Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

13-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malta : Mary Spiteri volgend jaar op het podium in Helsinki ?

 Stuurt het eiland Malta na 2005 en 2006 volgend jaar opnieuw een oudgediende naar het Eurovisie Songfestival ? Het antwoord op die vraag kennen we op zaterdag 03 februari aanstaande wanneer de inwoners van het eiland hun kandidaat voor Helsinki zullen kiezen. Eén oud-festivaldeelneemster heeft trouwens al te kennen gegeven volgend graag voor Malta naar het Songfestival te willen gaan. Zangeres Mary Spiteri is klaar voor een tweede Songfestivaldeelname. Dat vertelt ze aan MaltaStar.com. Ze zal volgend jaar deelnemen aan de nationale selectie, althans ze zal zich inschrijven voor 'Malta Song for Europe'. Want uiteindelijk beslist een jury welke kandidaten zullen strijden tijdens de halve finale van de nationale selectie op donderdag 01 februari. Nochtans lijkt de kans vrij groot dat we haar zullen terugzien. Tijdens een tv-programma had ze een tipje van de sluier opgelicht dat ze graag opnieuw wenst deel te nemen en de dag nadien stond haar GSM roodgloeiend. Momenteel heeft ze al twee nummers die ze wenst in te sturen voor de nationale finale.

Mary Spiteri nam in 1992 deel aan het Eurovisie Songfestival met het mooie "Little child". In het Zweedse Malmö eindigde de zangeres toen op een derde plaats na Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Malta behaalde met die derde plaats het beste resultaat tot op dat moment. Pas in 1998 zou Chiara ook een derde plaats behalen tijdens het liedjesfestival. Een plaats die in 2002 geëvenaard werd door Ira Losco met "7th Wonder". Chiara op haar beurt werd vorig jaar ook tweede met "Angel". Wegens de laatste plaats van Fabrizio Faniello dit jaar is Malta aangewezen op de halve finale van het 52e Eurovisie Songfestival op donderdag 10 mei. (bron en foto : MaltaStar.com)

13-09-2006 om 10:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Sandra Dahlberg zwanger.

 Volgens de Zweedse krant Expressen is de Zweedse zangeres Sandra Dahlberg vijf maanden zwanger. De 27-jarige artieste verwacht binnenkort een kind van een andere bekende Zweedse artiest, namelijk Jimmy Jansson. In 2002 namen beiden deel aan de talentenjacht 'Fame Factory' alwaar ze elkaar leerden kennen. Sandra nam in 2004 deel aan de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Här stannar jag kvar" eindigde ze tijdens de finale van 'Melodifestivalen' op een achtste plaats. In 2005 nam Jimmy Jansson deel aan de selectie en ook hij schopte het tot de finale alwaar hij met "Vi kan gunga" de zesde plaats wist te bemachtigen. Dit jaar was het dan opnieuw de beurt aan Sandra. Met "Jag tar det jag vill ha" eindigde ze in de vierde en laatste voorronde op een vijfde plaats en was daarmee uitgeschakeld voor verdere deelname. (bron : Expressen, Esctoday)

13-09-2006 om 10:09 geschreven door Redactie  


12-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Nurlaila (NSF 1998) schittert in 'The Wiz'.

 Afgelopen zaterdag vond in Utrecht de Nederlandse première van de musical 'The Wiz' plaats. Deze musical die exclusief in het Beatrix Theater te zien is, gaat over Dorothy die de weg naar huis kwijt raakt en in het wondermooie 'land van Oz' terechtkomt. De hoofdrol is weggelegd voor de 31-jarige Nurlaila Karim. Nurlaila nam in 1998 deel aan het Nationaal Songfestival en eindigde met het prachtige "Alsof je bij me bent" op een tweede plaats na winnares Edsilia Rombley. Ze speelde eerder al mee in de musicals 'Miss Saigon' en 'Fame'. De musical 'The Wiz' loopt voorlopig tot en met 29 november aanstaande. Voor meer informatie kan je hier terecht. (foto : Musicals)

12-09-2006 om 21:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The losers of EUROVISION (aflevering 11 - 1962 : OOSTENRIJK).

 In het elfde deel van 'The losers of EUROVISION' staan we nog steeds stil bij het jaar 1962. Aan de zevende editie van het Eurovisie Songfestival nemen net als een jaar eerder in totaal zestien landen deel. Oostenrijk stuurt operettezangeres Eleonore Schwarz naar het festival in Luxemburg.



Met "Nur in der Wiener Luft" (tekst en muziek : Bruno Uher) eindigt Eleonore op een gedeelde dertiende en laatste plaats met nul punten. 

De operettezangeres wordt door de Oostenrijkse omroep
ORF aangeduid om het Alpenland te vertegenwoordigen. En net als, bij de eerste deelname, in 1957 (archief) en in 1961 (archief) eindigt het land op een laatste plaats. Het is wachten tot 1966 op de allereerste Oostenrijkse overwinning. Tot op vandaag is dit trouwens de enige overwinning voor het land.

(logo :
EBU)

12-09-2006 om 12:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland : nog geen beslissing in verband met NSF 2007.

 De Songfestival.web-log polste bij de Nederlandse omroep NOS hoe het momenteel staat met de voorbereidingen voor het komende Nationaal Songfestival. Op de vraag of er al een besluit is gevallen antwoordde de omroep het volgende : "De NOS is in gesprek met een aantal publieke omroepen over het festival van komend jaar. Zonder me vast te leggen op een exacte periode, verwachten we binnen een week of vier tot zes meer duidelijkheid." Zoals eerder al was bekend geraakt zal de NOS het komende Nationaal Songfestival niet meer organiseren.

Treble Wegens de slechte score van de meidengroep Treble afgelopen mei, moet Nederland volgend jaar eerst in de halve finale van het Eurovisie Songfestival op donderdag 10 mei aantreden.

12-09-2006 om 11:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Gordon en Gerard Joling stoppen samenwerking.

 Gordon (NSF 1990-2003) en Gerard Joling (ESF 1988) zijn uit elkaar. Gisterenochtend zegde Joling af bij de opnamen van 'Joling & Gordon over de vloer' (archief). Gordon is zo teleurgesteld dat hij de samenwerking stopzet. "Voor mij is de maat vol. Er komt geen vervolg meer op deze door velen bewonderde serie", schrijft de volkszanger op zijn weblog. Gerard Joling doet op zijn beurt geen lijmpogingen, laat manager Wino Omzigt weten. "Gerard heeft het enorm druk. Het Talpa-programma is altijd al een hele opgave voor hem. Hij heeft slaapproblemen en vindt het erg om van huis te zijn. Zeker wanneer hij zich niet lekker voelt, is leuk doen voor de camera een heel karwei", zegt Omzigt.

Gordon speelt met de gedachte "om met andere mensen op pad te gaan en te bewijzen dat het succes niet alleen door Gerard kwam, maar ook door mij en het format". "De zegen van Gerard Joling heeft hij", laat zijn woordvoerder weten. "Als Gordon dat wil, moet hij dat maar doen." (bron : Novum)

12-09-2006 om 11:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Alsou bevallen van een dochtertje.

Alsou De Russische zangeres Alsou is afgelopen donderdag, 07 september, door middel van een keizersnede, bevallen van een dochtertje. De bevalling vond plaats in de Verenigde Staten, meer bepaald in Los Angeles. Nochtans was de bevalling voorzien in een privéziekenhuis in de Britse hoofdstad Londen. Afgelopen voorjaar huwde de zangeres met bankier, miljonair en muzikant Jan Abramov.

Alsou nam in 2000 deel aan het Eurovisie Songfestival voor Rusland met "Solo". Ze eindigde op een tweede plaats na winnaar Denemarken. Tot op dat moment was het de beste score voor het land. Dit jaar eindigde Dima Bilan ook op de tweede plaats met "Never let you go" en bezorgde Rusland zo een plaats in de finale van het 52e Eurovisie Songfestival. Alsou was vorig jaar tijdens 'Congratulations' nog eens te bewonderen met haar festivalbijdrage. (bron :
Raadio Uuno, Oikotimes)

12-09-2006 om 10:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Jonatan Cerrada.

 Jonatan Cerrada (12 september 1985) is geboren in Luik. Deze zanger is vooral bekend in ons land, Frankrijk en Spanje. Hij groeit op in het Luikse Ans en komt uit een gezin van vijf kinderen. Tussen zijn achtste en veertiende levensjaar gaat hij naar de 'Opéra Royal de Wallonie'. In 2003 neemt hij deel aan de eerste serie van 'A la recherche de la nouvelle star', de Franse versie van 'Idool' en hij weet die talentenjacht te winnen. Van zijn debuutalbum "Siempre 23" worden er maar liefst 150.000 exemplaren verkocht in Frankrijk en België. In 2004 speelt hij een gastrol in de Spaanse serie 'Un, dos, tres' en datzelfde jaar wordt hij namens Frankrijk naar het Eurovisie Songfestival afgevaardigd. Met "A chaque pas" zal hij op de vijftiende plaats eindigen. In het voorjaar van 2005 brengt hij zijn tweede album, "La preuve du contraire", op de markt. Meer over Jonatan kan je steeds op zijn website nalezen.

12-09-2006 om 00:00 geschreven door Redactie  


11-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Gerard Joling houdt ziekte geheim.
Gerard Joling Gerard Joling (ESF 1988) is ziek, maar zijn woordvoerder wil niet zeggen wat de artiest mankeert. Vanochtend moest de 46-jarige Nederlandse volkszanger afzeggen bij de opnamen van 'Joling & Gordon over de vloer', bevestigt zijn manager Wino Omzigt. Meer mededelingen wilde hij niet doen. Geruchten dat Gordon door de jongste afzegging van Joling de samenwerking heeft opgezegd, wijst Omzigt van de hand.

Vorige maand werd een poliep geconstateerd op Jolings stembanden (
archief). Daarom moest hij korte tijd rust nemen. Donderdag wordt Joling voor de rechter verwacht vanwege een vechtpartij in 2004. Zijn woordvoerder wil 'uit veiligheidsoverwegingen' niet zeggen of hij persoonlijk aanwezig is. (bron : Novum, Het Laatste Nieuws)

11-09-2006 om 22:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostenrijk : nog steeds geen uitsluitsel over deelname in Helsinki.

 De Oostenrijkse nationale omroep (ORF) heeft aan Eurovision Austria laten weten dat er op dit ogenblik nog geen beslissing genomen is in verband met een nieuwe deelname aan het Eurovisie Songfestival. Op een later tijdstip zal de nationale omroep beslissen of ze een volgende editie van het Eurovisie Songfestival opnieuw aan zich laat voorbijgaan of toch terug op de festivaltrein zal springen. Het Alpenland neemt sinds de tweede editie (1957) deel aan het liedjesfestival. In 1966 was de allereerste en tot op heden enige overwinning een feit. Udo Jürgens won het festival met "Merci, chérie". In totaal nam het land al 42 maal deel aan het Eurovisie Songfestival. In 2005 eindigde de groep Global Kryner (foto) met "Y así" op een éénentwintigste plaats in de halve finale. Het was een reden om eens diep na te denken en ORF besliste om het festival van 2006 links te laten liggen grotendeels omdat het festival geen geschikt podium blijkt te zijn voor de hedendaagse Oostenrijkse muziek.

 (bron : Eurovision Austria)

11-09-2006 om 21:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : zangeres Yasmine wordt mama.

 Neen, zangeres Yasmine is NIET zwanger, maar toch wordt ze komend voorjaar mama. Haar partner Marianne Dupon is drie maanden zwanger. Dat meldt VRT Teletekst vandaag. Yasmine en Marianne zijn drie jaar geleden getrouwd en verwachten hun baby in de lente van volgend jaar. Marianne is vooral bekend als winnares van de tweede reeks van het legendarische programma 'De mol'. Yasmine hoeven we niet meer voor te stellen. Zij is zangeres, presentatrice en omroepster. Dit jaar was ze voorzitter van de vakjury tijdens de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival, beter gekend als 'Eurosong 2006'. Op 20 mei jongstleden mocht ze namens ons land de punten bekendmaken tijdens de finale van het 51e Eurovisie Songfestival. Op 21 november gaat haar nieuwe tournee 'licht ontvlambaar' van start in de Brusselse AB. Meer informatie over haar tournee kan je ook op haar website vinden. Wij wensen Marianne en Yasmine alvast van harte proficiat !

 (foto Marianne :
Telesaurus)

11-09-2006 om 20:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : opnieuw een dochtertje voor Tom Van Landuyt en Angela Schijf.

 Acteur Tom Van Landuyt en zijn echtgenote Angela Schijf hebben een tweede dochtertje gekregen, Mensje Frédérique Van Landuyt. Het zusje van de tweejarige Bloem is afgelopen weekend geboren. Dat meldt Henneman Agency, het managementsbureau van Tom en Angela. Moeder en kind stellen het goed. Van Landuyt en Schijf laten weten "blij en trots" te zijn met hun tweede kindje. Meer willen ze niet kwijt.

Tom Van Landuyt raakte in België bekend met rollen in de tv-serie 'De kotmadam' en de film 'Ad fundum'. Begin dit jaar nam hij met zijn groep WOEST nog deel aan de preselecties van Eurosong. Dit najaar nog komt de nieuwe single van de groep uit. Zijn Nederlandse echtgenote, actrice Angela Schijf, is bij ons bekend als de flamboyante Frédérique De Wit uit de serie 'Meiden van De Wit' over drie jonge vrouwen die vastbesloten zijn melkfabriek De Wit draaiende te houden.

Angela Schijf (bron :
Belga, foto Tom : Eén)

11-09-2006 om 15:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : vandaag verschijnt de nieuwe single van Kaye Styles.

 Het gaat de Leuvense zanger Kaye Styles tegenwoordig helemaal voor de wind. Begin dit jaar nam hij deel aan de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival alwaar hij met "Profile" doordrong tot de finale en uiteindelijk beslag wist te leggen op een zesde plaats. Nadien had hij met zijn nummer een dikke hit te pakken in de Vlaamse Ultratop-50. Dat Kaye de absolute favoriet was van tweevoudig Songfestivalwinnaar Johnny Logan (ESF 1980-1987) stak deze laatste niet onder stoelen of banken. Het was dan ook niet verwonderlijk dat 'Mister Eurovision' een duet wou opnemen met Kaye Styles. Het resultaat was "Don't cry/I love to party", bewerkingen van "What's another year" en "Hold me now". Ondertussen staan beide heren met deze single reeds twee maanden in de hitparade en vertoeven ze nog steeds in de top tien. Onlangs raakte bekend dat Kaye Styles was aangezocht om de (Belgische) titeltrack te zingen van de nieuwe Amerikaanse serie 'Prison Break' die sinds gisteren loopt op de commerciële zender Kanaaltwee (archief). De gelijknamige single, "Prison Break Anthem", ligt sinds vandaag in de platenzaken. (met dank aan Mostiko)

11-09-2006 om 15:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Letland : volgend jaar neemt de Baltische staat opnieuw deel.

 De Baltische staat Letland neemt ook volgend jaar deel aan het Eurovisie Songfestival. Dat wist Mevr. Iveta Lepesko aan Oikotimes te vertellen. Eind deze maand zal de Letse omroep (LTV) trouwens de nieuwe website in verband met 'Eirodziesma 2007' lanceren. Op die site zal dan het reglement terug te vinden zijn voor de nationale selectie van volgend jaar. Verder werd Zita Kaminska benoemd als Songfestival- coördinator van de nationale omroep. Het land zal volgend jaar wel eerst in de halve finale op donderdag 10 mei moeten aantreden wegens het mindere resultaat van de groep Cosmos afgelopen mei.

11-09-2006 om 13:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Phil Kevin.

 Phil Kevin (11 september 1969) is in het Limburgse Sint-Truiden geboren als Philip Vandenborne. Op twintigjarige leeftijd brengt hij zijn eerste single op de markt. Voordien heeft hij aan heelwat soundmixwedstrijden deelgenomen als imitator van die andere Limburgse zanger, Pascal Laurent. Met de komst van de commerciële zender VTM is er een ware heropleving van de Vlaamse muziek en dit mede dankzij het programma 'Tien om te Zien'. Ook Phil kan hiervan zijn graantje meepikken en in 1989 heeft hij een hit te pakken met "Komaan en doe het". Nadien volgen nog een aantal bescheiden hitjes. In 1996 neemt hij deel aan 'De Gouden Zeemeermin'. In de derde voorronde eindigt hij met "Als ik er niet meer ben" op de tiende en allerlaatste plaats. In 2000 maakt hij deel uit van de cast van de musical 'Peter Pan'. Ondertussen heeft hij zijn eigen dansstudio "Stepping-out'. (foto : BEU)

11-09-2006 om 00:00 geschreven door Redactie  


10-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong for Kids : Els De Schepper voorzitter van de vakjury.

Logo Eurosong for Kids Muzikale duizendpoot Els De Schepper is de drie komende zondagavonden te zien tijdens Eurosong for Kids, de nationale selectie voor het Junior Eurovisie Songfestival dat op zaterdag 02 december aanstaande in de Roemeense hoofdstad Boekarest zal doorgaan. Zij is voorzitter van de vakjury tijdens de twee halve finales en finale van de Belgische voorronde. 

 We kennen Els nog uit 'Eurosong 2006' toen ze vriend en vijand verbaasde met "Als ik je morgen ergens tegenkom". Ze schopte het zelfs tot de finale en was daar de enige artiest die een Nederlandstalig nummer ten gehore bracht. Uiteindelijk legde ze beslag op een zevende plaats. Voor meer nieuws kan je steeds op de
Eurosong for Kids-website van de VRT terecht of bij de collega's van Belgovision. (logo en foto : Eén)

10-09-2006 om 21:10 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TV-TIP : 'Eurosong for Kids' vanavond op Eén vanaf 19.55.

Logo Eurosong for Kids Vanavond wordt op Eén om 19.55 de officiële aftrap gegeven van 'Eurosong for Kids' - editie 2006. Dit is de nationale selectie voor het Junior Eurovisie Songfestival dat op zaterdag 02 december zal plaatsvinden in de Roemeense hoofdstad Boekarest. Net als bij het Eurovisie Songfestival afgelopen voorjaar heeft Eén een tijdje geleden een website gelanceerd. Via Eurosong for Kids kan je kennismaken met de tien kandidaten en de voorbereidingen volgen in aanloop naar de eigenlijke shows. Ook onze collega's van Belgovision hebben niet stil gezeten en hebben alle kandidaten al voorgesteld. Zij zullen de komende dagen, weken en maanden uitgebreid aandacht besteden aan het Eurovisie Songfestival voor kinderen en ook al het nieuws brengen over de nationale finales in de deelnemende landen. Breng hen zeker eens een bezoekje ! (logo : Eén)

10-09-2006 om 14:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verenigd Koninkrijk : Daz Sampson terug naar het Songfestival ?

 Zien we Daz Sampson volgend jaar terug op het festivalpodium ? Het is misschien wat te voorbarig maar als het van hem afhangt zal hij volgend jaar voor de tweede maal deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. Dit jaar eindigde hij met "Teenage life" op een voor velen ontgoochelende negentiende plaats tijdens de 51e editie van het jaarlijkse liedjesfestival. Zijn nummer voor de Britse selectie van 2007 is reeds klaar en kreeg als titel "Goodbye" mee. Hij zingt dit nummer samen met Carol Decker. Die naam zegt niet meteen iets, maar als we zeggen dat het de roodharige zangeres is van de legendarische popgroep T'Pau, zal dit bij velen een belletje doen rinkelen. De Britse band had eind jaren tachtig een aantal hits zoals "Hearts and soul", "China in your hand" en "Valentine".



(bron :
Oikotimes, foto Daz :
Eurovision.tv ; foto Carol : website T'Pau)

10-09-2006 om 12:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suomen neljäkymmentä vuotta Eurovision laulukilpailussa (afl. 11 - 1972).

 In een nieuwe aflevering van 'Suomen neljäkymmentä vuotta Eurovision laulukilpailussa' gaan we terug naar het jaar 1972. Dat jaar neemt Finland voor de, inmiddels, elfde maal deel aan het Eurovisie Songfestival.

Deze nationale finale wordt op zaterdag 29 januari 1972 gehouden in de
YLE-studio in de hoofdstad Helsinki. Deze editie wordt gepresenteerd door Aarre Elo. Tijdens de finale treden in totaal acht liedjes aan en de winnaar wordt gekozen door het publiek die briefkaarten mogen insturen.

De acht nummers tijdens de finale :

01. "Sua rakastan" door Katri Helena : 18.530 stemmen (tweede plaats).
02. "Kaikkea on" door Kirka : 10.324 stemmen (derde plaats).
03. "Romantique" door Viktor Klimenko : 3.363 stemmen (zesde plaats).
04. "Muistathan" door Päivi Paunu & Kim Floor : 24.963 stemmen (eerste plaats).
05. "Voin kaiken tunnustaa" door Christer : 3.929 stemmen (vijfde plaats).
06. "Kaukana oot ja lähellä aivan" door Jukka Kuoppamäki : 1.951 stemmen (zevende plaats).
07. "Kaukainen laulu" door Seija Simola : 5.072 stemmen (vierde plaats).
08. "Juoksupyörä" door Tapani Perttu : 1.052 stemmen (achtste plaats). 

In deze nationale finale komen we oud-festivaldeelnemer Viktor Klimenko tegen. Hij nam reeds in 1965 deel voor Finland aan het jaarlijkse liedjesfestival en met "Aurinko laskee länteen" eindigde hij op een vijftiende en laatste plaats met nul punten. (
archief).

 Päivi Pauni is geboren op 20 september 1949 in Tampere. In 1968 is ze in de Finse prent 'Rottasota' te zien. Kim Floor is op 14 maart 1948 geboren in Porvoo. Hij heeft meegespeeld in series zoals 'Oi kallis kaupunki' en 'Metsolat'. In 1972 nemen ze samen deel aan de Finse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met meer dan 6.000 stemmen voorsprong winnen ze die finale en ze mogen voor hun land naar het liedjesfestival. In het Schotse Edinburgh nemen op zaterdag 25 maart in totaal achttien landen deel aan de zeventiende editie van het Eurovisie Songfestival. Finland mag als tiende land aantreden. Met een totaal van 78 punten eindigen Päivi en Kim op een twaalfde plaats met hun nummer "Muistathan" (tekst : Juha Flinck ; muziek : Juha Flinck en Nacke Johansson).

10-09-2006 om 12:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Nance.

 Nance (10 september 1973) is geboren in het Noordbrabantse Assen als Nancy Anna Francina Coolen. Op vijftienjarige leeftijd wordt ze in een discotheek ontdekt door producer Ruud van Reijen en ze wordt de zangeres van Twenty 4 Seven. Deze Nederlandse dancegroep heeft in het begin van de jaren negentig een aantal grote hits. De groep treedt op samen met rapper Captain Hollywood, een militair die in Duitsland gekazerneerd was. In 1995 huwt Nance Coolen met fotograaf William Rutten en een jaar later verlaat ze Twenty 4 Seven en gaat verder als solo-zangeres. Bij de muziekzender TMF debuteert ze als presentatrice en dit ter vervanging van Erik de Zwart. Van hem neemt ze soms de presentatie over van de enige 'echte' Nederlandse Top 40. Nadien gaat ze werken bij RTL 5 alwaar ze het programma 'Liefde is...' gaat presenteren. In 1999 stapt ze over naar de publieke omroep en meer bepaald naar de TROS. Daar presenteert ze het dagelijkse spelletje 'Rappatongo'. In 2000 volgt ze François Boulangé op bij 'Lingo'. Dit populaire programma gaat dan over van de VARA naar de TROS. Tot september 2005 zal ze dit programma presenteren. In 2003 is ze jurylid tijdens het Nationaal Songfestival, de Nederlandse selectie voor het Eurovisie Songfestival. In 2004 en 2005 mag ze zelfs het Nationaal Songfestival presenteren. Tijdens het Eurovisie Songfestival in 2005 mag ze de punten van het Nederlandse publiek bekend maken. Later dat jaar stapt ze over van de publieke omroep naar de commerciële omroep en gaat ze aan de slag bij SBS 6. Hier presenteert ze onder andere programma's als 'Domino day', 'Stay or go' en 'Retourtje geluk'. Momenteel is ze wekelijks te zien als presentatrice van 'Sterren dansen op het ijs'. Dat programma is te vergelijken met 'Dancing on ice' dat momenteel op de commerciële zenders VTM en RTL 4 loopt. Haar co-presentator is niemand minder dan Gerard Joling. Deze laatste nam in 1988 voor Nederland deel aan het Eurovisie Songfestival en wist toen beslag te leggen op een negende plaats met "Shangri la". Nance is in 2001 gescheiden van William Rutten en ze lijdt aan de ziekte van Chron, een chronische darmontsteking. Meer over Nance kom je te weten op haar in aanbouw zijnde website.

10-09-2006 om 00:00 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs