Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

21-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweden : nog geen zekerheid over Andreas Johnsson ?

 Hangt er in Zweden opnieuw de diskwalificatie van een inzending voor de nationale selectie in de lucht ? Andreas Johnson's nummer "A little bit of love" behoort tot 32 nummers die begin volgend jaar mogen strijden voor het ticket richting Helsinki. In het dagboek op zijn website schrijft hij echter dat het in eerste instantie helemaal de bedoeling niet was om terug deel te nemen aan de Zweedse selectie.

Op het laatste ogenblik (19 september ll.) besloten hij en Peter Kvint om een liedje te schrijven en het toch maar in te sturen. Groot was dus de verbazing dat "A little bit of love" het haalde en bij de 28 geselecteerde nummers hoort. "Het lijkt er op dat werken tegen een deadline hun ding wel is", schrijft hij verder nog. Als tekstschrijver is hij heel tevreden dat het nummer geselecteerd is maar hij is nog niet zeker dat hij het zelf zal zingen.

Hij heeft echter andere plannen de komende tijd en het doel volgend jaar is om buiten Zweden te gaan opereren : nieuwe nummers schrijven voor een album dat er zou moeten aankomen. "En de nationale selectie en eventueel het Eurovisie Songfestival zou heelwat tijd gaan in beslag nemen" zegt hij verder nog. Over een paar dagen gaat hij met verlof (voor het eerst sinds heel lange tijd) en misschien kunnen een paar weken van warmte en Oosters eten hem op andere gedachten brengen, want momenteel staat zijn hoofd helemaal niet naar een nieuwe deelname aan 'Melodifestivalen'. De zanger schrijft verder nog dat "A little bit of love" een prachtig nummer is, meer iets van Elvis meets Springsteen met een vleugje John Lennon.

Zoals het er nu naar uitziet heeft Andreas de demo van het nummer ingezongen en de nationale omroep (
SVT) heeft het recht om hem het nummer te laten zingen tijdens de selectie, zoniet volgt eventueel de diskwalificatie. Wordt zeker nog vervolgd ! (bron en foto : website Andreas Johnson)

21-10-2006 om 17:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Lordi volgend voorjaar naar Spanje.

Cover stripverhaal Lordi Wegens ziekte van een aantal bandleden moest de Finse groep Lordi (winnaars ESF 2006) hun Spaanse optredens eerder deze maand tot hun grote spijt afzeggen. Maar de Spaanse fans van de rockgroep hoeven niet te treuren. In maart volgend jaar zal de groep het land bezoeken. Dat nieuws staat te lezen op hun website.

De nieuwe data :

01 maart 2007 : Barcelona, Apolo.
02 maart 2007 : Bergara, Jam.
03 maart 2007 : Madrid, Heineken.
04 maart 2007 : Murcia, Gamma.

Ondertussen is ook de cover klaar voor het stripverhaal 'Alkupera (The origin). De groep hoopt dat het heel snel in het Engels zal vertaald worden. (bron en foto : website Lordi)

21-10-2006 om 14:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsland : de zoektocht naar een inzending voor 2007 is begonnen.

 IJsland zal ook volgend jaar deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. De nationale omroep (RÚV) heeft zopas de details bekend gemaakt voor de nationale selectie van 2007. De deadline voor het insturen van de nummers is vastgesteld op 16 november aanstaande. Iedere onderdaan van het eiland kan/mag een nummer inzenden. Ook tijdelijke bewoners mogen een nummer indienen (zij moeten wel tussen 01 oktober en de dag van het eigenlijk Eurovisie Songfestival vertoeven op het eiland). De finale van 'Söngvakeppni Sjónvarpsins 2007' zal in de maand februari plaatsvinden en meer dan waarschijnlijk zal de nationale omroep dezelfde selectieprocedure als dit jaar hanteren (3 voorrondes en 1 finale).  Het volledige reglement is hier te lezen.

 Wegens de slechte notering van Silvia Night (een dertiende plaats tijdens de halve finale dit jaar) moet het eiland volgend jaar opnieuw aantreden in de halve finale die op donderdag 10 mei zal doorgaan. (bron en foto : RÚV)

21-10-2006 om 13:51 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finland : nog geen beslissing over de presentatoren voor het ESF.

 De Finse omroep (YLE) houdt de lippen stijf op elkaar met betrekking tot de hosts voor het komende Eurovisie Songfestival. Net na afloop van het vorige Songfestival doken de namen van Jaana Pelkonen en Heikki Paasonen (foto) reeds op. Zij presenteerden dit jaar trouwens de Finse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Of zij daadwerkelijk gastvrouw en -heer zullen zijn tijdens de 52e editie van het liedjesfestival is nog maar de vraag.

De Finse omroep heeft trouwens vanochtend bekend gemaakt dat beiden volgend jaar opnieuw de Finse selectie zullen presenteren. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ze daarmee geen kans meer hebben om het eigenlijke liedjesfestival te presenteren in de maand mei.

Jacqueline Joubert presenteerde in 1961 de nationale finale in Frankrijk en later dat jaar het Eurovisie Songfestival in Cannes. Karin Falck presenteerde in 1975 zowel de Zweedse selectie, 'Melodifestivalen' als de nationale finale later dat voorjaar. In 1998 presenteerde Terry Wogan de Britse finale, stond hij aan de zijde van Ulrika Jonsson in Birmingham tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival en tussendoor was hij die avond ook nog commentator voor de
BBC. (foto : YLE)

21-10-2006 om 12:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TV-TIP : vanavond de eerste aflevering van 'Just the two of us' op VTM.

