Jo De Poorter en Rani De Coninck moeten de Belgische toer opgaan en een nummer van eigen bodem brengen. De stijl en de taal hebben ze zelf in handen en dat levert een gevarieerde 'Made in Belgium'-affiche op :

05. Rani De Coninck en Günther Neefs : "Goedemorgen morgen" van Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004).
06. Jo De Poorter en Chadia Cambie : "Allemaal" van Wim Soutaer.
07. Sandrine André en Sergio : "Never back down" van Novastar.

De zangprestaties en présence op het podium worden naar goede gewoonte gewikt en gewogen in de Vlaamse huiskamers en in de studio beoordeeld door Zaki, Sofie, Dirk Blanchard en Hilde Norga. Samen bepalen ze welke duo's naar de volgende aflevering van 'Just the two of us' mogen en voor welk zangduo het doek valt.


Meer informatie over het programma krijg je
hier. De derde aflevering van 'Just the two of us' krijg je VANAVOND bij VTM rond de klok van 21.30. (bron en foto : VTM)

04-11-2006 om 00:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Kjerstin Dellert.

 Kjerstin Dellert (04 november 1925) is geboren in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Ze is vooral bekend als operazangeres. Ze maakt haar debuut in het 'Stora Teatern' (het oude operagebouw) in Göteborg in de jaren vijftig. Tussen het midden van de jaren vijftig en de jaren zeventig werkt ze voornamelijk in de 'Royal Swedish Opera' in  de Zweedse hoofdstad alwaar ze heelwat rollen voor haar rekening neemt. Zo is te zien in Tosca van Puccini. In 1972 neemt ze deel aan 'Melodifestivalen', de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Kärlek behöver inga ord" eindigt ze op een verdienstelijke vierde plaats. Kjerstin is het hoofd van de 'Ulriksdal Palace Theatre', beter gekend als Confidencen. Sinds het midden van de jaren negentig heeft ze het podium vaarwel gezegd maar in het najaar van 2005 stond ze toch nog eens op de planken als Maria Callas in 'Master Class' (van Terrence McNally).

04-11-2006 om 00:00 geschreven door Redactie  


03-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Steracteur sterartiest' : Steph Goossens of Roel Vanderstukken.

 Vanavond vond de negende aflevering plaats van 'Steracteur sterartiest' waarin bekende Vlaamse acteurs en actrices een muzikale strijd aangingen. Net als vorige week moesten de acteurs twee nummers zingen. Het eerste nummer dat ze brachten werd vorige week reeds gekozen door de kijkers/televoters. Het tweede nummer, een Nederlandstalig nummer, was aangebracht door jurylid Peter Koelewijn.

01. Steph Goossens : "Vlieg met me mee" van Paul de Leeuw (veelvoudig presentator Nationaal Songfestival).
02. Andrea Croonenberghs : "Terug naar de kust" van Maggie MacNeal (ESF 1974-1980).
03. Timo Descamps : "Onderweg" van Abel.
04. Roel Vanderstukken : "Iedereen is van de wereld" van The Scene.
05. Stan Van Samang : "32 jaar" van Doe Maar.

Afvaller Cara Van der Auwera mocht in de jury plaatsnemen en had de eer en het genoegen om één van haar collega's een vrijstelling te gunnen. Ze stuurde, de enige overblijvende vrouw, Andrea Croonenberghs meteen door en zo kan zij met een gerust gemoed toeleven naar de volgende aflevering.Nadien was het de beurt aan de kijkers om massaal te stemmen op hun favoriete kandidaat. Drie kandidaten zijn al zeker van deelname aan de volgende ronde. Voor Steph Goossens en Roel Vanderstukken kan het avontuur er na negen afleveringen al opzitten. Voor beiden is het al de tweede keer dat ze genomineerd werden. Wie van beiden het strijdtoneel zal moeten verlaten weten we pas volgende week vrijdag. Aan het begin van de volgende uitzending zal de naam van de afvaller bekend worden gemaakt. De lijnen van de twee steracteurs die de minste stemmen hebben, blijven heel de week open. Je kan dus opnieuw sms'en of telefoneren. Nog tot de volgende uitzending kan je zo je favoriete steracteur trachten in de show te houden. Pas aan het begin van de volgende aflevering wordt bekendgemaakt wie mag blijven en wie moet gaan. En ook deze keer gaat er telkens 10 cent naar het goede doel van je steracteur.
 
 

Meer informatie kan je steeds terugvinden op de 
website van het populaire programma. De tiende aflevering van 'Steracteur sterartiest' kan je volgende week vrijdag bekijken vanaf 21.10 op Eén. (bron en foto's : Eén)

03-11-2006 om 22:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje : opnieuw een talentenjacht volgend jaar ?

 Volgend jaar ligt de keuze van de Spaanse inzending voor het Eurovisie Songfestival terug in handen van de Spanjaarden. De nationale omroep (TVE) stapt opnieuw af van de interne selectie en zal een nationale selectie houden. Meer details worden binnenkort bekendgemaakt.

De kans bestaat zelfs dat 'Operación Triunfo' zou terugkeren. Dit concept (een soort van 'Idool') bracht het land zeker geen windeieren. In 2002 won zangeres Rosa de eerste editie en mocht met "Europe's living a celebration" naar het Songfestival. Daar eindigde ze op een zevende plaats. Een jaar later won Beth de talentenjacht en zij eindigde met het mooie "Dime" op een gedeelde achtste plaats.

In 2004 werd Ramón winnaar van de wedstrijd en in Istanboel eindigde hij op een tiende plaats met "Para llenarme de ti". Vorig jaar liet de omroep de wedstrijd voor wat het was. Het land eindigde toen en dit jaar op een éénentwintigste plaats.

 Nochtans mocht de populaire groep Las Ketchup dit jaar het land vertegenwoordigen in de Griekse hoofdstad Athene. Maar dat Europese bekendheid niet resulteert in een goede uitslag werd jammer genoeg wel bewaarheid. (bron :
Esctoday)

03-11-2006 om 22:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Steracteur sterartiest' : Cara Van der Auwera valt af.

 Vanavond waren ze bij Eén aan de negende aflevering toe van het succesvolle programma 'Steracteur sterartiest'. Net zoals het de vorige weken gebruikelijk was werd aan het begin van de uitzending de naam bekendgemaakt van degene die het strijdtoneel zou moeten verlaten. De keuze van de kijker viel op Cara Van der Auwera. We zullen haar dus "Cabaret" van Liza Minelli niet horen zingen. De andere genomineerde vorige week, Steph Goossens, mocht dan de spits afbijten met "What a wonderful world" van Louis Armstrong.

VOLGORDE VAN OPTREDEN :

01. Steph Goossens : "What a wonderful world" van Louis Armstrong.
02. Andrea Croonenberghs : "I'm so exited" van The Pointer Sisters.
03. Timo Descamps : "Faith" van George Michael.
04. Roel Vanderstukken : "Great balls of fire" van Jerry Lee Lewis.
05. Stan Van Samang : "Have a little faith in me" van John Hiatt.

(bron en foto : Eén)

03-11-2006 om 21:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Julio Iglesias voor de achtste keer papa.

 De Spaanse charmezanger Julio Iglesias (63) en zijn Nederlandse levensgezellin Miranda Rijnsburger (41) verwachten hun vijfde kind.

Iglesias (ESF 1970) wordt binnenkort voor de achtste keer vader. Uit zijn huwelijk met Isabel Preysler, dat in 1978 ontbonden werd, heeft hij drie volwassen kinderen waaronder zanger/hartenbreker Enrique Iglesias. En met het gewezen fotomodel Miranda Rijnsburger (41) heeft hij al vier kinderen : twee zonen (9 en 7) en een meisjestweeling van vijf jaar oud.

 Ondertussen blijft Julio Iglesias ook muziek maken. Vorige maand verscheen van hem het album "Romantic classics". (bron :
VRT Teletekst)

03-11-2006 om 20:43 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!