 De sterren zijn uitgeschaatst en winnaar Staf Coppens mag vanaf vanavond in de huid van presentator kruipen en dat in het gloednieuwe zaterdagavondprogramma 'Just the two of us'.

Na  het superpopulaire 'Sterren op de dansvloer' en het pas afgelopen 'Dancing on ice' brengt de commerciële zender VTM  met 'Just the two of us' een nieuwe, glamoureuze competitie tussen bekende landgenoten. Dit keer wordt de strijd echter niet op de dansvloer of de ijsbaan, maar voor de microfoon gestreden.

Rob Vanoudenhoven, Rani De Coninck, Jo De Poorter, Kathy Pauwels, Guy Van Sande, Tess Goossens, Nicolas Liébart en Sandrine André nemen het in dit programma tegen elkaar op. Naast hun bekendheid hebben deze dames en heren nog een gemene deler : ze hebben zo goed als geen zangervaring.

Maar de BV’s staan er in 'Just the two of us' niet alleen voor, of wat had je gedacht. Ze krijgen elk iemand naast zich die zijn/haar sporen in de zangwereld al ruimschoots heeft verdiend en samen smijten ze zich in het muzikale avontuur : een avontuur wordt het zeker, want elke week moeten de duo’s live een populair duet zingen in de meest uiteenlopende genres : dit gaat van pop & rock, ballad, soul, big band over  country, Belgisch, rock ’n roll tot en met musical. De duo’s moeten er dus voor zorgen dat ze van alle muzikale markten thuis geraken, ondanks de beperkte oefentijd.

Het wordt dan ook zweten voor de professionele zangers om hun zangpartner te coachen tot die op de maat van het live orkest zingt, tot die de trommelvliezen van de professionele jury en de kijkers thuis weet te strelen, en tot die er echt staat op het podium.

De performances worden in de studio beoordeeld door de professionele jury (Sofie, Dirk Blanchart, Zaki, Hilde Norga), maar ook de kijkers thuis hebben natuurlijk ook een stem in het kapittel. Samen bepalen ze week na week welke duo’s terugkeren in de volgende aflevering van 'Just the two of us' en voor welk duo het doek valt.

Een overzicht van de koppels en de nummers die vanavond gebracht zullen worden :

01. Rani De Coninck en Günther Neefs : "My endless love" van Lionel Richie & Diana Ross.
02. Rob Vanoudenhoven en Isabelle A : "Kids" van Robbie Williams & Kylie Minogue.
03. Kathy Pauwels en Jan Schepens : "It takes two" van Rod Stewart & Tina Turner.
04. Jo De Poorter en Chadia Cambie : "We’ve got tonight" van Ronan Keating & Lulu (ESF 1969).
05. Nicolas Liébart en Claudia Caluwé : "You really got me" van The Kinks.
06. Tess Goossens en ReBORN : "Relight my fire" van Take That & Lulu (ESF 1969).
07. Guy Van Sande en Kyoko Baertsoen : "One" van U2.
08. Sandrine André en Sergio : "Never tear us apart" van Natalie Imbruglia & Tom Jones.

Meer informatie over het programma krijg je
hier. De allereerste aflevering van 'Just the two of us' krijg je VANAVOND bij VTM rond de klok van 21.30. (bron : VTM)

21-10-2006 om 10:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Just the two of us' : voorstelling van de vier laatste koppels.

 Neem acht bekende Vlamingen, die van de natuur toch een minimum aan muzikaal talent hebben meegekregen, maar die totnogtoe zelden of nooit gezongen hebben buiten hun badkamer. Neem evenveel Vlaamse vrouwen en mannen, die van zingen hun beroep gemaakt hebben. En dan maak je duo’s met telkens een amateur en een professional. Dat is het recept van 'Just the two of us'.

Ze pakken samen de meest diverse en uiteenlopende genres aan uit de populaire muziek : Pop & Rock, Ballad, Soul, Big Band, Country, Belgisch, Rock ‘n Roll en Musical. Het wordt dus hard werken om week na week sterk voor de dag te komen : de nieuwe nummers moeten ingestudeerd worden, de samenzang moet in perfecte harmonie zijn, net als de danspassen en de hele choreografie.

Een professionele jury beoordeelt de optredens van al deze duo’s en geeft op die manier stemadvies (
archief). Maar het zijn uiteindelijk de kijkers die beslissen wie er gaat en wie er blijft, want elke week nemen we afscheid van één duo. Tot we er twee overhouden, die in een spannende finale strijden om de eindzege en om de eer.

Vandaag stellen we al kort de volgende vier koppels voor die samen met de reeds voorgestelde koppels (
archief) zullen strijden voor de overwinning :

 Nicolas Liébart - Claudia Caluwé : Nicolas Liébart is misschien voor velen een onbekende naam maar als we vertellen dat hij één van de schoonzonen is van voetballegende Jean-Marie Pfaff gaat er bij velen een belletje rinkelen. Nicolas is gehuwd met Debby en samen hebben ze ondertussen twee spruiten. Claudia Caluwé heeft al heelwat watertjes doorzwommen, van soliste tot de helft van Sha-Na en Spark. Ze nam samen met haar partner Gunther Van Campenhout als Spark deel aan 'Eurosong 2002'. Ze moesten de duimen leggen voor Sergio en eindigden met "Someday" op een tweede plaats.


 Kathy Pauwels - Jan Schepens : Kathy Pauwels is al van bij de start van de commerciële zender op het scherm te zien. Eerst jaren als ankervrouw tijdens het 'Nieuws' en tegenwoordig vertoeft ze elke zondag tussen de gekroonde hoofden in 'Royalty'. Jan is de echtgenoot van Katja Retsin. Zij presenteert momenteel elke vrijdag samen met Thomas Vanderveken het
Eén-programma 'Steracteur, sterartiest'. Jan nam in 2002 samen met Danny Wuyts deel aan 'Eurosong'. In de finale eindigde het duo met "Without love" op een heel verdienstelijke vierde plaats. Maar ook als acteur kan hij zijn mannetje staan. Zo speelde hij in de soapseries 'Thuis' en 'Familie'. Velen zullen hem ook wel kennen van de talrijke musicals waarin hij belangrijke rollen voor zijn rekening nam.

Rob Vanoudenhoven en Isabelle A Rob Vanoudenhoven - Isabelle A : Begin jaren negentig begon de carrière van Rob als tekstschrijver van de scenario's van Chris Van den Durpel in het legendarische programma 'De drie wijzen'. Dankzij Mark Uytterhoeven krijgt hij meer bekendheid : hij zit namelijk in het panel van 'Alles kan beter'. Nadien komen er eigen programma's zoals 'De XII werken van Vanoudenhoven', 'Via Vanoudenhouven' en in het begin van 2005 de kwis 'De thuisploeg' (dat hij samen presenteert met Rani De Coninck). Vorig jaar stapte hij over van de openbare omroep naar de commerciële omroep
VTM en maakt voor die zender 'Robland', een programma dat grotendeels flopt. Isabelle A begon op heel jonge leeftijd met zingen en heeft hits als "Hé lekker beest" en "Blank of zwart". Ze blijft als artieste succesvol en in 1995 is ze een tijdje omroepster bij de commerciële zender VT4Isabelle neemt in 1999 deel aan 'Eurosong' als lid van Natural High. Met "Finally" eindigt het drietal op een zevende en voorlaatste plaats. Nadien blijft ze een vaste waarde in heelwat programma's, maar plotseling wordt het stil rond de Gentse zangeres. Begin dit jaar laat ze weer van zich horen met het prachtige "Ik heb hem zo lief".

Guy Van Sande en Kyoko Guy Van Sande - Kyoko : Acteur Guy Van Sande hoeven we niet meer voor te stellen. Het aantal series waaraan hij meegewerkt heeft is talloos. Maar een paar willen we U toch niet onthouden : 'De bossen van Vlaanderen', 'Familie', 'Kongo', 'Wittekerke', 'Thuis' en zovelen meer. Momenteel is hij volop bezig met 'Zone stad', de politiereeks op
VTM. De naam Kyoko Baertsoen zegt waarschijnlijk niet veel. In 1997 vervoegde ze zelfs drie maanden de bekende groep Hooverphonic. Nadien richtte ze samen met Walter Hilhorst de groep Lunascape op. Als je meer over de groep wil te weten komen dan raden we je aan om eens een kijkje te gaan nemen op hun website.

De allereerste aflevering van 'Just the two of us' krijg je VANAVOND bij
VTM rond de klok van 21.30. (foto's : VTM)

21-10-2006 om 00:09 geschreven door Redactie  


20-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje : TVE start met voorbereidingen voor 2007.

 Volgens Eurovision-Spain is de Spaanse nationale omroep (TVE) met de voorbereidingen gestart voor het Eurovisie Songfestival, dat op donderdag 10 en zaterdag 12 mei zal gehouden worden in de Finse hoofdstad Helsinki. De omroep is momenteel bezig met te bekijken welke formule er gehanteerd zal worden voor de selectie van de Spaanse inzending voor volgend jaar. Verschillende opties zijn hierbij mogelijk. Over een paar weken zullen componisten en artiesten de mogelijkheid geboden worden om hun inzendingen over te maken aan de Spaanse omroep. Momenteel is dus nog niet beslist of er net als dit jaar een interne selectie zal doorgaan of dat men teruggrijpt naar een nationale selectie via de televisie.

Las Ketchup Als één van de 'Big 4' is Spanje elk jaar verzekerd van een finaleplaats tijdens het Eurovisie Songfestival ongeacht de uitslag het jaar voordien behaald. De bekende groep Las Ketchup eindigde dit jaar op een teleurstellende eenentwintigste plaats in de Griekse hoofdstad Athene.

20-10-2006 om 23:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Paul de Leeuw is 'televisieman van het jaar' in Nederland.

 In Nederland vond vanavond het 'Televizier-Ring-Gala' plaats. Een aantal prijzen werden er uitgereikt. Presentator/zanger Paul de Leeuw kreeg de 'Zilveren Televisie-Ster' voor televisieman van het jaar. De Leeuw presenteerde een aantal malen het Nationaal Songfestival, de Nederlandse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Afgelopen mei deelde hij tijdens het Eurovisie Songfestival in Athene de punten namens Nederland mee.

Ook de nationale finale voor het Junior Eurovisie Songfestival viel in de prijzen, het Junior Songfestival ontving de 'Gouden Stuiver' voor het beste jeugdprogramma. (bron :
AVRO)

20-10-2006 om 22:51 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Steracteur sterartiest' : Werner De Smedt of Timo Descamps.

 Vanavond vond de zevende aflevering plaats van 'Steracteur sterartiest' waarin bekende Vlaamse acteurs en actrices een muzikale strijd aangingen. Vijf kandidaten zijn al zeker van deelname aan de volgende rond. Voor Werner De Smedt en Timo Descamps kan het avontuur er na zeven afleveringen al opzitten. Voor Werner is het de tweede maal op de pijnbank, voor Timo daarentegen is het de eerste maal. Wie van beiden het strijdtoneel zal moeten verlaten weten we pas volgende week vrijdag. Aan het begin van de volgende uitzending zal de naam van de afvaller bekend worden gemaakt. De lijnen van de twee steracteurs die de minste stemmen hebben, blijven heel de week open. Je kan dus opnieuw sms'en of telefoneren. Nog tot de volgende uitzending kan je zo je favoriete steracteur trachten in de show te houden. Pas aan het begin van de volgende aflevering wordt bekendgemaakt wie mag blijven en wie moet gaan. En ook deze keer gaat er telkens 10 cent naar het goede doel van je steracteur.
 
 

Afvaller Sofie Van Moll mocht in de jury plaatsnemen en had aan het einde van het programma de eer en het genoegen om één van haar collega's een vrijstelling te gunnen. Ze stuurde Cara Van der Auwera meteen door naar de volgende aflevering en zo kan ze voor de tweede week op rij met een gerust gemoed toeleven naar de volgende aflevering.



Meer informatie kan je steeds terugvinden op de 
website van het populaire programma. De achtste aflevering van 'Steracteur sterartiest' kan je volgende week vrijdag bekijken vanaf 21.10 op Eén. (bron en foto's : Eén)

20-10-2006 om 22:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostenrijk : opnieuw deelname in 2007.

 Na een afwezigheid van amper één jaartje zal Oostenrijk volgend jaar opnieuw van de partij zijn tijdens de 52e editie van het Eurovisie Songfestival. Er verscheen op de grootste website van het land (AON) vandaag een artikel waarin te lezen staat dat het land volgend jaar opnieuw zal deelnemen.

Na het teleurstellende resultaat vorig jaar (een éénentwintigste plaats in de halve finale), trok het Alpenland zich dit jaar terug uit het liedjesfestival. De reden voor de niet-deelname was dat de Oostenrijkse omroep vond dat hun 'eigen' muziek niet meer aan bod kwam. Maar daar komt de omroep nu blijkbaar op terug. Edgar Böhm (chef entertainment ORF) laat wel degelijk verstaan dat er volgend jaar een interne selectie zal plaatsvinden. Dus geen open finale om de inzending voor Helsinki aan te duiden. In januari volgend jaar zal dan bekend gemaakt worden wie het Alpenland tijdens de volgende editie editie zal vertegenwoordigen. (bron : Eurovision Austria)

20-10-2006 om 21:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Steracteur sterartiest' : Sofie Van Moll valt af.

 Vanavond vond op Eén de (inmiddels) zevende aflevering plaats van 'Steracteur sterartiest'. Alle artiesten zongen aan het begin van het programma samen het nummer van Roger Glover, "Love is all". Nadien was het dan tijd voor het moeilijkste moment in de show : wie moet het strijdtoneel verlaten ? Het was duidelijk dat er één sterke kandidaat deze week zou moeten afvallen en de keuze van de kijker viel op Sofie Van Moll. We zullen haar dus "Together again" van Janet Jackson niet horen zingen. De andere genomineerde vorige week, Roel Vanderstukken, mocht dan de spits afbijten met "Knock on wood" van Eddie Floyd.

VOLGORDE VAN OPTREDEN :

01. Roel Vanderstukken : "Knock on wood" van Eddie Floyd.
02. Werner De Smedt : "I'm on fire" van Bruce Springsteen.
03. Steph Goossens : "Pour un flirt" van Michel Delpech.
04. Timo Descamps : "Drops of Jupiter" van Train.
05. Andrea Croonenberghs : "Late in the evening" van Paul Simon.
06. Stan Van Samang : "Cloks" van Coldplay.
07. Cara Van der Auwera : "Money, money, money" van ABBA (ESF 1974).

(bron en foto : Eén)

20-10-2006 om 21:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweden : Tommy Körberg vervangen door Florence ?

 Gisteren berichtten we dat Tommy Körberg (ESF 1969-1988) één van de vier wildcards voor 'Melodifestivalen 2007' zou kunnen zijn. Vandaag melden onze Zweedse collega's van ESC.info.se dat hij niet zal kunnen deelnemen. Tussen 25 januari en 18 maart volgend jaar zal hij in Malmö op de planken staan in de musical 'Guys and dolls'. Zijn manager (Görel Hanser) maakte dit in de krant Metro heel duidelijk : "Ik kan U garanderen dat hij niet zal deelnemen aan 'Melodifestivalen'".

Volgens
ESC Sweden bericht de krant Expressen dan weer dat Björn Ulvaeus en Benny Andersson (ABBA - ESF 1974) hun nummer zou willen laten vertolken door het damestrio Florence. In eerste instantie ging het gerucht dat die eer voor Körberg was weggelegd. Het damestrio (bestaande uit Lisa Östberg, Sara Jangfelt en Anna Granath) is ook geen onbekende voor het tweetal. De dames maakten onlangs hun opwachting in de hitmusical Chess, de musical waarin Tommy Körberg ook reeds schitterde.

 Het drietal bracht dit voorjaar hun eerste album "Feel" op de markt. Benny Andersson nam de productie van dit album voor zich. Het blijft vooralsnog wachten tot eind dit jaar/begin volgend jaar alvorens de Zweedse omroep SVT de namen van de vier wildcards zal bekendmaken.

20-10-2006 om 15:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TV-TIP : Televizier-Ring en Willeke Alberti.

Frits Sissing en Renate Schutte Vanavond is er op Eén een nieuwe aflevering van 'Steracteur, sterartiest', maar in deze TV-TIP kijken we eventjes over de grens bij onze Noorderburen. Want in Nederland vindt vanavond de uitreiking plaats van 'De Gouden Televizier-Ring'.

'De Gouden Televizier-Ring' is een Nederlandse prijs voor televisieprogramma's. Sinds 1964 kiest het publiek welk programma op de Nederlandse televisie het beste van het jaar was. Elk jaar wordt de prijs uitgereikt en de
AVRO zendt dit rechtstreeks uit. De presentatie ligt in handen van Frits Sissing en Renate Schutte (foto).

Oorspronkelijk mochten dit niet alleen programma's, maar ook televisiepersoonlijkheden zijn. De prijs is vernoemd naar het ledenblad van de
AVRO, 'Televizier'. Aan de ring verwant zijn de 'Zilveren Televiziersterren' (voor de beste televisieman en -vrouw) en de 'Gouden Stuiver' (voor het beste jeugdprogramma). De 'Sterren' en de 'Stuiver' worden sinds 2000 uitgereikt. De prijzen betreffen allen publieksprijzen : het Nederlandse televisiepubliek kan uit genomineerden zijn favoriet kiezen.

Voor de eerste keer in de Nederlandse radiogeschiedenis worden dit jaar tijdens de verkiezing van de 'Gouden Televizier-Ring' ook publieksprijzen voor radio uitgereikt. Net als bij de 'Televizier-Ring' zijn er vier categorieën : 'De Radioring' voor beste radioprogramma, 'De Zilveren Radioster Man' voor beste presentator, 'De Zilveren Radioster Vrouw' voor beste presentatrice en 'Het Gouden Radio-Oortje' voor het radio-evenement van het jaar. 'De Radiosterren' en het 'Gouden Radio-Oortje' werden ontworpen door Anneke Schat. Ze heeft één enkel uniek exemplaar gemaakt van de speciaal ontworpen 'Radioring'. Anneke maakte ook de 'Televizier-Ring' prijzen.

De stemprocedure voor beide media is via de site van de 
Televizier verlopen. Tussen dinsdag 29 augustus en dinsdag 26 september hebben bezoekers hun stem kunnen uitbrengen. Bij het hele traject was een notaris betrokken om de absolute onpartijdigheid van alle stemmingen te controleren.

Een overzicht van alle genomineerden :

Voor de Gouden Televizier-Ring 2006 :

Dancing with the Stars (
RTL4)
De Lama's (
BNN)
Gooische Vrouwen (
Talpa)

Voor de Gouden Stuiver (beste jeugdprogramma van het afgelopen seizoen) :

Het Klokhuis (
NPS)
Jeugdjournaal (
NOS)
AVRO Junior Songfestival (
AVRO)

Voor de Zilveren Televizier-Ster (tv-vrouw van het jaar) :

Sophie Hillbrand (
BNN)
Yvon Jaspers (
KRO)
Anita Witzier (
KRO)

Voor de Zilveren Televizier-Ster (tv-man van het jaar) :

Paul de Leeuw (
VARA)
Patrick Lodiers (
BNN)
Matthijs van Nieuwkerk (
VARA)

Voor de Gouden Radio-Ring 2006 :

Claudia d'r op (
VARA)
Evers Staat Op (
Radio 538)
Giel! (
VARA)

Voor het Gouden Radio-Oortje (beste radio-evenement van het afgelopen seizoen) :

3FM Serious Request - Huis op de Neude (
3FM),
Evers staat op vanuit de woonkamer van Frans Bauer (
Radio 538)
Top 2000 (
Radio 2).

Voor de Zilveren Radio-Ster (radiovrouw van het jaar) :

Froukje de Both (
Radio 538)
Claudia de Breij (
VARA)
Sophie Hillbrand (
BNN)

Voor de Zilveren Radio-Ster (radioman van het jaar) :

Giel Beelen (
VARA)
Edwin Evers (
Radio 538)
Ruud de Wild (
Radio 538)

Tijdens dit galaprogramma zal er ook worden stilgestaan bij de overleden tv-persoonlijkheden Fréderique Huydts, Willem Van Beusekom (
archief) en Rudi Carrell (ESF 1960)(archief). De uitzending start om 20.30 op Nederland 1 en loopt tot tegen tienen. Tussen 19.55 en 20.00 is er al een korte voorbeschouwing.

Willeke Alberti Na afloop van het gala is er op hetzelfde net nog een aflevering van 'De TV Show'. Hierin praat Reinout Oerlemans o.a. met Willeke Alberti (ESF 1994). Ze heeft met prachtige liedjes als "Telkens weer", "Spiegelbeeld" en "Samen zijn" heel Nederland ontroerd. En dat doet ze nog steeds ! Met de grote theatershow 'GOUD' viert ze haar 50-jarige jubileum. Willeke spreekt onder andere over haar vader Willy, en over haar maatjes Willem Ruis en Jeroen Krabbé. Twee hartsvriendinnen hebben een persoonlijke boodschap voor de jubilaris en Reinout heeft nog een muzikale verrassing in petto ! Wat het wordt, kijken vanaf 22.00 ! (bron :
AVRO en TROS)

20-10-2006 om 12:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finland : deelnemersveld bekend op 08 november aanstaande.

  Eind vorige maand berichtten we reeds dat de twaalf kandidaten voor de komende Finse nationale selectie op maandag 06 november aanstaande bekend gemaakt zouden worden (archief). De Finse omroep (YLE) heeft nu laten weten dat de bekendmaking op woensdag 08 november zal gebeuren, twee dagen later dan voorzien. De tickets voor de nationale selectie, die in Turku zal doorgaan, zullen vanaf die dag ook te koop aangeboden worden.

De Finse omroep
zal volgend jaar dezelfde formule hanteren als dit jaar. Ze werkt nauw samen met de platenmaatschappijen in hun zoektocht naar grote Finse namen. Een aantal namen van eventuele kandidaten doen (zoals dat het geval is) al de ronde maar het blijft dus nog een goeie twee weken wachten op de definitieve deelnemerslijst.

In totaal zijn er vier voorrondes met in elke voorronde drie artiesten die ieder twee nummers zullen brengen. Het nummer met de meeste stemmen (via televoting) gaat dan door naar de finale. Elke deelnemende artiest is dus sowieso zeker van een finaleplaats. Uiteindelijk zullen in de Finse nationale finale, die op zaterdag 17 februari 2007 zal doorgaan, twaalf nummers strijden voor dat éne ticket. Op de 24 nummers zal het echter wachten zijn tot de eerste week van het nieuwe jaar. Dankzij de overwinning van de rockgroep Lordi, eerder dit jaar, is Finland gastland voor de 52e editie van het Eurovisie Songfestival. (bron :
YLE, ESC Finland)

20-10-2006 om 12:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Just the two of us' : voorstelling van de vier eerste koppels.

 Neem acht bekende Vlamingen, die van de natuur toch een minimum aan muzikaal talent hebben meegekregen, maar die totnogtoe zelden of nooit gezongen hebben buiten hun badkamer. Neem evenveel Vlaamse vrouwen en mannen, die van zingen hun beroep gemaakt hebben. En dan maak je duo’s met telkens een amateur en een professional. Dat is het recept van 'Just the two of us'.

Ze pakken samen de meest diverse en uiteenlopende genres aan uit de populaire muziek : Pop & Rock, Ballad, Soul, Big Band, Country, Belgisch, Rock ‘n Roll en Musical. Het wordt dus hard werken om week na week sterk voor de dag te komen : de nieuwe nummers moeten ingestudeerd worden, de samenzang moet in perfecte harmonie zijn, net als de danspassen en de hele choreografie.

Een professionele jury beoordeelt de optredens van al deze duo’s en geeft op die manier stemadvies (
archief). Maar het zijn uiteindelijk de kijkers die beslissen wie er gaat en wie er blijft, want elke week nemen we afscheid van één duo. Tot we er twee overhouden, die in een spannende finale strijden om de eindzege en om de eer.

Vandaag stellen we al kort de eerste vier koppels voor (morgen krijg je de laatste vier koppels) :

Sandrine André en Sergio Sandrine André - Sergio : Sandrine is voornamelijk bekend uit de populaire 
VTM-serie 'Wittekerke' waar ze de rol van Merel voor haar rekening nam. Ook in de televisieserie 'Team Spirit' was ze te bewonderen. Zoals haar naam laat vermoeden is ze de dochter van Bert André en Mieke Verheyden (beiden bekende acteurs). Acteren zit haar dus wel degelijk in het bloed. Sergio Quisquater hoeven we zeker niet meer voor te stellen. Deze duizendpoot is o.a. bekend van Touch of Joy waar hij een duo vormt met Xandee (ESF 2004). Zelf nam hij in 2002 voor ons land deel aan het Eurovisie Songfestival met "Sister". Sinds 1999 zien we hem ook als presentator aan het werk, zo was hij afgelopen zomer wekelijks te zien in het Eén-programma 'Fata Morgana'.

 Rani De Coninck - Günther Neefs : Rani De Coninck werd in 1991 de allereerste 'Miss Belgian Beauty'. Na haar verkiezing ging het allemaal in een stroomversnelling en kon ze bij de
VRT terecht. Daar presenteerde ze aan de zijde van Bart Peeters en Sabine De Vos het legendarische programma 'De droomfabriek'. Nadien ging ze bij de Oost-Vlaamse regionale zender AVS aan de slag als nieuwsanker. Ondertussen werd ze bij de openbare omroep ook omroepster. In 1997 stapt ze over naar de commerciële zender VT4. Daar presenteerde ze programma's zoals o.a 'Casino Royale' en 'Waarde landgenoten'. Begin 2005 gaat ze terug bij de VRT aan de slag. Vanaf januari 2006 werkt ze voor de commerciële zender VTM alwaar ze tot in de maand juni 'VIPS' presenteert. Günther is de zoon van wijlen Louis Neefs die ons land in 1967 én 1969 een zevende plaats bezorgde op het Eurovisie Songfestival. Günther's zangcarrière begint pas goed na een optreden in 'Walter's verjaardagsshow', de respons van o.a. platenfirma's op dit geslaagd optreden is zo groot dat hij de stap waagt. Een paar maanden later is zijn eerste single "Ik laat me gaan" een feit. Ondertussen staat de zanger reeds meer dan vijftien jaar op de planken.

 Jo De Poorter - Chadia Cambie : Net als 'collega' Rani De Coninck heeft Jo De Poorter al heelwat watertjes bij de verschillende Vlaamse zenders doorzwommen. Eind jaren tachtig wordt hij bij de
VRT omroeper. Nadien presenteert hij er een aantal programma's zoals 'Bingovision', het zaterdagavondprogramma in samenwerking met de Nationale Loterij. Ook in Nederland wordt hij door omroepen gevraagd voor presentatiewerk. Zo is hij o.m. te zien bij de NCRV, SBS6 en RTL4. In Vlaanderen maakt hij in 1995 de overstap naar de commerciële zender VT4 waar hij tot in 1997 programma's zal verzorgen. Nadien stapt hij terug over naar de openbare omroep. In 2003 maakt hij de overstap naar VTM waar hij programma's als 'Familieraad', 'Safe' en 'De tien' presenteert. Chadia neemt in 1996 deel aan 'De Gouden Zeemeermin' en eindigt in de derde voorronde op een achtste plaats met "Hou van mij". Maar naast zangeres is ze ook nog actrice. Velen kennen haar nog als Paulien uit de jongerenserie 'Wat nu weer ?!'. In 2001-2002 vervangt ze geruime tijd de zieke Vicky Versavel in de soapserie 'Familie'.

 Tess Goossens - ReBORN : Tess Goossens begint op jonge leeftijd aan een modellencarrière en ook op muzikaal vlak scheert ze toppen. Haar singles worden goed onthaald in Vlaanderen. Begin deze eeuw verschijnt ze op de zender Liberty-tv alwaar ze presentatiewerk verricht. In 2002 stapt ze over naar de muziekzender
JIM waar ze aan de slag gaat als I-Jay. Van de muziekzender naar grote broers Kanaaltwee en VTM is maar een kleine stap en op 02 april 2004 debuteert ze als omroepster. Ook presenteert ze momenteel nog steeds 'Puzzeltijd'. ReBORN, oftewel Born Merlaen, neemt in 2004 deel aan 'Idool' en eindigt er op een vijfde plaats. In januari dit jaar komt zijn eerste single "Fools rush in" op de markt en dat wordt een schot in de roos. Nadien volgen de singles "Good times" en "Don't ever go". Eerder deze maand verscheen zijn debuutalbum "Fools rush in".

(foto's : VTM)

20-10-2006 om 11:44 geschreven door Redactie  


19-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The losers of EUROVISION (aflevering 22 - 1965 : WEST-DUITSLAND).

 In een volgend deel van 'The losers of EUROVISION' staan we nog eens stil bij het jaar 1965. Aan de tiende editie van het Eurovisie Songfestival nemen dit jaar achttien landen deel, twee meer dan de jaren voordien. Zweden, in 1964 afwezig, is dit jaar opnieuw van de partij. Ierland daarentegen neemt voor het eerst deel. Net als in 1962, 1963 en 1964 eindigen maar liefst vier inzendingen op een gedeelde laatste plaats met nul punten. West-Duitsland stuurt zangeres Ulla Wiesner naar het festival dat in het Italiaanse Napels doorgaat.



Met "Paradies, wo bist du" (tekst en
 muziek : Barbara Kist en Hans Blum
) eindigt Ulla (samen met drie andere kandidaten) op een gedeelde vijftiende en laatste plaats met nul punten. 

Ulla
Wiesser neemt dit jaar voor het eerst deel aan de Duitse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Ze weet die nationale finale te winnen en mag dus voor onze Oosterburen naar Italië afreizen alwaar ze beter hoopt te doen dan de laatste plaats van Nora Nova een jaar eerder (archief). Maar ook Ulla zal uiteindelijk met nul punten huiswaarts keren, het betekent ook zo goed als het einde van haar carrière. Componist Hans Blum zal later betere successen boeken tijdens het Eurovisie Songfestival. In 1967 zingt Inge Brück "Anouschka" naar een achtste plaats, twee jaar later, in 1969 zingt de Zweedse Siw Malmkvist (uitkomend voor West-Duitsland) "Primaballerina" naar een negende plaats. Het laatste wapenfeit van Blum op het Eurovisie Songfestival komt er in 1985 wanneer Ingrid Peters het mooie "Über die Brücke geh'n" naar een achtste plaats zingt.
(logo :
EBU)

19-10-2006 om 22:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : ultratop week 41 - 21 oktober 2006.

Ultratop Kaye Styles en Johnny Logan zijn met hun herwerkte versies van de twee festivalzeges van de Ier na dertien weken uit de hitparade verdwenen. "Alive", de opvolger van het succesrijke "Je t'adore" van festivaldeelneemster Kate Ryan stijgt opnieuw één plaatsje en komt op de achtste plaats terecht. Het jongste album van Belle Perez, "Gotitas de amor" stijgt één plaatsje en komt op de eenentwintigste stek terecht en dit na acht weken notering. Het album "Alive" van Kate Ryan daalt in de vijfde week notering twaalf plaatsen in de hitlijst van de best verkochte albums. Het jongste album van wijlen Ann Christy (ESF 1975) stijgt deze week maar liefst negentien plaatsen.

Ultratop 50 singles :

Verdwenen : "Don't cry/I love to party" - Kaye Styles en Johnny Logan (bewerking van "What's another year" en "Hold me now")(13 weken).

Ultratop 50 albums :

21. (22) "Gotitas de amor" - Belle Perez (met o.a. "El mundo bailando")(8 weken).
24. (43) "Het beste" - Ann Christy (met o.a. "Dag vreemde man")(2 weken).
33. (21) "Alive" - Kate Ryan (met o.a. "Je t'adore")(5 weken).

(bron : Ultratop)

19-10-2006 om 20:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Sarah en Raf Van Brussel brengen een nieuw duet uit.

 Sarah en Raf Van Brussel zullen nog dit jaar een gezamenlijke single uitbrengen. Dat meldt Musicitems vandaag. Dat zal dan meteen de tweede single worden van het tweetal. Eerder dit jaar scoorden ze reeds een hit met "Here I am". Dit keer wordt het een up tempo nummer dat als titel "Round about" meekrijgt.

Sarah nam in 1999 deel aan 'Eurosong'. Ze kreeg van de
VRT één van de vier wildcards voor de finale toebedeeld. Met "He's the one" eindigde de Leuvense zangeres op een verdienstelijke vierde plaats. Raf Van Brussel nam in 2002 en 2004 deel aan 'Eurosong'. Telkenmale wist hij tot de finale door te stoten. In 2002 eindigde hij met "Flyin'" op een zevende en laatste plaats. Twee jaar later deed hij het met "Chemistry" ietsje beter en werd hij zesde.

19-10-2006 om 15:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : Zweden - 19 oktober 2006 : Martin Stenmarck nog steeds op één !

 In de Zweedse 'Hitlistan' van deze week vinden we, net als vorige week, geen enkel nummer uit de Zweedse voorronde van dit jaar terug. De Roemeense inzending, "Tornero", staat in de Zweedse hitparade en daalt deze week vijf plaatsen. De Finse winnaar, Lordi, is na één weekje hitparade opnieuw verdwenen. De DVD van 'Melodifestivalen 2006' stijgt opnieuw drie plaatsen en komt op een vijftiende stek terecht en dit na zeven maanden notering. Tot slot nog even melden dat Helena Paparizou (ESF 2001-2005) met "Heroes" vijfentwintig plaatsen daalt en dat Martin Stenmarck (ESF 2005), nog steeds de Zweedse hitlijst aanvoert met zijn jongste "7Milakliv".

SINGLES TOP 60 :

41. (36) "Tornero" - Mihai (5 weken).

Verdwenen : "Hard rock hallelujah" - Lordi (16 weken).



ALBUMS TOP 60 :



45. (34) "Patrik Isaksson" - Patrik Isaksson (met "Faller du så faller jag") (23 weken).
56. (57) "Halcyon days" - BWO (met "Temple of love") (26 weken).

DVD TOP 20 :

15. (18) "Melodifestivalen 2006" - Diversen (28 weken).



(bron : Hitlistan,
Swedish charts)

19-10-2006 om 14:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : VTM zet Ingeborg aan de deur !

 De commerciële zender VTM zal eind dit jaar het het contract met Ingeborg niet verlengen. Dat staat vandaag te lezen in Het Belang van Limburg. Volgens de krant komt het ontslag niet geheel onverwacht toen vorig jaar al bleek dat ze de presentatie van het datingprogramma 'Blind date' overliet aan Elke Vanelderen. Ingeborg (die afgelopen weekend veertig werd) werd in 1989 bekend door haar deelname aan 'Eurosong'. Ze liet toen de jongens van Clouseau (ESF 1991) in de finale achter zich. Met het door Stef Bos gecomponeerde "Door de wind" mocht ze ons land vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in het Zwitserse Lausanne. Uiteindelijk legde ze beslag op een teleurstellende negentiende plaats. Nadien ging ze voor de commerciële zender aan de slag. Ze presenteerde jarenlang het kinderprogramma 'Schuif af'. Verder presenteerde ze o.a. 'All you need is love', het hierboven reeds aangehaalde 'Blind date', 'Het gevoel van...', 'De keuze van de kijker' en 'Ik wil je iets vertellen'. Dat laatste programma scoorde behoorlijk maar de omroep zag een tweede reeks niet zitten aldus Ingeborg in de krant. Ze kwam met andere programmavoorstellen op de proppen maar VTM zag hierin geen graten. Ze heeft ondertussen haar programmavoorstellen herwerkt en aangeboden aan andere zenders, maar met concrete gesprekken begint ze pas in januari volgend jaar nadat haar contract is afgelopen. Ondertussen werkt ze aan een nieuw boek, een nieuwe cd, een nieuwe theatertour en geeft ze nog meditatielessen.

19-10-2006 om 14:31 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs